Russische troepen zetten hun opmars naar Koepiansk voor de tweede dag voort, waardoor de Oekraïense generale staf moest toegeven dat er sprake was van een “ernstige escalatie” in de regio.

Een paar uur geleden staken Russische troepen de rivier de Gnilichiya over en bestoken nu het oosten van Kupiansk, terwijl andere troepen vanuit het noorden samenkomen, bericht Warnews24/7.

Tegelijkertijd braken Russische troepen door de Oekraïense verdediging bij de nederzetting Liman Pervy.

Russische militaire bronnen meldden dat “in de regio Liman Pervy – Sinkovka – Masyutovka de hele dag hevig is gevochten. Russische troepen zijn de spoorweg overgestoken en hebben de vestingwerken van het Oekraïense leger aangevallen.”

De Russen beschieten de Oekraïense troepen met TOS-1A “Solntsepyok”, artillerie, vliegtuigen en gebruiken mijnopruimingsvoertuigen – Ur-77 “Serpent Gorynych”.

Vandaag moest de Oekraïense onderminister van Defensie, Hanna Malyar, voor het eerst toegeven dat “de vijand al twee dagen achter elkaar actief de sector Kupiansk in de regio Kharkiv aanvalt. We bevinden ons in een defensieve positie.”

Video: Russische aanval op Oekraïense stellingen in Kreminna

Video: Russisch bombardement op het Dibrova-bos in Kreminna

Het Oekraïense opperbevel stuurt reserves en elite huurlingen!

De opmars van het Russische leger in de richting van Kupiansk dwong het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten om buitenlandse huurlingen naar het gebied te sturen.

Gepensioneerd luitenant-kolonel Andrei Marochko uit Lugansk onthulde dat Russische inlichtingendiensten de aankomst van soldaten van het zogenaamde “Vreemdelingenlegioen” in de richting van Koepiansk blijven registreren.

Om de posities van de Oekraïense strijdkrachten te versterken, zet het Oekraïense bewind extra reserves in, samen met huurlingen.

  Duitse Leopard tanks zijn een zelfmoordeenheid geworden

Volgens Marochko zijn er onder de huurlingen veel deskundigen op het gebied van sabotage en verkenning.

“De primaire informatie die we hebben verzameld, geeft aan dat er verschillende groepen huurlingen zijn aangekomen. De buitenlandse huurlingen komen van genie- en verkenningseenheden.

Russische troepen zijn opgerukt naar het bosgebied ten westen van Sinkovka, zijn de rivier de Oskol overgestoken en hebben een bruggenhoofd gevestigd op de tegenoverliggende oever.

Volgens militaire deskundigen is het hoofdkwartier van de Oekraïense strijdkrachten overweldigd door de tegenaanval in de regio Zaporizhzhia.

Op dit moment zijn er niet genoeg reserves voor de hele linie, waarvan de Russische troepen profiteren.

Video: Oekraïense soldaat komt onder vuur te liggen van Russische artillerie

Video: Russische VDV’s ( luchtlandingstroepen) vernietigen Oekraïens munitiedepot in Kremina.

Russische VDV’s hebben wapens en munitiedepots geraakt

De acties van het Russische leger in de bossen bij Kremennaya blijven soms in de schaduw van de gebeurtenissen in de richtingen van Zaporizhzhya en Bahmut.

In de regio Kremennaya voeren Russische eenheden al enkele weken aanvallen uit op de verdedigingsbolwerken van het Oekraïense leger.

Tegelijkertijd hebben Russische VDV’s aanvallen van Oekraïense parachutisten onderschept en verschillende wapen- en munitiedepots van het Oekraïense leger vernietigd.

De Russische luchtmacht heeft concentraties van militaire uitrusting en mankracht van het Oekraïense leger aangevallen.

Tornado-S MLRS troffen westerse wapendepots.

Een Geweerbataljon van de Strijdkrachten van Oekraïne, gerekruteerd uit de regio Vinnitsa, werd volledig vernietigd. Deze Oekraïense eenheid leed zware verliezen en werd teruggetrokken. Onder de doden was de commandant van het bataljon, Vyacheslav Mamchur.

Video: Russische VDV’s vernietigden een Oekraïens munitiedepot aan de rand van Kupiansk

Video: Luchtaanval op een concentratiepunt van Oekraïense troepen in Kreminna

Bekijk de kaarten

  Aan de Amerikaanse oorlogen tegen Rusland en China zit geen economische logica vast


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De VS en Europa tegen Rusland en China – De “allianties van de Apocalyps” zijn gevormdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTop 10 tekenen dat u een gehoorzame idioot bent
Volgend artikelVideobewijs: Oekraïne is begonnen met het gebruik van clusterbommen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Hoe had dit in Godsnaam voorkomen kunnen worden keer op keer vallen er burgerslachtoffers in de Donbas nu voor de 2e maal de Krimbrug aangevallen met behulp van de Amerikanen, zou Poetin niet een tanje hoger moeten schakelen.

