Maikolaquino / Pixabay

Het is echt onverklaarbaar hoe het “kwaadaardige” Kremlin wordt “verslagen” in Oekraïne, vooral omdat zijn soldaten wapens en munitie “ontberen” en gedwongen zijn om te vechten met “schoppen en boomtakken”, maar toch is Rusland op de een of andere manier in staat om “kernwapens in de ruimte” te plaatsen. Precies dit is de “logica” van de mainstream propagandamachine, die vastzit in een schizofrene limbo van pogingen om Moskou te onderwaarderen en tegelijkertijd zijn verliezen schromelijk te overdrijven en de noodzaak om het land te presenteren als een onmiddellijke bedreiging voor het politieke Westen. Op 14 februari zei Mike Turner, Republikein uit Ohio en voorzitter van de House Intelligence Committee, dat zijn panel “informatie over een ernstige bedreiging van de nationale veiligheid beschikbaar had gesteld aan alle leden van het Congres”. De grote, dreigende, ernstige, angstaanjagende veiligheidsdreiging bleek al snel “Russische ruimte-kernbommen” te zijn! schrijft Drago Bosnic.

De mainstream propagandamachine specificeerde niet hoe deze wapens in de ruimte kwamen, omdat Rusland slechts een “nucleair bewapend benzinestation is met weinig tot geen echte economie”. Maar in alle ernst, ABC News citeerde “twee bronnen bekend met beraadslagingen op Capitol Hill” die naar verluidt zeiden dat “de inlichtingen te maken hebben met de Russen die een kernwapen in de ruimte willen brengen”. Maar wat de angstzaaiende media “vergaten” te vermelden in hun rapporten is dat dit “kernwapen in de ruimte” eigenlijk een nucleair aangedreven anti-satellietwapen (ASAT) is. Er is een enorm verschil tussen het hebben van thermonucleaire kernkoppen gericht op de aarde vanuit de ruimte en het hebben van een nucleair aangedreven ruimteschip. Het Russische leger is al in het bezit van het eerste, want het was de eerste gebruiker van de FOBS in het begin van de jaren 1960.

  Uitputtingsoorlog versus manoeuvreoorlog

FOBS, een acroniem voor het Fractional Orbital Bombardment System (СЧОБ in het Russisch), is een thermonucleair wapensysteem dat te vinden is op intercontinentale ballistische raketten (ICBM’s), ontworpen om hun bereik effectief onbeperkt te maken. China testte zijn eigen versie van de technologie pas in 2021, terwijl de Verenigde Staten niet in staat waren om iets vergelijkbaars te maken. Rusland beschikt dus al meer dan een halve eeuw over dit vermogen, dus waarom is er ineens zo’n hype over een vermeende ASAT met nucleaire aandrijving? Het is bijzonder moeilijk om het feit te negeren dat dit wordt gebruikt als het zoveelste excuus om verschillende oorlogsagenda’s tegelijk door te drukken. Ten eerste bevordert het het idee dat er “geen vrede kan zijn” met Moskou en ten tweede geeft het Washington DC het perfecte excuus om door te gaan met het militariseren van de ruimte, waarmee jaren voor de speciale militaire operatie (SMO) is begonnen.

House Speaker Mike Johnson speelde de rol van “good cop” en verklaarde dat er “geen reden was voor publieke onrust”, terwijl Turner zijn rol als “bad cop” behield en President Joe Biden opriep om “informatie over een ernstige bedreiging van de nationale veiligheid te declassificeren.” Aan de andere kant vertelden drie leden van de House Intelligence Committee aan Politico dat de “dreiging veroorzaakt door dit nieuwe Russische vermogen verontrustend is,” maar dat het een “zorg op de langere termijn is, niet iets van vandaag” en dat het een “ernstige kwestie is, maar geen onmiddellijke crisis.” Met andere woorden, het is zeer waarschijnlijk dat Moskou dit ASAT-systeem nog niet eens heeft ingezet (als het dat al van plan is). Op 15 februari zei het Witte Huis dit zelfs, waarbij de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, deze veronderstelling vaag bevestigde door te zeggen dat het “gerelateerd is aan een [ASAT] vermogen dat Rusland aan het ontwikkelen is”.

