© User:NormanEinstein / Wikimedia (GNU Free Documentation License)

Ik ben een grote fan van John LeCarre. Ik heb vooral genoten van de door de BBC samengestelde tv-series gebaseerd op LeCarre’s romans –Tinker Tailor Soldier Spy en Smiley’s People. De boeken zijn beter, maar alles met de koddige Alec Guinness is het bekijken waard. De ware gave van LeCarre is zijn vermogen om via zijn verhalen de laffe, zieltogende, onbekwame bureaucratie te onthullen die de Britse inlichtingendienst regeert, schrijft Larry Johnson.

De laksheid van de Britten, vooral van hun inlichtingenmedewerkers, is niets nieuws. Maar het wordt belangrijker in het licht van het recente nieuws dat de Britten betrokken zijn bij de sabotage van de Nordstream-pijpleidingen en de mislukte lucht- en zeeaanvallen met drones op de Russische Zwarte Zeevloot in Sevastopol. De Britten gedragen zich een beetje als een op seks beluste schooljongen die wanhopig op zoek is naar geslachtsgemeenschap, maar door overmatig enthousiasme en slordigheid niet in staat is een goede afloop te vinden.

Laat ik beginnen met het Nordstream-debacle. Waarom iemand in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk zou denken dat de vernietiging van Duitsland’s belangrijkste aardgasbron een geweldig idee was, is het beste bewijs van de incompetentie en oppervlakkigheid die de besluitvorming in de duistere wereld van de inlichtingendiensten beheersen. Velen vonden het vreemd dat in de relatief onmiddellijke nasleep van de Nordstream-aanval, de voormalige Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radek Sikorski op social media sprong en de Verenigde Staten als schuldige aanwees.

Op zijn social media pagina liet Sikorski het controversiële bericht “Thank you USA” achter en citeerde later de Amerikaanse leider Joe Biden die sprak over het vernietigen van de gaspijpleiding. – https://scooptrade.com/twitter-users-lashed-out-at-sikorsky-after-deleting-thank-you-usa-post/

Radek Sikorski

Waarom zou Sikorski zoiets doen? Sommigen beweren dat hij echt geloofde dat het waar was. Maar ander bewijs suggereert dat Sikorski zijn rol speelde om de aandacht af te leiden van de Britse schuld. Het blijkt dat Sikorski nogal intiem is met belangrijke Britse politieke, militaire en inlichtingenfiguren:

Sikorski arriveerde in 1982 in Oxford en speelde de rol van Engelse heer. “Hij was Engelser dan de Engelsen,” zegt een tijdgenoot, journaliste Rachel Johnson. Hij sprak uitstekend Engels, had goed zittende pakken en zelfs een voorliefde voor vlinderdassen. Hij kreeg de bijnaam “Radijs” en ging om met Gottfried von Bismarck.

De jonge Pool werd in de Bullingdon Club – de drinkclub waar Cameron een paar jaar later ook lid van zou worden – opgenomen door de toekomstige burgemeester van Londen (Boris Johnson). – https://www.standard.co.uk/lifestyle/london-life/the-sikorski-set-the-polish-foreign-minister-has-locked-horns-with-cameron-but-their-history-goes-back-to-the-bullingdon-club-9564492.html

De Bullingdon Club is geheel mannelijk en exclusief. De armen hoeven zich niet aan te melden. Dat Johnson en Sikorski deze band delen, is geen toeval. Sommigen konden tot vandaag beweren dat deze band niets te maken heeft met de berichtgeving over de Nordstream-aanval. Toen brak dit nieuws uit met dank aan Hal Turner:

  Een riskante lezing: De echte reden voor Oekraïne, Gaza, Jemen en onze ellende

Toen de Nord Stream-pijpleidingen begonnen op te blazen, kreeg het Russische aardgasbedrijf GAZPROM alarmbellen van sensoren in de pijpleiding, die aangaven dat de druk massaal en plotseling was gedaald. GAZPROM wist toen dat de leidingen gescheurd waren.

De computers bij GAZPROM, die de minuten/seconden registreerden waarop de sensoralarmen afgingen, gebruiken allemaal Coordinated Universal Time (UTC) voor de tijdstempels.

