Stroomstoringen, watertekorten en de komende kou. De situatie in Oekraïne wordt steeds nijpender En ook onder de bondgenoten in het Westen groeit de “Oekraïne-moeheid”. Afgezien van de officiële oorlogsretoriek roepen de VS president Zelensky nu privé op om met Poetin te onderhandelen, schrijft Exxpress.at.

In de Oekraïense hoofdstad Kiev zeggen ambtenaren dat zij begonnen zijn met de planning van een ongekende operatie: in het geval van een totale black-out zijn ze van plan de stad van 3 miljoen mensen volledig te evacueren. Hoe waarschijnlijk is dit scenario? 40 procent van de Oekraïense energie-infrastructuur is al beschadigd of vernietigd. In Kiev worden in deze uren 1.000 verwarmde ruimtes ingericht, die ook als bunkers kunnen dienen, terwijl ingenieurs zonder de nodige apparatuur gebombardeerde elektriciteitscentrales proberen te repareren.

De enorme druk op de Oekraïense stroomvoorziening is het gevolg van de grootschalige bombardementen op kritieke energie-infrastructuur in het hele land door Russische troepen.

Nieuwe vrees voor een kernoorlog

In het licht van deze ontwikkelingen moedigt de regering Biden de Oekraïense leiders stilletjes de Oekraïense leiders aan om met Rusland te onderhandelen en en een einde te maken aan haar publieke weigering om deel te nemen aan vredesbesprekingen, aldus de Washington Post.

Nieuwe vrees voor een kernoorlog

De krant citeerde ongenoemde mensen die bekend zijn met de gesprekken en zei dat de oproep van Amerikaanse functionarissen niet bedoeld was om Oekraïne naar de onderhandelingstafel te duwen, maar een berekende poging was om de steun voor Kiev bij andere landen te krijgen. De gesprekken illustreren de complexiteit van het standpunt van de regering Biden over Oekraïne, aangezien Amerikaanse functionarissen in het openbaar beloven Kiev massaal te steunen “zolang het duurt” en tegelijkertijd hopen op een oplossing voor het acht maanden durende conflict dat zijn tol heeft geëist van de wereldeconomie en de vrees voor een kernoorlog heeft aangewakkerd.

  We zijn in oorlog met een leger van zombies - Alexander Dugin

Inflatie schaadt de wereld

Volgens de Washington Post delen Amerikaanse functionarissen het oordeel van hun Oekraïense collega’s dat Poetin op dit moment niet serieus is over onderhandelingen, maar erkennen zij dat het verbod van de Oekraïense president Zelensky om met hem te praten in delen van Europa, Afrika en Latijns-Amerika bezorgdheid heeft gewekt. Vooral omdat het effect van de oorlog op de kosten van voedsel en brandstof daar het sterkst wordt gevoeld.

“Geen woorden maar daden”

“Oekraïne-moeheid is een reëel iets voor sommige van onze partners”, citeerde The Post een niet nader genoemde Amerikaanse functionaris. De Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis had geen onmiddellijk commentaar op de vraag of het rapport juist was, terwijl een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken antwoordde: “We hebben het al eerder gezegd en we zullen het opnieuw zeggen: geen woorden maar daden. Als Rusland bereid is te onderhandelen, moet het zijn bombardementen en raketaanvallen staken en zijn troepen uit Oekraïne terugtrekken.

Zelensky: “De wereld kent onze positie”.

In zijn nachtelijke toespraak herhaalde de Oekraïense president Zelensky: “Wij zijn klaar voor vrede, een eerlijke en rechtvaardige vrede, waarvan wij de formule al vele malen hebben uitgesproken. De wereld kent onze positie. Het gaat om respect voor het VN-Handvest, respect voor onze territoriale integriteit en respect voor ons volk.”

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan zei ondertussen tijdens een bezoek aan Kiev dat Washington Oekraïne “standvastig en onwrikbaar” zal blijven steunen na de tussentijdse verkiezingen van aanstaande dinsdag.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch Ministerie van Defensie: “Wij staan op de rand van een onmiddelijk gewapend conflict met de Verenigde Staten”Volg Frontnieuws op Telegram

  De zeer problematische motor van de F-35 leidt tot $ 38 miljard aan extra onderhoudskosten - Verliezen die gelijk staan aan de prijs van bijna 500 nieuwe gevechtsvliegtuigen

Lees meer over:

Vorig artikelProfessor Dolores Cahill: We zijn getuige van de uitrol van Agenda 21’s ontvolking en ondermijning van de samenleving
Volgend artikelWe doen allemaal alsof we onnozel zijn en zwijgen – Servische president over de huidige staat van de Europese kolonie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. De Amerikanen spelen steeds een vies spel. Nu net doen of ze vrede willen, zodat ze Putin de schuld kunnen geven dat hij niet wil.
  Alleen een show voor de bühne.

