Dankzij de bemiddeling van China en Rusland breekt er vrede uit in het Midden-Oosten: Elijah J. Magnier @ejmalrai – 4:14 UTC – 8 apr 2023 #BreakingNews: De Verenigde Arabische Emiraten zijn begonnen met het terugtrekken van hun troepen uit #Jemen. Het Saoedi-Emirati-Yemenitische akkoord wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het Midden-Oosten lost zijn conflicten op zonder de negatieve invloed van de #VS.

Elijah J. Magnier @ejmalrai – 7 apr.
Geweldig nieuws:
#SaudiArabië zal het einde van de oorlog in #Jemen aankondigen na het Eid al-Fitr. Saudi maakt een einde aan al haar (hoog/laag) conflicten in het Midden-Oosten met #Iran, #Syrië, #Irak, #Jemen & #Libanon(voorlopig niet geïnteresseerd in het land) om zich te richten op haar eigen ontwikkeling. …

Er zal ook vrede komen in Syrië. De minister van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië zal binnenkort Damascus bezoeken. Hij zal Syrië uitnodigen zich weer aan te sluiten bij de Arabische Liga. Volgende maand wordt in Saoedi-Arabië een top van de Arabische Liga gehouden en de Syrische president Bashar al Assad zal daar naar verwachting aanwezig zijn, schrijft Bernard.

Dit komt na afspraken tussen Iran en Saudi-Arabië om de strijdbijl te begraven en na afspraken tussen Irak en Iran om een Koerdische opstand in Iran, die door Koerdische krachten in Irak werd gecontroleerd, te beteugelen.

‘Dat kunnen we niet hebben’, aldus de Amerikaanse president Joe Biden. Hij stuurde CIA-directeur Bill Burns naar Saoedi-Arabië om te dreigen met consequenties:

CIA-directeur Bill Burns maakte deze week een onaangekondigde reis naar Saoedi-Arabië, waar hij naar verluidt de frustraties van Washington uitte over de opening van Riyad naar Iran en Syrië door bemiddeling van de Amerikaanse rivalen China en Rusland.

Op voorwaarde van anonimiteit bevestigde een Amerikaanse functionaris de reis aan Al-Monitor. “Directeur Burns reisde naar Saoedi-Arabië waar hij een ontmoeting had met tegenhangers van de inlichtingendiensten en leiders van het land over kwesties van gemeenschappelijk belang,” zei de Amerikaanse ambtenaar.

De ambtenaar maakte de exacte dag van de reis niet bekend, maar zei dat Burns de samenwerking tussen de inlichtingendiensten heeft besproken, vooral op het gebied van terrorismebestrijding. De CIA-directeur had een ontmoeting met de kroonprins van het land, Mohammed bin Salman, meldde The Wall Street Journal donderdag.

Burns dreigde waarschijnlijk Amerikaanse inlichtingen over terroristische groeperingen aan de Saoedi’s te onthouden. De CIA zou daarnaast een aantal van haar ISIS-activa kunnen pushen om in Saoedi-Arabië een paar nare verschijningen te maken om vervolgens “hulp” aan te bieden bij de “bestrijding van het terrorisme”.

Ik denk niet dat dit zal werken. De Saoedi’s hebben genoeg van de Amerikaanse inmenging in hun regio. Zij zijn op zoek naar ontwikkeling en ontwikkeling vereist vrede.

Daarom verhogen de VS hun dreiging:

De Amerikaanse marine heeft een nucleair aangedreven onderzeeër die 154 Tomahawk-kruisraketten kan vervoeren, ingezet in de wateren van het Midden-Oosten via het Suezkanaal, zo heeft een woordvoerder zaterdag bekendgemaakt.

De zeldzame onthulling door het Pentagon van de locatie van een van zijn Ohio-klasse onderzeeërs kwam te midden van verhoogde spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran, nadat vorige maand een Amerikaanse militaire aannemer was gedood door een drone-aanval op een Amerikaanse basis in Syrië.

De USS Florida kwam vrijdag in de regio aan voor de doorvaart door het kanaal “om de regionale maritieme veiligheid en stabiliteit te helpen waarborgen”, vertelde commandant Tim Hawkins, een woordvoerder van de 5e vloot van de Amerikaanse marine, via e-mail aan Al-Monitor.

Vorige week verlengde het Pentagon de inzet van een vliegdekschipstakingsgroep onder leiding van de USS George H. W. Bush in de Middellandse Zee om de Amerikaanse strijdkrachten in het Midden-Oosten te ondersteunen in geval van een nieuw conflict en vervroegde de geplande inzet van een eskader A-10 aanvalsvliegtuigen in de regio, meldde CNN voor het eerst.

Ondertussen moeten de zionisten eindelijk hun ideologische kern onder ogen zien:

Sina Toossi @SinaToossi – 15:28 UTC – 8 apr 2023

Israël’s voormalige minister van defensie Moshe Ya’alon zegt dat Joodse extremisten die geloven in “Joodse suprematie” & streven naar een “grote oorlog” de besluitvorming van de Israëlische regering beïnvloeden. Hij vergelijkt hun agenda met een “Mein Kampf” in omgekeerde richting.

Muhammad Shehada @muhammadshehad2 – 15h

Zeer belangrijk! #Israëls *rechtse* ex-minister van Defensie, Moshe Ya’alon, werpt licht op Israëls gevaarlijkste regering & de supremacistische ideologie van haar ministers van Financiën & Veiligheid.

Luister naar elk woord om de voortdurende escalatie te begrijpen!

Moshe Ya’alon beschrijft de ideologie van twee huidige ministers: “Joods supremacisme. Mein Kampf in omgekeerde vorm. … Om zo snel mogelijk tot een grote oorlog te komen. … Dit is wat er in het besluitvormingsproces van de Israëlische regering omgaat.”

Als regeringsministers een grote oorlog willen, zullen ze die waarschijnlijk krijgen. Een burgeroorlog tussen ‘liberale’ zionisten en ideologische hardcore-zionisten, uitgevochten over de rug van de Palestijnen, kan daar een voorbode van worden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Is Netanyahoo (weer) op zoek naar oorlog?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse officier: Bakhmut is gevallen – Oekraïne heeft de oorlog verloren
Volgend artikelDalai Lama betrapt terwijl hij jonge jongen kust en zegt “Zuig mijn tong”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

    • Ja gelijk heb je (alweer)..maar hoe dom kun je zijn als Amerika zijnde topwapens langs het Suez-kanaal stuurt.. militaire waanzin..idem voor de Middellandse Zee…ze zetten zichzelf klem.. Russische en andere generaals lachen in hun vuistje..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in