De grootste show op aarde is nu een circus van dubbelspel en kunstgrepen toegepast op de geopolitiek. In het Westen kondigen zogenaamde deskundigen een tegenoffensief van Oekraïne aan alsof het om een komende sportwedstrijd gaat. Omgekeerd, in de loopgraven van Oekraïne bemoeit de leider van de Wagner Group, Jevgeni Prigozjin, zich met een door Rusland gepland tegenoffensief. Tucker Carlson van Fox News wordt ontslagen omdat hij de wereld vertelt hoe de Amerikaanse media echt werken, en Oekraïense nazi’s vermoorden Russische mediamensen met echte bommen, schrijft Phil Butler.

Niemand in Amerika kan Russische nieuwskanalen lezen, horen of bekijken, en het enige waar de Russen getuige van zijn is een niveau van haat en belabberde sportiviteit van de westerse media/analyse. Ondertussen blaast de NAVO op haar bazuin en maakt elke soldaat in Europa wakker. Zonder gekheid, de militaire aanwezigheid wordt drastisch opgevoerd op het grootste eiland van Griekenland, Kreta. Het is alsof de Grieken elk moment Russische oorlogsschepen voor de kust verwachten. Waanzin. We zouden er inmiddels aan gewend moeten zijn, maar de censuur en propaganda worden alleen maar erger, zelfs als we denken dat het niet erger kan.

Foreign Policy Magazine spamt me dagelijks, met als meest recente e-mailkop “U bent uitgenodigd: Oekraïens lente-tegenoffensief”. Ik verwacht half dat Rocky Balboa en Ivan Drago het tegen elkaar opnemen in het midden van de ruïnes van Bakhmut, in plaats van wat er gebeurt. Is het niet duidelijk wat de Russen willen met deze stad? Die vervelende Russen hebben een bladzijde uit het BS draaiboek van Washington gescheurd om meer strijders in een burgervrije zone op te sluiten. Ik zal het uitleggen.

  Oekraïne heeft een weg naar de overwinning?

Foreign Policy zendt wat voorraadverhogende misleidingen uit via het “deskundige” advies van Rand Corporation’s Dara Massicot en FP’s Ravi Agrawal. Massicot, een expert in Russische militaire strategie bij het Amerikaanse DoD, krult zich nu op achter haar toetsenbord om zaken als de pre-nucleaire fase van conflicten te bespreken. Zoals alle functies bij Rand, is haar rol ervoor te zorgen dat het Amerikaanse militair-industriële complex en zijn investeerders stapels geld verdienen.

Voordat de regering-Biden aan Zelensky Patriot-raketsystemen beloofde, schreef Massicot in januari 2022 voor Defense One: “Ukraine Needs Help Surviving Airstrikes, Not Just Killing Tanks”. Enkele maanden later werden de raketafweersystemen klaargemaakt om naar Oekraïne te worden gestuurd. Dit grond-luchtraketsysteem (SAM) wordt geproduceerd door de Amerikaanse defensieaannemers Raytheon, Lockheed Martin en Boeing. De lezer moet weten dat de aandelen van Raytheon 20 dollar per aandeel stegen in de periode vlak voor de aankondiging van de Patriots naar Oekraïne en nadat de verhalen eind december 2022 bekend werden. De aandelen van Lockheed Martin wonnen in dezelfde periode bijna $100 per aandeel, en Boeing won ongeveer $70 per aandeel.

Het geld dat over de hele linie wordt verdiend door de westerse oorlog tegen Rusland is de enige feitelijke waarheid die burgers van elk land kunnen vertrouwen. Al het andere is bekend als “gefabriceerde instemming” voor wat volgens veel deskundigen de schietfase van WO III zal zijn. Maar natuurlijk heeft Vladimir Poetin al gezegd dat de VS en hun bondgenoten Rusland in een echte oorlog hebben betrokken. Iedereen lijkt allemaal te wachten op het deel waar de kernraketten rondvliegen. Maar voor het zover is, spelen Poetin en zijn collega’s het spel op een spannende manier.

