Leopard kaput

Duitsland wordt bespeeld als een viool en het geluid is zielig en klagend. Slechts enkele dagen nadat bondskanselier Olaf Scholz zei dat Duitsland zijn Leopard 2 tanks niet aan Oekraïne zou leveren om tegen Rusland te vechten, heeft Berlijn een gênante ommezwaai gemaakt. De Leopards komen, schrijft Finian Cunningham.

Duitsland zal “een compagnie” van deze geduchte gevechtswapens sturen, volgens de berichten ongeveer 14 stuks. Bovendien geeft Berlijn andere NAVO-leden de toestemming om de in Duitsland gebouwde tank ook naar Oekraïne te exporteren.

Afgelopen vrijdag, tijdens een door de NAVO gesponsorde oorlogstop op de Amerikaanse luchtmachtbasis in Ramstein, Duitsland, verraste de regering-Scholz veel waarnemers door zich te verzetten tegen de toenemende oproepen van de Verenigde Staten en andere NAVO-bondgenoten om de Leopards vrij te geven. Scholz zegt al maanden dat hij Rusland niet wil provoceren tot een escalatie van de vijandelijkheden. Hoe vaak heeft hij dat al niet gezegd over andere Duitse wapens om vervolgens te buigen en toe te geven?

Onmiddellijk na de bijeenkomst in Ramstein werd de druk op Berlijn opgevoerd. De VS, Groot-Brittannië, Polen en de Baltische staten beschuldigden Duitsland van lafheid. Warschau hoonde dat het enkele van zijn Leopards zou sturen, ongeacht de toestemming van Berlijn, waarmee het voorbijging aan het Duitse protocol dat het als fabrikant van de tank toestemming moet geven voor de wederuitvoer van het wapen.

De beslissende stap kwam uit Washington. De regering-Biden verklaarde dat zij haar M1 Abrams main battle tanks zou sturen, nadat zij eerder had gezegd dat zij dat niet zou doen vanwege logistieke problemen. Die verrassende zet haalde de struikelblokken weg onder het publieke standpunt van Berlijn dat het de Leopards alleen zou leveren op voorwaarde dat de VS ook hun tanks zouden sturen.

  Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met het Xinhua News Agency (China)

Hier zit het venijn. De Amerikaanse president Joe Biden bestelt de levering van 30 Abrams, maar het zal maanden of zelfs een jaar duren voordat de Amerikaanse tanks operationeel worden in de oorlog. Dat komt omdat de Abrams een groter beest is dat meer training van de tankbemanning vereist. De Duitse Leopards daarentegen zijn klaar voor gebruik.

Washington neemt Berlijn ongetwijfeld in de maling. De Amerikanen dagen de Duitsers uit om hun beste tanks naar het front te sturen, wetende dat hun eigen logge, kerosineslurpende kolossen vanuit de achterhoede zullen leiden.

Het hele smerige schouwspel van de ommezwaai van Berlijn na de afstraffing en intimidatie door Polen en de Baltische volgelingen spreekt van Duitse vernedering. Je vraagt je af wat voor chantagemateriaal de westerse inlichtingendiensten over Scholz en zijn regering hebben voor zo’n kruiperige capitulatie.

De geschiedenis herhaalt zich nooit precies. Toen nazi-Duitsland in 1941 met zijn Panzer Tiger-tanks de Sovjet-Unie binnenviel, was dat de grootste landinvasie in de geschiedenis onder de staalharde, brute leiding van het Derde Rijk. Deze keer zijn de tanks uit Berlijn symbolisch en onder bevel van een weifelende kanselier die zelfs door zijn zogenaamde bondgenoten wordt bespot als een “liverwurst” (leverworst).

Het toont echter aan dat het Duitse establishment bang is om door verraderlijke bondgenoten in een gevaarlijk politiek spel te worden gelokt. Uit opiniepeilingen blijkt dat de Duitse bevolking huiverig is voor escalatie van de oorlog in Oekraïne tegen Rusland. De bittere, beschamende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en de door Duitsland geleide uitroeiing in heel Europa, waarbij tot 30 miljoen Sovjetburgers omkwamen, is te veel om te dragen. Dat Berlijn zich nu overgeeft aan de door de VS geleide schertsvertoning over “het verdedigen van de democratie” in een onverbeterlijk corrupt Oekraïens regime, riskeert een enorm politiek kapitaal in een tijd van toenemende sociale en economische ontberingen voor het Duitse volk, evenals in elke andere westerse staat.

  VS zouden "mini-atoombommen" naar Oekraïne kunnen sturen - voormalige CIA-functionaris

Facties binnen het Duitse establishment weten dat het opvolgen van Amerikaanse bevelen een roekeloos, slecht idee is. Militaire bevelhebbers hebben gewaarschuwd tegen het sturen van de Leopards. Ook bedrijfsleiders zijn tegen de krankzinnige vernietiging van de bilaterale betrekkingen met Rusland. Toch buigen andere delen van het establishment door de knieën voor Washington. Is het chantage of ideologische zwakte? Waarschijnlijk beide. Duitsland is überhaupt een bezette Amerikaanse militaire zone met 40.000 Amerikaanse troepen en bases, in plaats van een soevereine natie.

