Pixabay

Minister van Financiën Janet Yellen heeft dinsdag de bondgenoten van de VS opgeroepen om de Oekraïense lonen te betalen en de infrastructuur in het door oorlog verscheurde land weer op te bouwen. Yellen achtte de miljarden dollars die de VS en Europa reeds hebben toegezegd onvoldoende om Oekraïne overeind te houden, en verklaarde dat Kiev uiteindelijk “massale steun” nodig zal hebben op het niveau van het Marshallplan van na de Tweede Wereldoorlog, bericht RT.

Nu de Amerikaanse wetgevers en de daarbij betrokken Amerikaanse overheidsinstellingen op het punt staan een pakket van 40 miljard dollar aan militaire en economische hulp aan Oekraïne  goed te keuren, sprak Yellen dinsdag het Brussels Economisch Forum toe om de Europese leiders ervan te overtuigen hun portemonnee te openen voor Kiev.

“Ik vraag oprecht aan al onze partners om samen met ons hun financiële steun aan Oekraïne te verhogen,” zei ze.

Oekraïne heeft begrotingsmiddelen nodig om soldaten, werknemers en gepensioneerden te betalen, en ook om een economie te laten draaien die in de basisbehoeften van de burgers voorziet.

De EU zal heeft sinds februari vier opeenvolgende pakketten van 500 miljoen euro aan militaire hulp aan Oekraïne toegezegd, en sinds januari voor 1,2 miljard euro aan noodleningen. De Oekraïense regering beweert echter ongeveer 5,5 miljard euro per maand nodig te hebben om de economie van het land in leven te houden.

De EU-leiders komen woensdag bijeen om een nieuw pakket financiële hulp aan Kiev te bespreken. Het blok is van plan op de wereldmarkten geld te lenen om aan Oekraïne te geven in de vorm van terugbetaalbare leningen en niet-terugbetaalbare subsidies, aldus een bericht in de Guardian. De ambtenaren van de EU onderzoeken ook of het haalbaar is om tegoeden te gebruiken die in beslag zijn genomen van gesanctioneerde Russen en Wit-Russen om dit hulppakket te financieren.

Volgens de bronnen van Reuters zou het pakket dat in Brussel wordt besproken de uitgaven van Oekraïne voor ruwweg twee maanden dekken.

Yellen zei dat Oekraïne op langere termijn “massale steun” nodig zou hebben, op de schaal van het Marshall-plan van de VS voor Europa na de Tweede Wereldoorlog, om zijn economie en infrastructuur weer op te bouwen.

Het blijft onduidelijk in hoeverre de EU in staat zal zijn een dergelijk wederopbouwproject te financieren. De 27 lidstaten van het blok worstelen momenteel met een torenhoge inflatie en energiekosten, deels als gevolg van de voortdurende pogingen van Brussel om de energie-import uit Rusland te verminderen. Yellen beloofde dat de VS de uitvoer van Amerikaans vloeibaar aardgas naar Europa zou opvoeren, maar het vervoer van deze brandstof naar Europa vanuit de VS is duurder dan via pijpleidingen vanuit Rusland.

De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag gezegd dat de Europese landen economische “zelfmoord” plegen door te proberen zich van Russische olie en gas af te wenden, waarbij hij hen ervan beschuldigde te zwichten voor de druk “van hun Amerikaanse opperheer” zonder “enige aandacht te besteden aan de schade die zij hun eigen economie reeds hebben toegebracht”.

  De Macronnerie van een mislukte Franse president: Oekraïne

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBig Pharma-gefinancierd paper beveelt aan de ongevaccineerden te belasten
Volgend artikelHet sociaalkredietsysteem is het controlemiddel van de elite
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Wij zijn slaven van amerika en Oekraine geworden door onze domme politicis. Het probleem zijn de amerikanen laat amerika betalen en 5 miljoen inmigranten sturen naar zijn kant. Nu moet je straks bedelen voor gas/olie van de amerikanen wij zitten in een diepe put. Onder mij oog zijn de amerikanen geen verschil met de Russen. Er is geen peace plan en geen akkord met Russia. Voor Russia is de beste een langdurige langzaam oorlog, aanvallen af en toe alles wat binnen komt en steden niets te laten bouwen. Ondertussen onze economie instoort, de grootste fout van onze politicis die zou moeten per direct aftreden en ons in gevaar gebracht!

  • LOL Retificatie ..
   Het is Mesjogge . 😛
   Gajes gannef ect.
   @ waarde Immortal 😀
   Het is mij genoegen je ff te corrigeren .
   Vroeger had je nog kramen met witvis was een alg scheldwoord (krijg een wijting!!)
   Wijting voor de kat ammehoela niet dus .
   Of ik moest naar de slager een bot voor de hond halen .. we hadden geen hond . (soep)
   Wat ik als jochie erg vondt was dat ik naarde groentenboer overkant staat moest om stekkies te vragen >> Ok ben als jochie 3 dagen niet thuis geweest omdat ik op mijn gof ging met een zak eieren.
   Mijn ouwe had losse jatten . . de enige lol die we hadden als kindeen was het jaarlijkse gedoe in het ”

