Israëls bezetting van Palestina stevent af op een nieuw gewapend conflict. Gisteravond bestormde de Israëlische politie opnieuw de al-Aqsa moskee:

Meer Palestijnen hadden zich verzameld in de moskee, gehoor gevend aan oproepen van de Waqf om vannacht binnen te bidden. Bij een van de ingangen van de moskee kon men politieagenten zien die tientallen Palestijnen uit de moskee escorteerden. Bewoners en winkelend publiek krioelden rond en bekeken op hun telefoons video’s van social media waarop de hernieuwde confrontaties te zien waren die slechts enkele meters verderop hadden plaatsgevonden.

Woensdag vroeg bestormde de Israëlische politie de Al-Aqsa moskee en vuurde verdovingsgranaten af op Palestijnen die stenen en vuurwerk gooiden in een uitbarsting van geweld tijdens de gevoelige feestdagen. Palestijnse militanten in Gaza reageerden met raketbeschietingen op het zuiden van Israël, wat herhaalde Israëlische luchtaanvallen uitlokte.

Het geweld was woensdagochtend vroeg gekalmeerd, maar ’s avonds vuurden Palestijnse militanten nog twee raketten af vanuit Gaza. Een ervan viel kort binnen Gaza en de andere viel vlakbij het veiligheidshek dat Gaza van Israël scheidt, aldus het Israëlische leger. Er waren geen meldingen van slachtoffers.

De moskee bevindt zich op een heuveltop die zowel voor Joden als moslims heilig is, en tegenstrijdige aanspraken daarover hebben al eerder tot geweld geleid, waaronder een bloedige 11-daagse oorlog tussen Israël en Hamas, de islamitische militante groep die Gaza regeert. Al-Aqsa is de op twee na heiligste plaats in de islam en staat op een plek die bij joden bekend staat als de Tempelberg, de heiligste plaats in het jodendom.

Moslims vieren momenteel hun heilige maand Ramadan, terwijl de Joden aan hun weeklange Pesach-vakantie zijn begonnen, schrijft Bernard. Vorige week hadden enkele ultra-orthodoxe rabbijnen premier Netanyahoo gevraagd hen toe te staan Al-Aqsa te misbruiken:

  Grootte doet ertoe - Over een Amerikaanse grondinterventie in Oekraïne

Vijftien rabbijnen hebben de Israëlische regering donderdag gevraagd om de Tempelberg en al-Haram al-Sharif te mogen beklimmen volgende week woensdag, wanneer de Joodse feestdag Pesach begint, een zet die de spanningen in Jeruzalem zou kunnen verergeren tijdens de lopende islamitische heilige maand Ramadan.

De rabbijnen hebben donderdag een verzoek ingediend bij premier Benjamin Netanyahu en minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir om de Tempelberg op te gaan en Joden toe te staan het Pesach te offeren, zoals dat in Bijbelse tijden werd gedaan.

In de loop der jaren heeft een meerderheid van de rabbijnen bepaald dat Joden de Tempelberg niet mogen beklimmen, omdat zuiveringsrituelen niet kunnen worden uitgevoerd in tijden dat de tempel is verwoest. De meeste rabbijnen maken ook bezwaar tegen de herleving van bijbelse offers van lammeren of geiten. Toch hebben extreem-rechtse religieuze activisten de laatste jaren een duidelijke trend geregistreerd van een toename van het aantal Joden dat de Tempelberg beklimt.

Het is twijfelachtig of de plaats waar Al-Aqsa staat, de plaats is waar ooit de mythische Joodse tempel stond. Ondanks intensieve tientallen jaren durende zoektochten is er geen archeologisch bewijs gevonden dat dat bewijst.

De Waqf, de autoriteit die de al-Haram al-Sharif beheert, had moslimgelovigen opgeroepen daar ’s nachts te blijven om de heiligschennis tegen de moskee te voorkomen. Als reactie op de eerste inval in de moskee eerder deze week waren enkele raketten afgevuurd vanuit Gaza, waarop het Israëlische leger reageerde met bombardementen.

Vandaag werden raketten afgevuurd vanuit Zuid-Libanon:

Tientallen raketten werden donderdagmiddag afgevuurd vanuit Zuid-Libanon waarbij er 25 werden onderschept door het Iron Dome luchtverdedigingssysteem boven het noorden van Israël, aldus het leger. Ten minste drie mensen raakten gewond en verschillende gebouwen werden beschadigd.

