In een oorlog heeft de verliezende partij verschillende opties. Vechten tot de dood er op volgt, capitulatie en overgave een andere. Afhankelijk van hun rang, religie, eer en buitenlandse bankrekeningen kunnen de verliezers vluchten of zelfmoord plegen.

Het Oekraïense regime heeft met de hulp van de Noord-Atlantische Verdragsstaten (NAVO) en president Joseph Biden een geheel nieuwe truc bedacht. Dit is om de strijd te laten escaleren, al hun troepen en hun uitrusting op te offeren, en te doen alsof dit winnen is – voordat ze op de vlucht slaan. Zelfs Adolf Hitler en zijn propagandaminister Joseph Goebbels, in hun laatste dagen in de Berlijnse bunker, hebben hier niet aan gedacht. Maar toen waren Miami, Malibu of de Côte d’Azur geen havenopties voor hen, schrijft John Helmer.

Met het huidige uitputtingspercentage aan het front zal het Oekraïense leger tegen Kerstmis nog eens honderdduizend doden en ongeveer driehonderdduizend gewonden hebben geleden; hun reserves zullen aan de strijd zijn toegewijd en uitgeput zijn; het leger zal noch munitievoorraden, noch vervangende NAVO artillerie en andere uitrusting hebben om verder te vechten. Uit wanhoop, als een laatste gevecht tot de dood hun optie is, eisen president Vladimir Zelensky en de Oekraïense generale staf F-16 jachtbommenwerpers. Dit betekent een escalatie naar het gebruik van tactische B-61 kernbommen. Deze kunnen worden opgeslagen in Duitsland, Tsjechië, Polen of Roemenië, en daar in F-16 vliegtuigen geladen worden.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov reageerde direct op 12 juli: “We hebben de kernmachten – de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk – geïnformeerd dat Rusland de mogelijkheid van deze vliegtuigen om kernwapens te dragen niet kan negeren. Geen enkele verzekering zal hier helpen. Tijdens de gevechten zullen onze militairen niet begrijpen of elk specifiek vliegtuig van het gespecificeerde type is uitgerust voor het afleveren van kernwapens of niet. Alleen al het feit dat dergelijke systemen in de Oekraïense strijdkrachten voorkomen, zal door ons worden beschouwd als een dreiging van het Westen op nucleair gebied.”

Lavrov waarschuwde dat dit een Russische preventieve nucleaire aanval kan betekenen tegen een aanvallend wapen, het lanceerplatform of de opslagbunker.

“De voorwaarden voor het gebruik van kernwapens door Rusland”, zei Lavrov, “zijn duidelijk gedefinieerd in onze militaire doctrine. Ze zijn bekend en ik zal ze niet nog eens herhalen. Het gebruik van kernwapens kan worden beschouwd als een antwoordoptie onder één van vier mogelijke voorwaarden. Deze omvatten: ‘agressie met gebruik van massavernietigingswapens tegen Rusland zelf of zijn bondgenoten’, ‘agressie met behulp van conventionele strijdkrachten die het voortbestaan van de staat bedreigt’, ‘het verkrijgen van betrouwbare informatie over de massale lancering van ballistische raketten in de richting van Rusland en ‘de impact van de vijand op kritisch belangrijke staats- of militaire faciliteiten van de Russische Federatie, waarvan het falen zal leiden tot de verstoring van de reactie van de nucleaire strijdkrachten.'”

  De EU kan haar verhaal over Russische energiesancties niet kloppend houden

“Dergelijke dreigingen aan het adres van de Russische Federatie in verband met het conflict in Oekraïne worden momenteel niet als waarschijnlijk beschouwd, hebben Russische functionarissen herhaaldelijk verklaard. Tegelijkertijd heeft de Russische president Vladimir Poetin benadrukt dat het gebruik van kernwapens theoretisch mogelijk is: “Kernwapens worden gemaakt om onze veiligheid in de breedste zin van het woord en het bestaan van de Russische staat te waarborgen. Maar ten eerste hebben we die behoefte niet. Ten tweede verlaagt alleen al het feit dat we over dit onderwerp redeneren de mogelijkheid om de drempel voor het gebruik van wapens te verlagen. Tegelijkertijd merkte Vladimir Poetin op dat hij negatief staat tegenover het idee om tactische kernwapens te gebruiken als element van nucleaire afschrikking.”

