Foto Credit: infowars.com

Belangrijk is dat er vanavond geen meldingen zijn geweest van Amerikaanse luchtaanvallen in Iran, en Amerikaanse functionarissen zeggen dat het Pentagon niet van plan is doelen binnen de Islamitische Republiek te raken, bericht ZeroHedge.

Maar de aanvallen op Oost-Syrië en Irak waren groot. Volgens een verklaring van CENTCOM omvatte de eerste golf, die begon om 16.00 uur US Eastern Time (interessant genoeg net na sluiting van de beurzen), meer dan 85 doelen, waarvan sommige meer dan eens werden geraakt:

Om 16.00 uur (EST) op 02 februari voerden strijdkrachten van het U.S. Central Command (CENTCOM) luchtaanvallen uit in Irak en Syrië tegen de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) en aanverwante militiegroepen. Amerikaanse strijdkrachten troffen meer dan 85 doelwitten, met talrijke vliegtuigen waaronder langeafstandsbommenwerpers die vanuit de Verenigde Staten vlogen.

Bij de luchtaanvallen werden meer dan 125 precisiemunities gebruikt. Tot de faciliteiten die werden aangevallen behoorden commando- en controlecentra, inlichtingencentra, opslagplaatsen voor raketten en kruisraketten, opslagplaatsen voor onbemande luchtvaartuigen en faciliteiten voor de logistieke en munitiebevoorradingsketen van milities en hun sponsors van de IRGC, die aanvallen tegen Amerikaanse en coalitietroepen mogelijk maakten.

De regering Biden belooft dat dit niet het einde is en dat de campagne dagen of langer kan duren.

Update(1640ET): De regering Biden is begonnen met de langverwachte vergeldingsaanvallen:

EERSTE MILITAIRE VERGELDINGSAANVALLEN VAN DE VS ONDERWEG IN SYRIË: ABC

Regionaal analist Kevork Almassian geeft commentaar als deze eerste golf van aanvallen begint: “De Amerikaanse luchtmacht bombardeert Oost-Syrië in de buurt van al-Mayadeen. Syrië is een soeverein land dat de Verenigde Staten niet heeft aangevallen. Een duidelijke schending van het internationaal recht.” Volgens functionarissen zijn er Amerikaanse B1-bommenwerpers bij betrokken. Eerste onbevestigde beelden uit de regio:

Het ministerie van Defensie heeft sindsdien gesuggereerd dat de aanvankelijke aanvallen in het oosten van Syrië het werk zouden kunnen zijn van een partnerluchtmacht, mogelijk Israël(?). Er zijn een aantal berichten die suggereren dat Israël deelneemt als partnerluchtmacht. Bovendien:

 • Eerste melding van een Amerikaanse aanval op doelen in het gebied Deir ez-Zor aan de grens tussen Syrië en Irak.
 • Amerikaanse functionaris bevestigt aanvallen in Irak en Syrië. “8 doelwitten is slechts eerste van vele aanvallen” tot nu toe
 • Reuters citeert Amerikaanse functionarissen: “De aanvallen waren gericht op faciliteiten in Irak en Syrië die te maken hebben met de Iraanse Revolutionaire Garde en groepen die zij steunt.”
 • De starttijd was ongeveer 16.00 uur Eastern Time.
  John J. Mearsheimer - Dood en vernietiging in Gaza

De regering lijkt gewacht te hebben tot het sluiten van de beurzen op vrijdag om met de bombardementen te beginnen.

Er worden aanzienlijke slachtoffers gemeld, die waarschijnlijk in de loop van de avond bekend zullen worden.

Verwarrende berichten van de Biden-administratie en mainstreamrapporten:

De Franse containervaartgigant CMA CGM heeft aangekondigd al zijn doorvoer door de Rode Zee op te schorten vanwege veiligheidsrisico’s, meldde Bloomberg vrijdag, waarmee het bedrijf zich toevoegt aan een groeiende lijst van grote bedrijven die het gebied nu te onveilig vinden.

Bloomberg bevestigt bovendien dat “CMA CGM in de noordelijke Rode Zee zal blijven opereren, maar haar vloot niet door het zuidelijke deel zal sturen dat onvermijdelijk is voor elk schip dat het Suezkanaal van Egypte wil gebruiken om tussen Europa en Azië te varen”. Met elke toevoeging van een scheepvaartgrootmacht wordt nog maar eens bevestigd dat de door de VS geleide ‘Operation Prosperity Guardian’ faalt.

