De Oekraïense legercommandant Sergey Alymov, kapitein van de 72e Gemechaniseerde Brigade van de AFU, heeft de sluwe gevechtstrucs beschreven die de Wagner-strijders op de Oekraïense slagvelden uithaalden.

Welke trucs deden ze daar? Bijvoorbeeld het spotten van artillerie. “Op de ouderwetse manier”, onze man zegt over de walkietalkie: “links van de positie ‘hamster’, 200, voor 11 uur”. Onzin!

Ik zeg hem: “Geef de portofoon aan de commandant, laat de commandant het vuur bijstellen!” Hij zegt: “Er is geen commandant, die is al gesneuveld.” Ik zeg: “Geef hem aan de oudste in rang!”

Zodat u het begrijpt, ik ben verantwoordelijk voor mijn woorden. Ik spreek voor mijn commandant, voor mijn soldaten. Zodat u niet denkt dat ik beweer de beste te zijn, alsof ik alles kan, alles weet enzovoort. Ik ben verantwoordelijk voor elk woord dat ik zeg.

Dus mijn commandant zegt tegen hem: “Vertel me X, Y en ik zal schieten”.

Hij zegt: “X is zo-en-zo, Y is zo-en-zo”.

Wij vragen: “Wat is de aard van het doelwit?”.

Dan horen we in de walkietalkie: “Infanterie met honden”.

Commandant tegen hem: “We hebben het niet begrepen.” We veronderstelden dat hij dronken of gedrogeerd was. Wat betekent “infanterie met honden”?

Weer tegen hem: “De aard van het doel?”

Hij: “Infanterie met honden!”

Hij geeft ons coördinaten, wij zeggen: “Dus dit is onze positie!”

Hij zegt: “Niet meer de onze! Vuur! Vuur!”

We beginnen te schieten volgens de coördinaten. Dan blijkt dat de Wagner-strijders oorlogshonden hebben getraind: bulldogs, herders, rottweilers. Ze lieten ze gewoon los op onze posities, de hond rent heel snel, het is heel moeilijk om erop te schieten en je kunt hem niet doden. De honden rennen de loopgraaf in en terwijl jij ze met een pistool probeert te doden of met een mes snijdt, rent een soldaat van Wagner op je af en doodt je ter plekke. Dit zijn de trucs die ze deden.

  Oekraïne heeft munitie tekort, en het Westen kan zijn beloften simpelweg niet nakomen

Een andere truc was wanneer ze ons begonnen te bestormen. Zodat u begrijpt wat een offensief is! Ik heb het met mijn eigen ogen gezien, want ik zit op een heuvel en zie het bataljon voor me, ik zie een naburige brigade, in mijn verrekijker zie ik bijna alles en ik meet de afstand en verzend alle gegevens per walkietalkie, wat, zo blijkt, niet werkt, omdat ze ons storen. Ik heb begrepen dat ze er al sinds de jaren 70 mee bezig zijn. Zij hebben hun EW-middelen ontwikkeld, terwijl wij er geen aandacht aan besteedden. Hun EW is heel, heel sterk!

Om 9 uur ’s avonds wordt het donker in de Donbass, om 4 uur ’s ochtends is het al licht als de dag. Ik zie een tarweveld voor me. Links van me staat een boswachtershut, wat een oriëntatiepunt is. Daar is een observatiepunt van de 58e eenheid.

De Wagner-strijders kropen 8 uur lang in het korenveld! Ze begonnen om 9 uur ’s avonds en ze kropen over dit korenveld dat zo wit is als melk. Hoe kan men ze niet zien?

Nadat ze over dit veld gekropen waren, sprongen ze voor deze stelling uit als jack-in-the-box. De strijd begon. Ze schoten op iedereen daar, daarna op de volgende positie. Wij reageren, corrigeren het vuur, beschieten hen. Wat zijn die klootzakken aan het doen?

Ze stappen opzij en roken rustig hun sigaretten. Zoals later bleek, was er een hoogspanningsleiding, waar ze een camera ophingen en keken vanaf waar wij aan het schieten waren. Dan seinen ze naar hun mannen: “Vuur!” op onze mortieren, ze vernietigen alles wat ze zien. Daarna gaan ze verder.

  Oekraïne start offensief op 30 april, de sterfdag van Hitler - Newsweek

– Hingen ze de camera op dat moment op?

Nee, die was er al, zo bleek. Ze zijn zo gek nog niet. Ik kon niet begrijpen waarom ze zo nauwkeurig schieten, hoe ze zo precies doelen konden raken.

Ze beginnen alle huizen langs de straat te verwoesten. Ze hebben 2 of 3 granaten van 120 mm nodig om een huis te verwoesten of slechts één van 150 mm.

