Steffen Prößdorf / Wikimedia (CC BY-SA 4.0 DEED)

Twee weken geleden keurde de Duitse Bondsdag in een monumentale overwinning voor liberalisme en democratie vergaande hervormingen van onze burgerschapswetten goed. Het resultaat is dat het nu veel makkelijker is om een Duits paspoort te krijgen. Je hebt slechts drie tot vijf jaar legaal verblijf nodig en je hoeft niet langer afstand te doen van je vorige nationaliteit. Wat deze hervormingen zo bijzonder humanitair en democratisch maakt, is dat ze vooral werden doorgevoerd om meer stemmen van immigranten te krijgen voor linkse partijen. Ze drukken onze dankbaarheid uit voor die generatie gastarbeiders die in de jaren 1950 vanuit Turkije naar Duitsland kwamen en van wie velen naturalisatie hebben vermeden omdat ze het Turkse staatsburgerschap willen behouden. De Turkse gemeenschap in Duitsland verwacht dat dit jaar en elk jaar daarna 50.000 Turken het staatsburgerschap zullen aanvragen. De Duitse democratie zal dus minimaal met 50.000 democratische eenheden per jaar toenemen, totdat alle 1,5 miljoen niet-Duitse Turken genaturaliseerd zijn, schrijft Eugyppius.

Nooit waren we zo democratisch en nooit werden we geconfronteerd met zulke ernstige antidemocratische bedreigingen. Je zou de conclusie kunnen trekken dat onze democratie een mysterieuze en kwikzilveren god is, die het best gedijde toen we hem de minste aandacht schonken en die steeds meer zijn gunsten lijkt in te trekken nu we hem nooit met rust laten. Zo debatteren we serieus over de vraag of we democratisch gekozen partijen moeten verbieden om onze verheven democratie te verdedigen, en ook onze uiterst democratische burgerschapshervormingen hebben hun eerste antidemocratische symptomen opgeleverd.

Zeer hinderlijk voor onze burgerschapsliberalisering is het feit dat de overgrote meerderheid van de politiek geïnteresseerde Turken die in Europa wonen, de “rechts-populistische” AK-partij van de “autoritaire” Turkse president Recep Erdoğan steunen. Bij de verkiezingen van afgelopen mei stemde meer dan 65% van de Duitse Turken voor Erdoğan en zijn programma van “totalitarisme” en “despotisme.” Onze pers was buiten zichzelf. “Waarom stemmen Turkse kiezers, vooral in Europese landen waar ze democratie en vrijheid van meningsuiting genieten, op de autocratische Erdoğan?” vroegen ze. De ernstige naïviteit is zo intens dat ik bang ben dat het een gat door mijn computerscherm zal branden.

  Duitse verpleeghuizen worden volgestouwd met vluchtelingen

Nu veel van deze Turken plotseling in aanmerking komen voor het Duitse staatsburgerschap en in steeds grotere getale zullen gaan stemmen bij de Duitse verkiezingen, is de gevreesde AK Partij van plan om hier in de Bondsrepubliek een afsplitsing op te richten. Deze zal de naam Democratische Alliantie voor Diversiteit en Ontwaken (DAVA) dragen en hoopt kandidaten te stellen voor de EU-verkiezingen in juni. Op deze manier kan Turkije een volmachtvertegenwoordiging in het EU-parlement krijgen, ook al is Turkije geen lid van de EU!

DAVA zegt dat ze ervoor zullen vechten dat “mensen met buitenlandse wortels” in Europa ” hun volledige rechten krijgen.” Deze rechten omvatten natuurlijk “sociale uitkeringen” en “een pragmatisch vluchtelingenbeleid vrij van ideologie.” Een buitenlandse mogendheid, met andere woorden, hoopt binnen Duitsland een eigen politieke onderneming op te richten om hun burgers rechten te blijven geven en onze grenzen open te houden zodat hun invloed zich nog verder kan uitbreiden. Deze democratie die we aan het bouwen zijn is echt een verbazingwekkend iets; het doet denken aan een slang die zo open staat voor nieuwe culinaire ervaringen dat hij uiteindelijk zijn eigen staart opeet, of aan een robot die alleen geprogrammeerd is om zichzelf los te koppelen.