Dit is de inzet. Ze zijn bekend sinds Rusland de VS en de NAVO in december 2021 een niet-aanvalsverdrag aanbood, meer dan een jaar voordat de speciale militaire operatie op februari 2022 begon.

Wat nu nieuw is, is dat Oekraïne, de VS en de NAVO hun oorlog tegen Rusland op het slagveld aan het verliezen zijn, en het risico lopen om alle afschrikking te verliezen die de NAVO sinds 1949 heeft ontworpen, gebouwd, gekocht en ingezet. Met of zonder wanhoopsmaatregelen, vertelt de Zwitserse kolonel Jacques Baud aan War of the Worlds, heeft Rusland de oorlog al gewonnen. “Kolonel Douglas Macgregor heeft deze moed niet,” zegt een Amerikaanse NAVO-veteraan, verwijzend naar de aangestelde van de Trump-regering die nu uitzendt tegen de Biden-regering.

Russische militaire bloggers en het Ministerie van Defensie in Moskou melden dat de zogenheten muggentactiek van talrijke kleine Oekraïense aanvallen op de Russische linies, die gelijktijdig worden uitgevoerd, resulteren in Russische schijnbewegingen gevolgd door artillerie tegenvuur; eindigend in zware Oekraïense verliezen gevolgd door terugtrekking zonder territoriale winst.

“Het is heel goed mogelijk dat de Oekraïense strijdkrachten verliezen van dit niveau hebben geleden,” citeert de New York Times een Britse veiligheidsanalist, die eraan toevoegt dat “een aanzienlijk aantal verloren wapens over het algemeen een kenmerk is van uitputtingsoorlogen, zoals die in Oekraïne. De krant voegt daaraan toe: “In de eerste twee weken van het slopende tegenoffensief van Oekraïne is volgens Amerikaanse en Europese functionarissen maar liefst 20 procent van het wapentuig dat het land naar het slagveld stuurde, beschadigd of vernietigd. De tol omvat enkele van de formidabele westerse gevechtsmachines – tanks en gepantserde personeelsvoertuigen – waarop de Oekraïners rekenden om de Russen terug te slaan. De opzienbarende verliezen daalden in de weken daarna tot ongeveer 10 procent, zeiden de functionarissen, waardoor meer troepen en machines behouden bleven die nodig zijn voor het grote offensief dat volgens de Oekraïners nog moet komen. Een deel van de verbetering kwam doordat Oekraïne van tactiek veranderde en zich meer richtte op het uitputten van de Russische troepen met artillerie en langeafstandsraketten dan op het aanvallen van vijandelijke mijnenvelden en vuur. Maar dat goede nieuws verhult een aantal grimmige realiteiten. De verliezen zijn ook afgenomen omdat het tegenoffensief zelf is vertraagd – en op sommige plaatsen zelfs tot stilstand is gekomen – omdat Oekraïense soldaten worstelen met de formidabele verdediging van Rusland. En ondanks de verliezen hebben de Oekraïners tot nu toe slechts 8 km afgelegd van de 100 km die ze hopen af te leggen om de zee in het zuiden te bereiken en de Russische troepen in tweeën te splitsen.

  Wagner-chef verklaart Artjomovsk "formeel veroverd"
Bron: https://archive.md/

De Russische rapporten vertellen dat de Oekraïners hun tactiek niet kunnen veranderen; de verliezen aan mankracht en materieel niet kunnen vermijden, en hun NAVO-wapens niet kunnen repareren of vervangen voor de lente van volgend jaar op zijn vroegst. Escalatie wordt door de krant in New York gemeld in de subjunctieve tijd. Dat is de syntaxis voor wensdenken.

“Amerikaanse functionarissen erkenden die pauze en zeiden dat de Oekraïners weer in beweging waren gekomen, maar wel doelbewuster, bedrevener in het navigeren door mijnenvelden en bewuster van de risico’s op slachtoffers. Met de instroom van clustermunitie uit de Verenigde Staten, zeiden ze, zou het tempo kunnen toenemen. De hoogste militaire officier van Oekraïne, generaal Valery Zaluzhny, uitte zijn frustratie over het feit dat Oekraïne vecht zonder westerse F-16 gevechtsvliegtuigen, waarmee de Verenigde Staten pas onlangs Oekraïense piloten hebben willen laten trainen, maar die naar verwachting pas over enkele maanden geleverd zullen worden. Daardoor zijn de Oekraïense troepen kwetsbaar geworden voor de Russische helikopters en artillerie. Het betekent niet dat het gedoemd is om te mislukken,” zei Camille Grand, een defensie-expert bij de European Council on Foreign Relations en een voormalig assistent-secretaris-generaal van de NAVO.”

