Russische troepen veroverden de nederzetting Khromove en trokken het centrum binnen, ongeveer 14 dagen na het begin van het offensief ten noordwesten van Bahmut. De weg is nu open, zowel naar Chashiv Yar als naar Kramatorsk-Slavyansk.

De vooruitgang van de Russische troepen is veelzeggend, want in 14 dagen tijd zijn ze opgerukt en hebben ze tientallen vestingswerken, vuur- en observatiepunten van het Oekraïense leger veroverd, een indicatie van de ineenstorting van het Kievse front en het gebrek aan munitie, bericht Warnews24/7.

Het is duidelijk dat de Oekraïense eenheden hun krachten hebben uitgeput tijdens het mislukte tegenoffensief en hun beschikbare reserves worden naar Avdifka gestuurd, waar de situatie voor Kiev extreem moeilijk is.

Het Russische opperbevel maakte hier gebruik van door toe te slaan waar het Oekraïense leger het niet verwachtte. De winterse tegenaanval van het Russische leger zal waarschijnlijk voor veel onaangename verrassingen zorgen voor de Oekraïense strijdkrachten.

In de onderstaande video bidt de commandant van de Russische Special Forces met zijn soldaten voordat hij een offensief lanceert in de buurt van Khromove. De video is ’s ochtends opgenomen, enkele minuten voor de succesvolle Russische aanval.

Bekijk de video

Het Russische leger heeft het dorp Khromove veroverd!

Het Russische Ministerie van Defensie heeft bevestigd dat eenheden van de Zuid Groep van de troepen van de Russische Strijdkrachten het dorp Khromovo (Khromovy of Artemovskoye) in Donetsk hebben veroverd.

Volgens het Russische ministerie van Defensie:

“In de richting van Donetsk hebben eenheden van de “Zuid” troepengroep, ondersteund door lucht- en artillerie, de situatie langs de frontlinie verbeterd en Artemovskoye bevrijd.

In de loop van de dag werden drie aanvallen afgeslagen door aanvalsgroepen van de 24ste gemechaniseerde, 77ste lucht- en 5de aanvalsbrigades van de Oekraïense strijdkrachten in de gebieden van de nederzettingen Shumy, Artemovskoe en Kleshcheevka.

Het Oekraïense leger verloor 250 soldaten, 5 tanks en 12 voertuigen”.

Volgens de laatste volkstelling van 2001 telde Khromove 1054 inwoners. Het dorp, gelegen ten noordwesten van Bahmut, werd sinds het begin van de oorlog gecontroleerd door de Oekraïense strijdkrachten.

  Poetin in Sint-Petersburg: "Zelensky is de schande van het Joodse volk"

Na het verlies van het regionale centrum trok het Oekraïense leger zich terug achter de meren en een klein kanaal dat Hromovi scheidt van Bakhmut.

De inname van Khromove is een uiterst belangrijke gebeurtenis, die de overgang van het Russische leger symboliseert van verdediging naar aanval in de omgeving van Bakhmut.

Video: het begin van het Russische offensief met M/K eenheden

De weg naar Chasiv Yar en op de achtergrond Slavyansk-Kramatorsk is open

De nederzetting Khromove is van groot tactisch belang, omdat het in de westelijke sector van het front ligt op een uitkijkpunt naast de stad Artemovsk (Bakhmut).

Opgemerkt moet worden dat Khromove deel uitmaakte van het versterkte gebied van de Oekraïense strijdkrachten aan dit deel van het front, en het doorbreken van de Oekraïense verdediging opent perspectieven voor verdere opmars van Russische troepen.

Op dit moment controleren de Russische troepen, behalve Khromove zelf, de bosgebieden naast het dorp vanuit het noorden en noordwesten.

De Oekraïense strijdkrachten hebben ook de controle verloren over de zogenaamde Khromove-bocht – een deel van de snelweg die Bakhmut verbindt met de naburige stad Chasiv Yar.

De verovering van Khromove kan gezien worden als de eerste stap in de richting van de verovering van Chasiv Yar en het omliggende gebied, maar ook in de richting van Slavyansk, Kramatorsk en Druzhkovka.

In het gebied van Chashiv Yar bevinden zich verschillende zwaar versterkte Oekraïense gebieden. Om het gebied te veroveren zullen de Russen omvangrijke troepen moeten inzetten.

Het verlies van Khromove (Artyomovsky) dwingt het Oekraïense leger om zijn eenheden in deze sector van het front te hergroeperen. Sommige van deze eenheden trekken zich terug naar Chashiv Yar, terwijl andere proberen de verdediging langs de spoorlijn ten zuiden van Bogdanovka vast te houden.

  De strategische doelen van Rusland - Als consequentie van een instortend Amerikaans Imperium

Volgens de laatste informatie probeert het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten het kanaal Seversky Donets – Donbass te gebruiken als hoofdverdedigingslinie om de Russische opmars naar Chashiv Yar en Konstantinovka te onderscheppen.

Soldaten van het Russische 6e Afzonderlijke Gemechaniseerde Regiment namen deel aan de offensieve operatie om Khromove

in te nemen en opereerden onder dekking van artillerie- en pantservuur.

