De meeste mensen in de westerse wereld beseffen niet dat de honger wereldwijd explosief is toegenomen en nu een groot wereldwijd probleem is geworden. Volgens de VN hebben 2,4 miljard mensen niet genoeg te eten en 900 miljoen van hen hebben te maken met ernstige voedselonzekerheid. Helaas staan de zaken op het punt om nog veel erger te worden. De deal tussen Rusland en Oekraïne waardoor er zoveel graan door de Zwarte Zee kon worden verscheept, is volledig mislukt, en nu dreigen beide partijen om alle transportschepen die door het gebied komen aan te vallen, schrijft Michael Snyder.

Toen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne begon, stegen de tarweprijzen snel tot het hoogste niveau dat we ooit gezien hebben.

Maar toen gebeurde er een wonder. Dankzij een overeenkomst die in juli 2022 werd gesloten, konden enorme hoeveelheden graan veilig door de Zwarte Zee worden vervoerd.

Sinds de implementatie is er bijna 34 miljoen ton graan naar de rest van de wereld verscheept.

Maar nu is de deal voorbij. Op 17 juli kondigden de Russen aan dat ze zich terugtrokken, en op donderdag waarschuwden ze dat alle schepen die naar Oekraïense havens voeren “beschouwd zullen worden als potentiële dragers van militaire lading“…

Op donderdag verklaarde het ministerie van Defensie van Moskou dat “alle schepen die in de wateren van de Zwarte Zee naar Oekraïense havens varen, zullen worden beschouwd als potentiële dragers van militaire lading”, een waarschuwing die de tarweprijzen heeft doen stijgen.

“Dienovereenkomstig zullen de landen van dergelijke schepen worden beschouwd als betrokken bij het Oekraïense conflict aan de kant van Kiev, zei het ministerie van Defensie in een verklaring op woensdag. Het voegde eraan toe dat verschillende delen van het internationale water “tijdelijk gevaarlijk voor de scheepvaart zijn verklaard,” en dat schepen gewaarschuwd zijn dat er geen veiligheidsgaranties meer zijn.

Het hoeft geen betoog dat de Russen niet bluffen.

Video: Rusland en Oekraïne claimen allebei nieuwe overwinningen in Donbass

Ze menen het wanneer ze zeggen dat het gedaan is met het verschepen van Oekraïens graan, en ze hebben al militaire aanvallen uitgevoerd op belangrijke havenfaciliteiten in het zuiden van Oekraïne

Russische strijdkrachten hebben de afgelopen dagen uitgebreide raket- en drone-aanvallen uitgevoerd op de haven- en graaninfrastructuur in het zuiden van Oekraïne.

Het Institute for the Study of War, een Amerikaanse denktank, zei woensdag dat het gelooft dat de recente aanvallen waarschijnlijk de bezwaren van Rusland tegen de verlenging van de graanovereenkomst voor de Zwarte Zee zullen bevestigen en het vermogen van Kiev om landbouwgrondstoffen te exporteren zullen belemmeren.

Het Oekraïense ministerie van Landbouw zei woensdag dat recente aanvallen op de zuidelijke haven van Odesa en andere steden in Oekraïne 60.000 ton graan en cruciale infrastructuur hadden vernietigd.

Oekraïne is een van de belangrijkste broodmanden op de hele planeet, en normaal gesproken exporteren de Oekraïners graan naar tientallen verschillende landen.

Aan de andere kant hebben de Oekraïners besloten om soortgelijke dreigementen te uiten. Vanaf nu zijn alle schepen die op weg zijn naar havens die door Rusland gecontroleerd worden, vogelvrij

Oekraïne nam echter zijn eigen maatregelen als reactie op de eerste escalatie van Moskou. Het ministerie van Defensie van Kiev zei dat vanaf vrijdag alle schepen die op weg zijn naar havens op het Russische vasteland en in door Rusland bezette regio’s van Oekraïne – zoals de Krim of langs de Zee van Azov – ook gezien kunnen worden als vervoerders van militaire vracht.

Rusland neemt normaal gesproken meer dan 20 procent van alle wereldwijde tarwe-export voor zijn rekening.

"Hunger Games" - dystopische filmficties zullen spoedig werkelijkheid worden

Dit is dus echt slecht nieuws.

De export van zowel Rusland als Oekraïne zal vanaf nu aanzienlijk afnemen, en de tarweprijzen stijgen al de pan uit

De wereldwijde inflatie daalt eindelijk, maar de toegenomen geopolitieke spanningen kunnen betekenen dat voedsel nog veel duurder gaat worden.

