Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De laatste tijd wordt er in de westerse media veel gesproken over wanhopige golven van Russische troepen die zich roekeloos op Oekraïense versterkingen storten en daarbij enorme verliezen lijden. Wat is de waarheid? schrijft Robert Bridge.

Menselijke golfaanval: is een offensieve infanterietactiek waarbij een aanvaller een onbeschermde frontale aanval uitvoert met dicht opeengepakte infanterieformaties tegen de vijandelijke linies, bedoeld om de verdedigers onder de voet te lopen en te overweldigen door middel van close combat gevechten.

Hier zijn enkele van de leunstoelgeneraals van de mainstream media terwijl ze, honderden kilometers verderop, pontificaal praten over de militaire operatie van Rusland in Oekraïne:

Op 24 januari berichtte The New York Post (“Moskou’s ‘vleesgolf’-tactiek bezaaid het Oekraïense slagveld met bevroren lijken van Russische troepen“) dat “Rusland een ‘vleesgolf’-strategie gebruikt waarbij tientallen slecht getrainde soldaten sneuvelen in de frontlinies tegen Oekraïne om de weg vrij te maken voor de waardevollere elite-eenheden van het Kremlin – en vervolgens hun bevroren lijken achterlaat op het slagveld”.

Het beeld dat het Post-artikel wil overbrengen is dat het Russische leger een soort technologisch inferieure strijdkracht is die het moet hebben van brute kracht als het hoopt enige winst te boeken op het slagveld. Het uiteindelijke doel hier is om de Russen af te schilderen als koudbloedige barbaren; een poging om de Russen te ontmenselijken als, om een twittergebruiker te citeren, “zombies, als vlees zonder angst en zelfbehoudsinstincten” die hun doden en gewonden op het slagveld onbeheerd achterlaten.

Eerder citeerde Business Insider (“Rusland grijpt terug op zijn bloederige ‘menselijke golf’-tactieken en gooit slecht getrainde troepen in een nieuwe massale aanval in Oost-Oekraïne, zegt het Witte Huis“) John Kirby, de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, die zei dat “het Russische leger menselijke golftactieken lijkt te gebruiken, waarbij ze massa’s slecht getrainde soldaten zonder goede uitrusting en… zonder goede training en voorbereiding op het slagveld gooien.”

  VS-regime past nu maximale wreedheid toe op het Oekraïense volk

Is Kirby hier aan het projecteren? Per slot van rekening zijn het de Oekraïners geweest die op klaarlichte dag mannen van militaire leeftijd van straat hebben geveegd en hen zonder enige gevechtstraining naar de frontlinies hebben gestuurd om te vechten.

CNN (” Ruslands meedogenloze ‘vleesaanvallen’ putten de onbemande en kansloze Oekraïense strijdkrachten uit”) citeerde op 24 januari een Oekraïense scherpschutter met de roepnaam ‘Bess’ die zei: “Niemand evacueert [de Russische lijken], niemand neemt ze mee”, zei hij. “Het voelt alsof mensen geen specifieke taak hebben, ze gaan gewoon dood.”

Is er iets waar van deze beschuldigingen? Voeren de Russen echt frontale aanvallen in zombie-stijl uit die “onbeschermd, blootgesteld en geconcentreerd” zijn in een wanhopige poging om Oekraïense stellingen onder de voet te lopen? Hoe verhouden de feiten zich tot deze nieuwste mainstream mediahype?

Afgezien van het ontbreken van enig videobewijs, kun je ook kijken naar militaire basistactieken. Alleen in het geval van een superieure numerieke troepenmacht – bijvoorbeeld tijdens de Slag om Normandië (6 juni – 30 augustus 1944) in de Tweede Wereldoorlog, toen de geallieerden met meer dan 2 miljoen manschappen een succesvolle aanval uitvoerden op Duitse stellingen in Noord-Frankrijk – zou een van de partijen zich inzetten voor een massale frontale aanval op vijandelijke stellingen.

In een recent interview met de Duitse zender ARD zei de Oekraïense president Vladimir Zelensky dat het Oekraïense leger op dit moment ongeveer 880.000 manschappen telt.

“We hebben 880.000 manschappen; dat is een leger van bijna een miljoen,” zei hij, toen hem gevraagd werd naar de sterkte van het leger.

  De eerste tekenen van het falen van de Amerikaanse wereldmacht

Ondertussen heeft president Vladimir Poetin gezegd dat Rusland meer dan 600.000 militairen heeft ingezet in Oekraïne.

