Andere landen willen wellicht beslag leggen op de goedkope Russische olie en het gas van Hongarije, terwijl zij tegelijkertijd doen alsof Hongarije de “slechterik” is omdat het de energie in de eerste plaats heeft verkregen, bericht Rmx.news.

Duitsland heeft het afgelopen decennium een rampzalig energiebeleid gevoerd door zijn kerncentrales te sluiten, zijn kolenmijnbedrijven en energieproducenten te straffen, en vervolgens zijn afhankelijkheid van Russisch gas en Russische olie drastisch op te voeren. Nu roept een Duitse toppoliticus die in Brussel werkt, Manfred Weber, de landen op om hun gas het komende jaar via “bindende mechanismen” te “delen” om een energiecrisis aan te pakken waarvoor Duitsland en andere landen grotendeels verantwoordelijk zijn.

Het idee van Weber, die de leider is van de Europese Volkspartij, heeft nu al zijn critici, waarbij energierechtdeskundige Máté Tóth aan nieuwsportaal Mandiner heeft verteld dat een solidariteitsregeling voor gas doet denken aan confiscaties in de communistische tijd.

In werkelijkheid zal het voorstel van Weber om energiebronnen te “delen” inderdaad onvrijwillig zijn, aangezien hij oproept tot een “bindend mechanisme” op EU-niveau. Dit zou betekenen dat lidstaten met sterke reserves, zoals Hongarije, gedwongen zouden worden hun energiebronnen te delen met dezelfde naties die hebben aangedrongen op sancties die hebben geleid tot het ernstige energietekort waarmee Europa nu kampt.

Hongarije is afhankelijk gebleven van Russische energie, en het land heeft nooit gestreefd naar strengere energiesancties of het opgeven van Russische olie, met als argument dat dit zowel Hongarije als geheel Europa zou verarmen. Terwijl Polen duidelijk aandrong op meer sancties tegen Rusland, heeft het land de grootste gasreserves van Europa opgebouwd en alternatieve gasbronnen verkend, waardoor landen als Duitsland waarschijnlijk hun oog laten vallen op de gasreserves van zijn buren, nu zich een grote energiecrisis blijft ontwikkelen.

  Seymour Hersh: Haat tegen Poetin laat Amerikaanse functionarissen "domme dingen doen"

Zoals eerder bericht, heeft Weber zondag in een interview in de Duitse krant Tagesspiegel voorgesteld dat de Europese Unie in juli een top zou houden over de “billijke verdeling” van aardgas.

“Europa heeft dringend beslissingen nodig over bindende energiesolidariteit. Ik wil niet nog meer verwarring meemaken zoals tijdens de pandemie, toen iedereen de grenzen sloot en zich van maskers voorzag terwijl Europa het liet afweten,” zei Weber.

“Met andere woorden, wij hebben bindende mechanismen nodig over hoe wij, in solidariteit, moeten omgaan met het gas dat in opslagtanks zit, zodat niet iedereen alleen maar naar zichzelf omkijkt. In de herfst, als het echt ernstig wordt, moeten deze mechanismen werken,” voegde hij eraan toe.

Máté Tóth zei dat het voorstel van Weber niet zo verrassend was:

“Het idee zelf is absurd, maar helaas was het te verwachten. Dit idee lag al in de schaduw op de loer. De enige vraag was wie het ter sprake zou brengen, aangezien het wegvegen van nationale gasreservoirs herinneringen oproept aan communistische confiscatie,” zei Tóth tegen Mandiner.

Tóth ziet dat de herverdelingswetgeving tot stand zou komen in de vorm van een decreet van de Europese Raad en het Europees Parlement, aangepast aan het kader van het regelgevingsconcept van de Energie Unie, zodat zij een directe werking zou hebben.

“Zo zou zij niet alleen niet hoeven te wachten op de tenuitvoerlegging door de lidstaten, maar zou zij ook worden toegepast tegen de eigen nationale wetgeving van de lidstaten, zelfs in hun nadeel,” zei Tóth.

