Пресс-служба президента Российской Федерации / www.kremlin.ru. / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

Het Westen zou zijn burgers de “bittere waarheid” moeten vertellen over wat er zou gebeuren als het blok met Moskou zou botsen, aldus Dmitri Medvedev.

Een grootschalige oorlog tussen Rusland en de NAVO zou Moskou geen andere keuze laten dan zijn nucleaire middelen in te zetten, heeft voormalig president Dmitri Medvedev gezegd. Hij herhaalde echter dat zijn land niet uit is op een conflict met het door de VS geleide militaire blok, bericht RT.

Woensdag schreef Medvedev, die nu plaatsvervangend voorzitter is van de Russische Veiligheidsraad, op Telegram dat hij zich afzette tegen uitspraken van veel westerse leiders die hun landen aanspoorden om zich voor te bereiden op een mogelijk conflict met Moskou.

Rusland heeft herhaaldelijk gezegd dat het geen plannen heeft voor een conflict met de NAVO en de EU, merkte hij op, ondanks het feit dat de laatste nog steeds “gevaarlijk gezwets” over deze kwestie uitkramen. Hij suggereerde dat dit narratief is ontworpen om de aandacht van Westerse kiezers af te leiden van de enorme uitgaven aan hulp voor Oekraïne – een inspanning die volgens hem al velen zat zijn.

Medvedev stelde dat deze vermoeidheid voortkomt uit de wens van Westerse leiders om “een stervend land te helpen dat vreemd is aan belastingbetalers”, terwijl ze de sociale problemen in eigen land verwaarlozen. “Daarom zenden de leiders van deze landen elke dag uit: We moeten ons voorbereiden op een oorlog met Rusland en Oekraïne blijven helpen,” zei hij.

Medvedev waarschuwde echter dat een mogelijke Moskou-NAVO-oorlog drastisch zou verschillen van het Oekraïne-conflict en niet zou berusten op het gebruik van artillerie, tanks en drones. Hij merkte op dat het bondgenootschap een gecombineerde bevolking heeft van bijna een miljard mensen en defensie-uitgaven van 1,5 biljoen dollar, waardoor het veruit superieur is aan Rusland.

Tegen deze achtergrond drong hij er bij Westerse politici op aan om hun kiezers de “bittere waarheid” te vertellen over wat er zou gebeuren in het geval van een oorlog met Rusland, in plaats van “hen te behandelen als hersenloze idioten.”

Russische functionarissen hebben herhaaldelijk gezegd dat ze nooit hebben gedreigd met het gebruik van kernwapens, maar hebben wel opgemerkt dat ze kunnen worden ingezet als het voortbestaan van de staat wordt bedreigd. In december zei de Russische president Vladimir Poetin ook dat Moskou “er geen belang bij heeft… geopolitiek, economisch of militair… oorlog te voeren tegen de NAVO.” Rusland heeft echter aangevoerd dat de uitbreiding van het blok naar zijn grenzen een existentiële bedreiging vormt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

President Poetin’s toespraak op de Overwinningsparade op Rode PleinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne – Een leger zonder officieren heeft geen kans om te winnen
Volgend artikelVan Rule Britannia naar aftandse oude bulldog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Geen enkel land is meer vernederd door de kliek die voornamelijk opereert vanuit de westerse financiële wereld dan het Russische Rijk. Deze natie heeft altijd een opkomende werelddictatuur in de weg gestaan, vermomd met de mildste vertoon. Deze dure lessen beginnen hun vruchten af ​​te werpen. De uitdagers zijn gewaarschuwd.

 2. Wijze mannen, Putin en Medvedev, en wat hebben ze bovennatuurlijk veel geduld met de navo oorlogshitsers, en de eu maar dom blijven lullen over putin’s oorlogszucht, wat een idioterie, enfin zodra het escaleren gaat hebben we dit te danken aan rutte, vs, uk, navo en de rest van de Europese zooi….

  • IDD, Marc …. ‘Patiënt, tegelijk ’time bandit’ kkkk!

   C’ est à dire, ’t Is te zeggen:
   Tijd is VLady’s bondgenoot; Yankaz & Hato : overhitste oorlogstokers !

   ‘k Ben nagenoeg zéker dat president VLady ook de boksstijl
   van ene Cassius CLAY, aka Muhammad ALI door en dóór kent !
   ‘CSZAR VLADY houdt immers ook van een partijtje in de ring 🥊🥊,
   als op het ijs 🏒…. en op de Tatami 🥋.

   Welke van deze 3 knuffelsportjes zouden bvb.
   – Schwabbie,
   – Zensursula,
   – Schwartzies,
   – HararKIri,
   – McCroniëscu,
   – BidOn,
   – Scholzie, …..
   of noemt maar op prefereren ….? 🤧

   Maar zoals je zo fijntjes aangeeft, Marc: g e d u l d & perceptieschèrpte
   kan je Putin (en Dimi Medvedev al evenmin) géénszins ontzeggen i,
   al zijn’ t uiteraard 2 verschillende mannen ! , maar dan óók MÀNNEN,
   géén ‘postkaarten’, of ‘strandjeannetten’ (‘Jeannettes de Plage’) kkk 😎

 3. De paniek in Duitsland en C° is de volgende: als de Navo in Oekraïne verslagen wordt, kan Poetin beginnen bezwaar te maken tegen het Navo-lidmaatschap van de Balitische staten want “geen uitbreiding van de Navo naar het oosten” was de afspraak. Ze hebben het natuurlijk zelf gezocht.

 4. Wat is het verschil met de ‘Dikke Berta’ bommen en raketten die in de vorige eeuw op het Rode Plein of het Plein van de Vrede werden geshowd? Toen keken Stalin, Croetsjov en Mao trots toe. Maar er is nog een verschil: de dreiging was toen in rood geverfd, nu in groen.
  Geen teken van macht of verzoening, maar een symbool van de totale vernietiging van alles wat we ‘voruitgang’ noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in