Сайт президента РФ / www.kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 3.0)

De president van de Republiek Servië, Aleksandar Vucic, gaf een lang interview aan het Zwitserse weekblad “Weltwoche” waarin hij onthulde dat Servië de voorraden olie, meel en suiker controleert, omdat er over 3-4 maanden een wereldoorlog uitbreekt.

Door de zeer goede relaties van de Servische president met Vladimir Poetin en Moskou is het niet onmogelijk dat Vucic weet wat er achter de schermen gebeurt en een Russisch ultimatum heeft overgebracht aan de NAVO, vooral na de toelating van de overbrenging van Oekraïense F-16’s naar NAVO-bases in Roemenië en Polen, schrijft Evangelos.

In zijn interview zei hij onder andere:

“De retoriek wordt met de dag erger en doet denken aan de uitspraak van een bekende historicus:

‘De trein heeft het station verlaten en niemand kan het stoppen.’ Ik geloof dat we de laatste dagen naderen van de mogelijkheid om te herzien en na te denken over wat er in Oekraïne gebeurt. Als de grootmachten niet snel iets doen, ja, dan ben ik er vrij zeker van dat we een echte catastrofe tegemoet gaan.

Als je gokt dat iemand bluft, betekent dat dat je geen betere kaarten hebt. Je denkt gewoon dat de ander zwakkere kaarten heeft. Je bent daar niet zeker van omdat je zijn kaarten niet kent en niet hebt gezien. Ik ben altijd heel voorzichtig bij het evalueren van Poetins wensen of mogelijke toekomstige zet.

Wat de situatie nog ingewikkelder maakt, is dat iedereen het alleen maar over oorlog heeft. Niemand zoekt vrede. Niemand praat over vrede. Vrede is bijna een verboden woord!

Ik vind het heel vreemd dat niemand probeert de oorlog te stoppen. Er is een andere theorie, die ik kan begrijpen.

Ik zeg niet dat ik het goedkeur – dat het Westen denkt dat het Poetin gemakkelijk kan verslaan, ze willen hem uitputten in Oekraïne en dan zullen ze de ruimte betreden en Rusland met zijn huidige grondgebied zal niet meer bestaan en Poetin zal ten val worden gebracht, enz. Misschien is het te doen, maar….

Waarom zeg ik dat we vlak langs de rand van de afgrond lopen? Analyseer de situatie van de NAVO en de VS. Zij kunnen zich de luxe van een nederlaag in de Oekraïne-oorlog niet veroorloven.

Ten tweede zal de positie van Europa en het collectieve Westen in geopolitieke termen zo verslechteren dat niemand in staat zal zijn om deze te herstellen en te vernieuwen.

Ten derde zal dit de doos van Pandora openen voor meer bewegingen en vijandelijkheden tegen het collectieve Westen in de toekomst. Maar neem de andere kant. Als Poetin de oorlog verliest, zal Rusland niet meer bestaan, noch zal het zijn huidige vorm hebben. En als deze twee partijen zo ver van elkaar verwijderd zijn wat betreft hun wensen en verlangens, dan zie je dat alles op het spel staat.

Alles. Niemand kan het zich veroorloven om te verliezen. Als je deze situatie hebt, dan nader je waarschijnlijk een echte ramp. En dan komen we bij een andere vraag. Wie is er klaar om 1 miljoen, 2 miljoen, 5 en 10 miljoen mensen te verliezen? Vraag het jezelf. Ik ben er niet klaar voor om ook maar één persoon te verliezen. En wij doen hier niet aan mee. Maar dat is een vraag voor anderen.

Ik kan de uitdrukking Derde Wereldoorlog niet uitspreken, maar ik denk niet dat we ver verwijderd zijn van dat grote conflict! Niet meer dan 3-4 maanden! En het gevaar bestaat dat het nog eerder gebeurt.

In Europa gedragen de leiders zich als grote helden, maar ze zijn niet eerlijk en ze vertellen hun burgers niet dat ze allemaal een grote prijs zullen betalen als het tot een oorlog komt.

De wereld verandert, ook al willen we dat niet accepteren en toegeven, maar hij verandert inderdaad dagelijks en veel sneller dan ooit tevoren. En als je dit soort tegenstrijdige belangen hebt, dan kom je in de buurt van grote conflicten en grote oorlogen. En ik zie niet hoe iemand dat kan tegenhouden.

Vandaag was ik de feiten aan het controleren met betrekking tot onze voorraden olie, meel, suiker, zout en alles, omdat ik niet weet wat morgen voor ons allemaal zal brengen.”