“Natuurlijk zal hieraan een ernstige diplomatieke strijd in de Raad voorafgaan – helaas minder in het parlement – maar gezien de steeds frequentere verstoringen van de reguliere besluitvormingsprocedure (medebeslissingsrecht), waaronder het omzeilen van de unanimiteit bij de besluitvorming in de Raad, is het nu zeer de vraag wat er gedaan kan worden om dit met juridische middelen te voorkomen, d.w.z. of er nog remmen op de Brusselse trein zitten,” zei Tóth.

  Opkomende spijt over Oekraïense oorlog in de VS

Hongarije is ervan beschuldigd geen eenheid met de EU te tonen door een uitzondering te maken op de Russische oliesancties. Als zo’n regeling echter doorgaat, kunnen andere EU-landen Hongarije misschien dwingen om de goedkope olie en gas die het van Rusland heeft gekregen op te geven. Westerse naties die Hongarije met de vinger wijzen omdat het “vriendelijk speelt” tegen Rusland voor goedkope energie, zouden zich dus kunnen omdraaien en die goedkope energie voor zichzelf nemen tijdens de komende moeilijke wintermaanden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duits hoofd energiebeheer waarschuwt voor gastekorten, faillissementen, enorme prijsstijgingen die “schokgolven door het hele land” zullen veroorzakenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne: De terugtocht uit Lysichansk is een prestatie voor Oekraïne en tegen de herfst zal Oekraïne met behulp van Westerse wapens het Russische leger verjagen 
Volgend artikelTotale niet-naleving: Nederlandse boeren tonen de wereld hoe te protesteren tegen de Psyop-Klimaatveranderingsmachtsgreep van de WEF-wereldregering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. hahahahahaha……natuurlijk kan dat niet; meestal is verkoop aan derden verboden–of kan verboden worden.
  Laat ze lekker doodvallen!

  • Juist , Poetin heeft aangegeven dat als men gas door gaat voeren dat land gekort gaat worden.

   Ik hoop en ik denk dat Hongarije verstandig genoeg is om niet aan de EU toe te geven.

 2. Deze EU id een roedel wolven!!
  Ze tonen het gedrag ervan.
  Ze verscheuren elkaar bij uithongering naar macht.
  Wat een mooi proces.
  Misschien zegt dit ook iets over het nare idee
  Dat er wolven naar de Veluwe moesten komen.
  Onveiligheid creeren.

  • Ja. Het is een dikke vinger naar de mensen: jullie doen er niet toe, dieren zijn belangrijker. Wij, de 1%, willen depopulatie, een lekkere lege aarde waarop wij, de 1%, kunnen genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Fuck you slaves.

 3. Het Groningse gasveld gaat binnenkort weer open, je raad het al waar 80% van het gas naar toe gaat.
  rutte zij pas geleden nog, als het Groningse gasveld open gaat, dan is dat niet om de rekening van de Nederlanders te verlagen. Wij (Het Volk) gaan zware tijden tegen moed. Bereid je maar voor, de schappen zijn een dag leeg. En de schapen schreeuwen moord en brand, dat het de schuld van de boeren is. Dom Volk !!

 4. Wat zijn het toch smeerlappen daar in de EU.
  Eerst Hongarije bijna buitenspel zetten omdat Orban klip en klaar zegt. Wij kunnen in Hongarije niet zonder Russische olie en gas. Toen van Detlefen heel kwaad en al de andere landen wilden Orban het liefste straffen voor zijn niet solidaire daad, en nu willen de haviken in Europa Orban zijn STERK BEVOCHTEN GAS AFPAKKEN.

  Hoe smerig wil je het hebben…..
  Het lijkt wel een kleuter klas ; dat dit gebrek aan brandstof zou komen kon een kleuter bedenken…. .