  De saaie oorlog

De Russische troepen die zich aan drie zijden van Oekraïne hebben opgesteld, zijn voldoende om de restanten van het oorlogsvermogen van Zelensky te verpletteren. Oekraïne heeft al tussen de 300 en 500 duizend troepen verloren en ongeveer 40.000 burgerslachtoffers. Er zouden waarschijnlijk een miljoen burgers zijn omgekomen als Rusland hard was opgetreden, en de Oekraïense steden zouden tot puin zijn vergaan. Tucker Carlson, de vereerde kolonel Douglass Magregor, en een dozijn andere waarheidssprekers mogen nog steeds hun mening geven, en het nieuws heeft vele malen gewezen op Poetins “zachte invasie”. De mainstream media in het Westen kunnen echter nog steeds het belachelijke produceren.

Neem het belang van het stadje Bakhmut. Behalve dat het een belangrijk vervoersknooppunt is, heeft het stadje geen strategisch belang. De westerse media hebben dit aangehaald om de Russische militaire strategie aan te vallen, maar de analisten van deze media zijn niet erg slim. Wat Bakhmut zo belangrijk en interessant maakt vanuit het oogpunt van nieuwe oorlogsvoering, zijn de tienduizenden soldaten die president Zelensky en zijn adviseurs in Washington daar hebben verspild. Wagner en de Russen hebben hen naar binnen gelokt, en het plan van president Poetin om Oekraïne te demilitariseren met zo min mogelijk burgerverliezen wordt uitgevoerd. De Russen hebben een relatief onbelangrijke stad in the middle of nowhere opgeblazen, met zeer minimale bijkomende burgerslachtoffers. De meeste van de 40.000 burgers die in dit conflict zijn gedood, werden gedood in plaatsen als Mariupol, waar de Oekraïense nazi’s hen gebruikten als menselijk schild.

Yevgeny Prigozhin schreeuwt “geen munitie” van de daken van Oost-Oekraïne. Amerikaanse, Britse en EU-media worden stapelgek van berichtgeving over hoe “Poetins chef” uithaalt naar de Russische minister van Defensie, Sergei Kuzjoegetovitsj Shoigu, omdat hij de Wagner-troepen in de steek laat. Vanochtend werd er onder meer beweerd dat Russische troepen zouden deserteren.

  "Hoe is dit in godsnaam mogelijk?" Geschokte Europeanen betalen astronomische energierekeningen nu de "Angstaanjagende Winter" nadert

De Russen willen geen speerpunt van een slap tegenoffensief gericht op Kherson of de Krim, en hebben liever dat Zelensky nog meer Oekraïens bloed verspilt in the middle of nowhere. Prigozhin smeekt om een tegenoffensief dat op zijn troepen is gericht. Als het plan werkt, wordt Zelensky binnen een maand verbannen naar Miami, en kunnen de Russische troepen naar Kiev rollen en de hele oostelijke oever van de Dnjepr bezetten. De Amerikanen zullen smeken om een opdeling van Oekraïne, en de Koude Oorlog 2 zal in volle gang zijn.

Joe Biden zal zijn werk gedaan hebben. Net als de experts van Rand. Amerikaanse investeerders in grondstoffen, van raketten tot tarwe tot olie en gas, zullen honderden miljarden blijven binnenharken, en de verliezers zullen de mensen in alle landen van de wereld zijn. Erger nog, als de burgers van de Verenigde Staten vallen voor de volledige overname van de media en de deep state die hun leven beheerst, zal niets meer van tafel zijn voor de mensen die achter de politici staan. Daar is het spel. En nu beoordeelt u hoe belangrijk Bakhmut is.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De wereld staat op het punt “groots” te veranderenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussisch leger verduidelijkt frontlijnsituatie in Oekraïne
Volgend artikelBaas Russisch ruimteagentschap zegt dat er “geen bewijs” is dat VS ooit op de maan is geland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De vijand stuurde 1.000 APU-jagers met 40 tanks en andere uitrusting naar het offensief bij Bakhmut – details van het Ministerie van Defensie

  De vijand stuurde 1.000 APU-jagers met 40 tanks en andere uitrusting naar het offensief bij Bakhmut – details van het Ministerie van Defensie | Russische lente
  Het ministerie van Defensie rapporteerde details over de pogingen om de strijdkrachten van Oekraïne aan te vallen op 11 mei.

  In de tactische richting van Soledar voerde de vijand gisteren offensieve operaties uit langs de gehele contactlijn tussen de partijen, meer dan 95 km lang.

  De Oekraïense nazi’s lanceerden 26 aanvallen, waarbij meer dan duizend militanten, tot 40 tanks en andere militaire en speciale uitrusting betrokken waren.

