Wagner-chef Evgeny Prigozhin zegt dat hij trots is op de leden van zijn militaire privé-onderneming, omdat alleen al het noemen van hun naam Washington kan dwingen om zijn standpunten te heroverwegen. Waarnemend VS onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland drong er onlangs bij de nieuwe militaire regering van Niger op aan om geen hulp in te roepen van de Russische huurlingen.

Prigozhin werd dinsdag telefonisch aan journalisten gevraagd om commentaar te geven op het persoonlijke bezoek van Nuland aan Niger en haar advies aan de nieuwe regering om geen deals met Wagner te sluiten, bericht RT.

“Ik ben trots op de jongens van Wagner,” antwoordde Prigozhin. “Alleen al de gedachte aan hen maakt ISIS en Al Qaeda tot kleine, gehoorzame, zijdezachte jongetjes. En de VS heeft een regering erkend die ze gisteren niet erkende, alleen maar om de PMC van Wagner in het land niet tegen te komen.”

“Dit brengt vreugde, mevrouw Nuland,” grapte hij.

Een van de leden van de nieuwe militaire regering in Niger, Gen. Salifou Moody, heeft naar verluidt de hulp van Wagner ingeroepen om hun macht veilig te stellen. De coupplegers hebben momenteel te maken met een naderende deadline om de afgezette president Mohamed Bazoum weer aan de macht te brengen of een mogelijke militaire interventie door buurlanden tegemoet te zien.

Op maandag onthulde Nuland, die een rol speelde in de gebeurtenissen die leidden tot de door het Westen gesteunde staatsgreep in Oekraïne in 2014, dat ze persoonlijk een ontmoeting had gehad met Niger’s huidige defensiechef Moussa Barmou en drie andere hoge commandanten om hen aan te sporen de grondwettelijke orde in het land te herstellen.

  Speciaal verslag: Noodsituatie als Prigozhin voor nucleaire optie gaat

De Amerikaanse functionaris beweert ook Barmou gewaarschuwd te hebben tegen het inschakelen van de hulp van de Russische PMC, door te suggereren dat de groep van Prigozhin een “bedreiging vormt voor de landen waar ze aanwezig is.”

De nieuwe leiders van Niger hebben echter blijkbaar geen harde toezeggingen gedaan over deze kwestie.

Moskou zegt ondertussen dat het tegen elke buitenlandse inmenging in de situatie in Niger is, met het argument dat dit de situatie hoogstwaarschijnlijk niet ten goede zou veranderen. De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, heeft de hoop uitgesproken dat het turbulente land snel zal terugkeren naar een “constitutionele normaliteit”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat moeten we van Prigozjin en de Wagner Group denken?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen gelooft echt dat Rusland op instorten staat – Dit verklaart veel slecht beleid
Volgend artikelVerbrijzelde Oekraïense verdedigingslinie: Oekraïens leger verlaat noordoostelijk Kharkiv – Russisch 6e leger rukt 11 km op (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. “Waarnemend VS onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland drong er onlangs bij de nieuwe militaire regering van Niger op aan om geen hulp in te roepen van de Russische huurlingen”

  “Ik ben trots op de jongens van Wagner,” antwoordde Prigozhin. “Alleen al de gedachte aan hen maakt ISIS en Al Qaeda tot kleine, gehoorzame, zijdezachte jongetjes. En de VS heeft een regering erkend die ze gisteren niet erkende, alleen maar om de PMC van Wagner in het land niet tegen te komen.”

  Mooi van Prigozhin dat hij de satanische Deep State jodin op haar feaking nummer zette, nog wat anders de VS hun satanische henchmen Deep State fuckers willen een 2e front in Georgië openen tegen Rusland, dat zal wel even harder aan gepakt worden door de Russische Federatie denk ik.

  • @Adriaan, ISIS (Israelian Special Intelligence Service) & Al Qaeda hebben nog nooit een aanval uitgevoerd op de zionistische entiteit aka Israël (anno 14.05.1948).

   • Ron Swart augustus 9, 2023 at 11:35

    Is mij bekend Ron Israhel en de CIA hebben die koppensnellers getraind en daardoor een enorme migratie tsunami richting Europa opgang gebracht, alleen ten doel om dociel verslaafde Europa aan de Amerikaanse deep state te destabiliseren, veel ISIL koppensnellers zijn als statushouders Nederland binnen gekomen, nu een huis, inrichting, scholing voor deze 55% analfabeten met een gemiddeld IQ tussen 65 – 80 succes Nederland o ja ga even boer zoekt vrouw kijken.

 2. Dit effect kennende, zullen meer landen het vertrouwen vinden om de neocons en aanverwante trawanten asap het land uit te gooien.
  Ik kan niet wachten.
  Ik kan geen link delen, is onkunde, maar nu een filmpje gezien waarop duizenden zuid afrikanen scanderen “kill de boer”
  Volgens mij heeft het hele continent genoeg van het neo-kolonialisme.

 3. Wat joodse trut nudelman bedoeld is ik heb jullie grondstoffen nodig om jullie uit te buiten. Hou de russen buiten want ik moet alles hebben en jullie tot mijn slaaf maken. Typeert de jood weer.

 4. De revolutionaire regering van Niger heeft geantwoord op het stilleggen van de amerikaanse hulpprogramma’s: “We hebben jullie geld niet nodig. Stop het geld maar in een fonds van een gewichtsafslankprogramma voor victoria nuland”. 🤣

 5. Ik weet niet hoeveel derde wereld landen bezet zijn door Amerika.
  Maar de Trent is gezet. Gooi die marionetregeringen het gevang in.
  Bij tegenstand direct de Wagner groep ff bellen. Klus geklaard.
  Het roofimperium Amerika gaat helemaal aan.

 6. Russische staatsmedia maken video waarin Europeanen die Oekraïne blijven steunen, worden gewaarschuwd dat ze de volgende kerst hun huisdieren zullen opeten

  In een bizarre videoboodschap hebben Russische staatsmedia een video vrijgegeven waarin bevriezende Europeanen worden gewaarschuwd dat zij volgend jaar hun huisdieren zullen moeten opeten als zij Oekraïne blijven steunen, bericht Jim Hoft.
  De realiteit van stijgende energieprijzen in combinatie met tekorten aan gas en olie dringt door bij het Europese publiek en zij zijn niet blij.

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de Europeanen gewaarschuwd zich schrap te zetten voor een koude winter nadat Moskou de uitvoer van olie en gas naar Europese landen heeft stopgezet.

  Voor de crisis met Oekraïne leverde Rusland 40-50% van de aardgasimport aan de EU. >>>

  https://www.frontnieuws.com/russische-staatsmedia-maken-video-waarin-europeanen-die-oekraine-blijven-steunen-worden-gewaarschuwd-dat-ze-de-volgende-kerst-hun-huisdieren-zullen-opeten/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in