De Japanse premier, Fumio Kishida, heeft onlangs een plan onthuld volgens hetwelk de internationale gemeenschap, in overleg met de G-7 landen, de aankoopprijzen voor Russische olie wil beperken tot de helft van het huidige niveau. Moskou dreigde onmiddellijk dat Japan geen gas of olie uit Rusland zou ontvangen en niet langer zou mogen deelnemen aan het Sakhalin-2 project – een groot investeringsproject voor gaswinning – als deze plannen werden uitgevoerd. Japan heeft de door de VS geleide westerse sancties vanaf het begin gesteund, bericht Wochenblick.at.

Waarschuwing voor olieprijzen apocalyps 

Na de aankondiging van Kishida stak Dmitri Medvedev, voorzitter van de Nationale Veiligheidsraad en voormalig premier van Rusland, via Telegram een spaak in het wiel van Japan:

“De Japanse premier Kishida flapte er onlangs uit dat het prijsplafond voor Russische olie op de helft van het huidige niveau zou worden vastgesteld. Bovendien zal een mechanisme worden ingesteld dat niet zal toestaan dat onze olie tegen een hogere prijs wordt aangekocht dan de vastgestelde prijs. Vertaald uit het Japans in het Russisch betekent dit: 1. Dat er veel minder olie op de markt zal zijn en dat de prijs ervan veel hoger zal zijn. En hoger dan de geprojecteerde astronomische prijs van 300 – 400 dollar. Vergelijk dit met de dynamiek van de gasprijzen. 2. Maar Japan zal noch olie noch gas uit Rusland krijgen, noch deelnemen aan het LNG-project Sakhalin-2. Arigato (dank u)!”

Japan in sancties evenwichtsoefening

Japan heeft zich over het algemeen aangesloten bij de westerse sancties tegen Rusland. Moskou brak daarom in maart de besprekingen af om de territoriale geschillen op te lossen en een vredesverdrag voor na de Tweede Wereldoorlog te sluiten. In juridische zin zijn de twee landen nog steeds met elkaar in oorlog. In mei kondigde Japan aan dat het de invoer van Russische olie geleidelijk zou stopzetten. Het wil echter wel blijven deelnemen aan de twee projecten voor vloeibaar aardgas Sakhalin-2. Japan importeert 99 procent van zijn olie en vloeibaar aardgas. De grootste leveranciers zijn Australië, Maleisië en Qatar. De VS en Rusland leveren elk ongeveer 9 procent van het vloeibaar gas.

  Operatie Z - Onderbreek uw vijand niet wanneer zij een fout maakt

Sachalin-project zonder Japan

Op 30 juni van dit jaar heeft Vladimir Poetin het “Sakhalin 2 decreet” uitgevaardigd. (Sakhalin 1 is een zusterproject voor de ontwikkeling van olie en gas op het eiland Sakhalin). Het betreft de gezamenlijke ontwikkeling van twee aardgasvelden bij het Russische eiland Sachalin. Voor de ontwikkeling en productie van de afzettingen hebben Rusland, Japan en de transnationale Shell-maatschappij gezamenlijk “Sakhalin Energy” opgericht. Gazprom heeft de helft plus 1 van de aandelen in handen, Shell bijna een derde en Japanse bedrijven ongeveer 20 procent. Shell heeft eind februari alle gezamenlijke Gazprom-projecten opgezegd, inclusief haar aandeel in Sakhalin-2. Volgens het decreet van Poetin zullen de activa van Sachalin Energy, met inbegrip van de ontwikkelingsvergunning, worden overgedragen aan een nog op te richten Russische onderneming. De activa van de bestaande onderneming zullen worden “genationaliseerd”. Japan kreeg de optie om aandelen in de onderneming te blijven houden.

