Als dat geen daverende klap in het gezicht van Brussel is: Hongarije onderhandelt met Rusland over extra gasleveranties. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Szijjártó was daarvoor in Moskou en overlegde daar met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov. Explosief: de actie vond plaats zonder overleg met Brussel – en komt dus neer op een directe belediging aan het adres van de EU, bericht Freewestmedia.com.

Bovenop de reeds overeengekomen hoeveelheden kondigde de Hongaarse gast in Moskou aan dat zijn land dit jaar 700 miljoen kubieke meter Russisch gas wil kopen. Het gaat om de energiezekerheid van Hongarije, zei hij. Zijn Russische ambtgenoot antwoordde: “Dit verzoek zal onmiddellijk worden gemeld en in overweging worden genomen.”

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft Rusland de gastoevoer naar verschillende “onvriendelijke” Europese landen – waaronder Polen en Bulgarije – al volledig afgesneden, omdat zij weigerden de leveringen in roebels te betalen, zoals Kremlin-chef Vladimir Poetin eiste.

Nadat de Russische operatie in Oekraïne eind februari begonnen was, heeft de EU verschillende verregaande sanctiepakketten tegen Moskou aangenomen. Hongarije weigert ook deze sancties hardnekkig. Integendeel, de Hongaarse president Orbán heeft onlangs de gezamenlijke sancties bekritiseerd als schadelijk voor Europa – tot ongenoegen van Brussel.

Hongarije heeft intussen een Defensieraad opgericht onder leiding van premier Viktor Orbán met speciale bevoegdheden om politieke beslissingen te nemen.

Het gas Winterplan van EU-chef Von der Leyen is een ander dilemma voor de Brusselse eurocraten: het zogenaamde “Winterplan” voor het gasverbruik in de EU staat reeds op het punt van uitsterven nadat het in werking is getreden. Nu al komt het plan met uitzonderingen, en volgens de Spaanse omroep La Sexta waren Spanje en Portugal ongelukkig met de deal en hebben ze een verlaging van 7 procent bedongen in plaats van 15 procent. Andere uitzonderingen zijn gemaakt voor eilandnaties, Malta, Cyprus en Ierland, en de Baltische staten.

  De Ejaculatie Disfunctie van de V.K. - Mislukte lancering

De reden voor de brede afwijzing van het Brusselse plan is de verregaande regelgevende bevoegdheid die het de eurocraten toekent. Brussel vindt dat het moet beslissen wanneer men mag stoken en wanneer niet. De beslissingsbevoegdheden moeten aan de lidstaten worden ontnomen. Bovendien moet er een politieke eenheid tegen Rusland worden gesmeed – maar juist die eenheid smelt elke dag meer en meer weg.

Concreet wordt in het winterplan bepaald dat de aangesloten landen in de acht maanden van augustus tot maart volgend jaar 15 procent minder gas zullen verbruiken dan in de voorgaande jaren. Bovenal is er protest tegen de geplande verplichting om gas te besparen. Als bijvoorbeeld particuliere huishoudens en bedrijven in een land niet vrijwillig genoeg gas besparen en als de voorzieningssituatie dramatisch verslechtert, zou Brussel bindende besparingsdoelstellingen kunnen vaststellen waaraan de nationale regeringen moeten voldoen.

In een uitzonderlijke versnelde procedure moest het project dinsdag door alle energieministers van de lidstaten van de EU worden goedgekeurd. Hoewel commissiechef von der Leyen de verplichting al had teruggebracht van twee tot één jaar, wilden veel staten niet stemmen. Vanuit Madrid is al een weigering aangekondigd dat er “geen onevenredige offers” zouden worden gebracht, terwijl Polen en Hongarije aankondigden dat de besparingsdoelstellingen veel te hoog waren. Eilandstaten als Ierland of Cyprus zijn niet eens aangesloten op het Europese gasnet.

Het proces dat dinsdag in Brussel plaatsvond, staat dus op wankele grond, want zelfs vóór de stemming twijfelden insiders er sterk aan dat het plan de volledige goedkeuring zou krijgen die het nodig heeft. Naast de ministers van energie van alle EU-landen was ook de Oekraïense minister van energie Haloesjtsjenko te gast. Commissiechef von der Leyen wilde hem eigenlijk een verenigde EU presenteren – maar haar project is niet helemaal naar wens verlopen.