  Alle vijandelijke aanvallen worden afgeslagen. Doorbraken in de verdediging van het Russische leger zijn niet toegestaan.

  De onderverdelingen van de “Zuid” -groepering van troepen bezetten de linie, rekening houdend met de gunstige omstandigheden van het Berkhovsky-reservoir in de richting van Malo-Ilinovsky om de stabiliteit van de verdediging te vergroten.

  Meer dan 540 militanten, acht tanks en meer dan 20 eenheden van andere gepantserde voertuigen werden vernietigd.

  Soldaten van de 4e en 200e gemotoriseerde geweerbrigades, legerluchtvaartpiloten en andere legereenheden toonden zich moedig en sloegen vijandelijke aanvallen af.

  In totaal bedroegen de totale verliezen van de vijand in de richting van Donetsk ongeveer 900 Oekraïense militairen gedood en gewond, meer dan 30 gepantserde voertuigen, evenals zeven voertuigen, twee D-30 houwitsers en één L-118 houwitser gemaakt in Groot-Brittannië. Brittannië.

  – Russische lente

 2. Even een kanttekening; dit artikel begint met onzin
  “Niemand in Amerika kan Russische nieuwskanalen lezen, horen of bekijken, en het enige waar de Russen getuige van zijn is een niveau van haat en belabberde sportiviteit van de westerse media/analyse.”

  Ik woon in de VS en kan de Russische nieuwskanalen lezen/bekijken. Je moet er wel wat moeite voor doen en mijn kennis van het Russisch is gewoon niet genoeg. Maar de mogelijkheid is er wel.
  Het probleem is dat de meeste mensen er gewoon geen moeite voor doen, domweg omdat ze over de hele linie van media en social media 24/7 de mening van het westerse establishment voorgeschoteld krijgen.

  Dan dit, aan het einde:
  “Neem het belang van het stadje Bakhmut. Behalve dat het een belangrijk vervoersknooppunt is, heeft het stadje geen strategisch belang.”
  Als iemand niet snapt waarom vervoersknooppunten enorm belangrijk zijn en dat Bakhmut op een knooppunt ligt van zowel wegen, spoorwegen als waterwegen dan heeft die persoon geen idee waar die over spreekt.

 3. Gelukkig dat we Frontnieuws hebben, anders… Je moet wat kunnen relativeren, sommige artikels en zeker de reacties die soms van het niveau zijn van in kroegen waar ze met bierpullen naar elkaar gooien, of de zweverige spiritualisten in hun roes van geesten verruimende drank of stuff. Maar anders, buiten, kom je alleen schapen tegen die alleen kunnen mekkeren “Rusland heeft Oekraïne aangevallen” en verder gaat hun blik niet. Dus is het toch leuk om op deze site te kunnen tikken met mensen die het begrepen hebben. Ik zou graag mijn Daciaatje sieren met een Russische vlag. Heb je een idee wat ik riskeer?

  • ,Ik zou graag mijn Daciaatje sieren met een Russische vlag. Heb je een idee wat ik riskeer?’
   Nee hoor, niet doen! Ook een poster van PVV of Forum voor je raam is vragen om ellende.
   Helaas, daarvoor is de bevolking te dom.

   • Ruud mei 12, 2023 at 18:08

    Juist, anders is het vragen om problemen met hersenloze, emotioneel volk.

    Afgelopen Koningsdag ondanks dat het Koninklijk huis on populairder was dan ooit hingen de straten met de driekleur niet omgekeerd, de zwakbegaafde kuddedieren

  • Ik heb af en toe een a4 met een foto van puin met een middelvinger, af en toe een Russische vlag, of een witte Z op de achterruit van de auto.. alleen de Poolse werkers in ons dorp schijnen er niet zo blij mee te zijn

 4. Iedereen die heeft wel zijn eigen mening er over, maar dat maakt niemand direct een deskundige ervan. Wat vele mediakanalen in het westen wel vaak denken. Ooit beweerde mijn broer dat hij een computer programmeur was, want hij moet op zijn werk gegevens van klanten in het computersysteem inkloppen. Dit zelfde fenomeen zien we ook met de oorlogsverslaggevers in de media. Die zien ook geen verschil tussen iets een deskundige en iemand die verslag moet schrijven over een oorlogssituatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in