De tarwefutures stegen woensdag met bijna 9% en zijn op weg om hun hoogste niveau in drie weken te bereiken nu de spanningen in Europa oplopen na de verrassende beslissing van Rusland om zich terug te trekken uit een cruciale deal die de export van graan uit Oekraïne mogelijk maakt.

Maïsfutures noteerden dinsdag ook bijna 2% hoger, omdat handelaren vreesden voor een naderende bevoorradingsschaarste van het basisvoedsel.

De laatste keer dat de graanprijzen zo piekten, was dat slechts een tijdelijk fenomeen omdat de graanovereenkomst van juli 2022 het wonder was dat de wereld zo hard nodig had.

Maar deze keer zal er geen wonder gebeuren.

Ik zou u dus ten zeerste willen aanmoedigen om opslagbare tarwe in te slaan nu de prijzen nog relatief laag zijn.

Op dit moment wordt de wereldwijde voedselproductie getroffen door de ene ramp na de andere.

In Californië staat een deel van de belangrijkste landbouwgrond in de hele staat nu onder water omdat Tulare Lake voor het eerst in 40 jaar weer volgelopen is

Tulare Lake, dat voor het eerst in 40 jaar weer volliep nadat atmosferische rivierstormen Californië overspoelden met sneeuw en regen, trekt zich nu terug, maar het zal minstens een jaar duren voordat het helemaal verdampt is, aldus experts.

“Volgend jaar hebben we nog steeds een Tulare Lake,” zei Jeffrey Mount, een senior medewerker van het Water Policy Center van het Public Policy Institute of California.

De plotselinge terugkeer van het meer, dat aan het eind van de 19e eeuw werd drooggelegd voor landbouwgrond, heeft honderden miljoenen dollars aan landbouwverliezen veroorzaakt en zal een aanzienlijke schoonmaakoperatie vergen zodra het water is verdwenen, aangezien ondergelopen landbouwgebouwen, voertuigen, huizen en elektrische infrastructuur nog steeds in het water liggen.

Californië is de belangrijkste landbouwstaat van het hele land.

Tussen hyperinflatie en de Derde Wereldoorlog heeft het grootste deel van de mensheid geen schijn van kans

Zij verbouwen meer van ons fruit en noten dan wie dan ook, maar alle overstromingen die nu hebben plaatsgevonden, zullen de productie nog geruime tijd belemmeren.

Het is u misschien opgevallen dat ik vrij vaak over deze nieuwe wereldwijde voedselcrisis schrijf.

De meeste mensen beseffen dit nog niet, maar het zal de komende jaren een enorm verhaal worden.

Welke beslissingen onze leiders nu ook nemen, er zal wereldwijde hongersnood komen.

Er zijn meerdere langetermijntrends die het steeds moeilijker zullen maken om genoeg voedsel te produceren, en ondertussen blijft de wereldwijde vraag naar voedsel maar toenemen.

Onze leiders weten dit, en ze praten er zelfs over als ze bijeenkomen voor conferenties, maar ze willen het grote publiek niet alarmeren.

We gaan over van een tijdperk van overvloed naar een tijdperk van groot lijden, maar de meeste mensen in de algemene bevolking hebben nog steeds absoluut geen idee van wat er komen gaat.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

VN-voedselchef waarschuwt voor “chaos”, “hel”, “verwoesting” door HONGERSNOOD… verwacht prijscontroles, rantsoenering en criminalisering van preppers… VERBERG UW VOEDSELVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: Oekrainse commandant beschrijft “gevechtstrucs” van Wagner-strijders – “Infanterie met honden!”
Volgend artikelOekraïne en het Westen staan voor een vernietigende nederlaag
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

39 REACTIES

 1. Dat die vette amerikanen eens wat minder te vreten hebben is niet erg, dat verdienen ze ook. Miljarden aan dood en verderf zaaien was blijkbaar belangrijker dan continuiteit in voedselvoorziening.
  Hier in Europa zitten we nog goed. Frankrijk is de belangrijkse europese graan-/tarwe leverancier op de voet gevolgd door duitsland. Speculatie zorgt ervoor dat de prijzen ongetwijfeld verder gaan stijgen, maar voor ons is er (nog) geen enkele reden tot zorg of noodzaak voorraden in te slaan die uiteindelijk toch bederven.
  Maar het werkt blijkbaar iedere keer weer; angst en paniek zaaien zodat het gepeupel weer een run op de supermarkt doet.

 2. Toch kan ik mij niet aan het idee ontrekken dat de trage “opmars” van de de Russische Speciale Militaire Operatie de versnelde uitrol van de Rothshild’s bankiers The Great Reset in de hand werkt, het zou Rusland denk ik worst zijn dat Europa in de nabije toekomst verhongert althans de minder draagkrachtigen de rijken komen altijd aan hun vreten al moeten ze bijv. betalen met goud of zilver, Europese inwoners zijn decennia lang geïndoctrineerd met anti-Russisch propaganda door hun “democratisch” gekozen en geselecteerde bestuurlijke elite, enfin “wij” Nederlanders gaan het merken hoe dan ook.

