Virus-oorsprong onderzoeksleider blijkt nauwe banden te hebben met Wuhan lab – uitgekozen door China

1
1584
Via YouTube

Peter Daszak leidt de twee grootste onderzoeken naar de oorsprong van het Coronavirus. Hij wordt er nu van beschuldigd te proberen de stelling de kop in te drukken dat het afkomstig is van een laboratorium waarmee hij zelf nauwe banden heeft.

Sinds 2003 werkt de non-profitorganisatie EchoHealth Alliance (EHA) samen met het Instituut voor Virologie (WIV) in Wuhan, China, meldt svd.se. Het werk bestond uit het verzamelen van en experimenteren met virusmonsters van vleermuizen in China en Zuidoost-Azië. Daar is opzettelijk getracht Coronavirussen te versterken en ze gevaarlijker voor de mens te maken. Naar verluidt was het de bedoeling de ontwikkelingen voor te blijven om in geval van een toekomstige pandemie snel vaccins te kunnen ontwikkelen.

Toen begin dit jaar de oorsprong van het virus in Wuhan zou worden onderzocht, werd EHA-leider Peter Daszak geselecteerd om deel uit te maken van het team van deskundigen dat China en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gezamenlijk naar de stad hebben gestuurd. Daszak werd ook aangesteld om een werkgroep te leiden van een Lancet-commissie, gesponsord door het medische tijdschrift The Lancet, met een speciaal mandaat om de oorsprong van het virus te onderzoeken.

Geleidelijk aan is het positieve imago van Daszak en het EHA echter uitgehold, waarbij zowel wetenschappers als autoriteiten vraagtekens zetten bij zijn werk. Daszak wordt ervan beschuldigd beroeps- en financiële belangenconflicten te hebben wegens zijn samenwerking met het WIV. Hij wordt geacht een duidelijk gevestigd belang te hebben bij het bepleiten dat het virus afkomstig is van wilde dieren en niet van een laboratoriumlek, bovenal een financieel belang.

The Telegraph: Covid's "derde golf" zal een massale dood zien onder de GEVACCINEERDEN

Chinees veto

Een ander probleem waarop critici wijzen is dat China een veto had over de samenstelling van de groep, en iedereen blokkeerde die door de VS was voorgesteld, behalve Peter Daszak. In de praktijk koos China voor de groep en Daszak is voorstander van hun versie van de oorsprong. Zijn betrokkenheid betekent, naar men meent, dat noch de beoordelingen van de WHO noch die van de Lancet als geloofwaardig kunnen worden beschouwd.

Het onderzoek naar het Coronavirus in Wuhan van 2016 tot de pandemie is door China in de doofpot gestopt. Daszak, die zelf nauw samenwerkte met het instituut, verwijst consequent naar Chinese ontkenningen van een lek in het lab, en noemt het idee “belachelijk” en degenen die dat spoor willen onderzoeken “mafkezen”.

De theorie van SvD is dat een experiment van het Chinese leger door een gebrek aan veiligheid is misgelopen en zich vervolgens tot de pandemie heeft ontwikkeld. Dit onderzoek zou ook zijn gefinancierd met geld van de VS – zonder dat de VS wisten waar de financiering voor was. Dat stuk wordt momenteel in twee afzonderlijke onderzoeken door de Senaat van de VS onderzocht.

Tsjechische moleculaire biologe: Coronapandemie kunstmatig in leven gehouden door in laboratorium gecreëerde virussen

Vorig artikelDe wereld: VS een grotere bedreiging voor democratie dan China en Rusland
Volgend artikelTrump als feniks uit de as? Amerikaanse verkiezingsstemmen in Arizona worden herteld
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

1 REACTIE

  1. Natuurlijk wisten de VS waar hun financiering voor bedoeld was. De VS en NATO zijn waarschijnlijk de grootste initiators van deze pandemie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in