© whitehouse.gov

In een groot internationaal onderzoek werden de Verenigde Staten en de grote internetreuzen genoemd als twee van de grootste buitenlandse bedreigingen voor de democratie, meldt theguardian.com.

De enquête werd uitgevoerd door de Alliance of Democracies Foundation, met 50.000 deelnemers in 53 landen.

Bijna de helft van de ondervraagden, 44%, is van mening dat de VS de democratie in hun land bedreigen. Ter vergelijking: 28% denkt dat Rusland hetzelfde doet, en 38% ziet China als een bedreiging voor de democratie.

De perceptie van de VS als een bedreiging voor de democratie is in slechts één jaar tijd sterk gestegen, en de stijging is bijzonder groot in Duitsland en China. Het zijn vooral Rusland, China en Europese landen die zich zorgen maken over de Amerikaanse invloed, schrijft The Guardian.

Tegelijkertijd zegt de helft van de ondervraagden (48%) dat de grote onlinereuzen, die de sociale media controleren, een bedreiging voor de democratie vormen. In het Westen zijn het de Amerikanen (62%) die zich het meest zorgen maken over de onlinereuzen, waarschijnlijk omdat grote techbedrijven bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen massaal invloed hebben uitgeoefend op de verkiezingen – iets wat door de mainstream media en links werd toegejuicht.

Een demente president

Saudi-Arabië wil olie in Chinese yuan tariferen: "Zou de dominantie van de Amerikaanse dollar breken"

1 REACTIE

  1. Dit hele systeem is een gevaar. Vervolgens al degenen die het ondersteunen door er in hun hart geen afstand van te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here