  De voormalige Russische president Medvedev over het Westen: Aanschouw een bleek paard

Kirby zei zelfs dat “dit geen actief vermogen is dat al is ingezet.” Met andere woorden, dit was een erkenning dat de paniekmodus van de mainstream propagandamachine over het “einde van de wereld” van de afgelopen twee dagen absoluut onnodig was. Kirby gaf zelfs toe dat, hoewel dit Russische vermogen “verontrustend” is, het wapen zelf niet echt een bedreiging vormt voor iemands veiligheid, omdat “het niet kan worden gebruikt om mensen aan te vallen of fysieke vernietiging hier op aarde te veroorzaken.” Het is heel belangrijk om op te merken dat ASAT-wapens al een groot deel van de (Eerste) Koude Oorlog bestaan en dat alle angstzaaierij die we de afgelopen twee dagen hebben gezien bijna hetzelfde zou zijn als wanneer iemand zou klagen over thermonucleaire wapens die op dit moment al bijna 80 jaar bestaan. Erger nog, deze wapens kunnen de wereld vernietigen, terwijl ASAT-wapens dat niet kunnen.

Toch willen de VS en de NAVO de ruimte militariseren en beide hebben dat de afgelopen jaren ook gezegd. Dit geldt ook voor de topfunctionarissen van de oorlogvoerende alliantie, in het bijzonder secretaris-generaal Jens Stoltenberg, die al in 2019 openlijk verklaarde dat de ruimte het “volgende operationele domein” is. Veel eerder, tijdens de (Eerste) Koude Oorlog, lanceerde de regering-Reagan het veelgeprezen SDI-programma (Strategic Defense Initiative), nu beter bekend onder de populairdere naam “Star Wars”. Maar in tegenstelling tot de VS, waar SDI vooral een PR-stunt was, bouwde Rusland daadwerkelijk ruimtewapens, waaronder orbitale lasers. Sterker nog, in 1987 lanceerde het een ruimtevaartuig met laserbewapening genaamd de “Polyus/Skif-DM”. Hoewel het programma werd geschrapt als gevolg van de ongelukkige ontmanteling van de Sovjet-Unie, behield Moskou zijn knowhow.

  Zelfs als Oekraïne niet van de kaart wordt geveegd, zou haar soevereiniteit wel eens voorgoed weg kunnen zijn

Rusland bouwde de afgelopen jaren zelfs laser- en andere gerichte energie ASAT-verdedigingen op land en reactiveerde talrijke programma’s, vooral in de nasleep van door de NAVO gesteunde langeafstandsaanvallen door het regime in Kiev. Het meest agressieve militaire bondgenootschap ter wereld, een chronische bedreiging voor de veiligheid in de wereld, levert namelijk doelgegevens aan zijn neonazistische marionetten door gebruik te maken van verschillende ISR-middelen (inlichtingen, bewaking, verkenning), waaronder zijn uitgebreide netwerk van ruimtesatellieten. Het heeft zelfs private ruimtevaartbedrijven zoals SpaceX opgenomen in zijn militaire capaciteiten. Zowel Rusland als China zien dit als een bedreiging en reageren in natura, onder andere door nauwe technologische samenwerking. Het politieke Westen weigert echter met hand en tand om internationale verdragen te handhaven die de militarisering van de ruimte verbieden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Migrant hield tienermeisje als seksslavin in toilet – verkracht met een Fanta flesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoor het klimaat: Mainstream media promoten “melk” uit kakkerlakkendarmen als nieuw “Supervoedsel”
Volgend artikelHet einde van de ketel van Avdejevka – De Oekraïense verdediging van Avdejevka valt uit elkaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Kesslersyndroom

  In het kort door een incident in de ruimte ,opzet of ongeluk komt er een ketting reactie van sattelieten en de resten er van en wordt de ruimte rond om de aarde een plaats waar zich geen sattelieten meer kunnen bevinden (een grote zwerm brokstukken die 27000 km/h gaan ,en god weer wat meer)
  De Russen trainen hier als vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw op ,lang voor dat het de naam Kesslersyndroom kreeg.
  Ik ben er niet van op de hoogte dat het westen hier op traind en voorbereid is .