Lees het nieuwe essay van Gordon Hahn voor een analyse van de verdeeldheid tussen de Oekraïense generale staf en Zelensky en zijn adviseurs.

Bron: https://gordonhahn.com/

Hahn is al lange tijd analist van Russische en Centraal-Aziatische veiligheidskwesties en werkt bij het Centre for Terrorism and Intelligence Studies (CETIS) in San Jose, Californië. “Oorlogen vergroten altijd op de een of andere manier de civiel-militaire spanningen,” schrijft Hahn deze maand. “De muiterij van Prigozhin in Rusland onderstreept dit punt. Al vroeg in de oorlog ontstonden er spanningen in de Oekraïense civiel-militaire relaties… Zelensky koesterde en promootte publiekelijk de meest onhaalbare, opgeblazen verwachtingen. Hij beschouwt zijn vermogen om mensen te charmeren, over te halen en te overtuigen om te doen en te slagen in wat hij wil, te hoog, of het nu gaat om het hier en nu toelaten van Oekraïne tot de NAVO, het ontvangen van steeds grotere wapenleveranties van NAVO-leden waarvan de voorraden uitgeput zijn en de defensie-industrieën zijn afgebouwd, of het doordrukken van drie versterkte verdedigingslinies van 60 km diep met een paar tanks en een mengelmoes van getrainde soldaten en een grotere coterie van slecht getrainde soldaten die onlangs van de straten van Kiev, Lvov en Sumy zijn geschraapt. Natuurlijk lijden veel politici aan deze waan van charisma en beheersing van de geschiedenis.”

  De anti-Russische propaganda campagne gaat in de hoogst versnelling

De westerse propaganda die in Londen en New York wordt gepubliceerd, beweert ook dat de hogere commando’s van de Russische strijdkrachten worden gezuiverd in de nasleep van de muiterij van Wagner.

Bron: https://archive.md/7EEN0

De verslaggever van deze “WSJ News exclusive” claimt als zijn bron “mensen die bekend zijn met de situatie”. Deze “mensen” worden geciteerd als zeggende: “De inspanning van het Kremlin om officieren die verdacht worden van ontrouw uit te roeien is breder dan algemeen bekend is… De aanhoudingen gaan over het opschonen van de gelederen van degenen van wie men gelooft dat ze niet meer te vertrouwen zijn… Ze zijn geschorst van dienst, hun bewegingen zijn beperkt en ze staan onder observatie.” Volgens de krant is de verslaggever, Thomas Gove, in Warschau gestationeerd.

Van links naar rechts: Russische generaals Sergej Surovikin, Andrej Joedin, Vladimir Aleksejev en Ivan Popov.

Wat ook de werkelijke situatie is in de lopende onderzoeken naar de Wagner-muiterij en de corrupte staatscontracten van Jevgeni Prigozjin, er is geen invloed geweest op de Russische militaire operaties; de Russische fabrieksproductie van munitie en ander materieel is vele malen sneller gegaan dan die van de VS en de NAVO-landen; en de publieke afkeuring van het werk van president Poetin is niet toegenomen.

Bron: het Russische centrum voor onderzoek naar de publieke opinie (VTsIOM)

Uit de VTsIOM-meting van het wantrouwen jegens binnenlandse politici bleek dat de publiciteit die Prigozjin genereerde tijdens de Slag om Bakhmut en daarna tijdens de muiterij een negatieve stijging van 2,5 procentpunt veroorzaakte jegens de minister van Defensie, Sergei Shoigu; dit is minder dan de foutmarge van de peiling.