Natuurlijk zijn onze democratische priesters erg bezorgd over deze nieuwe bedreiging voor de democratie die voortkomt uit hun eigen resoluut democratische toewijding. Ze lijken ook een beetje verbaasd. SPD-chef Saskia Esken, wiens partij hielp bij het bedenken en goedkeuren van de burgerschapshervormingen die DAVA mogelijk maken, pleit nu vaag dat “we niet zullen toestaan dat de verdeeldheid zaaiende neigingen van Recep Tayyip Erdogan hier een rol spelen.” Hoe we dat niet zullen toestaan, zegt ze niet. Het lijkt zeer antidemocratisch om Turks-Duitse burgers te verhinderen hun eigen politieke partijen op te richten, maar misschien was het nog antidemocratischer geweest om onze oude regels tegen dubbele nationaliteit te handhaven. Zoals Spinoza ons leerde: als je twee antidemocratische paden moet bewandelen, is het beter om de minst slechte te nemen, zelfs als die weg via een duidelijk voorspelbare keten van gebeurtenissen leidt tot meer antidemocratie in de toekomst. Democratie is erg ingewikkeld, vooral als je Saskia Esken bent.

  De westerse wereld: RIP

Groen parlementslid Max Lucks is op zijn beurt geschokt, gewoon geschokt, over deze ontwikkelingen:

Het is natuurlijk schokkend dat er een partij opstaat die de verworvenheden van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens in twijfel trekt. En deze partij maakt zich schuldig aan een schandalige dubbele moraal, want aan de ene kant trekken de aanhangers van Erdoğan, en dus ook DAVA, het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens in twijfel als het gaat om politieke gevangenen in Turkije, terwijl juist dit verdrag belangrijk is om bijvoorbeeld mensen van Turkse afkomst in Duitsland te beschermen tegen racisme. En er is tot nu toe maar één partij in Duitsland die het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens op deze manier in twijfel trekt, en dat is de AfD. Daarom hebben we hier volgens mij te maken met een Turkstalige AfD.

Volgens Lucks moeten Duitse Turken dus aandringen op handhaving van het Europees Verdrag voor Burgerrechten in niet-Europees Turkije, omdat het Europees Verdrag voor Burgerrechten hen beschermt tegen het racismemonster in Duitsland. Het is een interessant inkijkje in de psychologie van de man. Maar misschien omdat Turken geen Europeanen zijn, identificeren ze zich gewoon niet met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, noch in Duitsland, noch ergens anders. Ik weet dat dit gek klinkt, maar de overgrote meerderheid van de wereldbevolking is niet bepaald liberaal. Misschien stemmen ze graag op linkse partijen in Duitsland en de sociale rechten die deze partijen hen beloven, maar zijn ze niet zo bereid om links in Turkije te steunen. Misschien denken ze dat links slecht is voor hun geboorteland. Misschien behouden veel Turken die zich in Duitsland vestigen hun Turksheid en worden ze niet automatisch Duitsers als ze een Duits paspoort krijgen. Dit zijn gewoon gekke racistische ideeën, maar ik zet ze toch even op een rijtje ter overweging.

  Bataclan: De horror die verzwegen werd

Eén ding is zeker: Het Federale Bureau voor de Bescherming van de Grondwet zal het de komende jaren erg druk krijgen. Er zal veel moeten gebeuren om de democratie op te schorten, anders vernietigt de democratie zichzelf.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

En dan nog steeds jezelf voor de gek houden dat de omvolking een samenzweringstheorie isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTucker Carlson waarschuwt voor de ware motieven achter de agenda van de globalisten
Volgend artikelKijk: Milieulobbyist vertelt Britten “Er is een moreel probleem” met kinderen krijgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

20 REACTIES

 1. De politici in Duitsland, maar net zo goed in NL ( en de overige zgn democratische westerse landen) zijn totaal los van de normale wereld van de gewone burger.
  Alle, ja allemaal op een paar na die nu verboden moeten worden volgens die eikels, zitten er als schoothondje van de WEF bende, usa, soros, Gates en dat soort figuren.
  Ze hebben geen reet voor het eigen volk over. Dat volk, dat die lui hun salaris moet betalen via de belasting, moet volgens hun verarmd, geknecht, uitgeroeid, kakkerlakken vreten en 100% gecontroleerd worden dmv de komende cbdc.
  Walgelijke figuren!

  • Politici zijn zo dom als een lege zak chips. Het zijn graaiende meelopers, egoïsten, die uit eigenbelang bevelen opvolgen en alleen maar oog hebben voor exorbitante salarissen en glimmertjes en kraaltjes die ze daarmee kunnen kopen en consumeren. De grootst mogelijke mislukkingen zitten op de sleutelposities en fietsen ons de hel in.