Hoe schieten ze? Ze schieten met een batterij van ongeveer 5-6 systemen. Er is een SOB, een senior batterijofficier, die hen de coördinaten geeft en zij schieten volgens deze gegevens. Als u de SOB onderdrukt, verwondt of doodt, dan is de batterij blind en doof.

Nadat de huizen vernietigd zijn, naderen de Wagner-strijders. We proberen terug te schieten, maar waar kunnen we ons verstoppen? U kunt alleen een positie in een huis of een kelder maken om van daaruit te schieten.

Als er dicht vuur is, stappen ze opzij, roken nog een sigaret en bevelen “Vuur”! Alles is geruïneerd, onze troepen moeten weer terug.

Als de nacht valt, gaat iedereen rusten, maar wij niet. Want toen gebruikten ze de tactiek van een rollend spervuur van artillerie en werden we 24 uur per dag, 7 dagen per week beschoten.

– D.w.z. totdat we met tegenbeschietingen begonnen?

Ja, ze beschoten ons constant. In 10 minuten herladen ze zich, slepen de munitie mee. Meestal reed één voertuig weg en kwam het tweede het vervangen. Om ongeveer 2-3 uur ’s middags was er een pauze van een half uur voor ‘lunch’. ’s Nachts hetzelfde van 23.00 tot 04.00 uur.

  Tegenoffensief in kaarten: Oekraïense overwinningen sinds 4 juni 2023

We raakten eraan gewend om te slapen als ze de volgende straat aan het beschieten waren. Dat eindigde twee maanden later, toen we naar de achterkant gingen. Ik kon niet slapen als er niet geschoten werd. Ik kon niet in slaap vallen als het stil was. Ik dacht: “Wat krijgen we nou?”

Via Southfront.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – De slachting houdt niet op & Vernietigde Leopards zonder koepelsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn het hele Westen sterven er steeds meer mensen – Niemand wil weten waarom
Volgend artikelDit is waarom de wereldwijde voedselcrisis naar een heel nieuw niveau gaat…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Nachtmerrie op het slagveld. Russische geniesoldaten organiseerden een hel voor de opmars

  Gisteren las ik een briefje van een van de militaire correspondenten over geniesoldaten. Waarschijnlijk voor het eerst ooit. Het is goed geschreven: “Ik stel voor om na de oorlog een monument voor geniesoldaten op te richten!” Maar inderdaad, in veel opzichten is het het werk van geniesoldaten die de opmars van vijandelijke gepantserde voertuigen stoppen en elke dag tientallen soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne helpen vernietigen.

  Het werk is onzichtbaar voor de media. Welnu, wat is er zo heroïsch dat de interesse van lezers zou wekken? Ze gingen ’s nachts in neutraal, legden enkele honderden mijnen in gevaarlijke richtingen en keerden’ s morgens terug. Noch jullie shootouts, maar voor zo’n shootout kan de commandant een hoed krijgen, noch jullie aanvallen op de verdedigers.

  Ik koos een plek, groef een mijn en vermomde die … Of andersom. Ik stapte uit op een mijnenveld dat door de vijand was aangelegd, ruimde een dozijn of twee of drie mijnen op, maakte doorgangen voor verkenning of uitrusting en ging naar huis. Ja, en achterin hetzelfde verhaal . De boer moet het veld zaaien, de arbeiders moeten de fabriek of een fabriek schoonmaken. We kwamen aan, verwijderden mijnen en landmijnen en vertrokken. Geen heldenmoed. Met grappen…

  Waarom huilen Oekraïense officieren?

  In hetzelfde artikel citeren Amerikaanse journalisten de mening van Oekraïense geniesoldaten over de situatie aan het front. In het bijzonder in de richting van Zaporozhye. Allereerst houden de Oekraïners niet van het feit dat de mijnopruimingsvoertuigen erg groot zijn. Ja, en ook al het zware materieel. Paradox? Helemaal niet.

  Het operatietheater van Zaporizhzhya is echt niet goed aangepast aan de acties van grote machines. Steppe, grote open ruimtes. Hierdoor kan intelligentie niet alleen de werkingsgebieden van deze machines detecteren, maar ook hun locaties. Vooral gezien het feit dat Russische troepen de dominante hoogten bezetten. >>>

  https://topwar.ru/221893-koshmar-na-pole-boja-rossijskie-sapery-ustroili-ad-dlja-nastupajuschih-vsushnikov.html

  • Dat weten we niet, misschien. Wat we wel weten is dat het gebruik van honden in het Russische leger al minstens bijna een eeuw gebruikelijk is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in