Bekijk het fragment van zijn uitspraken.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

We zijn in oorlog met een leger van zombies – Alexander DuginVolg Frontnieuws op Telegram

  Pro-Oekraïne certificaat voor reizen binnen de EU

Lees meer over:

Vorig artikelEen nieuw (en eerlijker) Neurenberg
Volgend artikelBiden’s wapenstilstand fiasco
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Another WW3 screamer, but who are the “world”?

  A few Chihuahuas from Europe against a Russian Bear – a few EU countries that don’t have the men, enough weapons/Ammunition and logistics.
  And 999 out of a 1000 Europeans eligible for conscription will surely refuse to be part of any war against Russia.
  Even if NATO declares war tomorrow, I still have to see who and how they will do that.

  I will make a prediction.. if NATO (the criminals from Brussels and the US) really declare war, it will be short-lived.
  China is not going to sit back 100% either, they are going to ally themselves 100% with Russia and send troops/weapons… and maybe Iran will do the same or participate in some form.
  Turkey with the largest (EU) army will 100% NOT join NATO in a war vs Russia, because they are also fed up with the NATO war machine (Israel support).

  Maybe Poland, Romania and the Baltics will participate.. but surely do not have enough capanility to threaten Russia in a serious way.
  The US has around 450.000 combat soldiers.. and they will most likely get annihilated (including war equipment) trying to cross the Atlantic.

  Someone convince in what universe NATO will start (and win) a WW3 ?

  It’s known that Russia is operating with 15% of total capacity in Ukraine, with manpower rotation.. are these fools from NATO really that dumb and delusional to think they can win a full blown war.

  Ukraine will capitulate THIS YEAR.

  • hij voerde in nederland de moties niet uit en trok zijn eigen plan.

   deze man hoort niet of nergens meer op een hoge functie geplaatst

 2. Nogmaals, niet dat het iemand zal boeien en er zullen wel weer scheldpartijen volgen, maar ik zeg het nog maar een keer voor diegenen die het wel boeit en ter volwassen discussie: Vucic wordt ondersteund door Rusland met wapens in zijn pogingen om Kosovo weer te bemachtigen. Dit is bekend, en tevens hebben verschillende Kosovaren mij dit verteld, en ook vertelden ze over de tactieken die Vucic gebruikt. Of je het er mee eens bent of niet dat dit moet gebeuren is niet interessant – wat wel interessant is om te begrijpen dat dit voor Rusland van geo-strategisch belang is gezien de ligging van Servie en Kosovo. Tesamen met Albanie vormt het een corridor naar EU, aan de kop van deze corridor ligt Hongarije, dat toevallig ook aan Oekristan grenst. En je weet ondertussen hoe de bazen in Hongarije naar de EU kijken, en ook hoe ze naar Rutte kijken (lees er over hoe Orban als éen van de weinigen met nog ballen, eisen stelt aan die klootzak.) Met de inlijving van Kosovo vergemakkelijkt het om Russische invloed te verkrijgen daar, als Servie weer éen geheel is en Albania ook meedoet. Vergeet verder niet dat Ziomerica een tijd terug Albania beboterde met parades en vlaggen en trompetten en weet ik wat, duidelijk om vriendjes te worden daar. En nu weet je ook waarom ze daar vriendjes wilden zijn. Je hoort er verder niks meer over; over Edi Rama en de Ziomericans die hem broodjes en chips komen brengen, net zoals Nuland deed in Oekrieland. Als de NAVO dus gaat krabben en bijten in dat lontje in de Balkan, dan kan het inderdaad wel eens fout gaan. Want Rusland laat deze corridor niet zomaar gaan. Just my thoughts, iets om in de gaten te houden.

 3. https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/duitse-minister-handelsoorlog-china-dreigt-door-eu-heffingen/ar-BB1o5gne?ocid=hpmsn&cvid=85064a01b86a4fd285d566e8285c893d&ei=13

  En het westen gaat maar door en door en door.
  Wat nou de aarde redden, het gaat gewoon om geld en macht.
  U mag betalen, meer btw, nog altijd het kwartje van Kok, hogere prijzen voor chinese auto’s, geld naar oekraine, loonsverhoging voor europarlementariers die anders niet meer kunnen eten, enz enz.

  https://historiek.net/het-kwartje-van-kok-1991/121641/

 4. Polen: ‘Russen hebben ruim honderd tactische kernwapens naar Kaliningrad verplaatst’

  De Russische Strategic Missile Forces gaan de tweede fase van nucleaire oefeningen in

