Foto credit: Social media

Twee zeer controversiële figuren die de regering notoir bekritiseerden stierven onder mysterieuze omstandigheden in de afgelopen weken, maar slechts een van hen kreeg media-aandacht, schrijft Ethan Huff.

De meeste mensen die het nieuws volgen, weten nu dat de Russische oppositieleider Alexei Navalny dood is, waarbij de media op grote schaal berichtten dat hij volgens hen waarschijnlijk vermoord is door de Russische regering.

Het ene na het andere bericht in de media blijft speculeren over wat er van Navalny geworden is, wiens familie gelooft dat hij vermoord is vanwege zijn overtuigingen en invloed.

Dan is er nog journalist Gonzalo Lira, die ook stierf, zij het een maand eerder in januari, onder vergelijkbare verdachte omstandigheden. Als je nog nooit van Gonzalo Lira hebt gehoord, dan is daar een reden voor: zijn leven kwam tot een einde terwijl hij wegrotte in een Oekraïense gevangenis.

Omdat de westerse media Rusland haten, kunnen ze niet genoeg verhalen over Navalny publiceren in een poging om de publieke opinie tegen Rusland en zijn leider Vladimir Poetin te beïnvloeden. En omdat de Westerse media van Oekraïne houden, hebben ze nauwelijks iets over de dood van Lira gepubliceerd.

Niemand vertrouwt de westerse media nog

MintPress heeft onlangs een kwantitatieve analyse uitgevoerd van de berichtgeving van de media over deze twee controversiële figuren: Navalny die op mysterieuze wijze stierf in een Arctische strafkolonie nadat hij was gearresteerd door Rusland, en Lira die “in de steek werd gelaten door de pro-Kiev regering in Washington, D.C.,” om The Burning Platform te citeren.

  Meer over de terroristische aanslag van vrijdag in Moskou

Omdat de dood van Lira de gevestigde orde in Washington D.C. in een kwaad daglicht stelt, heeft Fox News slechts één reportage over hem gemaakt. The New York Times, The Washington Post, ABC News en CNN hebben met geen woord over Lira gerept.

Dan hebben we nog Navalny, wiens dood, ongeacht wat er echt is gebeurd, gemakkelijk wordt verdraaid om Rusland de slechterik te laten lijken die de westerse media de Amerikanen al jaren proberen te laten geloven. Hier zijn de verhalen over Navalny die de afgelopen weken door dezelfde media zijn gepubliceerd:

The New York Times: 151 verhalen over Navalny

The Washington Post: 75 verhalen over Navalny

ABC News: 177 verhalen over Navalny

Fox News: 215 verhalen over Navalny

CNN: 113 verhalen over Navalny.

Al met al hebben deze vijf prominente westerse media in totaal 731 keer bericht over de dood van Navalny, terwijl slechts één van hen, Fox News, ooit heeft bericht over de dood van Lira – over bevooroordeelde berichtgeving gesproken.

Een ander belangrijk feit dat het vermelden waard is, is het feit dat Navalny een Rus is en Lira een Amerikaan. Je zou denken dat deze Amerikaanse media bereid zouden zijn om verslag te doen van een van onze eigen mensen, zelfs als dat het establishment in een kwaad daglicht stelt, maar nee.

“Ze geven geen **** om Amerikanen,” schreef een woedende commenter over het gebrek aan aandacht voor Lira in de westerse media.

“Ze geven alleen om hyphen-Amerikanen,” reageerde een ander, verwijzend naar de anti-blanke vooringenomenheid van westerse media om alleen verslag te doen van en zich zorgen te maken over niet-blanke Amerikanen.

  Over de hypocrisie van het nieuwe EU-sanctieregime

“Of alleen ‘ongedocumenteerde’ Amerikanen,” grapte een ander, verwijzend naar de illegale vreemdelingen die helemaal geen Amerikanen zijn, maar waar de Westerse media meer om geven dan om Amerikaanse burgers.

“Gonzalo was een held die zich inzette om de waarheid te vertellen over de omstandigheden en de politiek in Oekraïne,” zei een ander over waarom het de Westerse media niets kon schelen om over Lira’s dood te berichten. “Daarom werd hij vermoord.”

