Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Voor de derde opeenvolgende dag hebben Russische rakettroepen de haven en militaire faciliteiten van Odessa gebombardeerd en met de grond gelijk gemaakt, onmiddellijk na de beëindiging van de overeenkomst over de export van Oekraïens graan, bericht Pronews.

En de derde dag wordt gekenmerkt door zeer zware bombardamenten, waaruit blijkt dat de Russen plannen hebben voor de stad Odessa.

Men denkt dat Moskou wacht tot alle Oekraïense reserves zijn ingezet aan het Zaporizjhzja- en het Donbass-front en dan, wanneer Kiev zwak is, de Russische troepen oprukken naar Kharkiv en landen in Odessa.

De haven van Odessa, die profiteerde van de graancorridor, ontving voortdurend op alle mogelijke manieren Westerse wapensystemen en munitie.

Gedurende deze drie dagen hebben de Russen veel wapen- en munitievoorraden vernietigd.

De bombardementen werden uitgevoerd door acht Russische Tu-22M strategische bommenwerpers, die de Oekraïense infrastructuur bestookten met Kh-22 kruisraketten.

Compilatie van de schade van Odessa van de enorme raket-/drone aanvallen van eergisteravond

Odessa-man wordt gek als Russische raketten beginnen te landen rond zijn gebouw


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dit is wat we kunnen doen in de seconden na de nukes inslaan om onze overlevingskansen te vergrotenVolg Frontnieuws op Telegram

  Zwakke propagandapraatjes

Lees meer over:

Vorig artikelVS zetten Oekraïne onder druk voor “beslissende doorbraak” en agressievere tactieken: Washington Post
Volgend artikelDe Muggenzwerm Tactiek en de Gewelddadige Speldenprik zijn Zelenky PR om NAVO’s kerstdeadline te verslaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. …de bedenking die ik steeds opnieuw maak : hoe inefficient, ondoordacht en onvoorbereid toch is Rusland in februari 22 aan deze SMO begonnen, met fluwelen handschoenen bovendien om toch maar geen burgerslachtoffers te maken…. Zelfs dat Nazi krapuul in de Azov staalfabriek werd gespaard en volgens de conventies van Geneve behandeld, terwijl psychopatische moordenaars van Nazi Kiev Russische gevangenen in knieen en kloten schoten. Braaf willen zijn heeft niks anders dan miserie gebracht, wat Rusland ook doet het is nooit goed want al wat US of A wil is Rusland (op)breken en leegroven. Het onvermijdelijke nl WO3, werd maw enkel uitgesteld, gelukkig is Rusland gegroeid in dit conflict, de US of A is nu best wanhopig aan t worden wat de situatie enkel gevaarlijker maakt … Zoals ik al zei WO 3 komt er aan , het is onaanvaardbaar en ongelofelijk in deze moderne gesofistikeerde 21ste eeuw maar het zal niettemin gebeuren …

 2. Putin is slim…. Heel slim…… hij heeft op twee dingen gewacht, eigenlijk drie.

  1. Het verzwakken / onklaar maken van het reguliere Ukrainse leger, het oorlogstuig wat aangevoerd werd voor het “ grote offensief” te taxeren en het onschadelijk maken voordat het naar het front gaat. Of tijdens het transport deze “ sublime westerse tanks “ aan gort schieten…… ( zouden de cluster bommen een zelfde lot beschoren zij ?.) en afwachten of het leger bestand is tegen het Ukrainse offensief. Nou dat bleek een “ wassenneus “ te zijn……
  2. Wachten totdat de graan export overeenkomst verlopen is, Putin heeft geheel vo.gens contract dit kunnen stoppen. En niet verlengen…… en nu weet Putin inmiddels dat het Ukrainse leger en bij behorend schiettuig tuig sterk verminderd, terwijl er via Odessa tot het eind van de graan overeenkomst nog aangevoerd kon worden. Nu dit stopt kan ook Dit in Odessa opgeslagen wapentuig vernietigd worden.
  3. Odessa is een “ Russische stad” en stond al vanaf het begin op Putin zijn “ verlanglijstje” er wonen veel etnische Russen, die door de Bandera groepen bij honderden “ verbrand zijn in een theater” dit zijn de inwoners van Odessa nog niet vergeten, de burgemeester staat wel behoorlijk pro Ukraine “ te blaffen “ maar de inwoners houden zich tot nu toe op de vlakte, dat is een teken van opstand tegen de huidige leiders….. dus deze stad zal zeer spoedig worden ingelijfd bij de al “ ingelijfde “Russische republieken.

  Putin ontvouwt zijn strategie stapje voor stapje…… persoonlijk denk ik dat hij dit niet allemaal zo “ gepland had” maar dat hij door de omstandigheden die het westen hem door de strot duwt, tot deze stappen is “gedwongen” ……gekomen……. …..Er was immers al in Turkije in het begin van dit conflict een overeenkomst….❗️
  Hij Putin zal er met Rusland wel bij varen…… juist in dit deel van Ukraine is de bodem zeer rijk aan diverse kostbare delfstoffen…..

 3. Wel jammer als Odessa plat zou gaan zoals Mariopol maar goed het zal nog wel even duren.
  Cyprus heeft ook de gewapende ziel verkocht aan de VS, misschien wel handig als Erdogan misschien de laatste 2/3 mag overnemen van ome Joe, kunnen we tenminste geen weerstand bieden en in de Oekraïne kunnen meer Russen en Oekraïners sterven dankzij onze “hulp” allemaal ratten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in