  De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Radoslaw Sikorski beschuldigde Rusland er tijdens de Oekraïne Herstelconferentie op 11 juni in Berlijn van dat hij tot wel 100 kernkoppen verplaatste naar de Russische regio Kaliningrad, ongeveer 260 kilometer van Warschau.
  Deze verklaring kwam op dezelfde dag dat Rusland begon met de tweede fase van simulatieoefeningen voor de lancering van tactische kernwapens, met deelname van Wit-Rusland. >>>

  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/polonia-i-rosia-exei-metaferei-pano-apo-100-taktika-pyrinika-opla-sto-kaliningkrant/

 5. “Niemand kan het zich veroorloven om te verliezen.”
  Waarom niet? Politiek gezichtsverlies en onwil? Wat is de dwingende reden precies, om op deze weg voortgaand juist WEL gegaradndeerd te verliezen? Voor alle betrokkenen en ontelbare onschuldige burgers én de toekomst van onze kinderen. The day after wacht niemand een lauwerkrans.

  Moeten wij onze toekomst WEER laten verpesten door een stel vastgeroeste zakkenwassers, of gewetenloze banksters?
  De oorlogstrein ligt al flink op stoom, met veel negativisme en fatalisme als brandstof. Maar kan altijd worden gestopt. Als we zien wat er gebeurt, als we niet willen dat het gebeurt. Als we desnoods de rails uit de grond trekken, om de vervloekte oorlogstrein deze keer op tijd te laten ontsporen. En al het ontspoorde geboefte achter de tralies gooien.

  • precies het kan stoppen als de wil van de burger er is.
   wat voor burgers heb je in dit land kunnen ze nog denken of laten ze alles lauw lauw?

   wie begint een vredesmars om het op poten te zetten om zijn ze bang om in elkaar geslagen te worden door politie of leger.

   in de ogen van de heersende klasse moet en zal er oorlog komen.

   als we iets willen doen moet het snel gebeuren want de loc dendert voort.

  • Als je suggereert dat ze de verkiezingen daarmee willen saboteren kan ik je uit de droom helpen. Die worden gesaboteerd, nu en vroeger. Niks nieuws onder de zon. We konden het live zien bij de vorige verkiezingen ik meen Arizona die in een seconde veranderende. Of anders hertellingen. Of buitenlandse stemmen. Ze kunnen het altijd manipuleren. Dus ik denk dat we het ergens anders moeten zoeken.

   Maar inderdaad niemand praat over vrede. Maar als dan in het parlement wordt gezegd tegen forum dat ze Poetin vriendjes zijn dan zit de schrik er bij de gewone burger snel in. Zelfde als Guido van Meieren zwaar gestraft is voor opruiing. Kijk zo houdt het volk zijn bek wel. Bovendien zijn we altijd al verdeeld geweest dus een vuist maken is bijna onmogelijk. Ik zeg trouwens niet dat forum niet in de club zit, wie betaalt hun salaris?

 6. je kan ook de leiders van oorlog gekken om brengen dat is veel goedkoper en eerlijker en heb je meteen de goede te pakken of we moeten het zelf doen kan ook

 7. Het zgn democratische Westen is FAILLIET en dat mag het gewone volk niet weten. De komende oorlog is een grote afleidingsmanoeuvre van de incompetente lijers ( geen leiders) naar het volk toe. De leugenmedia in het Westen doet er nog een schep bovenop en het gehersenspoelde volk denkt dat het westen wel even Rusland zal verslaan.
  Hoe stom kun je denken!!! Wat Napolen en Hitler niet gelukt is, gaat ook de terreurorganisatie die nato heet, samen met ziousa en de usa schoothondjes in Europa nooit lukken. Gelukkig maar. Het oorlogzuchtige schorem in het Westen speelt letterlijk met VUUR en gaat ook letterlijk over lijken. Moeten er echt miljoenen doden vallen om een paar machtgeile psychopaten te bevredigen? Laat die oorlogophitsers verdomme zelf naar het front gaan. Dan is het gedonder per direct afgelopen.
  Het gehersenspoelde volk wordt pas wakker als hun zonen naar het front worden gestuurd en in een lijkzak terugkomen.
  Wie stopt deze waanzin? Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. En daarmee is alles gezegd. En iedere oorlog is een bankiersoorlog. Die verdienen er grof aan en raadt eens wie daarachter zit…. Ik denk dat het begint met een “R”.

 8. Onderschat de navo niet , ‘t zijn inmiddels ca 34 landen . Australië, new Zeeland, Canada, Europa, hiernaast de zogenaamde niet navo landen bv Israël , de LGTBQ ‘ young global leaders ‘ ZE ZITTEN OVERAL van India tot Verweggistan.
  Ze willen the ‘ great reset ‘
  Meer voor henzelf .