Politieke onbekwaamheid

Hoezeer Japan zichzelf schade berokkent door deel te nemen aan de westerse sancties, werd onlangs beschreven door de adjunct-directeur van het Marubeni Instituut voor Economisch Onderzoek, Yasuhiro Enomoto, in een commentaar in de krant met de grootste oplage van Japan, de “Asahi Shinbun“. Hij waarschuwde voor het boemerangeffect dat ook Japan zou treffen in de vorm van hogere energieprijzen en een hogere inflatie. De westerse sancties hebben op korte termijn geen effect. De diplomatieke en strategische onbekwaamheid van het door de VS geleide anti-Rusland front blijkt ook uit premier Kishida: hij doet alles teniet wat zijn langdurige, conservatieve en voorzichtige voorganger, Abe Shinzo – die gisteren na een moordaanslag in het ziekenhuis is overleden – heeft opgebouwd. Want nog maar enkele jaren geleden was de Russische regering (toen onder leiding van Dmitri Medvedev) bereid Japan een condominium (gezamenlijke heerschappij) over de zuidelijke Koeril-eilanden en uitgebreide exploitatierechten in het hele Verre Oosten van het land toe te kennen.

  De Russen hebben het 1e Gemotoriseerde Bataljon van de 28e Oekraïense Brigade weggevaagd! Dringende oproep tot evacuatie van Kherson! (Video's)

VS als agitator

Nikolaj Patrusjev, secretaris van de Nationale Veiligheidsraad en naaste vertrouweling van Poetin, vermoedt dat de VS achter de nieuwe agressie van Japan zit: Japan versterkt zijn revanchistische houding tegenover de vier eilanden in het noordwesten van de Stille Oceaan, die het middelpunt vormen van een al lang bestaand territoriaal geschil tussen de twee landen. De VS en hun bondgenoten “vergroten hun militaire aanwezigheid in het Noordpoolgebied en in Azië en de Stille Oceaan en activeren de revanchistische aspiraties van Japan met betrekking tot de Kuril-eilanden door nieuwe militaire blokken te creëren”. De vier door Rusland gecontroleerde eilanden, voor de oostkust van de noordelijke Japanse prefectuur Hokkaido, worden in Japan de “Northern Territories” genoemd en in Rusland de “Southern Kuril Islands”. Zij zijn sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog bestuurd door de Sovjet-Unie en sinds de desintegratie in 1991 door Rusland. Japan maakt er ook aanspraak op.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGaan we weer: Nieuwe “Ninja” COVID-variant is “De gevaarlijkste tot nu toe”
Volgend artikelDus u denkt er nog over om het vaccin te nemen om uw omgeving een plezier te doen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Sinds Japan vroeger is gevallen is het Amerikaanse regime wat er nog altijd de dienst uitmaakt. Die bevolking daar dat zijn nog slappere aftreksels.

  • Net als Nederland en Europa, de US (United Satan) is overal geïnfiltreerd en overal militaire bases enz enz enz, veel zeggenschap, veel achter de schermen verborgen in of organisaties of foundations of noem maar op.

 2. Er zijn recent wel meer koud gemaakt in Japan.

  Beelden kunnen voor sommige mensen als schokkend worden ervaren.

  “Deze week kwam er vreselijk triest nieuws uit Japan toen de voormalige Japanse premier Shinzo Abe werd doodgeschoten door een huurmoordenaar. Naarmate de tijd verstrijkt, worden de veiligheidsfunctionarissen die hem beschermden nu ondervraagd voor hun aandeel in het evenement.”

  “VIDEO van Abe Die wordt neergeschoten – Eerste schot gemist – Tweede niet – Pogingen om schutter door bewakers te stoppen worden in twijfel getrokken.

  https://www.thegatewaypundit.com/2022/07/video-abe-getting-shot-first-shot-missed-second-didnt-efforts-stop-shooter-security-guards-questioned/

  Meer over Shinzo Abe:

  https://www.thegatewaypundit.com/2022/07/breaking-former-japanese-prime-minister-shinzo-abe-shot-nara-japan/

  https://www.thegatewaypundit.com/2022/07/china-restaurants-shops-celebrate-shinzo-abes-assassination-weekend-specials-food-milk-tea-clothing-lottery-tickets/

  https://www.thegatewaypundit.com/2022/07/revealed-chatter-chinese-twitter-shinzo-abe-completing-task-posted-17-hours-shinzo-abe-assassination/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in