De Amerikaanse imperiale opperheren willen Europa breken in onderhorigheid onder Amerikaans kapitaal. Duitsland is het aangrijpingspunt voor deze Amerikaanse onderwerping van Europa. Het vernietigen van de geo-economische betrekkingen met Rusland (en China) is een essentieel onderdeel van het plan. Er zit echter een addertje onder het gras: de Duitse band is broos.

Het sturen van de Leopards is een ernstige provocatie aan het adres van Rusland, maar zal geen verschil maken voor de uitkomst van de oorlog in Oekraïne. Het regime in Kiev heeft de NAVO om minstens 300 tanks gevraagd om zogezegd de Russische troepen terug te dringen. Een paar dozijn tanks van Duitsland en andere Europese bondgenoten is niet genoeg. Bovendien zullen geïsoleerde tanks bij gebrek aan luchtdekking niet de impact hebben die onrealistisch wordt verondersteld.

Toch zal de provocatie door Rusland niet onbeantwoord blijven. Moskou heeft gewaarschuwd dat het alle tanks die uit Duitsland, Polen of elders komen, zal vernietigen voordat deze machines zelfs maar van de rails en in de buurt van de frontlinie komen. Met Ruslands luchtmacht en precisieraketten is een dergelijke dreiging niet gering.

  Rusland is nu William Munny en zijn leger trekt de salon van Oekraïne binnen

Wanneer de Leopard-rompen worden afgevoerd met hun geschutskoepels eraf geblazen en verbrande lijken, zal de politieke prijs voor Berlijn ondraaglijk worden. Het gekrakeel tussen de NAVO-minions zal dan van een sudderend naar een kookpunt gaan. En de rupsbanden zullen van de NAVO-oorlogsmachine loskomen.

Het regime in Kiev schiet op voetsoldaten die weigeren orders op te volgen om op te rukken tegen de superieure Russische vuurkracht op het slagveld. De eisen van Washington aan Berlijn komen neer op dezelfde zelfvernietigende dwang.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Biolabs – Is er meer aan de hand met het Oekraïne/Rusland conflict dan men op het eerste gezicht zou denken?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe mainstream media hebben dit GENEGEERD!
Volgend artikelZ28.310 – De code bestemd voor de ongevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. mooi verwoord artikel!
  de prijs ,en niet alleen de politieke,zal moeten worden betaald door gans Europa, niet enkel door Duitsland.
  We worden allemaal met de amerikaanse gesel de oorlog in gedreven.
  nu zijn het nog de laatste restjes Oekrainers die onder dwang worden opgepakt om als kanonnenvoer te moeten dienen.
  who’s next??
  Onze vaders,mannen, zonen, broers, geliefden?

  want dit wordt ongetwijfeld dikke shit, reken daar maar op.

  • De deense regering wil dienstplicht voor mannen EN VROUWEN activeren.

   Ook moeten de burgers een vrije dag inleveren om “de oorlog” te bekostigen,
   voor zgn. verdediging.

   Diezelfde regeringsgroep heeft zichzelf loonsverhoging gegeven.
   Ze voelen zich onaantastbaar en de macht spuit hun ogen uit.

 2. Duitsland heeft zijn kop hiermee op het hakblok gelegd en wordt ook opgeofferd gelijk Oekraine.
  ook hier weer de vraag who’s next?
  Onbegrijpelijk hoe zo’n Scholz figuur zo stom kan wezen…
  en dat door een paar “miezerige” tanks te sturen.
  Het zijn muggen voor een Olifant,
  dat zal snel genoeg blijken !
  de schade die ermee wordt aangericht zal echter desastreus zijn.

  • Who is next? Ik hoorde op de Engelse radio dat er een premier is die F16 wil gaan leveren.
   Premier Pinoccio geloof ik , Nederland zit er dieper in dan Duisterland halen alleen de voorpagina niet.
   Er mag geen Duits Russische samenwerking zijn, dat was ww1 en ww2 net zo, niks veranderd

   • Ja klopt, premier pinokkio aka rutte heeft dat verklaart aan die sympatieke man die biden heet. Hij staat te popelen om zich wat dat betreft bij amerika en duitsland aan te sluiten. Gisteravond in zijn tv praatje hadden ze het over zijn uitspraak over dat het ook onze oorlog is. Hij wil niet rechtstreeks rusland provoceren. Ik denk dat het voor rusland niet uitmaakt, rechtstreeks of via een omweg, dmv ukraine.
    Gevaarlijke mannetjes die beslissingsbevoegdheid hebben.

 3. Ja uncle Sam is wel slim, leveren jullie tanks maar vast, gaan wij ook doen, nadat we ze gaan bouwen, eh de fabriek uitbreiden maar ze komen eraan hoor.

 4. Rusland heeft die oorlog afgerond voor die gammele verouderde troep bruikbaar is gemaakt……en dan moeten er ook nog speciaal opgeleide tankbemanningen bereid worden gevonden om zichzelf af te laten schieten.

