Een verslag in The Washington Post van dinsdag gaf aan dat Amerikaanse functionarissen de druk op Oekraïne opvoeren om een doorbraak te forceren tegen de Russische troepen, na weken van sombere krantenkoppen, schrijft Zerohedge.

“Oekraïne boekt beperkte vooruitgang in zijn tegenoffensief tegen de Russische troepen, maar heeft nog niet het soort grootschalige operaties uitgevoerd waarvan Amerikaanse functionarissen geloven dat ze een doorbraak mogelijk zouden kunnen maken, zeggen functionarissen en analisten, waardoor bij sommige van de belangrijkste steunverleners van Oekraïne de vraag nog groter wordt of Kiev snel genoeg kan handelen om de eindige voorraad munitie en wapens op te vangen,” schreef WaPo.

De naamloze Amerikaanse functionaris benadrukte verder dat het “van het grootste belang” is dat de Oekraïense troepen snel in actie komen om een momentum te creëren en door de Russische frontlinies te breken.

“Het is van het grootste belang om al deze capaciteiten op zo’n manier toe te passen dat ze die obstakels kunnen doorbreken, maar dan wel snel,” zei de functionaris, terwijl hij ook de “zeer moeilijke” situatie erkende.

Er lijkt ook onenigheid te zijn tussen de NAVO-leiding en Kiev over een verschillende aanpak van de militaire strategie. Meer uit het verslag:

Westerse functionarissen en analisten zeggen dat het Oekraïense leger tot nu toe een op uitputting gebaseerde aanpak heeft omarmd, die vooral gericht is op het creëren van kwetsbaarheden in de Russische linies door artillerie en raketten af te vuren op commando-, transport- en logistieke locaties aan de achterkant van de Russische positie, in plaats van het uitvoeren van wat Westerse militaire functionarissen “gecombineerde wapen” operaties noemen, die gecoördineerde manoeuvres door grote groepen tanks, gepantserde voertuigen, infanterie, ingenieurs, artillerie en soms luchtmacht omvatten.

Maar Zelensky en zijn topambtenaren hebben de laatste tijd hun tactiek verdedigd als noodzakelijk om de veiligheid en de levens van de troepen te beschermen. Oekraïense leiders hebben wat zij zeggen de Russische “vleesmolen”-aanpak om hele eenheden in frontliniegevechten te gooien, verworpen. Dit terwijl de Oekraïense politie steeds brutaler is geworden door jonge mannen van de straat te plukken om ze in militaire dienst te gooien.

  Westerse "Inlichtingen": Poetin is ziek, dood, of nog erger

“We kunnen geen vleesmolentactieken gebruiken zoals de Russen doen,” zei de Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov in nieuwe verklaringen. “Voor ons zijn de levens en de gezondheid van onze soldaten het meest kostbaar. Daarom is het onze taak om succes te boeken aan het front en tegelijkertijd levens te beschermen.”

Maar in een ander verslag van deze week heeft The Wall Street Journal gedocumenteerd dat sommige Oekraïense eenheden hun tactiek veranderen, een agressievere en gedurfdere aanpak kiezen en te voet oprukken naar Russische stellingen in het zuiden:

Nu is de taak nog ontmoedigender. Nadat de vernietiging van de Kakhovka dam begin juni de rivier de Dnipro onder water zette, verplaatste Rusland enkele eenheden die de oostelijke oever van de rivier bewaakten, om de troepen ten zuiden van Orikhiv te versterken. Ze groeven zich snel in, breidden de verdedigingslinies uit en versterkten de randen van steden en wegen.

Kharchenko en zijn mannen trainen voor een meer geleidelijke opmars over het vlakke land van het zuiden, waar keurige dorpjes verspreid liggen tussen open velden met zonnebloemen en tarwe. Ze gebruiken in de V.S. gemaakte Bangalore torpedo’s, metalen palen met explosieve ladingen, die hen hopelijk zullen helpen om mijnen en boobytraps te verwijderen uit bomenrijen langs de randen van de velden, zodat ze kunnen oprukken en zich kunnen ingraven.

“Een van zijn mannen vroeg zich af waarom ze te voet zouden willen oprukken, aangezien het Westen pantsers ter bescherming heeft geleverd,” benadrukte het verslag van het slagveld. “Kharchenko zei dat ze niet de fouten van de Russen in de eerste dagen van de invasie willen herhalen, toen Oekraïne colonne na colonne Russische pantservoertuigen opkauwde.”

