© whitehouse.gov

In een groot internationaal onderzoek werden de Verenigde Staten en de grote internetreuzen genoemd als twee van de grootste buitenlandse bedreigingen voor de democratie, meldt theguardian.com.

De enquête werd uitgevoerd door de Alliance of Democracies Foundation, met 50.000 deelnemers in 53 landen.

Bijna de helft van de ondervraagden, 44%, is van mening dat de VS de democratie in hun land bedreigen. Ter vergelijking: 28% denkt dat Rusland hetzelfde doet, en 38% ziet China als een bedreiging voor de democratie.

De perceptie van de VS als een bedreiging voor de democratie is in slechts één jaar tijd sterk gestegen, en de stijging is bijzonder groot in Duitsland en China. Het zijn vooral Rusland, China en Europese landen die zich zorgen maken over de Amerikaanse invloed, schrijft The Guardian.

Tegelijkertijd zegt de helft van de ondervraagden (48%) dat de grote onlinereuzen, die de sociale media controleren, een bedreiging voor de democratie vormen. In het Westen zijn het de Amerikanen (62%) die zich het meest zorgen maken over de onlinereuzen, waarschijnlijk omdat grote techbedrijven bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen massaal invloed hebben uitgeoefend op de verkiezingen – iets wat door de mainstream media en links werd toegejuicht.

Een demente president

  5 tekenen dat zij een voedselcrisis aan het CREËREN zijn
Vorig artikelSocial media gaat uit zijn dak over bizarre foto van Joe en Jill Biden poserend met Jimmy en Rosalynn Carter
Volgend artikelVirus-oorsprong onderzoeksleider blijkt nauwe banden te hebben met Wuhan lab – uitgekozen door China
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Dit hele systeem is een gevaar. Vervolgens al degenen die het ondersteunen door er in hun hart geen afstand van te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in