  Douglas McGregor: De resultaten van een directe confrontatie met Rusland zullen teleurstellend zijn voor de Verenigde Staten

De Israel Defense Forces zei dat er 34 raketten waren afgevuurd in de richting van de grens, waarvan er vijf binnen Israël landden en de meeste andere door Iron Dome werden onderschept. Van vier andere was de plaats van inslag nog niet duidelijk.

Een dergelijk massale barrage zou het grootste aantal raketten zijn dat vanuit Libanon is afgevuurd sinds de oorlog van 2006, waarbij duizenden raketten op Israël werden afgevuurd. In augustus 2021 vuurde Hezbollah 19 raketten af op het noorden van Israël.

Er was geen onmiddellijke claim van verantwoordelijkheid, en een Hezbollah bron vertelde het Al-Arabiya netwerk dat het niet achter de raketbeschietingen zat, en blijkbaar de schuld gaf aan Palestijnse groepen die in het gebied gevestigd zijn. Het was echter onwaarschijnlijk dat zij dit zouden doen zonder ten minste de stilzwijgende goedkeuring van de door Iran gesteunde terreurgroep die het zuiden van Libanon controleert.

Dit was inderdaad een boodschap van Hezbollah.

Amal Saad @amalsaad_lb – 14:08 UTC – 6 apr 2023

Het ongekende spervuur van raketten dat vandaag op Israël werd afgevuurd, naar verluidt door Palestijnse facties in Libanon, was een indirecte boodschap van Hezbollah. Nasrallah had in januari 2023 nog gewaarschuwd dat Al-Aqsa een rode lijn was die zou leiden tot een “explosie van de hele regio” 1/2
Hezbollah probeert de regels van afschrikking op te rekken met een nieuwe vaststelling: het schenden van al-Aqsa zal niet alleen reacties uit Gaza maar ook uit Libanon uitlokken. Hezbollah reageert bij proxy met oorlogsvoering in de grijze zone om de rules of engagement te behouden en een escalatie af te wenden. 2/2

  Oekraïne-moeheid neemt toe nu sanctieboemerang Westerse economieen teistert

Het is nog niet duidelijk of een escalatie kan worden voorkomen. Momenteel vergadert het Israëlische veiligheidskabinet. De vredestroepen van de Verenigde Naties (UNIFIL) in Zuid-Libanon zouden orders hebben ontvangen om hun schuilkelders in te gaan. UNIFIL noemde de situatie “uiterst ernstig”.

Netanyahoo en zijn ultrarechtse coalitiepartners willen misschien een nieuwe oorlog beginnen om hun pogingen om de seculiere staat Israël te veranderen in een religieus geleide staat af te leiden. Grote kleurrevolutie-achtige protesten zijn daartegen gehouden en Netanyahoo’s project om (seculiere) uitspraken van het hooggerechtshof onder (religieus geleide) parlementsherziening te brengen staat momenteel in de ijskast.

Een ‘leuk oorlogje’ zou een welkome afleiding kunnen zijn en een manier om de zaak stilletjes nieuw leven in te blazen. Maar de oorlog van 2006 tegen Hezbollah, die Israël verloor, toonde aan dat leuke oorlogjes zich gemakkelijk tegen hun aanstichters kunnen keren.

***

(N.v.d.r.)

Bovenstaand twitterbericht laat waarschijnlijk duidelijk het geweld door de IDF binnen de Al-Aqsa Moskee zien. (Waarschuwing). Wreed. Het zal overal in de moslimwereld te zien zijn geweest.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Israël verovert de wereldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekrainse nazi’s vermoordden minstens 12 burgers in de Donbass (Video’s)
Volgend artikelVS zien in toetreding Finland tot NAVO omsingeling van Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

34 REACTIES

 1. Is want hij begreep de essentie van Israel niet en speelt nog oude spelregels in macht en controle houden en is 2D die niet langer op deze aardbol wordt ondersteund dan zij die niet willen meebewegen en er liever nog even een oorlogje tegenaan gooien zonder daarbij aan anderen te denken.

  We are no longer used to working with nature and still want to impose technology for control because most have invested in it and this is again imposed behavior from abroad and the know-it-all who want to earn their money back.

  In short, not wanting to let go of their own convictions = the most difficult part to make a person move differently, but gives both parties freedom with new opportunities = understanding that you cannot have control over others. The Light of Consciousness is collectively growing day by day and this means that the collective shadow is becoming more and more “lit”. It doesn’t mean the end of the world. The end of the world as we knew it until now.