  Gooi 1 of 2 bommen op de USA en ze zullen anders piepen.
  Rusland zal de Krim en de Donbass nooit teruggeven.
  Ukraine zit in de moeilijkheden. Laat Rusland nog meer energie en andere voorzieningen, zoals, infrastructuur doen vernietigen en al die Ukraine mensen verhuizen naar Polen en Duitsland.

  • Je verwoordt dit verkeerd. Rusland heeft Donbass en de Krim niet. De bevolking daar heeft in een referendum gestemd en gekozen bij de Russische Federatie te willen horen. Aangezien Netanyahu de Krim als tweede Joodse staat had bedoeld. Kolonisten uit de West Bank daar te herhuisveste. Israel zal de West Bank nooit teruggeven aan de Palestijnen. De wereld is gek. Het ene staat ze al decennia toe en als het volk kiest, de zgn Democratie, dan beginnen ze te piepen.

 2. Gertrude,
  Russia is Al jarenlang op de Krim. Wat de Joden willen is niet altijd vanzelfsprekend. Er wonen meer Russen dan een paar honderd Joden op de Krim, dit in tegenstelling in Odessa.
  De stad was destijds een grote Joodse diaspora maar de meesten zijn verhuisd naar Israël.
  Ze zijn verhuisd uit Ukraine wegens NAZISME.
  De Ukraine mensen zijn helemaal niet blij met Joden, daarom NAZiSME in Ukraine.
  Ukraine is een barbaars land. Was het vroeger en nog steeds.
  De mensen in het Westen worden door de clown in Kiev allemaal voor de gek gehouden.Hij vraagt alleen maar geld, zoals Alle JODEN .
  Kiev wordt al jaren gehersenspoeld door het Westen. Lbht is daar een voorbeeld van. De Krim heeft niets te doen met Israël.
  Het aantal Joden dat er woont is op een hand te tellen.
  Rusland zal de Krim nooit wegdoen.

 3. Zo kort voor de midterms lekt de Wapo dat Washington zou willen dat Kiev besprekingen gaan houden met Moskou.
  Lijkt mij weer eens een zaak van het bespelen van de kiezer want Washington wil maar een ding en dat is het Russische leger zo veel mogelijk verzwakken en Poetin vervangen (niet mijn woorden maar die van Biden)
  Tegelijkertijd is duidelijk dat ook in de USA een Oekrainemoeheid is opgetreden en de bevolking door heeft dat ze zwaar genaaid worden door de democraten dus moest even het juiste bericht gelekt worden.
  Maar Ik denk persoonlijk dat dit spel niks meer uit gaat halen en dat de Dems in de senaat en het Huis flink in zullen gaan leveren.
  Wat we met name hier in de mediia niet horen is dat ook in de USA steeds meer mensen het gedoe met de Democraten en Biden totaal beu zijn en door hebben wat een corrupte honden Biden en zijn familie zijn.

 4. het laatse wat de unaaithetsteeds wil is onderhandelingen met de russen. dat mag oekronazië niet eens van ze
  ze moeten nu even popie jopie doen, de verkiezingen komen er aan

 5. IK denk dat zitten te kijken naar de geboorte van een ukrainse “Dolkstoot legende”

  Als zij zich nu nog niet verraden voelen door het westen …….

  Waarschijnijk is dat ook de bedoeling
  Om ukrainse vigilantes te gebruiken tegen de EU
  Opruimen oppositie, onderdruk zetten eu politici en bankiers zodat
  USA Dollar inflatie geexporteerd kan worden naar de EU
  En EU Assets in bezit te nemen als collateral voor dollar schulden.

 6. ‘Als Rusland bereid is te onderhandelen, moet het zijn bombardementen en raketaanvallen staken en zijn troepen uit Oekraïne terugtrekken’

  En dan? Zijn we weer terug bij af. Deze speciale operatie van de RF was allereerst gericht op de demilitarisatie en denazificatie van het door en door corrupte Oekraïne.
  Rusland zal het mes heus niet in het varken laten steken.
  Ze zijn immers al heel ver.

 7. De enige kans op vrede: onvoorwaardelijke overgave.
  De Snuif Clown is niet in de positie om ook maar iets te verlangen.

  laat de winter het werk maar doen.
  Twee weken zware vorst en de oorlog is voorbij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in