België, het land waar het hoofdkwartier van de Europese Unie gevestigd is, behoort tot de landen die het meest getroffen zijn door de Coronavirus-ziekte. Het sterftecijfer van 655 per miljoen inwoners in het kleine land met 11,5 miljoen inwoners behoort zelfs tot de hoogste ter wereld. Tot nu toe zijn ongeveer 50.000 mensen besmet met het virus en zijn meer dan 7.500 mensen gestorven. Het kleine land tussen Nederland en Frankrijk kent meer bevestigde besmettingen en sterfgevallen dan India, met om en nabij 1.150 sterfgevallen en 34.800 besmettingen, schrijft het Amerikaanse blog Tfipost.

België behoorde tot de landen die zeer vroeg op het Coronavirus reageerden en medio maart een landelijke lockdown aankondigde. De Belgische Nationale Veiligheidsraad verlengde de lockdown tot 3 mei en de natie zou vanaf maandag weer opengaan. Toch heeft het land een van de hoogste sterftecijfers die vooroploopen bij landen als Frankrijk, waar het CFR (Case fatality rate) momenteel 18,65% bedraagt.

“We komen uit zeven weken van enorme opofferingen. Het is nu tijd om naar de toekomst te kijken”, zei premier Sophie Wilmès verleden week vrijdag tijdens een persconferentie. “We kunnen dit doen omdat de cijfers aantonen dat we de verspreiding van COVID-19 in België hebben kunnen vertragen. Maar het virus is nog niet verdwenen. Het is nog steeds aanwezig en gevaarlijk voor de bevolking”, voegde ze eraan toe.

Een van de redenen waarom het sterftecijfer in België zo hoog is, is de hoge gemiddelde leeftijd van 41,4 jaar en de verspreiding van het virus in de bejaardentehuizen. Het Coronavirus verspreidt zich in de bejaardentehuizen in het land en er sterven honderden mensen, omdat de meeste mensen oud zijn, reeds bestaande aandoeningen hebben en een zwakke immuniteit hebben.

  WHO verwerpt Covid-19 vaccinpaspoorten

Rechtse leiders zoals Barbara Pas hebben de migranten, die in grote aantallen in Belgische steden verblijven, de schuld gegeven van de verspreiding van de pandemie. De Belgische steden hebben een groot aantal Marokkaanse en Turkse moslimmigranten, en het momentum van de rechtse partijen bouwt zich op tegen de illegale immigratie. De Coronapandemie zou de beweging tegen moslimgroepen en illegale immigratie alleen maar munitie geven.

Veel rechtse groeperingen hameren erop dat er een verband bestaat tussen de Covid-19 Coronavirus-epidemie en de immigratie, maar de Belgische regering heeft nog geen enkele studie gepubliceerd die dit kan bevestigen.

Volgens een rapport van de Brussels Times zijn de rechtse partijen blij met de heropening van de economie, maar ze willen meer transparantie en duidelijke communicatie. Tot nu toe hebben de rechtse partijen geen duidelijk verband kunnen leggen tussen migranten en de verspreiding van het virus, aangezien de gegevens die de regering vrijgeeft niet voldoende zijn, en vragen daarom om meer transparantie.

De Vlaamse rechtse N-VA-partij is blij met de herstart van de economie, “maar de communicatie is verdronken in een zee van onduidelijkheid”, aldus groepsleider Peter De Roover. “De mensen zijn bereid om de regels te volgen, maar ze zullen dat alleen doen als ze de logica erachter begrijpen, en daar ontbreekt het vandaag aan”, voegde hij eraan toe, volgens een rapportage van Brussels Times.

Aan de andere kant maken de asielzoekers zich zorgen, omdat ze om voedsel moeten vragen en in de open lucht moeten slapen. De Belgische autoriteiten hebben het migrantendetentiecentrum ontruimd om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, waardoor de migranten dakloos werden. Nu heeft de regering de aanvraagprocedure heropend, maar alleen in de Nederlandse en Franse officiële talen van Brussel, terwijl de meerderheid van de illegale immigranten, die uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten komen, alleen met het Engels vertrouwd zijn.

  CNN: Wees niet gealarmeerd als mensen beginnen te sterven na het nemen van het vaccin

Migranten vinden het moeilijk om twee keer per dag een maaltijd te bemachtigen. “We hebben een roterend systeem met andere vrijwilligers om ervoor te zorgen dat we twee keer per dag maaltijden verstrekken”, zegt Nabil Moujahid, een 33-jarige schoolmeester, die een organisatie runt die voedsel geeft aan illegale immigranten. “Deze mensen rekenen er echt op”.

Het hart van de Europese Unie wordt geconfronteerd met een crisis op twee fronten: de eerste is de verspreiding van het Coronavirus en de tweede heeft te maken met illegale immigranten die nu door het land zwerven nadat ze uit de detentiecentra zijn vrijgelaten.

Het is mogelijk dat deze illegalen het Coronavirus verspreiden of dat ze het verspreiden na de heropening van het land, en daarom is het aanpakken van de migrantencrisis cruciaal voor de Belgische regering.

Liberale omvolker, Guy Verhofstadt, uitgejoeld in Boedapest: “Verrader van Europa!”

Vorig artikelVN dringt bij regeringen aan illegale migranten vrij te laten – “Toegang bieden tot gezondheidszorg en huisvesting”
Volgend artikelGeen enkele westerse samenleving is erin geslaagd moslims te integreren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in