 2. Heb altijd gedacht dat Turkije Europa in de schoot wordt geworpen na de 3e wereldoorlog, de 5e colonne loopt zich reeds warm, Duitsland moet sowieso kapot van het georganiseerde jodendom, daarmee behoord óók Nederland toe aan Erdogan.

  • Duitsland moet sowieso voor de 3e keer kapot van het georganiseerde jodendom.

   Het maakt niet hoe maar Duitsland moet kapot gemaakt worden.

   “U moet begrijpen dat deze oorlog niet tegen Hitler of het nationaal socialisme is, maar tegen de kracht van het Duitse volk, dat voor eens en altijd vernietigt moet worden, ongeacht of het in handen is van Hitler of een jezuïetenpriester.”

   – Winston Churchill

   • Dat is de in en in zieke haat van nudelman die is losgelaten op duitsland. Dat mens is geestelijk ziek en moet opgesloten worden in een gesloten inrichting voor geesteszieken en in een dwangbuis met mondprop 24 klokje rond.

    • Greet januari 31, 2024 Bij 14:41

     Wat ik voor haar in gedachten heb is niet goed voor mijn Karma Greet, net zoals Madeleine Albright die gelukkig nu in de hel gebakken wordt was óók zo’n Luciferiaans figuur, ongelofelijk wat een haat.

     • De in Praag geboren Maria Jana Korbelová (1937 – 2022) aka Madeleine Albright stamt uit een Joodse familie en ach, die 500.000 dode kinderen in het vanwege Operation Desert Storm (1990 – 1991) binnengevallen Irak is klein bier.

   • Tigron januari 31, 2024 Bij 15:28

    Bedankt beste, het is alweer een poosje geleden dat ik een artikel op VeteransToday las, dat Duitsland een anti-terreur eenheid had opgericht om stedelijke Guerrilla te bestrijden, gezien voortschrijdend inzicht kan het ook desinformatie zijn geweest.

 3. In plaats van rond de wereld in 80 dagen speeld Duisterland nu hoe jezelf de grond intrappen met 80 kleine stapjes.
  Het zal later zijn, weet je nog er was ooit eens een land, rijk, machtig en hebben een heleboel oorlogen gevoerd…….ach ja toen, vroeger.

 4. Prachtig. Dat schot gaat dus wel heel duidelijk naar achter los. De politici die dachten het spel te kunnen manipuleren worden nu een beter beleert. Het is echter de “nrmale” burger dewelke de gevolgen zal hebben te dragen.

 5. Het is politiek bij links dat enkel nog stemmen verzamelt onder immigranten, want die staan financieel lang genoeg onderaan en stemmen dan op links. Daarnaast was Turkije een bondgenoot van de nazi’s.

 6. Vergeet niet dat de AfD op het juiste moment kapot wordt gemaakt.
  Ze stonden heel hoog in de peilingen.
  Maar er zijn héél veel mensen betaald geworden om tegen hun eigen vrijheid te demonstreren.
  Anderhalfmiljoen Duitsers hebben de handtekening gezet om de voorzitter te kunnen vervolgen.
  En de rest van de Duitsers slaapt verder.

 7. Het plan van de VS om Duitsland na de Tweede Wereldoorlog volledig te vernietigen

  Het is een van die bizarre wendingen in de geschiedenis die de wereld zoals wij die kennen misschien wel hebben veranderd, al was het maar met een kleine aanpassing. Geloof het of niet, het geallieerde plan voor Duitsland bestond vanaf het begin niet alleen maar uit Marshallplan en de Berlijnse luchtbrug. Hoewel ze ook niet op het punt stonden met kernwapens te worden vernietigd, bleef er na de val van het nazisme nog steeds veel vijandigheid bestaan. De Eerste Wereldoorlog was ongeveer net zo ver verwijderd van de Tweede Wereldoorlog als Operatie Desert Storm verwijderd is van de door de VS geleide invasie van Irak. Veel mensen haatten Duitsland nog steeds vanwege de Grote Oorlog – een oorlog die nog niet eens was begonnen. Ze haatten Duitsland dus echt vanwege wat het tijdens de Tweede Wereldoorlog deed. >>>

  https://www.wearethemighty.com/popular/morgenthau-plan-postwar-germany-wwii/

 8. En de heer Erdogan heeft hiermee al een deel van zijn soldaten in Duitsland zonder een slag te hoeven leveren….een klassiek paard van Troje…hoe dom kun je zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in