  En Rusland lacht erom….. de Roebel is nog nooit zo hard geweest…… wat zit er toch een achterbakse domme haat daar in Europa!!!!!!!In Brussel…… ❗️
  Je schaamt jezelf dat je in Europa leeft.❗️
  Met zulke ondeskundige leiders…..❗️

  Dit zal waarschijnlijk met Nederland ook gaan gebeuren of de Gronigers piepen klagen of roepen Groningen zal moeten leveren….. Wij hebben ook nog eens een contractuele leveringsplicht aan Duitsland……

  • Onze leiders zijn volledig ongeschoold. Rutte heeft geschiedenis gedaan. Leuk, maar net zo relevant als een cursus koken voor debielen.
   Gezien zijn vooropleiding niet relevant is aan zijn functie, is hij volledig ongeschoold.

   Een portier bij een ministerie moet onbesproken gedrag hebben, middelbare school, drie talen spreken.
   Hoe hoger de functie in poltiek, hoe lager de eisen.

   Voor Rutte en de linksen: eis IQ max.50. Daar voldoen ze wel aan.

   • Ja dat klopt helemaal.
    Als je maar lang genoeg op de lijst van een politieke partij staat, niet teveel opvalt….- tegenspraak geeft—- dan promoveer je vanzelf tot kamerlid.en mogelijk,nog verder…….

    In het verleden heb ik het “ van de andere kant mogen zien “ Mijn man kwam op het ministerie, vanwege “ energie ( elektriciteit) zaken “. Dan vroeg de secretaris generaal aan zijn ambtenaren als de vergadering voorbereid moest worden “ wat zegt …………. Naam van mijn man …… ervan “

    Dit was wel een terzake kundige man maar ze hadden GROOT RESPECT VOOR HET BEDRIJFSLEVEN WANT ZE HADDEN IMPACT VANUIT HET BEDRIJFSLEVEN NODIG. En het werkte!
    Als je dit geklungel nu ziet….. inderdaad het IQ op het ministerie is danig gezakt.

 5. Als dit doorgaat zal de EU straks Nederland opdracht geven weer naar gas te gaan boren in Groningen, de Noordzee en bij de Waddeneilanden. Rutte zal buigen als een knipmes en de propaganda zal op volle toeren draaien.

 6. Gas boren in de waddenzee ! Dat wordt een grotere natuurramp dan die stikstofcrisis. Als gevolg van gaswinning daalt dan de bodem en zakken de wadden definitief in de zee. Gevolg geen ligplaatsen voor zeehonden, geen voedsel voor zeevogels (kleine zeediertjes op het strand bij eb).. en dat allemaal omdat we het gas liever uit Algerije en Qatar hebben dan Rusland? Wat zijn dat.dan voor landen?

 7. De beerput gaat steeds harder stinken:lijkt wel een open riool!De enige optie is nog een Nexit,met spoed!Maar dan moeten we wel eerst het Binnenhof leeg vegen en nieuwe verkiezingen organiseren!Met zijn allen moet dat toch lukken:hoogste tijd!

 8. Stel je voor, je woont in een straat met 20 huizen. Je vormt met alle 20 een B.V. je laat gas levering lopen via die B.V.; dan is die b.v. grootgebruiker, en rijgt een veel lager tarief.
  Daarnaast: zakken de kosten van aanvullende dingen op je rekening, zoals meterhuur…..

  In zo’n constructie is het geen doorlevering, maar verdeling aan verschillende aansluitpunten

 9. Weg met die bendelid Brussel. De schoothondjes van uncle Sam.
  Een stel idioten bij elkaar die het volk laten verrekken. Nexit nu!

 10. Simpele manier om status quo te herstellen:
  –uit Nato (is oorlogzoekend en billemaat van Biden)
  –uitEU (das Vierte Reich werkt niet)
  –uit euro; gulden terug; nu moeten we zwaar betalen voor andere landen)
  –grenzen dicht en bewaakt. Electronica plus sateliet maakt bewaking goedkoper.
  –vluchtelingen, nog steeds werkloos na 2 jaar: retour land herkomst
  ook: oorlogje voorbij: “vluchteling terug.
  geen “vluchteling zonder geldig ID”
  geen nieuwe vluchtelingen toelaten.

