De Verenigde Naties (VN) dringt er bij landen over de hele wereld op aan om illegale migranten uit detentie vrij te laten als reactie op de Coronapandemie, en benadrukken maatregelen om hen “toegang tot gezondheidszorg, huisvesting en andere diensten” te geven.

De Verenigde Naties (VN) ligt reeds onder vuur met betrekking tot de houding van hun gezondheidsagentschap, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), ten opzichte van de Chinese Communistische Partij (CCP), en kunnen nu een nieuwe golf van kritiek verwachten omdat ze de pandemie gebruiken om aan te dringen op open grenzen – waarbij ze de “verantwoordelijkheden” van de landen in het kader van het omstreden VN-Migratiepact onderstrepen.

“Gisteren heeft het United Nations Network on Migration dringend noodzakelijke praktische aanbevelingen gedaan met richtsnoeren voor staten en betrokkenen over het voorkomen van, en reageren op COVID-19 in de context van immigratiedetentie”, kondigt het VN-migratieagentschap of de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) aan in een officiële persmededeling.

“Het rapport wijst er kort op dat verschillende regeringen al stappen hebben ondernomen om migranten snel uit detentie te bevrijden en toegang te bieden tot gezondheidszorg, huisvesting en andere diensten, ongeacht de migratiestatus”, zo vervolgt men.

“De werkgroep Alternatives to Detention van Network on Migration – onder leiding van UNICEF, UNHCR en de International Detention Coalition – heeft deze richtsnoeren ontwikkeld in partnerschap tussen VN-agentschappen en het maatschappelijk middenveld… Het Network roept de staten op om een moratorium [uitstel] in te stellen op het gebruik van immigratiedetentie; om niet op de gemeenschap gebaseerde alternatieven op te schalen en te implementeren, en om alle migranten in detentie vrij te laten”, voegt men eraan toe, en suggereert dat illegalen alleen als “laatste redmiddel” in hechtenis genomen zouden moeten worden.

  Uitbundige viering van illegale migranten

Net als activisten en politici die aandringen op de vrijlating van illegale buitenlanders en gevangenen, legt de globale bureaucratie echter niet uit waarom het beter is om, in termen van het beheersen van het Coronavirus, criminelen en illegalen vrij te laten in de samenleving dan ze in hechtenis te houden – waar ze minder kans hebben om elkaar te besmetten, maar anders meer kans hebben om het grote publiek te besmetten.

Corona maakt alles nog erger: Hoge VN-ambtenaar voorspelt hongersnood van “Bijbelse proporties”

Vorig artikelOmdat ze kinderloos was: moslima (22) sterft na islamitisch “exorcisme”
Volgend artikelBelgië heeft een van de hoogste infectie- en virusdodencijfers ter wereld – ligt de reden hiervoor in de migratie?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in