Precies één minuut nadat het alarm bij GAZPROM afging, blijkt uit iCloud-gegevens van de iPhone van premier Liz Truss dat zij haar iPhone gebruikte om een sms te sturen naar Antony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Het bericht: “Het is klaar.”

De iCloud computers gebruiken ook Coordinated Universal Time voor tijdstempels van berichten. Dus hoewel Rusland en het VK in verschillende tijdzones liggen, bewijst UTC dat het letterlijk EEN MINUUT was nadat het alarm van de GAZPROM-druksensor afging, dat Liz Truss haar sms naar Blinken stuurde.

Niemand anders wist dat de pijpleidingen waren opgeblazen. GAZPROM wist dat er een probleem was, maar wist niet wat of waarom.

Liz Truss wist het wel.

Omdat het de Britse regering was die de bomaanslagen uitvoerde. – https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/how-the-russians-found-out-it-was-the-uk-that-bombed-the-nord-stream-pipelines

Dit nieuws komt minder dan 48 uur na een mislukte aanval vanuit de lucht en met maritieme drones op de Russische Zwarte Zeevloot in Sevastopol.

Russische marine

De aanval werd uitgevoerd door UAV’s en op afstand bestuurde oppervlaktevoertuigen over de wateren van de baai van Sevastopol, aldus de gouverneur van Sevastopol.

Britse experts hielpen Kievse troepen bij de voorbereiding van een “terroristische aanval”, zegt het ministerie van Defensie.

“De voorbereiding van deze terreurdaad en de training van het Oekraïense 73e Special Maritime Operations Centre vond plaats onder toezicht van Britse deskundigen die gevestigd zijn in de stad Ochakov in de regio Mykolayiv in Oekraïne”, aldus het ministerie in een verklaring.

De foto en video tonen een van de onbemande boten. Een soortgelijk exemplaar werd gebruikt bij de aanval van vandaag. – https://t.me/Slavyangrad/17261

De Britten leveren en trainen de Oekraïners sinds eind augustus met maritieme drones:

  "Krankzinnige Poetin": Het misinformatiespel van de Globalisten
https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/12684
https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/12685

En hier is wat videobewijs van de levering:

De Russen kregen een van de wateroppervlakte-drones in handen toen deze probeerde Russische schepen aan te vallen en hebben de volgende video in handen gekregen. U kunt de spetters zien van de Russische beschietingen die de drone probeerden tegen te houden. Het is niet duidelijk hoe de Russen de beelden hebben gekregen:

Rusland houdt zijn kruit droog als het gaat om vergelding met geweld tegen de Britten buiten Oekraïne. Rusland heeft echter wel de basis gebombardeerd waar volgens Rusland leden van de Britse marine de drone-aanval trainden en voorbereidden. Op het diplomatieke front heeft Rusland alle verdere graanzendingen uit Oekraïne geannuleerd in het kader van een overeenkomst die oorspronkelijk door de Verenigde Naties tot stand was gekomen. Als de opschorting permanent is, wordt het einde van de graanexport algemeen beschouwd als een klap voor de Europese Gemeenschap.

Rusland zal deze maandag voor de VN-Veiligheidsraad bewijsmateriaal tegen de Britten presenteren. Ik denk dat de Russen beseffen dat dit een vruchteloos streven is om de Veiligheidsraad ertoe te bewegen het Verenigd Koninkrijk te straffen. Maar het stelt Rusland wel in staat om zijn betrokkenheid bij het internationale recht te tonen, een hoge vlucht te nemen en de hypocrisie van het Westen aan de rest van de wereld te tonen als het om terrorisme gaat. Vladimir Poetin wil meer landen opnemen in zijn visie van een multipolaire wereld zonder de dictaten van Washington.

Een laatste opmerking over de ontluikende betrekkingen tussen Rusland en Turkije, met dank aan een oude vriend die goede diensten heeft bewezen bij de Navy SEALS:

  Wat is de Tooth - to - Tail verhouding voor Oekrainse troepen?