  Nieuw politiek bestuur.
  Parlement: max 100 personen; taak: voorlichting publiek. Beslissen via electronische referenda, maandelijks.
  kabinet: zakenkabinet; ministers kunnen staande voet ontslagen worden.
  Ministeries: niet groter in personeel dan in 1980
  Geen lease auto’s meer voor ambtenaren.
  KM geld gelijk aan dat in metaal sector.

  Dienstplicht herinvoeren, ook voor meiden; geen leger, maar sociale dienstplicht. Zakgeld, geen loon.

  Zorg nationaliseren. medisch personeel en apotheken in loondienst van de staat. Ziekenhuizen in eigendom van de staat. Capaciteiten uitbreiden. Geen premie voor de inkomens onder middenklas.
  Minimum inkomens belastingvrij.
  Hypotheek rente niet meer aftrekbaar.

  Studie: is alleen toegankelijk voor hogere inkomens (95%)
  Universiteiten opdracht geven dat getal per jaar met 10% omlaag te brengen; bij falen: lonen van die universiteit met 10% verminderen.
  Onzin faculteiten opheffen; hoogleraren zonder leerstoel ontslaan.
  Hoogleraren en docenten prikklok en minimaal per week 25 college uren.
  geen auteursrechten betalen aan personeel universiteiten; is beunhazerij.
  Boekenlijsten voor NL standariseren; max. 4 weken per jaar betaald verlof voor personeel

  Musea: gratis toegang. Zijn volgezet en gebouwd met belastinggeld; dat is genoeg.

  Zo; dat is een redelijk begin naar normaliteit.

 11. Uiteraard: alle NL militairen terug uit buitenland. Als ze in de Soedan zo stom zijn burgeroorlog te voeren: laat ze dat maar lekker doen.
  Een land in oorlog: afgrendelen, en the last man standing wins.

 12. De Duitse linkse partij wilt alle sancties tegen de Russen opheffen en Nord Stream2 openen. Kunnen de kolen en bio centrales dicht en de boeren verder boeren.

  • Zullen ze wel moeten, als ze willen overleven.
   zo niet: zware rellen.

   Stel je voor je bent bouwvakker daar, en je komt ’s avonds thuis, geen douche geen verwarming, eten onbetaalbaar…..dat maakt je niet blijde…

 13. Toch een beetje vreend dat er geen politieke partijen zijn zoals in de UK met een Nexit of Bexit in hun programma. Het huidig EU beleid gaat voor armoede zorgen. Ik kan er nietbij dat de mensen dat niet willen of kunnen zien

 14. Nazia Reich EU heeft een grote invloedssfeer, (mit Ursula’s geilem netten blick als nachtlichttensprecher)

  Oei, we noemen dit tegenwoordig anders.

  Wordt tijd dat volken uit voormalig oost Europa zich gaan verenigen en eruit stappen, EU (en VS) invloed mogelijk geeft dit een positieve draai.

 15. Ursula is gewoon ordinair latijn en betekent ‘klein beertje’ !! Zouden we dat gestoorde beertje, die mislukte Winnie de Poe, onderhand niet eens in winterslaap sturen in een of ander diep hol waar ze de eerste jaren niet meer uitkomt ?? Zonder dat mislukte overjarige sexsymbool is het allemaal al idioot genoeg…Is wel een constant prachtig bewijs (net als Merkel trouwens was en hier ook nog zo’n batterij zogenaamd slimme kippen..) dat het inderdaad een domme lachwekkende illusie was te denken dat met vouwen in de politiek gegarandeerd alles beter en beschaafder zou gaan..Altijd tenenkrommende nonsens gevonden..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in