“Honderden containerschepen en grote aantallen olietankers en grondstoffentankers hebben ervoor gekozen om het gebied helemaal te mijden,” onderstreept Bloomberg.

Tot deze week was CMA CGM doorgegaan met het sturen van enkele schepen door de vitale doorgang, ondanks de bijna dagelijkse Houthi-raket- en drone-aanvallen, maar die werden ondersteund door Franse marine-escorte. Maar op dit moment lijkt het erop dat zelfs de grote aanwezigheid van westerse oorlogsschepen niet genoeg is.

  Escalatie in het Midden-Oosten: Oorlog op meerdere fronten? Hezbollah vuurt raketten af op Israël

Deze week kwam de Amerikaanse marine het dichtst bij toen een door Houthi afgevuurde kruisraket de destroyer USS Gravely tot op een mijl genaderd was.

Details zijn pas laat in de week naar buiten gekomen op basis van de verslagen van verschillende Amerikaanse defensiefunctionarissen. Vermoedelijk faalde andere luchtafweer toen de raket het schip naderde. CNN beschrijft:

In het verleden zijn deze raketten onderschept door Amerikaanse destroyers in het gebied op een afstand van acht mijl of meer, zeiden de functionarissen. Maar de USS Gravely moest voor het eerst zijn Close-In Weapon System (CIWS) gebruiken sinds de VS eind vorig jaar begonnen met het onderscheppen van de Houthi-raketten.

Het CIWS, een geautomatiseerd snelvuurkanon ontworpen voor onderscheppingen op korte afstand, is een van de laatste verdedigingslinies die het schip heeft om een inkomende raket neer te schieten wanneer andere verdedigingslagen gefaald hebben om het te onderscheppen.

Dus moest deze “laatste verdedigingslinie”, die gebruik maakt van een 20 mm radargestuurd snelvuurkanon, worden geactiveerd. Het gemonteerde wapen is een door General Dynamics en Raytheon geproduceerd scheepsafweersysteem dat dichtbij inkomende doelen aanvalt…

Fox News’ Pentagon correspondent Lucas Tomlinson heeft gezegd dat deze week de “eerste keer in de geschiedenis is dat CIWS (‘sea-wiz’) is gebruikt in de strijd vanaf een oorlogsschip om een inkomende kruisraket te vernietigen seconden voor de inslag.

  Israël zou vernietigd kunnen worden

Wat duidelijk is geworden op basis van andere recente incidenten, is dat Houthi-drones en raketten in sommige gevallen door de ‘defensieve paraplu’ van de westerse navelcoalities glippen.

Een week geleden beschreven we hoe de Amerikaanse marine in wezen “een gevecht op zee verloor”, aangezien een raket in het water landde vlakbij een commercieel schip dat werd geëscorteerd door niet minder dan drie Amerikaanse oorlogsschepen. Op dat moment probeerden twee Amerikaanse koopvaardijschepen – de Maersk Detroit en de Maersk Chesapeake – de Bab al-Mandeb van zuid naar noord te bevaren terwijl ze werden gedekt door de USS Gravely. Maar net als bij dit nieuwe incident waarbij het CIWS-systeem van de Gravely van dichtbij moest ingrijpen, glipte er blijkbaar één raket doorheen tijdens die aanval op 17 januari.

Hieronder een heel ander ‘close call’…


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Iran-Rusland zetten een westerse val op in PalestinaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden tekent voor operatie Ground Hog – Bombarderen van zinloze “doelen” in Syrië en Irak
Volgend artikelGlobalisten gebruiken koolstofbeperkingen om je te weerhouden je eigen voedsel te verbouwen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

20 REACTIES

 1. Alweer een oorlog van het linkse overzeese regime. Nog een geluk dat compleet demente FJB en zijn oorlogskliek de Trump tower of de Texas border of East Palestine niet hebben gebombardeerd.
  Gisteren nogmaals het zoveelste 50 miljard (!) europees geld toegekend door acid blondie om de boel in banderistan plat te gooien tot op tapijt hoogte !!!
  De verwoesting van de planeet neemt als maar meer schabouwelijke vormen aan !!!
  Green deal ??? Waar zit groen links timmer frenske nu ???