  Scott Ritter: Ik ben geen verrader... Liegende politici en de Amerikaanse regering zijn de echte verraders

De Europese Unie heeft haar mogelijkheden om beperkende maatregelen tegen de Russische Federatie in te voeren uitgeput, zo berichtte het Franse dagblad Le Monde, dat zich op een niet nader genoemde diplomaat beroept.

De gasprijzen in Europa liggen voor het eerst sinds begin maart boven de $2300. De Deense minister van Klimaat en Energie Dan Jorgensen: in geval van een volledige stopzetting van de Russische gasleveranties aan Europa, zou er een “reëel gevaar kunnen bestaan dat de Europeanen bevriezen”.

“Als het zou gebeuren dat het gas van Russische zijde tegelijk met de strenge winter volledig zou worden afgesloten, dan zou er een reëel gevaar bestaan dat de Europeanen bevriezen en de industrie zou moeten sluiten,” citeerde de Deense Radio Jorgensen.

De Amerikaanse presidentiële coördinator voor wereldenergie Amos Hochstein heeft het teken aan de wand gezien. Hochstein hield spoedvergaderingen in Parijs en Brussel om te praten over Amerikaans-Europese noodplannen om het gastekort op te vangen en de kernenergieactiviteiten uit te breiden. De gascrisis heeft de eenheid van de Europese Unie tegen Moskou ondermijnd, zo meldde CNN op basis van Amerikaanse functionarissen: “Het [gastekort] zal een belangrijke test zijn voor de Europese veerkracht en eenheid tegen Rusland.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU in wanhoop, wil lidstaten als Hongarije dwingen om Russisch gas te “delen” met landen als DuitslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDrie jonge artsen sterven onverwacht in klein ziekenhuis, enkele dagen na 4e COVID vaccinmandaat
Volgend artikelNederlandse Boeren: Nederland een “proefland” voor Grote Reset Agenda, vertelt Eva Vlaardingerbroek aan Breitbart
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Na veel gedoe lukte het dan toch voor eind 2022 de gasvoorraad op 80% te krijgen. Oef, eindelijk gelukt. Maar toen kwam de Noord-Atlantische oscillatie (in de volksmond ook bekend als de Siberische express en bij journalisten onder Amerikaanse invloed als polaire vortex) op gang en werd in februari 2023 de Elfstedentocht gereden! Hoera!
  En Vladimir maar aan dat kraantje draaien…

 2. Al 45 jaar pompen we gas uit Groningen en nog geen Nederlander die er wijzer van is geworden. We hadden allemaal miljonair kunnen zijn, zoals in Arabië

 3. Had Nederland maar een ministerpresident die opkwam voor zijn volk. Al betwijfel ik of de term zijn volk hier nog op z’n plek is. Bah.

 4. Viva Putin!! Haha draai dicht die gaskraan, laat EU maar fijn verrekken van de kou. Misschien dat die slapende 95% dan eindelijk eens uit hun coma komt. Gaskraan dicht, NEXIT, gaskraan in Groningen open en omwonenden fatsoenlijk compenseren. En samenwerken/ handel drijven met Rusland uiteraard.

 5. Het word tijd dat deze niet gekozen EU ers opsodemieteren.
  Alle door hen bedachte plannen/ideeen slaan nergens op.
  Precies wat u schrijft Dwarsje.

  Groninger gas is goed voor Duitsland, luxemburg enz..maar niet voor de NL er.

  Zoals met héél veel zaken die nu spelen.

  De EU is in het leven gekomen om gemakkelijker handelsverdragen af te sluiten.
  Open grenzen, we hebben de afgelopen jaren gezien hoeveel waarde dat had.
  NOPE.

  Het zijn allemaal “fantasten”, met te grote financiële en zakelijke rijkdom.
  V.der Leyen is getrouwd met met de hoge piet van pharma bedrijf Merc.

  Ze verrijken zichzelf en zijn NIET gekozen.

  Regelen alles achter de schermen om zo alles wat ze maar kunnen verzinnen via een zij-of achterdeur door te drukken.

  Asociaal, brutaal, narcistisch tuig is het.
  Alles om zichzelf en co. te verrijken.

  Intussen natte dromen dromend, dat ze het volk tot slaven kunnen degraderen.

  Alles doen om de wereldbevolking te intimideren.

  Er is geen armoede in heel de wereld niet, als ze hun geld en goederen zouden verdelen, en aan de armere landen ter beschikking stelden.