  The end of the “patriarchal” era. The end of an ego-based society.

  In which control, selfishness, greed, fear, survival, manipulation and power prevail. We are making the transition to a new era. Shaping a heart-supported society. In which love, integrity, freedom, a sense of unity and truth are the building blocks for society and associated systems and structures. Energetically this is already a fact. So the rules of the game for being on Earth have changed. We’re going to play a new game.
  However, many do not yet realize that the old rules no longer work in the new game. In a process of awakening, shadow work is the most challenging phase. And we are all part of the collective shadow!

  Facing your own darkness and transforming into Light. The Earth is Forcing you to Evolve.

  Werkelijke betekenis Israël

  De lichtdragers/werkers zijn (in 4D en reeds in 5D gedachtegang en hoger) de 144.000 uitverkoren zielen die afkomstig zijn van de oorspronkelijke 12 Joodse stammen van Is-Ra-Ël.

  Is-Ra-Ël betekent letterlijk vertaald: Strijder Gods.
  Toch vind ik persoonlijk deze vertaling niet juist, simpelweg om het feit dat er in de energie van God niet meer gestreden wordt.
  ÉÉN met God, The Golden Age.

  Je bent dus Israël, als al je chakra’s helemaal geheeld en dus open en kristallijn zijn, alle negatieve emoties en gedachten zijn geheeld en je de monades (zielengroepen) en het Christus Bewustzijn begrijpt.
  De 12 zonen staan ook symbool voor onze sterrenbeelden.
  Dan is het wellicht ook niet zo moeilijk te begrijpen dat de 144.000 gewoon onder het volk geboren zijn.

  ​IS –> staat voor Isis, de vrouwelijke energie in ons ieder, de kundalini (Maria Magdalena)
  RA –> staat voor Zonnegod, het mannelijke in ons ieder
  EL –> staat voor “van God’

  IsRaËl –> Dat betekent dat als wij de mannelijke energiestroom (linker hersenhelft) in balans hebben met de vrouwelijke energiestroom (rechter hersenhelft) en wij helemaal kristallijn (open) zijn.
  Wat beslist niet betekent dat het ego in balans dient te zijn met intuïtie/gevoel.
  Het ego dient volledig overMeesterd (mogelijk wanneer je gelijkwaardig geworden bent aan de energie van de Opgestegen Meesters) te worden met eigen liefde, zodat er alleen maar naar het intuïtie, het gevoel geluisterd gaat worden.

  A Krystal being who attains an eternal spiritual body, and is able to break out of the karmic cycle to attain freedom from reincarnation in this space time. This is the ultimate process of planetary ascension, freedom from the prison planet and the fallen. This Great Work is the ultimate goal of spiritual ascension; the inner Christos-Sophia is initiated within to make perfect the complete divine human being.

 2. Waar zijn de sancties tegen Israël? De corrupte geld van de VS naar Israël. Het is tijd de rug te keren tegen de VS en de corrupte Qatar EU leiden die doen niets.

  • Precies !! En dan lees ik dat Israël de bezetter is…. Laat me niet lachen.
   Het loopt precies zoals de Bijbel zegt…. alle landen straks om Israël heen willen maar een ding: Israël van de kaart vegen. Maar dat komt ze duur te staan. AMEN.

  • De pallies kunnen naar Jordanië. Kunnen ze daar verder rotzooi maken, dood en verderf zaaien. Oh wacht, niemand van de ‘arabische broedervolken’ staat te trappelen om die rotzooischoppers in huis te nemen. Gossie toch.

  • Henk april 7, 2023 at 13:46

   Mee eens Henk, in het Zuiden van Oekraïne zou het groot Israhel moeten verrijzen, trouwen er is bijna géén 1 semiet meer over, bijna allemaal door de Joodse diaspora verspreid over de aardbol, de originele echt semieten zijn de Palestijnen.

 3. In 2010 was Julian Assange (1971) verantwoordelijk voor het bekendmaken van wikileaks. Een prominent land ontbreekt echter in de opsomming: Israël.

 4. Dit hele spel van twee tegengestelde groepen creëren, zodat er het verdeel en heers spel gespeeld kan worden. Die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Zodat er genoeg slachtoffers voor de GOD baäl geofferd kunnen worden en zodat de eeuwige strijd tussen deze twee door kan gaan. Geen van beide wil tot elkaar komen, want dat betekent je verlies erkennen en zo zullen zij nooit tot elkaar komen. Terwijl ze beide de zelfde behoefte hebben in hun leven.