Rusland kan niet verklaren dat iemand de Zwarte Zee binnengaat zonder aanvaardbaar internationaal erkend admiraliteitsrecht te schenden. Dat moedwillig doen zou de Russische marine overal ter wereld in gevaar brengen. Zolang de schepen of vliegtuigen in internationale wateren en/of internationaal erkende communicatielijnen blijven, zou een aanval van Rusland op hen een oorlogsdaad zijn. Vergelding zou zeker zijn.

Ik vraag me af hoe Turkije (een NAVO-lid), dat de graancorridor heeft beveiligd, zal reageren op de Russische marine als Rusland nu een offensieve houding aanneemt tegenover Turkije of de schepen die het escorteert.

Nog een punt om over na te denken. Rusland heeft niet de marinecapaciteit om de Zwarte Zee af te sluiten. Er is maar één zeestraat in en uit de Zwarte Zee en die wordt grotendeels gecontroleerd door Turkije en in mindere mate Griekenland. Ze loopt door een aantal versterkte eilanden en de route is omslachtig, waardoor navigatiesnelheden en voorzichtigheid geboden zijn om te voorkomen dat ze aan de grond lopen. Als Rusland te onstuimig wordt, hoeft Turkije alleen maar de poort (zeestraat) te sluiten en de Russische marine zit gevangen in een schiettent, de Zwarte Zee. En het sluiten van de zeestraat kan gemakkelijk, met weinig risico en tegen lage kosten. Er zijn heel wat subtiele scenario’s, maar Rusland verliest meer dan wie ook als het zijn kaarten slecht speelt.

Ik denk dat dit jullie überhaupt veel koren op de molen geeft. Zet uw analistenpet op en brand los.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De voedselrellen van 2022 zijn al begonnen… ze zullen zich wereldwijd verspreiden… nieuwe info over schaarste van voedsel, mineralen, telecomapparatuur en meerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPensioenen van eurocraten gaan door het dak
Volgend artikelPoetin: “De situatie is tot op zekere hoogte revolutionair”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. De britten zijn hoofd van committee 300. De britten hebben de USA in hun binnenzak. Daarom werden alle onafhankelijke presidenten in de USA vermoord of bijna vermoord. De USA won de burgeroorlog en werd op papier onafhankelijk, maar de britten zorgden gewoon dat er presidenten kwamen die de britten bedienden. Zoek ook maar eens uit hoe WO1 is begonnen… OMDAT ENGELAND EN FRANKRIJK DUITSLAND DE OORLOG VERKLAARDEN.

  ALLES is een grote club en wij zijn hun vee. En ze hebben nu dankzij technologie geen vee meer nodig, dus willen ze de mensheid uitroeien. Alles in geïnfiltreerd door Khazaren die vanuit de oudheid alles hebben overgenomen en talloze clubjes hebben opgericht om ons mee te besturen en te misleiden.

 2. “Nog een punt om over na te denken. Rusland heeft niet de marinecapaciteit om de Zwarte Zee af te sluiten. Er is maar één zeestraat in en uit de Zwarte Zee en die wordt grotendeels gecontroleerd door Turkije en in mindere mate Griekenland. Ze loopt door een aantal versterkte eilanden en de route is omslachtig, waardoor navigatiesnelheden en voorzichtigheid geboden zijn om te voorkomen dat ze aan de grond lopen. Als Rusland te onstuimig wordt, hoeft Turkije alleen maar de poort (zeestraat) te sluiten en de Russische marine zit gevangen in een schiettent, de Zwarte Zee. En het sluiten van de zeestraat kan gemakkelijk, met weinig risico en tegen lage kosten. Er zijn heel wat subtiele scenario’s, maar Rusland verliest meer dan wie ook als het zijn kaarten slecht speelt.

  Ik denk dat dit jullie überhaupt veel koren op de molen geeft. Zet uw analistenpet op en brand los. ”

  Nou, misschien heeft Rusland niet de behoefte om verder te varen dan de Zwarte zee en de Kaspische zee, hun marine daar is er ten slotte om die zeeën te beveiligen en niet om wereld cruises te maken. Je kunt dus stellen dat Rusland defensief is georganiseerd.