Ondertussen had de eerder genoemde berichtgeving van WaPo een in DC gevestigde denktank aangehaald om te zeggen dat het Oekraïense tegenoffensief tot nu toe jammerlijk tekort is geschoten, na ongeveer 150 vierkante kilometer bevrijd te hebben sinds het begin, meer dan een maand geleden.

  "Hel" in Oekraïne: Russische Tu-95 strategische bommenwerpers & zwermen kamikaze-drones raken de bevoorradingspunten van het Oekraïense tegenoffensief (Video's)

Leiders van het Pentagon hebben ondertussen voorspeld dat het tegenoffensief “lang en bloedig” zal zijn – en onlangs erkend dat het recentelijk “gepauzeerd” moest worden – terwijl Zelensky toegaf dat de vooruitgang “langzamer dan gewenst” was.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dugin: Derde Wereldoorlog komt eraanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZuid-Afrika liet zien dat BRICS niet is wat veel voorstanders ervan dachten
Volgend artikelVoor de derde opeenvolgende dag “hel” in Odessa: Russen vernietigen volledig de militaire infrastructuur van de stad (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Hoeveel tienduizenden soldaten en burgers moeten daar in dat Oekriland nog sneuvelen voordat het gezonde verstand, lees streven naar vrede, weer te voorschijn komt. Een proxy oorlog van usa / nato en de westerse usa schoothondjes om de rijkdom van dat Oekriland in hun greep te krijgen.
  EN om Rusland op te kunnen delen in hapklare brokken om ook daar de bodemschatten te plunderen ten gunste van de machtgeile psychopaten, die nog meer dollars en macht willen dan ze nu hebben.
  Honderden miljarden gaan de lucht in, terwijl er heel veel boterhammen voor gekocht en uitgedeeld hadden kunnen worden. Als ik lees dat er in usa 40% van de kinderen zonder ontbijt naar school gaan, de infra verrot ( net als in Europa) dan zijn er andere doelen dan pang, pang. Trouwens ook in Europa is er veel armoede.
  En waar blijven de klimaatactivisten? Is daar geen lucht-, bodemverontreiniging door deze krankzinnige oorlog? Nu die blijven liever thuis, veilig achter moeders rokken ipv daarnaar toe te gaan.

  • Als die smerige oorlogophitsers zelf naar het front zouden moeten gaan, dan was deze waanzinnige oorlog binnen een dag afgelopen. Maar niets is zo “ mooi” om vanuit een luie stoel te beslissen over het leven van tienduizenden burgers en soldaten. Er kleeft heel veel, echt heel veel bloed aan de handjes van deze oorlogzuchtige idioten. Hopelijk worden ze daar ooit voor gestraft.
   In ieder geval, ooit komen zij ook tussen zes plankjes te liggen. En wat heb je dan in je leven bereikt?
   NIETS dan ELLENDE voor heel veel mensen. Dat zal toch een voldaan gevoel geven als je in dat kistje ligt. Walgelijke wereld en in en in verrot.

   • Dit is inderdaad zo. Met medvedev als president of aks de staatsdoema gevolgd zou zijn zou het waarschijnlijk anders gaan. Namelijk het kwade aan de wortel eruit rukken en niet blijven blaadjes plukken

 2. ….zelfs mongooltjes gaan braaf naar school nu, ipv te brossen(spijbelen) tegen oorlog… immers, War is Business and Business is Good…

 3. Tsss bij grootschalig aanval zal Rusland alles plat gooien, kijk maar naar Odessa, dus Oekraïne maakt gewoon geen kans. Weet Amerika ook maar al die miljarden die terugstromen dat moet nog even blijven stromen in de zakken van al die wapenhandelaars en corrupte politici.

 4. Hoe kun je nu van je “ trouwe hand “ vragen om een Leeuw aan te vallen❓

  Het beleid van Amerika …….. de weg kwijt❗️

 5. Wacht even o maar. Amerikaanse functionarissen de druk op Oekraïne opvoeren om een doorbraak te forceren ? Als dit openbaar zou gemaakt zijn is dit geen direkte oorlogsverklaring aan Rusland ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in