 3. Als we hier met zn allen doorheen komen moeten we nadenken hoe we alles anders gaan doen. Nederland heeft genoeg hectares waar iedereen zijn eigen kostje kan kweken. We moeten af van centrale macht… als iedereen zijn stukje aarde tot een paradijs maakt, wordt alles een paradijs. Weg van de grote mega bedrijven, terug naar lokaal ondernemen en van mens tot mens samenwerken ipv wedstrijdjes wie de meeste en mooiste BEZITTINGEN heeft. Westenaren zijn bezeten door hun bezittingen… geld geld geld maakt ikke ikke ikke. We zijn hemelaal van de realiteit en vooral van elkaar verwijderd en we leven om te consumeren (als junks/slaven) ipv te creëren. Allemaal omdat we alles uit handen hebben gegeven aan grote bedrijven en die grote bedrijven nemen nu ALLES over. De gemiddelde Nederlander kan niet eens meer zn eigen aardappels kweken of samenwerken om met de buren in de straat SAMEN initiatieven te beginnen. We zijn heel ver van de basis verwijderd… waardoor we volledig afhankelijk zijn geworden van grote bedrijven en totalitaire overheden. De weg uit deze hel, is uit deze hel te stappen en het weer zelf te gaan doen. SAMEN. Maar voorlopig is iedereen nog zo egoïstisch dat mensen nog niet snappen hoe. We blijven allemaal maar alles doen via de mega bedrijven die ons willen onderwerpen. De ikke ikke ikke wereld van het oude normaal sterft… alleen SAMEN kunnen we een mooi nieuw normaal maken. Tot we dat beseffen blijven we discussiëren al ikke ikke ikke ipv SAMEN te werken. Er komen gelukkig tijden aan waarin we gedwongen worden om weer SAMEN te werken. Al dit wereldwijde trauma is helaas nodig om tot noodzaak van verandering en groei te komen. De realiteit gaat bij iedereen landen dat we dit niet kunnen oplossen buiten onszelf, we moeten innerlijk transformeren naar eem hoger bewustzijn… de wappies voorop, de massa zal uiteindelijk volgen. De vijand heeft ons van 9D (god-bewustzijn) teruggebracht naar 1D (beeldschermen) en daar willen ze ons houden, dom vlak en leeg, doofstomme, blinde volgers/slaven.

 4. Wat een zielige waardeloze bende aartsdomme, democratisch ONverkozen, Europese politici hebben wij toch! Europa had bevriend kunnen zijn met Rusland, een absolute win win; Russische grondstoffen in overvloed in combinatie met superieure know how van Europa, een fantastische import export zakenrelatie, een onoverwinnelijk team op wereldvlak ! Maar neen, onze lord en master, onze hegemoniale oorlogsstoker van Amerika samen met zijn trouwste vazal, het in verval zijnde ‘British empire’, hebben voor ons beslist dat Rusland DE vijand is ! ….En onze onnozelaars zijn trots en dankbaar dat ze grondig in hun kont geneukt worden met stompe houten palen, onze democratische waarden stonden immers ernstig op het spel toen Rusland zijn historisch legitieme eisen stelde met betrekking tot het meest, rot corrupte land ter wereld, Banderastan Goe bezig !

 5. Denk anders Patrick. Alles wat je zeg is redelijk. Maar het tegenstemde gebeurt. In wat voor tijd leven we dan? Een idiote. Een hele idiote. Mijn 2 cents

  • Ik word ziek van de spellingcontrole moet ondertussen de spellingcontrole controleren.

   Dan gaat er wat mis denk ik, tegengestemde is tegenovergestelde

   • Beste Gijp,
    Ga een beetje terug naar de basis en zet die spellingscontrole uit.
    Gewoon ouderwets.
    Dan wordt je niet ‘ ziek’ en de eventueel gemaakte grammatica fouten kunnen wij best wel tolereren.

    Jouw reacties zijn goed verteerbaar, ga zo door.

    • En Tigron, mijn dank voor die muizenvang video. Notabene een aantal jaren geleden dat soort vidjes zitten bekijken. Mensen kunnen behoorlijk inventief zijn!! Zag eens een video van iemand die dode vissen over z´n akker uitzette en daarmee hele netten vol krabben ving. Subliem.

