Bronnen van Wagner hebben de resultaten van de militaire operaties van de PMC in Oekraïne bekendgemaakt:

Vernietiging van de mankracht van de AFU – 72.095;
Gevangenen genomen – 509;
Tanks vernietigd – 309;
IFV – 566;
APC – 131;
Gepantserde voertuigen – 1.134;
Auto’s – 2075;
Mortieren en kanonnen – 3.155;
ATGM’s – 300;
SP kanonnen – 124 ;
MLRSs – 83;
Luchtverdedigingssystemen – 45
UAV’s – 282;
Oorlogsvliegtuigen – 5;
Helikopters – 4;
EW/radarsystemen – 149.

Klik voor groot

Via Southfront.

Bonus:

De ‘clobber list’ van gisteren van het Russische ministerie van Defensie: https://eng.mil.ru/en/special_operation/news/more.htm?id=12468631@egNews

Rapport van het Russische ministerie van Defensie over de voortgang van de speciale militaire operatie (27 mei 2023)
De strijdkrachten van de Russische Federatie zetten de speciale militaire operatie voort.

In de richting van Kupyansk hebben de grondaanval en de legerluchtvaart en artillerie van de Zapad Group of Forces de eenheden van de Strijdkrachten van Oekraïne in de buurt van Masyutovka, Timkovka, Krasnoye Pervoye en Novomlynsk (regio Kharkov) aangevallen. ?? Een sabotage- en verkenningsgroep van de Strijdkrachten van Oekraïne is uitgeschakeld in de buurt van Novosyolovskoye (Volksrepubliek Lugansk).

Meer dan 45 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, vier motorvoertuigen, een Msta-B houwitser en een in de VS gemaakt AN/TPQ-36 contrabatterijradarstation zijn in de loop van de dag vernietigd. Een munitiedepot van de 92e Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense strijdkrachten is getroffen in de buurt van Stelmakhovka (Volksrepubliek Lugansk).

In de richting van Krasny Liman hebben de operationeel-tactische luchtvaart en de artillerie van de Tsentr strijdmacht eenheden van de vijand aangevallen in de buurt van Yampolovka, Serebryanka (Volksrepubliek Donetsk) en Chervonaya Dibrova (Volksrepubliek Lugansk). Tot 60 Oekraïense troepen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen, twee D-30 houwitsers en een Gvozdika zelfrijdende artillerie-eenheid zijn in de loop van de dag in deze richting uitgeschakeld.

In de richting van Donetsk zijn overdag meer dan 260 Oekraïense troepen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, vijf motorvoertuigen, één Gvozdika zelfrijdend artilleriesysteem en twee D-30 houwitsers uitgeschakeld door de operationeel-tactische en legerluchtvaart, eenheden en artillerie van de Yug Group of Forces. Een munitiedepot van de 110e Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense strijdkrachten is getroffen in de buurt van Avdeevka (Volksrepubliek Donetsk).

In de richtingen Zuid-Donetsk en Zaporozhye hebben de luchtmacht en de artillerie van de Vostok Group of Forces brandschade toegebracht aan AFU-eenheden nabij Nvomikhailovka (Volksrepubliek Donetsk), en Malaya Tokmachka, Marfopol en Komsomolskoye (regio Zaporozhye).

De vijandelijke verliezen in deze richtingen bedroegen tot 120 Oekraïense troepen, één infanteriegevechtsvoertuig, één gepantserd gevechtsvoertuig, twee motorvoertuigen, één Krab van Poolse makelij, twee Akatsiya en Gvozdika zelfrijdende houwitsers, één D-30 houwitser en één AN/TPQ-37 counter mortar radar van Amerikaanse makelij.

Bovendien zijn twee munitiedepots van de 79e luchtaanvalsbrigade en de 128e bergaanvalsbrigade van de Oekraïense strijdkrachten getroffen in de buurt van Novomikhailovka (Volksrepubliek Donetsk) en Stepovoye (regio Zaporozhye).

In de richting van Kherson hebben Russische troepen overdag tot 10 Oekraïense troepen, drie motorvoertuigen, D-30 houwitser en twee Gvozdika zelfrijdende houwitsers geneutraliseerd.

De operationeel-tactische en legerluchtvaart en de artillerie van de Russische strijdkrachten hebben overdag 82 AFU-artillerie-eenheden, manschappen en materieel in 96 gebieden uitgeschakeld. ?? Commandoposten van de 24e en 54e gemechaniseerde brigades van de Strijdkrachten van Oekraïne zijn uitgeschakeld in de buurt van Verkhnekamenskoye en Toretsk (Volksrepubliek Donetsk).

Luchtverdedigingstroepen hebben overdag twee Storm Shadow, 19 HIMARS MLRS-projectielen en twee HARM-antistralingsraketten neergeschoten.

Daarnaast werden 12 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen vernietigd in de gebieden Zatishnoye, Kremennaya en Chernopopovka (Volksrepubliek Lugansk), Kremenets, Yasnoye (Volksrepubliek Donetsk), Pologi en Removka (regio Zaporozhye).

In totaal zijn tijdens de speciale militaire operatie 429 vliegtuigen en 235 helikopters, 4.353 onbemande luchtvaartuigen, 424 luchtverdedigingsraketsystemen, 9.310 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.100 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 4.919 veldartillerie kanonnen en mortieren, alsmede 10.481 eenheden speciale militaire uitrusting vernietigd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dit is waarom Bakhmut de belangrijkste stad op aarde isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn video 18+: Oekraïense nazi’s hangen orthodoxe priester op
Volgend artikelHenry Kissinger, staatsman, honderdjarige, oorlogsmisdadiger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. En wij dienen die WEF Terroristen te geloven terwijl ze eerst alle media uitzetten wat belangrijk kan zijn om een goed beeld te kunnen krijgen wat de tegenpartij Rusland aan het doen is , en nu elke dag propaganderen dat de AZOV Nazi,s winnen het is gewoon lachwekkend als het niet zo ernstig was , ze duwen ons in de echte WW3 en het maakt ze geen zak uit of ook Europa een slagveld gaat worden .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in