“De een is niet zoals de ander en ‘verdiende’ het dus om te sterven,” schreef een ander over de expliciete vooringenomenheid van de manier waarop westerse media deze twee sterfgevallen verkeerd behandelen in hun vergelijkende verslaggeving – of liever gezegd niet-verslaggeving, in het geval van Lira.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Gonzalo Lira – Rusland zal een deel van Oekraïne annexeren, de Oekraïense deelstaat zal arm achterblijven, verwoest en vergetenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat is de waarheid over Russische ‘vleesaanvallen’ op Oekraïense troepen?
Volgend artikelMel Gibson: Mondiale elites zullen blijven sterven om de weg vrij te maken voor de antichrist
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Verbazingwekkend het bijna oneindige verschil in verslaggeving door de corrupte, super vooringenomen media. Dat er nog IEMAND die volgt of, nog gekker een betaald abonnement op heeft. Wat een wereld, hoe dom kunnen mensen zijn. Einstein had gelijk.

   • Volgens Corruption Perceptions Index behoort Nederland steevast tot de tien minst corrupte landen ter wereld en vorig jaar stonden wij op plaats acht.
    Mag ik even een teiltje, want volgens mij is One World Government-gidsland NL een van de meest corrupte & verrotte entiteiten ter wereld met om te beginnen een rechterlijke macht, die voor het leven door de kroon wordt benoemd.

    • In Nederland is de corruptie het meest succesvol versluierd en vind alleen, maar dan wel op enorme schaal, plaats in de wat hogere regionen van de macht.

  • dat is in Belgie een gangbare praktijk. Toen ik nog in Belgie woonde, deed ik mee aan een examen voor de job die ik al 2 jaar gedaan had. De examination stoned bij een jonge vrouw en verbeterde de fouten in haar dictee. Later ontmoette ik nog iemand die had meegedaan. Natuurlijk was haar dat ook opgevallen. Het nichtje van de burgemeester moest een job hebben. En ik werd eerst naar een andere dienst geplaatst en daarna buiten.
   Gonzalo LIra had vroeger een vlog, en toen de gevechten begonnen is hij naar ginder gedaan, ik geloof dat zijn vrouw van ginder is. Ware het niet voor Substacks en een paar andere diensten Dan hadden we nooit iets over zijn dood gehoord.

 2. Zelf wil ik jullie hier wel even delen met de reaguurders dat ik Amnesty voor de dood van Gonzalo Lira een mailtje stuurde, ik vroeg hem om aandacht voor deze journalist, hun antwoord heb ik niet meer maar het was niets zeggend, onder de corona deed ik dat ook eens met daarin het verwijt dat ik hen niet hoorde onder de corona en ook niets over de toeslagenaffaires, voor mij als mens,burger gaat het om burgerrechten, ik weet het natuurlijk dat Amnesty ook gestuurd word maar ik wilde hen er toch mee confronteren, speldenprikje meer niet, soms kun je meer doen en soms niet zoveel of niets.
  Gonzalo Lira moge U rusten in vrede trouwens, ook hier is het selectieve gedrag van de media of ngo’ stuitend!

  • dat gaat hier ook als de waarschijnlijke reden van zijn dood. en vergeet ook niet dat hij had geprobeerd om een staatsgreep Te plegen. Lira was een Amerikaan en heeft niets onwettigs gedaan. En Dan de hele heisa over Tucker, ze wilden proberen om hem het land niet meer binnen te laten.

 3. Onze gazetten zijn in hun nopjes ! Hebben jullie al gezien hoe de Russen toestromen naar dat graf van Navalny ?! En al die fckn bloemen….van waar komen die ? Rusland is niet bepaald een bloemenland zoals Holland. Worden de sancties omzeild ? Nee, toch ? Rusland zou geen enkele Hollandse bloem mogen binnenlaten ! Ik begrijp ten andere niet waarom Poetin die kerel in Moskou liet begraven, dat is om problemen vragen. Welke strategie steekt daar achter ?

 4. Volgde GONZALO LIRA elke dag, sinds 2-2022. Hij wist ongelofelijk veel achtergronden.
  Altijd leerzaam. En z’n persoonlijke stijl, was heel sympathiek.

  Maar juist omdat hij zoveel wist en analyseerde, daarom moest hij dood [-gezwegen worden ]…….

 5. Omdat de Media in hoofdzakelijk Zionist Joodse handen ligt, they don’t care about Americans or Juda Jews (schieten ze ook gewoon neer en zeggen dan dat het door Hamas komt om het voor hun plannen te gebruiken, zo ook Navalny vs Gonzalo, zo ook Ukraine vs Russia zo ook Moslims naar Europa sturen voor verdeel en heers uit hun handen komt en veel veel veel meer, dat soort zeg Zionisten zijn de Lucifer/Moloch? Satanisten en zeggen dat het god is ja god met kleine g al aanbidden ze ook GOD ala Gold Oil Diamonds 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in