“De frontlinie is meer dan 2.000 kilometer lang. Er zijn 617.000 mensen in de conflictzone”, zei de Russische leider tijdens zijn eerste eindejaarspersconferentie sinds hij in februari 2022 zijn leger Oekraïne instuurde.

Ondertussen geven zelfs de westerse mainstream media toe dat Rusland een 10-tegen-1 voordeel heeft in het aantal artillerievoorraden, vliegtuigen, drones en gepantserde aanvalsvoertuigen. Waarom zouden de Russen met zo’n overweldigend voordeel hun toevlucht moeten nemen tot de wanhopige tactiek om hun infanterie bloot te stellen aan aanvallen van de “menselijke golf”? Als er al iets zou zijn, dan zouden het de numeriek superieure Oekraïense strijdkrachten zijn – die nu over het hele contactveld systematisch door de Russen worden verpletterd – van wie verwacht zou worden dat ze zich in open velden tegen hun vijand zouden werpen.

Het is echter een feit dat er nooit enig videobewijs is geweest van enorme golven Russische troepen – noch Oekraïense, wat dat betreft – die over open velden rennen in een soort dolle spurt om de vijandelijke verdediging te bestormen. Zo’n spektakel bestaat gewoon niet, behalve in de verbeelding van de mainstream media, die hun lezers ook willen laten geloven dat Russische troepen in Artjomovsk (in Oekraïne bekend als Bakhmut) gedwongen waren om met schoppen tegen hun tegenstander te vechten, terwijl ze ook gedwongen werden om onderdelen van buitenlandse apparaten te kannibaliseren om hun defensieproductie te vergemakkelijken.

In de woorden van een oude wijsgeer: “onzin.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Een Russische overwinning in Oekraïne maakt geen einde aan de oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

  Oh, niet weer!

Lees meer over:

Vorig artikelHet hersendode Amerikaanse buitenlands beleid establishment
Volgend artikelMedia besteedden veel aandacht aan de dood van Alexei Navalny, maar negeerden de dood van Gonzalo Lira volledig – HIER IS WAAROM
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. We hebben het nu al zo vaak gehoord: alle propaganda uit oekieland moet je 180 graden omdraaien:
  De Russen zouden op burgerwijken schieten.
  De Russen zouden doelbewust op kwetsbare burgers, vrouwen en kinderen schieten.
  De Russen martelen en executeren hun gevangenen.
  De Russen verkrachten de vrouwelijke bewoners in ‘veroverde gebieden’.
  De Russen sturen ongetrainde jonge gasten het slagveld op.
  De Russen hebben waardeloze ouderwetse wapens.
  Het aantal slachtoffers aan Russische kant is 8x hoger dan aan de kant van de oekies.
  De Russen censureren ieder bericht afkomstig van het slagveld.
  Kortom, alles wat uit oekieland komt aan berichten zijn leugens Punt.
  En de slappelingen in onze regeringen geloven al die leugens omdat Amerika zegt dat het geen leugens zijn want Rusland is begonnen met deze “niet uitgelokte oorlog” en dat is de grootste leugen.

  • Matt je heb 100% gelijk..!!
   Je kan je verhaal ook gebruiken als je van de namen Rusland Palestijnen maakt..!!
   Dan heb je een zelfde verhaal, DE JODEN ZIJN GOED EN ZIELIG, Amerika en Rutte zeggen het.
   En die twee zijn de GROOTSTE LEUGENAARS….!!!!!

   • De ruim 800 (?) Amerikaanse bases ter wereld (vooral rond Rusland en China) zijn nooit onderwerp van gesprek van de Mockingbird press/ newspeak/ msm.
    De staat van infrastructuur, onderwijs & gezondheidszorg in de VS is op z’n zachtst gezegd belabberd en toch scoort de VS steevast op het gebied van investeren huizenhoog.

 2. Het blijft voor mij ongelooflijk, er zijn ongeveer een half miljoen Oekraïense soldaten gedood, en toch blijven mensen aansturen op oorlog. Rusland is gewoon niet te verslaan nu niet en in de toekomst niet. Ze hebben de capaciteit om de aarde twee keer te vernietigen, dus kap nou gewoon met die s*** en ga onderhandelen nu er nog wat te onderhandelen valt.

  Er was vanaf de start al niet een scenario mogelijk dat Oekraïne ooit had kunnen winnen. De neocons zijn bezig een zakken te vullen over de ruggen en het bloed van oekraïne’s de meest corrupte k*********** van de wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in