Het werd aangeprezen als een onneembare vesting en verdedigd tegen enorme kosten in termen van materiële en menselijke levens. Nu is Bakhmut gevallen – en Oekraïne heeft de oorlog verloren. Zo beoordeelt althans de Amerikaanse officier en VN-inspecteur Scott Ritter de situatie.

De stad Bakhmut is al een jaar lang een vleesmolen in de oorlog in Oekraïne. Het is onbekend hoeveel troepen Zelensky heeft verloren bij de verdediging van het “fort”. Scott Ritter speculeert dat het om tienduizenden gaat. Met nog meer zwaargewonden. De strijd om Bahkmut, zegt de voormalige Amerikaanse officier, heeft Oekraïne beroofd van het vermogen om tegen Rusland te blijven vechten.

Zelensky geeft terugtrekking toe

Russische troepen hebben blijkbaar onlangs ook de westelijke oever van de rivier Bachmutka onder controle gekregen. Dit bedreigt een belangrijke aanvoerroute voor het Oekraïense leger, twitterde het Britse ministerie van Defensie vrijdag. De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyj heeft zich tot nu toe strijdbaar opgesteld, maar heeft nu voor het eerst vaag gezinspeeld op een mogelijke terugtrekking. Ondertussen is de Oekraïense leiding verdeeld over de kwestie van mogelijke gesprekken met Rusland over de status van de Krim na een gepland offensief.

Oekraïense aanvoerroutes massaal bedreigd

Het Russische leger is waarschijnlijk opgerukt naar het centrum van de stad, aldus het laatste rapport van de Britse militaire inlichtingendienst over de situatie in Oekraïne. “Oekraïens belangrijkste aanvoerroute 0506 ten westen van de stad wordt waarschijnlijk ernstig bedreigd.”

Via Exxpress.

  Waarom men in Washington en Kiev is begonnen te praten over het Koreaanse scenario voor de opdeling van Oekraïne

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wist u dat Rusland de oorlog in Oekraïne nog steeds aan het verliezen is? IIVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDrink het vaccin: Wetenschappers pompen mRNA in koemelk om ongevaccineerden de ‘prik te dwingen’
Volgend artikel“Vrede in het Midden-Oosten? Dat is een bedreiging.”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Het wordt stilaan tijd dat Ze eieren voor zijn geld kiest.
  Stuur hem de wei in om te zoeken. Er zijn er heel wat verstopt!

  Vrolijk Pasen allemaal.

 2. De Rooms Katholieke Joe Biden en diens baas de Paus, hebben deze slag verloren.
  De Paus is een Jezuïet en de Jezuïeten zijn de MILITAIRE organisatie van het Vaticaan. https://www.azquotes.com/quote/1170452
  De VS is de militaire arm van het Vaticaan.
  The City of London gaat over het geld en het Vaticaan stuurt alles aan: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmb5NvvVyiUXIXTUbIAtRlYbFhF4UNJP4GZETd2HKHPrCJMwVbcyNI65uM6b4tzkoL8f8EC422cbINzWZuw2qlAJjyyN0VmCEzdCItPCeh1FJ_REw2kMvz6YzsfP3iSYgTsy_FHhLS5UrMLRRl7DW5fQ_wRFdMJiSKYLgqm45dOXh_YWlcWgNF6hlK/s737/3%20'City%20States'%20Rule%20the%20World.jpg

 3. Zo duidelijk ligt het helaas niet.

  Kiev heeft, en krijgt, nog steeds materieel,
  en ronselt onder dwang mensen uit oost- en zuid-regio’s :
  van 16-jaar, m/v, etnische Russische mensen …

  Om dit conflict snel te beëindigen, is horror-clown Ze uit de weg ruimen, toch de simpelste methode.
  Dan ontstaat er verwarring en machts-strijd.
  Het gebied overnemen, en een neutrale regering installeren.

  Verder :
  iedereen een Goede Pasen gewenst.

 4. Die snuivende poot moet eerst verhoord worden.
  De Russen hebben wel leuke maniertjes om hem aan het praten te krijgen.

  Waar is het gejatte geld? Codes en banknummers. Waar zijn de hulpartikelen aan verkocht? Van welke personen uit USA kreeg hij orders?
  De ECHTE story van MH17
  Zijn contacten verder bij Nato, WEF.
  ——————————–
  Nu zal er wel een leger van kinderen en bejaarden samengesteld worden.
  Totdat de bevolking het niet meer neemt.

 5. De Russen hadden al gewonnen voordat ze binnenvielen.Qua moraal, qua fatsoen, en militair.

  Het enige wat de pedo’s van USA en Nato konden: matereaal sturen, zodat het langer duurt en meer oekies de pijp uit gaan.

 6. Vandaag lees ik dan weer ergens dat Rusland zich volledig terugtrekt uit Bakhmut wegens te grote verliezen, en ook uit een aantal oostelijke gebieden om zich voor te bereiden op het Oekraïnse tegenoffensief dat quasi elk moment kan starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in