  • Joris lig je nog steeds onderuit op je versleten bank ?
   Met in je ene hand een fles bier en de ander in een zak ships ?
   Te kijken naar F1 en door je zelf via belasting voor een miljard naar betaald voetbal ?
   Ik denk dat jij niet eens de deur uit kan, omdat jouw SLOT inmiddels is VERROEST……..!!!!!!!

   • Gelul, Joris weet dat je er geen donder aan kunt doen. Heb je te danken aan je medeburgers die vol met toeslagen worden gedouwd,

 9. “Wie is er klaar om 1 miljoen, 2 miljoen, 5 en 10 miljoen mensen te verliezen? Vraag het jezelf. Ik ben er niet klaar voor om ook maar één persoon te verliezen.”

  Eerlijk!

  • Eerlijk. Echt eerlijk? Zolang ze gezag blijven beschermen wat niks kan en allle grenze over gaat. Miljoentje of 10, laten we daar eens mee beginnen. En als ze dat niet willen, laat je dan horen. Maar ik hoor niks. Alleen overlast.

   11% heeft de vaxx niet genomen. Dus ik ben heel mild. De rest was een vijand van me.

   • We geven Nazi’s ook geen clementie. Waarom hun wel?

    Ze hebben mij buiten gesloten, vernederd als ze kans kregen. En ik moet met dat volk medelijden hebben? Vandaag niet, probeer het morgen nog eens een keer.

 10. De Serviërs en de Hongaren + de Turken ( Na de aanslag op Erdogan door de CIA in 2016 behoort Turkije de facto niet meer bij de NATO) zullen en kunnen het de Amerikanen + slaafse Europese bondgenoten héél lastig maken.
  Kosovo is een construct van Clinton en zal door Servië militair van de kaart geveegd worden. Het is de bakermat van de Servische beschaving net als Kiev dat is van de Russische cultuur + het Russisch orthodoxe christelijke geloof. Ook Griekenland en Bulgarije zullen nier tegen Rusland ten strijde trekken.
  Behoren tot het zelfde geloof. Orba beloofde gisteren aan Stoltenberg dat Hongarije niet langer in de NATO zijn veto zal uitspreken tégen NATO steun voor UA. Daarnee heeft Hongarije de facto de NATO verlaten. Hongarije grenst aan Servië. Ook Slowakije is tegen een NATO oorlog on UA. M.a.w. Midden-Europa werkt niet mee. Roemenië wordt hierdoor geisoleerd en kan uitsluitend bevoorraad worden via de Zwarte Zee, die Turkije heel gemakkelijk kan afsluiten. Ergo, Albanië ( de moslim vijanden van Servië) + Macedonië worden héél belangrijke doorvoer landen voor de toekomstige bevoorrading van Roemenië in geval van een NATO oorlog met Rusland. Daar kan/zal de al 600 jaar durende strijd tussen moslims en orthodoxe christenen
  weer kunnen ontbranden. De Yankees en Engelsen + Macron ( niet Le Pen) spelen met vuur op de Balkan en in Oost-Europa.
  Het wordt de hoogste tijd de spanningen weg te nemen anders krijgt de Servische President gelijk en zijn wij in september/oktober in WW3 aangeland. Dankzij Orban/Hongarije wordt de afloop voor de NATO Warmongers in Brussel steeds nadeliger. Dankzij de BRICS wordt het vormen van bondgenootschappen met de economisch en militaur sterke landen als Rusland/China steeds interessanter. Turkije wordt bijna zeker ook lid van de BRICS en daarmee verliest de NATO haar meest strategisch gelegen en militair sterkste bondgenoot.
  Verhofstad, de schuimbekkende Belgische EU oorlogshitser bijt op alle fronten in het stof. De grote exit van toekomstige Europese BRICS staten komt er aan.

  • Poetin heeft Erdogan gevraagd in de NATO te blijven, en op belangrijke plekken tegen de oorlog te stemmen,
   Tevens wat informatie over de NATO graag.
   Zo stevig is de NATO club, gebouwd op drijfzand, en als Rusland echt een grote mond op zet, (wat niet in de Russische cultuur past), doen meer dan de helft het dun in hun broek.!
   Wat moet de NAVO landen zeggen tegen hun Volk, sorry inschattingsfout, dan zijn de rapen gaar, en komt het volk in opstand tegen hun eigen regering.!
   En Rutte weet dat en is daarom alvast gevlucht…!!!

  • I hope you are so right. But remember , there are nukes in England, France , Holland. Germany and a few more countries. That means these countries will be a dust pan if the NATO and the US starts a war.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in