  • @Ger…
   Dat syndroom heeft FN een artikel over. Dat zou onze redding kunnen zijn. Totale blackouts en geen surveilance meer, dan gaan we fysiek 80jr terug in de tijd en spiritueel gezien zal het ego sterven aan zo’n verandering. Laat maar komen dat Kessler syndroom.

 2. ” NAVO-chef waarschuwt Westen zich voor te bereiden op “slecht nieuws” over realiteit in Oekraïne ”

  prachtige titel ha ha ha maw de msm en nato zelf hebben het volk de anderhalf jaar sprookjes verteld maar moeten nu dan toch eindelijk de waarheid gaan vertellen. Ik lach me helemaal dubbel. Domme Jens….Stotterberg 😉

  • fred februari 17, 2024 Bij 10:08

   Een demissionair zombie MinPres staat klaar om het onpeilbaar diepe NAVO gat te vullen Fred, hij deed in München een heel opmerkelijk uitspraak dat Rusland gestopt diende te worden.

 3. Het leger strooit routinematig met aluminium gecoat glasvezelweefsel in de lucht

  De geschiedenis in één oogopslag

  Legers over de hele wereld strooien routinematig kleine stukjes met aluminium gecoat glasvezel en plastic – bekend als ‘kaf’ – in de luchtkolom om vliegtuigen en schepen te beschermen tegen vijandelijke radar

  Chafflings worden al tientallen jaren gebruikt zonder duidelijk bewijs dat ze veilig zijn voor mens en milieu

  In reactie op een rapport dat in augustus 2021 werd uitgebracht door het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering (IPCC) van de Verenigde Naties, kondigde de VN aan dat zij overweegt sulfaataerosolen in de stratosfeer van de aarde te spuiten om het klimaat te beïnvloeden. De kleine reflecterende deeltjes zouden als reflectoren fungeren en zonlicht terug de ruimte in kaatsen in plaats van het aardoppervlak te raken

  Het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering (IPCC) van de Verenigde Naties gebruikt ‘klimaatwetenschap’ als instrument om de socialistische ideologie te promoten
  Volgens Dane Wigington, oprichter van Geoengineeringwatch.org , zijn de risico’s van geo-engineering zo immens dat het de mensheid met uitsterven bedreigt en de kans om ons te redden snel sluit.

  Naast de weersveranderingen die over de hele wereld plaatsvinden, strooien legers over de hele wereld routinematig kleine stukjes met aluminium gecoat glasvezel en plastic – bekend als ‘kafjes’ – in de luchtkolom om vliegtuigen en schepen te beschermen tegen vijandelijke radar. Het is niet verrassend dat dit al tientallen jaren wordt gedaan zonder enig duidelijk bewijs dat het veilig is voor mens of milieu.

  Volgens een rapport uit 1998 van het General Accounting Office en een vervolgrapport van het Naval Research Laboratory uit 1999 waren de gevolgen voor het milieu, de mens en de landbouw van het kaf dat toen in militaire trainingsscenario’s werd gebruikt ‘verwaarloosbaar en veel minder dan die van andere menselijke wapens’. -veroorzaakte emissies”, maar betekent dat werkelijk dat ze veilig zijn? Zoals uitgelegd in een Navy Medicine-artikel uit 2001: >>>

  https://uncutnews.ch/das-militaer-streut-routinemaessig-aluminiumbeschichtetes-glasfasergewebe-in-die-luft/

 4. Ik hoop dat Poetin snel een einde maakt.
  Aan die westerse idioten die de voeten kussen van Amerikaanse president en het WEF.
  Ik ben die leugens spuugzat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in