Jacques Baud leidt de discussie in de uitzending van 15 juli van TNT Radio’s War of the Worlds. Hij is een voormalig officier van het Zwitserse leger, heeft getraind bij Amerikaanse, Britse en Duitse inlichtingendiensten en heeft gediend in NAVO-taken, waaronder Oekraïne. Zijn laatste artikel kunt u hier lezen. Zijn boeken omvatten essays over de oorlog in Oekraïne, een biografie van president Poetin en een analyse van de westerse propaganda in de zaak Alexei Navalny.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als WO3 uitbreekt, zullen tanks of straaljagers er niet toe doen: Kremlin – “Dan zal alles definitief tot stof vergaan”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Russische troepen rukken op: Oekraïners evacueren Lyman-Kupiansk-Kharkov! (Video’s) – De Russen hebben Novosevolsk en grondgebied rondom Zherebets rivier
Volgend artikelMainstream verrast door 7,5% stijging in doodgeborenen – Wereldwijd hetzelfde beeld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  • PJ,
   Korea zijn 2 landen natuurlijk met 2 verschillende regimes, ik denk dat er van het Kievregime niet zoveel over blijft als de oorlog eens gaat stoppen, zie de oorlog niet eindigen voorlopig, hoe graag ik ook een einde zie aan die ellende.

   • Huh? Korea is 1 land hoor. Als ze nog in oorlog zijn is er dus geen vredesverdrag gesloten en dùs zijn ze nog 1 land zoals voorheen. Zelfde met China en Taiwan: een land met de oude en de revolutionaire regering. Maar één volk.

    Korea is trouwens een echt land dat al heel lang bestaat. Oekraïne is een land ontstaan door een administratieve constructie dat voor de val van de Sovjetunie nooit een zelfstandig land was. Het bestaat ook uit allerlei bevolkingsgroepen en talen.

    IMO kun je dat beter uit elkaar halen anders krijg je net zo’n zooitje als België en Brussel.

    In het geval van Oekraïne blijft er dan weinig over, maar dan kunnen die nazi’s gewoon elkaar verraden en de harses inslaan. En met CBDC valuta van de CIA de hele dag oorlogsspelletjes spelen tot ze genoeg geoefend hebben om de hele wereld te veroveren.

 1. Hoeveel duizenden slachtoffers ( soldaten en burgers) moeten er nog vallen voordat het gezonde verstand gaat zegevieren en er eindelijk over vrede onderhandeld gaat worden. Deze waanzinnige strijd moet stoppen.
  Zouden usa / nato kliek en de westerse zgn bondgenoten nu echt niet begrijpen dat je Russische beer niet kunt verslaan. Napoleon, Hitler hadden ook van die natte dromen dat het een simpel oorlogje zou worden. En dat geldt nu weer. De hegemonie van het westen is voorbij. Teveel landen keren het westen de rug toe en je moet zelf afvragen hoe dat komt.
  Dat verklap ik niet.

  • Gezond verstand? Wat lul je nou? 😉

   Het erge is: onder alle chaos zit koele berekening. Één dode is een drama, 42 doden is een ramp, een miljoen doden is een statistiek. Ordo ab Chao is het motto van deze mensen. Het goud stapelt op als het bloed door de straten vloeit.

   Bid voor uw overheid opdat u in vrede mocht leven. Dat betekent niet dat je moet bidden voor onze ‘koning’ of ons regime, maar dat we eerlijke capabele mensen op de juiste plaatsen krijgen.

   (ik moet dit even ventileren omdat ik me daar al zolang aan erger:
   van die brave deugmensen in de kerk die dan gaan bidden voor Willem en Maxima of Rutte. ‘want dat zijn toch christenen!’ Ammehoela. Stelletje domme schapen. Je heult met je eigen vijand. Jezus zei: “mijn volk gaat ten onder door gebrek aan kennis”. Hij ranselde de bankiers de tempel uit en zei van kindermisbruikers dat ze beter af zouden zijn met een molensteen om hun nek dan de straf die hun staat te wachten. En dat is dan inclusief ons ‘koninklijk’ huis dat totaal ten onrechte die erfelijke titel voert).

   “Als je geloof hebt en zegt tegen een berg: spring in de zee, dan gebeurt het.”
   Vertaling:
   -berg betekent symbolisch: koningshuis, vorst
   -zee betekent: de menigte of de volken.
   Dus dan wordt jouw vorst weer gewoon, adel af, klootjesvolk. Niks meer dan elk ander. Nebukadnezar is een voorbeeld.

   Wat een verademing zou dat zijn. Heb jij daar geloof voor?

 2. Beter waterstofen bomen gebruiken dichtbij de kust van de NAVO landen en onderwater te laten doorlopen, eerst moeten zij uit zoeken de clowns van de NAVO wie was het. Of gooi de goedkopere middel een sterkere virus of schimmel tegen de VS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in