   Het voormalige Roothaanhuis, voluit het Roomsch-Katholiek Vereenigingsgebouw ‘Joannes Roothaan’. Roothaan (1785-1853) was een Amsterdammer die in 1829 de hoogste functionaris was geworden bij de Jezuïeten.
   Architect Valk ontwierp ook de kerk De Zaaier, aan de overkant. Toen die in de jaren 1970 sloot, raakte het Roothaanhuis zijn katholieke signatuur definitief kwijt.
   Het pand loopt door tot aan de Rozenstraat.
   Koste 5 cent .. ben ik nog voor de deur beroofd van mijn duppie door paar grote gasten .
   P.S de zaaiers kerk is van tapijt handel tot Moskee verworven .
   Herinner me nog dat ik uit de banken pleurde amechtig van de wierook.
   En hoeveel klappen ik voor mijn test gekregen heb als ik mijn jerven waste in de wijwaterbak ..
   Of van school uit naar de kerk om te biechten .. (ik had nooit wat te zeggen ) IDIOTEN .
   Heel fijne dag Immortal ..
   Groeten

   • Hahaahaha! Dat is een mooi stukje lokale geschiedenis, CorNietDus. Eerste hand nog wel. Zo lang geleden was dat niet eens… maar toch, wat een hoop verandering in zo’n korte tijd, en hoe lang geleden dit wel niet lijkt. En dat biechten… man oh man. Wat een zotte zooi.

 2. ‘Leningen’ aan Oekraïne. Dus dat geld moet gewoon terugbetaald worden, met vette rente natuurlijk. Wéér een land dat in de klauwen van het roofkapitalisme valt en geplunderd gaat worden. Het volk is wéér de dupe, hoge belastingen en slechte sociale voorzieningen. Armoede dus.
  Rusland/Poetin krijgt de schuld.

 3. Dus eerst stouwen USA de Oekraïne vol met wapens, zodat die oorlog nodeloos verlengd wordt. Met alle schade van dien. En vervolgens manen die USA oorlogshitsers ons om de wederopbouw van het land te betalen.
  Die lui zijn werkelijk alle realiteitsbesef kwijt.

 4. We moeten niks, laten zij het maar zelf uitzoeken, als ukraine en hun regering hun hersenen hadden gebruikt, had deze ellende nooit zo ver uit de hand gelopen, en de EU en VN /Nato hadden zich afzijdig moeten houden, maar wie ben ik om dit te zeggen, mosterd na de maaltijd.
  Ik vind het triest voor de nabestaanden die hun familie leden verloren hebben door de hebzucht van multinationals die deze ellende voeden door wapens te sturen naar een corrupte satanistich regime.
  Willen wij dit stoppen moeten we de schuldige opruimen, met al hun gevolg, er moet een wereld komen met vredelievende mensen die hun verstand gebruiken.
  Ik hoop dit voor alle kinderen die geboren zijn en voor de kinderen die nog geboren worden. Als gelovig persoon zou ik graag willen dat onze almachtige schepper een einde maakt aan deze satanistiche wereld, en ons bevrijding geeft van alle kwaad, zodat er vrede komt onder de mensen van goede wil .

 5. Tot jaren 70 was het sociaal ok in NL. Daarna ging de welvaart en vervreemding als een raket omhoog.
  Daarmee de onverschilligheid en de afwezigheid van belangstelling voor wat er gebeurde in NL en EU

  60 jaar terug kreeg ik een prijs in Amersfoort voor een stukje wat ik schreef over een vergelijk EU–wereld federatie.
  Toen zag ik al wat er stond te gebeuren.

  Nu zien politici en massa het niet eens; tenminste, dat maak ik mijzelf wijs.
  Als ik dat NIET doe, moet ik toegeven dat er een omgekeerde evolutie heeft plaatsgevonden.
  Zie landverraders in Den Haag; provocateurs van WO3 in Brussel en USA, Islam, vaccinatie tegen beter weten in, afbraak van sociale voorzieningen, aanval op boeren, afschaffing zwarte Piet door slavenjagers,
  aanval op eigen identiteit, aanval op cristenlijk veleden, boekvebranding, beeldenstorm, verkrachting geschiedenis, verheerlijking van de fraudeurs in Soestdijk toelaten van moslims, het volgen van de waanzinnigen van WEF en NWO, het gehooramen aan een demente idioot om een MH17 neer te laten halen door een corrupt land, oekraine.

  De afgang begon in 1974, toe er contract getekend werd met Saoudie om millioenen moslims toe te laten.

  De enige manier om nog in NL te behouden wat goed is:
  uitEU, uit NATO, grenzen dicht, uit euro, goud terug, ander politiek systeem, beslissingen via electronisch referenda, maandelijks.

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  • Ja dat weten wij en eigenlijk kon je dit al bedenken toen ze deze dingen uit gingen voeren, maar als je dat zei was je gek. Nu dat blijkt wat een ellende er van gekomen is

 6. UN/VN criminelen, infiltranten mede gebruikmakende van WEF NATO WHO UNHCR en dat soort clubjes, wellicht samenwerkende met Rockefellers en Rothschild en wat duistere Bush Pentagon Clintons Gates en consorten.

  We moeten in Europa helemaal af van die bezetters! waarden en normen zijn belangrijker dan Dictators/Tirannen/Globalisten.

  Nexit en rap een beetje, bovendien de gehele politiek weg, nooit meer politiek maar ervaringsdeskundigen van elk deel van het leven op posten, die goed zijn voor Nederland en haar inwoners, voldoe je daaraan niet, dan hup eruit next.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in