  No worries meet, om het maar eens op zijn Australisch uit te drukken.

  Het gaat vanzelf over.

 5. Je kennis over de geschiedenis van de tweede wereldoorlog schiet teleurstellend tekort. Lees aub eens het boek “Fremdbestimmt” van Thorsten Schulte en het boek “Der Krieg, der viele Väter hatte” van generaal b.d. Gerd Schulze-Ronhof. Tevens is een zeer interessant gesprek te vinden tussen deze laatste en de vml NVA generaal Bernd Schwipper, die in Moskau onderzoek heeft gedaan mbt de rol van Stalin in WO2.
  Ten tijde van de aanvang van operatie barbarossa bezat de Wehrmacht Pz3 en Pz4 tanks, de Tiger en Panthertanks kwamen pas later.
  Voor de rest, goed artikel.

  • Idd, tegelijkertijd toen de Duitsers op de proppen kwam met de Tigers had Ferdinand Porsche ook nog een ander projekt in de maak, een supertank. Een kolosaal groot onverslaanbaar monstertank die gellukkig nooit is uitgebracht. Fritz en zijn vrienden waren ook trouwens degene die de jets hadden uitgevonden denk maar aan V1 en V2 en waren ook de eerste die atoombom hebben uitgevonden maar niet gebouwd. Het Uranium dat Duitsers hadden werd gestolen en naar de VS overgebracht. Het huidige Duitsland is zeer ver van het bekwame Duitsland ten tijde van de 2e wereldoorlog. De Duitsers zijn verslagen doordat hun leider 0 verstand had van oorlogsvoeren en 2 fronten tegelijkertijd wilde uitvechten. Het zijn de Russen die de Duitsers hebben overwonnen na de slag in Stalingrad in 1943. De Europese geschiedenis boeken doen de geallieerden aangevoerd door Amerikanen als helden viktors voor maar dit is dikke onzin. Na de slag om Stalingrad zijn de Duitsers in volledige chaos terug gedreven tot Berlin door het rode leger. Bij de aanvang van Barbarosa toen de nazies in oekraine aankwamen na de Polen te hebben platgewaltst werden ze door de oekros met open armen ontvangen. De oorlogs collaborerende Stepan Bandera en zijn bende rotzooi hielpen de nazies tegen Rusland tot deze op hun doos kregen en Bandera de jas omdraaide en zich ook tegen de Duitsers keerde. Zijn ideologie is in oekraine blijven rondwaren en het resultaat zien we in de vele marsen die er zijn gehouden in Oekraine vanaf 2014 door azov. Het zijn trouwens niet enkel azov die nazies zijn maar ook kraken en aidar. Oekraine is politiek gelijkaardig aan Duitsland 1933 -1945. Hun leger bestaat net als de Duitsers toen uit een soort whermacht en een SS elite.

   Daarom Europese en Amerikaanse leiders weten verrek goed dat ze Rusland onrecht aandoen. Het interesseert hun niet. Plan the unthinkable is nunin volle uitvoering tot de laatste oekrainer. En als dit niet goed uitdraait is er nog operation dropshot. Ze zijn echter vergeten dat Rusland zowel conventioneel als nucleair superieur is aan hun.

   Russen zijj mensen net zoals u en ik en verdienen hetzelfde respekt. Als dit zou worden gehandhaafd en vrede gezocht zou Europa een heel ander Rusland kennen en de burgers voorspoediger leven.

 6. Europa zal eindigen als een groot rokend gat, net als Washington en alles wat er rond ligt van de grens van Mexico tot aan de Beringstraat. Japan ? Chinezen nemen hun wel voor hun rekening, hebben daar namelijk nog een eitje mee te pellen….

 7. Duitsland heeft een mannetje nodig die niet uit Duitsland komt net zoals Hitler een Oostenrijker was koning van Duitsland van voor wo 2 was een marionet van de industrie die zeer snel opkwam en was dus een zacht eitje waardoor de bevolking in grote armoede ging belanden na wo 1 Hitler die wilde daar een einde aan maken en het Duitsevolk redden door oorlog te voeren tegen alle landen ter wereld Maar dat kwam hem duur te staan de huidige bondskanselier is een zielig kereltje die danst naar de poppen van Biden die hem voor het karretje wil spannen om de Russen te verslaan Waarmee is onduidelijk want Duitsland is geen oorlog zuchtig land meer en geen vechters meer zoals in de jaren 30/40 van de vorige eeuw want de Duitsers hebben nog steeds een groot schuldgevoel dat Hitler meer dan 6 miljoen joden liet afslachten op een niet oorlog voerende manier Al met al maakt slap ei Biden de dienst uit voor de oorlog industrie op gang te houden en stuur oud materiaal naar de Oekraine en dat beveelt hij ook aan aan slapendE EU LANDEN die befelh ist befelh opvolgen Diutsland heeft dus een man nodig zoals hitler die oorlog wilde voeren!!!!!!!!!!en geen slappe hap O.S.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in