  Maar het voelt zo goed op dat “high horse” .
  Deze ongekozenen kunnen nergens afstand van doen.
  2 vliegtuigen die wellicht afschrijfbaar v.d. belasting zijn enz.

  Ze mogen het hebben van mij, als ze maar met een geeindigd geld systeem, door wanbeleid, en zelf verrijking, verantwoording nemen.
  NOPE

  Iedereen in de kou.
  Want ze moeten de ontwerpers van een plan “met de viool in hun gat spelen.”

  Veel moet op de schop.
  Anders komt het nooit goed.
  Alle organisaties na WO2 in het leven geroepen om vrede en menselijk welzijn te behouden of creëren, zijn hun opdracht van, bij oprichting vergeten.

  Ze zijn machtswellustelingen geworden.

  Een beeindigd geldsysteem, kan op vreedzame en menselijke wijze geschieden.

  Aangezien de z.g.n machthebbers geen fatsoen, empathie of wat dan ook hebben, moeten we ze hun macht afnemen.

  Dat weten inmiddels velen.

  Deze syrijd is nog niet gestreden.

 6. Het lijkt er echt op dat EU echt naar de kloten moet. Hier is iets over Australie. Al de horror verhalen over dat continent zijn niet waar kennelijk. Ik sprak vanavond met een man een vrouw uit Australia. Zij is van BE, en hij is van Australie. Samen hebben ze daar de laatste drie jaar gewoond. Ze vertelden me dat het een paradijs was! Ze vlogen van links naar rechts, en alles was open. Alle bars, alle winkels, alles. En nu is er zelfs zoveel geld, dat de regering ze zelfs geld terug geeft voor zaken zoals energie, en nog meer. Iedereen krijgt checks toegestuurd, de economie deed het namelijk waanzinnig goed omdat niemand het continent uit ging. En niemand zat in kampen! De kampen waren alleen voor mensen die met covid binnenkwamen. Normaal moest een toerist 7 dagen in een Holiday Inn of zo zitten, ook geen straf zeiden ze, en als hij covid had, dan ging hij naar een kamp (maar geen horror kamp of zo) tot hij weer beter was. Zelf gingen ze niet van het continent af, en vierden vakantie binnen Australie omdat ze het hele land nu voor zichzelf hadden! Maar ze hoorden over de horrors in EU en in bijvoorbeeld Groningen, waar ze vrienden hebben. We weten allemaal wat ze gehoord hebben, want we hebben het zelf meegemaakt, avondklok e.d., maskers, alles dicht, cafes restauranten winkels, alles naar de kloten, etc etc. Kennelijk was dat helemaal niet zo voor hun!!! Ze gingen in groot detail over hoe fijn die paar jaren waren, de jaren van de covid. Geen maskers, geen gezeik, geen afstand, gewoon knuffelen, overal heen, alles open, totaal geen problemen met wat dan ook. Dus hoe zit dat???? Ik hoorde alleen maar horror over Australie. En deze mensen vertelden hoe aangenaam het was, en dat ze gewoon overal heen gingen, zonder ziek te zijn, zonder wat dan ook, zonder hun medemensen vals te beschuldigen van ziektebronnen te zijn.

  Dus, wat is dit voor gekloot??? EU moet er aan? Lijkt er wel op he… De economie in Australie ging gangbusters zeiden ze, enorm gegroeid! Hoe zat het met boetiekjes, kleine bedrijfjes, etc vroeg ik. Niks, zeiden ze, niks is naar de kloten gegaan, alle kleine bedrijfjes doen het hartstikke goed, de hele economie ging enorm vooruit!!!

  De BE mevrouw zei er nog bij dat ze niks meer gelooft van de MSM, maar ook niet meer van de alternatieve media – alleen nog van vrienden die ze heeft in andere landen. (maar ja, niet iedereen heeft in elk land vrienden zitten, helaas, maar zij dus wel in EU, en ze hoorde de horror verhalen van haar vrienden daar. En die klopten.)

  Ik ben het ook hartstikke zat met de horror shit op de msm en de alternatieve media, maar het is duidelijk dat EU naar de kloten moet. Zelfs de alternatieve media zit angst aan te jagen.