  Terroristische aanslag op de Krimbrug: verklaring NAC

  Het Nationaal Antiterrorismecomité zei dat er een terroristische aanslag was gepleegd op de Krimbrug.

  De aanval werd uitgevoerd door twee Oekraïense onbemande oppervlaktevoertuigen om 03:05 Moskou-tijd.

  Als gevolg van de terroristische aanslag op de Krimbrug raakte het weggedeelte van de brug beschadigd, kwamen twee volwassenen om het leven en raakte één kind gewond.

  Uit de magere tekst van de verklaring kan in ieder geval worden opgemaakt dat de autoriteiten het incident kwalificeren als een terroristische daad.

  *

  De Krimbrug had kunnen worden aangevallen door gemoderniseerde waterdrones – op dit moment is dit de hoofdversie van het onderzoek.

  Het Telegram-kanaal Mash schrijft hierover en specificeert dat fragmenten van jetski’s zijn gevonden in het aanvalsgebied nabij de 145e pilaar. Het waren hun strijdkrachten die werden opgeleid om te upgraden naar UAV’s met explosieven. Ze gaan bijna onder water naar het doel en kijken slechts een paar centimeter naar de oppervlakte.

  Bovendien vloog op het moment van de terroristische aanslag een MQ-9 Reaper verkennings- en aanvalsdrone van de Amerikaanse luchtmacht in de lucht boven de Zwarte Zee.

  – Russische lente

 2. Adriaan W.
  juli 17, 2023 at 10:51
  Is het mogelijk dat Rusland dit soort van terreur gebruikt?
  Dat ze het laten gebeuren om hun eigen keuzes kracht bij te zetten?
  Hebben ze dat echt nodig?
  Het bewijs dat de cabal deze proxy heeft gemaakt en ook verder zal steunen is al lang duidelijk.
  Wanneer is doorgrijpen van Rusland verantwoord en zinvol?
  Of is het wachten op de vuile bom?
  Ik weet het ook niet meer.

  • Het is voor ons duidelijk, maar de massa heeft niet eens meer door dat er een oorlog is. Hoe langer dit sleept hoe onomstotelijker er duidelijk wordt wat voor monster het westen is. En Poetin doet niks anders dan de vijand volledig uitputten… en die vijand is strategisch zo intens dom dat ze alles doen om zichzelf te vernietigen. En wat zegt de art of war over een vijand die zichzelf vernietigd??? Dat je ze niet moet onderbreken. Poetin verdedigt tot de vijand is uitgeput en loopt dan zonder al te veel weerstand verder Oekraïne in.

   Maar zoals Adriaan W. ook zegt; smoke and mirrors… alles is omgeven met rookgordijnen. De absolute waarheid lijkt mij dat geen enkel mens oorlog wil, behalve het clubje egoïstische psychopaten die de wereld en de mensheid willen onderwerpen en bezitten.

  • Misschien moeten de leunstoelgeneraals eens aan de legerleiding van de RF gaan uitleggen hoe je eenvoudig een brug van 19 km lengte beschermd tegen aanvallen van alle kanten, inclusief van onder water, in voertuigen of middels sabotage door omgekochte lokalen.

   Ze kunnen die belangrijke informatie vast erg waarderen…, vanwege de bevrijdende lachbui die het veroorzaakt heeft. 😉

 3. Oprukken en Kiev omsingelen..Niet dat ik persé Rusland vertrouw want ook zij zijn bezig met cbdc projecten. En Brics gebruikt zometeen welliswaar een goud based munt maar digitaal en niet voor jan met de pet. Slechts een valuta voor grondstoffen af te rekenen voor landen onderling…Dus tsja zeg het maar…

 4. elite-huurlingen..wat zijn dat meer dan andere weglopers?? gekleurde misschien.. Moskou lacht er niet mee…ook zij zullen huilend over de andere moordenaars stappen of erbij gaan liggen…

 5. Elke oorlog is zo verschillend. De bepalende wapens anders. Nu is het nieuws als een of ander kippenhok veroverd is.

  • en weer terug veroverd. Man man man, ze spelen de eerste Wereldoorlog na. Dan had die weer de heuvel, en dan weer die. De zelfde vleesmolen. Nu is het nog mooi weer, als het straks gaat regenen verrotten hun poten in de loopgraven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in