  • Die is de planeet aan het redden met het verbod op rietjes!
   Dat dat een nadelig effect heeft op mensen die niet zonder een rietje kunnen drinken, als ikzelf, jammer dan.
   Gelukkig is het gebruikt van een rietje niks religieus, dat had franS timmermanS niet voor zo’n effectieve maatregel kunnen zorgen, als het verbod op rietjes!

   Deze SS’er heeft nooit gereageerd hier op!

 2. Deze proxy war toestanden van de VS ‘democrats’ worden blijmoedig toegejuicht door een meneer die in Nederland heeft gezegd: “het is onze oorlog”. Deze zelfde meneer heeft zich vreugdevol geuit over de 50 miljard voor ‘Oekraiene’. Deze meneer kent u natuurlijk ook als Mark Rutte. Niet onze vertegenwoordiger.

 3. Waarom uit geen land zich tegen deze terroristische daad van Amerika? 3 soldaten dood op een god vergeten plek waar Amerika niets te zoeken heeft, dus gewoon illegaal bezet. Bevolking word hun daar zat en als reactie gooit Amerika het hele gebied plat. Wordt tijd dat het volk van Amerika opstaat tegen hun overheid.

  • idd daar denk ik ook steeds aan, maar wellicht is dat het plan om uit te lokken oid?

   ik begrijp niet dat de wereld het toelaat wat bv de JewSA/USrael met medeknikken van de EU toelaat in Syrië, F the JewSA/USrael/EU, al die US (United Satan) vliegtuigen hadden neergeschoten moeten worden voordat ze hun doelen in andere landen hadden kunnen maken, no Mercy.

   Maar nee, niks gebeurt, terwijl de JewSA/USrael zelf vele van die ’terrorist’ groeperingen financiert of heeft doen helpen ontstaan om landen te verdelen/chaos enz.

   zo zo zo fout en NL poppentiek euh politiek en MSM werkt daar net zo hard aan mee (uitzonderingen daargelaten) also no Mercy to those, may they all burn in Hell.

  • De Jordaanse koning Abdullah (1962) is vrijmetselaar (net als z’n vader Hoessein, 1935 – 1999) en zijn vrouw Rania (1970) heeft Klaus Schwabs klasje doorlopen en mag zich een young global leader noemen.

  • Wat voor goed komt er van het ontrafelen van “de code”? En als jij of een andere slimmerik hier dat al gedaan heeft waarom zou je het ons niet veryellen in plaats van ons daar elk onze tijd en moeite in te laten steken?

   Eerlijk gezegd snap ik het nut van jouw opmerking niet, totaal niet. Doe daar iets aan…

 4. Ja hoor, het is weer zover. USA , en straks ook nog de terreurorganisatie erbij die Nato heet, kunnen weer oorlogje spelen. Wat een walgelijk gebeuren. En dat allemaal om de wereldheerschappij van usa overeind te houden.
  Dan nog de 50.000.000.000 pleuro,s voor dat in en corrupte Oekriland. Wat een krankzinnige bende. En de burger, die geen oorlog wilt, mag dat waanzinnige bedrag weer ophoesten. Nog meer armoede, nog meer honger.
  Waar blijven nou die klimaatidioten om te demonstreren tegen de luchtvervuiling, die al dat waanzinnige wapengekletter te weeg brengt? Of worden ze alleen door SOros?? Betaald als het hun uitkomt?
  Ik walg van de bende , die usa /nato/ EU heet. En ook nog de zgn democratische regeringen in het westen die daar nog ondersteuning aan geven. Zum Kotzen zeggen onze Oosterburen en ook daar is het al een zooitje onder de linkse kmer regering.
  Het is / wordt een strijd tegen goed en kwaad. Burgers tegen hun regering.
  Waarschijnlijk hoort dat allemaal bij het NWO plan. Na de chaos komt de reddende engel in de vorm van de NWO, waarbij de burger als gehersenspoelde slaaf de elite bende mag dienen. Tuig regeert de wereld!

 5. Straks komen ze weer met miljoenen Europa binnenlopen.
  Gaat het over die 3 man? Ze gaan ervan uit dat ze onoverwinnelijk zijn, en zo niet is het onze schuld. De ethiek van een oorlog schrijft dat je je soldaten riskeert.

 6. nou geen commentaar op milieu vervuiling of klimaat opwarming he groot praters te laf he om tegen die kauwgom vreters he ministers van milieu schijters laf bekken en de bewegingen waar zijn jullie nu?????????????? meelopers zijn jullie geen ruggengraat maar pudding bah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in