  Dat de doorgang bij Turkije een probleem is voor de Russen, misschien is het ook wel een zegen. Als ze de bruggen over de Bosporus bombarderen komt er geen schip meer langs, niet rechts en niet linksop…werkt dus twee kanten op…

  Dat de SBS Nordstream heeft opgeblazen….misschien….het zou een funeste move zijn van Engeland en verklaren waarom Liz Truss exit is…..het is een oorlogs handeling en opzettelijke escalatie van iets dat voor de wereld rampzalig zal aflopen….mogelijk is op Amerikaans verzoek geprobeerd de Russen Engeland te laten aanvallen, om zodoende hun kern en andere wapens op functionaliteit te testen….dat maakt Liz Truss tot een volksverrader….

  Ik heb vrienden en familie in Engeland en ik hoop dat hun alle ellende bespaard blijft, maar ik vrees dat hun leiders al iets in gang hebben gezet dat niet meer terug te draaien is….net als dat WEF tuig wat hier “leidt”

 3. Ik durf het niet te beantwoorden, maar de Britten (die overigens beter tijd kunnen besteden aan hun binnenlandse problemen dan aan het meest corrupte land op deze draaiende planeet) kunnen dit zelf ook wel.bedenken. Rusland heeft geen haast t.a.v. graan blokkade.. een paar bootjes graan (we hebben trouwens een dieselcrisis, dus waarop zullen ze varen?) Maakt niet het verschil. Als ze Mikolaev veroveren en dat is niet onmogelijk gezien de versterkingen die de laatste weken gearriveerd zijn, dan kunnen ze Odessa belegeren (veroveren is zelfs niet nodig) en dan gaat er geen graan naar welke plek dan ook. Die 4000 man in Roemenie gaat ook niet dat verschil maken, zeker niet als deze geen luchtondersteuning en ook geen artillerie-ondersteuning.hebben. laden van de schepen en tanken etc.. zal handmatig moeten, want infrastructuur in Odessa zal uitgeschakeld zijn

 4. Analisten is voor de voetbal en ander gelul…dit is voor hen die het beleid bepalen en niet aan aan onbekwame anaalisten…ja ANAAL-LISTEN…♥️🇷🇺🇧🇾🇨🇳💪😉😂🤣💪💪💪💪❗❗❗

 5. Maar die zouden met helicopters uit Roemenie vertrekken. Op het moment dat ze de lucht ingaan, zijn ze gezien en kunnen ze makkelijk neergehaald worden.

 6. Poetin loopt op eieren, zo voorzichtig is hij.
  De gaspijp: omdat die opgeblazen is komt west europa verder in problemen.
  Zoiets als eigen schuld, dikke bult.

  De aanval op de vloot van de Russen: alweer zo’n stomme zet.
  De engelsen met hun patatkop beseffen niet, dat de Russen geen 1500 onbewapende mensen uit India zijn, die ze zo maar kunnen afschieten, of een NA land (Irak) waar je straffeloos een ongerechtvaardigde invasie kunt uitvoeren.

  Wat betreft de gaspijp: als ik in Poetin’s schoenen stond, zou ik zeker de internetkabel nar GB opblazen.

  Wat betreft de 12 schepen die toch weggaan; ik zou ze informeren, dat ze een gebied met zeemijnen ingaan.
  En of die mijnen er dan zijn–of niet; of ze alsnog gelegd worden of niet is een andere zaak.

  Het beschieten van et engelse kamp is een goede zaak; maar het moet wel totaal vernietigd worden. Leuke taak voor TOS 2.
  ——————————–
  De moraal van het verhaal: GB probeert te provoceren, om zodoende WO3 te beginnen.
  De gekkies beseffen niet dat alle grote steden van GB in een paar minuten vernietigd kunnen worden; en als de Nato ooit begint hoop ik dat dat gebeurt; als oorlogzoeker verdienen ze niet beter.

  Waneer en waarom ze zijn afgezakt tot dit niveau, weet ik niet, maar ze zijn reddeloos en redeloos.

  Voor degenen aldaar die zo fanatiek voor hun legertje zijn: er leven 7.000 veteranen in GB op straat, en over 30.000 “vluchtelingen”in 4 en 5 sterren hotels, die 6,8millioen per dag kosten….

  Is toch logisch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in