 5. Volgens Premier Benjamin Netanyahu:

  Israël werkt om de status quo te handhaven en de geesten op de Tempelberg te kalmeren.

  Moslimaanbidders bij de Al-Aqsa-moskee getuigen dat de moslimextremisten die zich in de moskee hadden gebarricadeerd, hen daar opsloten en andere moslims ervan weerhielden naar de moskee te komen om te bidden.

  Ze barricadeerden zich in de moskee met wapens, stenen en vuurwerk.

  Nadat de pogingen van de autoriteiten om te onderhandelen mislukten en de extremisten weigerden moslimaanbidders de moskee binnen te laten, en zelfs dreigden vandaag het middaggebed te houden, moesten de veiligheidstroepen optreden om de orde te herstellen.

  Israël zet zich in voor het behoud van de vrijheid van aanbidding, vrije toegang tot alle religies en de status quo op de Tempelberg, en zal niet toestaan ​​dat gewelddadige extremisten dit veranderen. In de wet opgenomen.

  Van een Israëlische man waar ik mee correspondeer.

 6. De Joden zijn God’s uitverkoren volk en Hij zei, dat Hij ze zou terugbrengen in haar land. Dit is gebeurt in 1948. Ga eens in de geschiedenis kijken van het Joodse volk en in de bijbel en dan blijkt dat er van de Palestijnen niks klopt. Toen Isreal werd gesticht met de goedkeuring van de VN, wilden de Joden met de Arabieren de zaak oplossen met de z.g.n. Palestijnen en tot op de dag van vandaag werd dit geweigerd.
  De Arabieren haalden mensen uit Tunesie en andere moslim landen en pootten ze daar neer. Dit zijn en waren geen Palestijnen. Doe verder onderzoek en laat je niet door de waan van de dag beet nemen. Conclusies worden altijd getrokken, zonder de oorzaak te zoeken. God wil niet dat zijn volk en land wordt verdeeld.
  Lees de bijbel, dit is profetisch en dit zal uitkomen. De Engelsen hebben de zaak verziekt vanaf 1918 en de Arabieren hun zin gedaan. Het Joodse volk is niet perfect, maar de premier wordt op alle mogelijke wijzen voor de voet gelopen. We wachten af maar de Joden hebben mijn zegen.

  • Lbery,
   Ja, ze zouden zich eens wat meer moeten verdiepen in de CABAL (nep joden). Volgens mij moeten ze eerst nog wat vaker reïncarneren om het ware gezicht van het jodendom te zien. De wakkere weten hoe de spelregels gespeelt worden.

 7. Veel mensen hebben blijkbaar niet stilgestaan bij feiten, wel eens gedacht aan de manier van de informatie die expres verspreidt wordt door degene die specifiek een satanische, dystopische wereld willen creëren (illuminatie, Kabbalistisch Joods Judaïsme) precies volgens de bijbelse profetieën, op deze manier geloven enorm veel mensen de voortekenen.

 8. Het is simpel op te lossen met gelijkheid.
  Israel moet net zoveel moskeetjes laten staan, als dat er synagogen in Mekka zijn.
  Net zoveel moslims toelaten, als dat er christenen in Mekka wonen.

  Dan is het probleem opgelost.
  dDe al Aqsa: opblazen; die is er zonder toestemming gebouwd, en Jerusalem is een door joden gestichte stad; de tempelberg is van de joden en christenen.

  De elendste islamitische filosoof heeft in de achtste eeuw gezegd dat er niets heiligs is in Israel voor de moslims.

  De Palestijnen kllagen dat ze de Gaza niet mogen verlaten; dat is een leugen; ze kunnen er ook uit door de Egyptische grens over te gaan….

  De palestijnen werden uit Jordanie getrapt, en konden nergens terecht. In Lebanon–christelijk land-werden ze opgevangen, kregen onderdak, werk scholing medische verzorging
  Dus begonnen ze een orgie van moord, verkrachting, martelen.

  Palestijnen zijn smerig tuig.

  Zie de video’s van brigitte Gabriels; zij overleefde het.

  • Wat een mafketel praat. Al Aqsa moskee bestaat al bijna 1500 jaar, terwijl de joden zich na de 2e wereld oorlog zich weer in Palestina hebben gevestigd. Leer de geschiedenis voor je je hier poep gaat praten.