  • P.s. en ook heel belangrijk wat ik vergat te vermelden, ze zaten nooit in angst, want er was geen angst!!! Er was gewoon GEEN COVID, zeiden ze, want niemand kwam het land in (en als ze binnenkwamen moesten ze eerst 7 dagen in een hotel zitten, zoals ik al schreef). Dus wat is deze bullshit??? Er is dus helemaal geen covid!!!! En toeristen konden lekker 7 dagen in de holiday inn zitten. Waar zoekt de test dus naar? Naar niks! Wat betekent het dat je ‘covid hebt’? Wat betekent dat? Als er bij de ene toerist een stukje Covid staart gevonden wordt, dan gaat hij het ‘kamp’ in. Als er bij de andere toerist een stukje Covid vleugel gevonden wordt, dan gaat hij ook het ‘kamp’ in. En dan zijn ze ‘genezen’ na zoveel dagen, als de test de staart niet ziet, of de vleugel niet ziet. Genezen van iets dat niet eens bestaat! Kan het zijn dat er in Australie niet gerotzooid werd met biologische ziektes??? En waarom dan niet?

   • Joep: voorstel, kun jij een substack beginnen om deze discussie voort te zetten? Het is heel makkelijk om een substack op te zetten voor een concreet onderwerp. En dan kunnen we deze discussie voortzetten in een domeintje dat er voor bestemd is. Deze discussie is dan ook goed gebundeld om te delen op andere forums. Groets, the Immortal.

    • Ha Immortal en ook Greengo,

     @ Immortal: een substack… weet niet precies hoe dat werkt.
     Zou je dit willen toelichten?
     Het klinkt wel goed en ben best bereid om zoiets te doen.
     Maar wil eerst meer weten hierover.

     Overigens, ik kom nog terug op jullie reacties.
     Ben momenteel even druk met enkele voorbereidingen op wat komen gaat.

     Groet, Joep

  • –Zelfs de alternatieve media zit angst aan te jagen.–
   Dat heet gecontroleerde oppositie. Een pot nat.

  • Onze familie in Australië berichtte onlangs zowat hetzelfde.
   Ik vermoed dat hotmail en g-mail alles aan mails controleert.

   Dit bericht ontving ik via pas aangemaakt Proton mail.

   Bij mij was het vermoeden gerezen dat mijn privacy niet meer was wat het ooit geweest is.

   Immortal ik ben het met u eens, het lijkt erop dat EU v.d. wereldbol moet.

 7. Hey Joep, ik ben aan het lezen hoor! (Ik krijg geen meldingen, maar je stond op mijn lijst van terugkijken!) Bedankt!!!!

 8. Nu ze de opmars van de industrie niet meer kunnen een halt toeroepen willen ze de gaskraan voor industrie dichtdraaien om toch maar te voldoen aan de afspraken in Parijs kracht bij te zetten en de EU bende in Brussel tegenmoet te komen……. Dat de mens sterven moet van de honger omdat ze geen voedsel meer kunnen kweken in de miljoenen vierkante meters voedsel teeltkassen in Europa Dit om de vervuiling en Co 2 uitstoot dwangmatig te verminderen omdat de wereld dan naar de kloten gaat om op te verder te leven als ze dat niet zouden doen volgens de geleerden,,,, op universiteiten die zoiets uit vogelen over de gehele wereld Overal ter wereld worden miljoenen studenten opgeleid om de wereld te verbeteren met waan voorstellingen dat de wereld veranderen moet, maar die miljoenen studenten maken geen productie meer maar kosten de overheden miljarden om hen onder te brengen in de maatschappij Wat ze verdienen aan een beroep wat nergens op slaat wordt betaald door de nog met de handen werkende slaven die ze ,,arbeiders,,,, noemen

 9. Alle maatregelegen zijn niet nodig, ze komen uit de kokers v.d. dezelfde samenzweerders als covid.

  Ze hebben met hun geklets bij de wef theekransjes hun fantasieën gedeeld met andere theeleuters.

  Zo zijn er van alle fantasieën verhalen ontstaan, die nu op gruwelijke onmenselijke manieren ten uitvoer worden gebracht.

  Alleen had men gedacht dat de wereldbevolking beter mee zou werken.

  De kleuters proberen nu uit alle macht de verhalen staande te houden.
  Was het niet dat ze zoveel leed hebben aangericht en nog steeds aanrichten, dan zou ik dit alles een interessante strijd vinden.

  Nu vind ik het schandalig en dat is nog zacht uitgedrukt.

  Zoals eerder vermeld de machten moeten op de schop.

  Nieuwe onafhankelijken zouden nieuwe leidraden doormiddel van referenda moeten ontplooien.

  Het is zoals het is, dus is verzet geboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in