De aanvalstroepen werden ondersteund door de bemanningen van het 68e Tankregiment, die Oekraïense posities aanvielen met T-80BV en T-72B3 tanks.

Samen met artilleriebemanningen van de 106e Airborne Tula Guard Division vernietigden ze de vestingswerken van de Oekraïense strijdkrachten, waardoor de infanterie haar doelen kon bereiken.

Video: Russische speciale ATGM troepen elimineren Oekraïense strijdkrachten

Video: Oekraïense troepen worden zwaar aangevallen door 82mm 2B9 Vasilek mortieren

Kiev geeft de generaals de schuld van de nederlaag

Oekraïense militaire experts en analisten dicht bij Zelensky geven de militaire leiding de schuld van het verlies van Khromove.

Ze benadrukken dat de nederlaag te wijten was aan “fouten van de legerleiding”, terwijl de Oekraïense generale stafcommandant Zaluzhny niet ontsnapte aan hun pijlen voor zijn keuzes bij het uitvoeren van militaire operaties.

Ze zeggen in het bijzonder dat “de generaals niet zorgden voor de overgang van een offensieve naar een defensieve operatie, wat resulteerde in het verlies van grondgebied waar gisteren nog sterke versterkingslinies hadden moeten worden opgesteld.”

Maar er is een tweede groep – pro-Zaluzhny – die het kantoor van president Zelensky de schuld geeft en zegt dat het de Oekraïense president zelf was die opriep om Bakhmut koste wat het kost in te nemen, in plaats van de troepen te richten op “het afbreken van de Russische verdediging in Zaporizhzhya”.

  Het tijdperk van Zugzwang - De genadeloze greep van geostrategische logica

Eenheden van de 76e VDV maaiden Oekraïense infanterie neer. Bekijk de video’s hieronder.

De kaart met de bezetting van Khromove

Klik voor groot

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Hoe Oekraïense soldaten op paddo’s trippen om de pijn te verzachtenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKinderen over de hele wereld beginnen “witte long syndroom” te ontwikkelen
Volgend artikelNieuw rapport: Jonge mensen sterven aan kanker in ‘explosief’ tempo, blijkt uit gegevens van de Britse overheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. Nou Putin!! Schuif die Nazi Banderas lovers terug naar de westgrens van Oekiestan en sluit het oostelijke gebied af en maak het snel Russisch!! Dan kunnen we weer kijken naar de hervatte Zionistische genocide!!!

 2. De Russen hebben tenminste door dat het ten diepste gaat om een geestelijke strijd.
  Wat ik merkwaardig vind is dat ze bidden tot ‘de Heer’, en zich vervolgens richten tot aartsengel Michael. Dat is inderdaad een van de allerhoogste hemelse machten, waarvan wordt gezegd dat die ‘het volk van Daniël’, dat is Israël, bij zal staan in de eindtijd (Daniël 12:1) en hen zal helpen in hun strijd tegen de vijanden van God en van het ware volk van God (niet de Khazaren-vrijmetselaars met hun 666-davidsster, die het land nu volledig voor hun smerig agenda claimen – de installatie van de antichrist, het beest uit de aarde). Het zou mij niet verbazen dat deze ‘Mermedonians’ teruggaan op de tien verloren stammen, die verdwenen zijn sinds de wegvoering van het tienstammenrijk onder Sanherib, het Assyrische wereldrijk. (Daarna kwamen de vier wereldrijken uit de dromen van Nebukadnezar en Daniël, Babel – Medië/Perzië – Griekenland – Rome – dat laatste leeft in de eindtijd voor zeer korte tijd op als ‘de nieuwe wereldorde’, wat we eigenlijk al zien verrijzen sinds 1776). Het tweestammenrijk is in Ballingschap gegaan onder het Babel van Nebukadnezar maar keerde 70 jaar later onder regime van Cores de Pers weer terug, waarna ze na het jaar 70 en met name 130 opnieuw door de Romeinen het land werden uitgegooid en er een totaal seculier gebied van werd gemaakt.

 3. mooi dat gebed én de gelovigen die allen een Kruistekening maakten alvorens de aanval in te zetten..ontroerend ♥️🇷🇺🌹🙏✝️

 4. Geestelijk mijn reet… de russen gaan er gewoon voor, dit is een media shot komop zeg….
  de russen maken gehakt van die tering oekrinazi,s elke dag weer.
  geloog in oorlog is BS…je gaat ervoor om die klootzak daar af te knallen….OHHHH…EN JIJ DAN? Ik heb het ook meegemaakt…en alles wat jou word voorgekauwd is BS….gewoon leugens.
  Srebeniza was en is een leugen…vraag die meisjes en de transgendertjes aldaar, het is een farce….een leugen…wij hadden NOOIT SERVIE mogen bombarderen vanuit die flut navo… onschuldige burgers…..waanzin. gewoon…nu roepen over gaza…terecht…maar waar was je stem bij servie?
  ook daar ligt clustermunitie van ons van de navo… ook daar inzet van uraniumgranaten die kanker en ander minder fijne gezondheid meebrengt.
  Kortom… doe je oogjes eens open, kijk eens zonder je roze brilletje…en aanschouw de horror van de westerse politieke spectrum in het haagse….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in