   • Wat doe jij een stomme onzin uitkramen, de moslims is het ergste soort, dat er op aard is. Overal ellende met die gasten en hier de deuren wagenwijd opzetten, wat een idioterie.
    De Joden zijn verdreven in 70 na Christus ongeveer. Ze werden verstrooid en lees de bijbel, daarin staat hoe kan een natie in een dag geboren worden. Nou dat is gebeurt in 1948 toen de VN besloten, dat de Joden weer naar hun thuisland mochten gaan. Mohamed is en was een moordenaar en pedofiel en zo zijn de nabestaanden van hem ook. Bekijk Nederland moskeen planten en zo heb je het tuig hier en nooit meer weg en aanpassen ho maar.

  • Helemaal waar… Niets aan toe te voegen.
   Maar dat zullen veel geïndoctrineerde poeppraters hier niet willen aannemen.
   Geloven enkel wat hun ingebracht is door media en hebben hun hersenen niet leren gebruiken.

 9. Israel moet hetzelfde doen als Myanmar: de moslims eruit trappen.
  Dat geldt ook voor NL.
  Er zijn islamitische landen genoeg waar ze heen kunnen.

 10. En alweer helemaal waar.
  Moslim landen genoeg waar ze heen kunnen.
  Gelijk ook alle meer dan 150 moslim terroristen organisaties meenemen a.u.b.

 11. De mensen in Israel kunnen over het algemeen heel goed met Moslims opschieten. Ze hebben altijd al voor werk gezorgd voor de Moslims. Moslims kunnen over het algemeen niet goed voor zichzelf zorgen door bv verdeeldheid, haat enz. Ze zijn altijd al ontzettend jaloers dat de Joden succesvol zijn. Bijna gaat het altijd fout door het opstoken van de Palestijnen via de sociale media. Bijna overal zit Iran hierachter. Dit doen ze steeds openlijker. Jeruzalem is vroeger nooit een heilige stad geweest voor de Moslims, totdat Israel weer een staat werd en Jeruzalem weer opgebouwd werd en tot bloei kwam. Moslims hebben er ook geen moeite mee dat de Al-Aqsa moskee te ontheiligen met alles om stenen te kunnen gooien naar de politie. Overnachten mag daar ook niet maar het is voor het goede doel. De boel opstoken. In de Jordaan vallei is gesteren een moeder met haar 2 dochters in hun auto dood geschoten. De vader en man reed met een andere auto ervoor. Hij reed terug om zijn gezin te zien sterven. Waar kwam deze terroristische aanval in het nieuws?

  • Inderdaad, dagelijkse kost,
   Een 35-jarige Italiaanse toerist werd gisteren gedood en 7 anderen raakten gewond bij een Palestijnse terreuraanslag in Tel Aviv.
   De terrorist reed met zijn auto recht in op de groep mensen die over de boulevard langs het strand liepen.
   De terrorist werd gedood door een politieagent die de geluiden hoorde en met spoed ter plaatse kwam.

   • De 35-jarige advocaat Alessandro Farini uit Rome, Italië, is de toerist die gisteravond werd gedood in de auto bij die terreuraanslag op de promenade van Tel Aviv.
    De Italiaanse regering is op de hoogte gebracht dat zijn dood in alle Palestijnse steden werd gevierd door te juichen en snoepjes uit te delen aan mensen op straat!
    Stel je voor dat dit HIER dagelijkse kost is!!

 12. De Al- Aqsa moskee is NIET DE PLAATS waar de Joodse tempel heeft gestaan.
  De plaats van de Joodse tempel is wel op hetzelfde plein maar de tempel stond op de plaats waar nu de Omar gedenk plaats is. Dit is formeel geen moskee maar een ,mausoleum, voor Omar.
  Dit is de plaats met de gouden koepel.!
  De aqsa moskee ligt op de rand van de oude stads muren. Met de grijze koepel.

 13. Vandaag de dag zijn de zelfbenoemde nieuwe erfgenamen van deze lijn helaas goed vertegenwoordigd door dat deel van Ahskenazi dat de Zionistische POLITIEKE Beweging heeft opgericht. Het is goed om hierop te wijzen, zodat de samenzweerderige matrix van het zionisme in het kort duidelijk is, wat heel weinig te maken heeft met de Semitische afkomst van de oude joden.

  https://www.gospanews.net/en/2023/03/29/nwo-zionist-lobby-aims-to-persecute-christians-netanyahu-in-jerusalem-like-zelensky-in-kiev/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in