     • Beste Antichrist,
      Nu nog iets bedenken waarmee we ongedierte kunnen vangen; Gates, von de Leyen, Fauci, Scholz, Rutte, enz.enz. :))

 6. er is geen honger (althans wel in afrika maar wordt in stand gehouden) , iedereen op deze aardbol kan eten.
  dit wordt uitgerold , spuiten , honger , de volgende pandemie , boeren weg , ja dan wil het wel .

  • De natuur = overvloed. De rockefellers hebben ons op alle fronten wijsgemaakt dat alles op aarde bestaat obv schaarste.

   Eén appel bevat meerdere appelbomen. Olie en gas worden door de aardkern ongelimiteerd aangemaakt. Laat Uw voedsel Uw medicijn zijn, de gehele pharma heeft natuurlijk genezen vervangen voor onherkenbare tabletten die soms ook zogenaamd schaars zijn. Alles is fake… alles… we zijn aan het ontwaken in deze realiteit. Ze hebben in duizenden jaren alles op de kop gedraait en alles zogenaamd schaars gemaakt om ons mee te besturen en ons te bezitten. De overvloed van de natuur is een belemmering om de macht over ons te grijpen, daarom worden we zo ver mogelijk van de natuur verwijderd zodat 100% transhumaan en bestuurbaar worden omdat wij nergens meer wat van snappen. De meeste mensen kunnen niet eens hun eigen aardappels kweken, de basis is uit ons gehaald en we zijn volledig afhankelijk gemaakt.

 7. Waarom wordt twee dagen voor het verlengen van de graan-deal weer een False-Flag aanslag op de Krim-brug (met goedkeuring en medeweten van de USA) gepleegd? Waarom wordt Poetin opnieuw geprovoceerd met onnodig destructief geweld, die daarna terugslaat met de totale vernietiging van de Zwarte Zeehaven van Odessa?

  Om een wereldwijde, met opzet geplande, schaarste te creëren waarmee de zakken van de massamoordenaars kunnen worden gevuld. Deze hele zg ‘oorlog’ gaat over zoveel mogelijk geld verdienen, over de lijken en ruggen van de brave bange burgers.

 8. ´Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in 2018.

  Er is een duidelijke consensus onder de mondiale elite dat overbevolking de primaire oorzaak is van de belangrijkste problemen waarmee de wereld wordt geconfronteerd en dat er dringend iets aan moet worden gedaan. Ze geloven echt dat mensen een plaag op aarde zijn en dat we de planeet letterlijk zullen vernietigen als we aan ons lot worden overgelaten…

  … De volgende zijn 30 citaten over bevolkingscontrole die aantonen dat de elite echt gelooft dat mensen een plaag op aarde zijn en dat een grote ruiming noodzakelijk is:

  1. Britse televisiepresentator Sir David Attenborough: “We zijn een plaag op aarde. Het is thuiskomen om te rusten in de komende 50 jaar of zo. Het is niet alleen klimaatverandering; Het is pure ruimte, plaatsen om voedsel te verbouwen voor deze enorme horde. Of we beperken onze bevolkingsgroei of de natuurlijke wereld zal het voor ons doen, en de natuurlijke wereld doet het nu voor ons.”

  2. Paul Ehrlich, een voormalig wetenschappelijk adviseur van president George W. Bush en de auteur van “The Population Bomb”: “Naar onze mening is de fundamentele remedie, het verminderen van de schaal van de menselijke onderneming (inclusief de omvang van de bevolking) om de totale consumptie binnen de draagkracht van de aarde te houden, duidelijk, maar te veel verwaarloosd of ontkend”

  3. Paul Ehrlich opnieuw, dit keer over de grootte van gezinnen: “Niemand heeft in mijn ogen het recht om 12 kinderen of zelfs drie te krijgen, tenzij de tweede zwangerschap een tweeling is”

  4. Dave Foreman, de mede-oprichter van Earth First: “Wij mensen zijn een ziekte geworden, de Menspokken.”

  5. CNN-oprichter Ted Turner: “Een totale wereldbevolking van 250-300 miljoen mensen, een daling van 95% ten opzichte van het huidige niveau, zou ideaal zijn.”

  Hij zei: “We zijn te veel mensen; daarom hebben we de opwarming van de aarde.”

  Helaas voor hem en andere fervente ontvolkers zijn zowel de overbevolkingsmythe als de door de mens veroorzaakte hoax van de opwarming van de aarde herhaaldelijk ontkracht.

  6. De Japanse vicepremier Taro Aso over medische patiënten met ernstige ziekten: “Je kunt niet goed slapen als je denkt dat het allemaal door de overheid wordt betaald. Dit zal niet worden opgelost tenzij je ze laat opschieten en sterven.”

  7. David Rockefeller: “De negatieve impact van bevolkingsgroei op al onze planetaire ecosystemen wordt verschrikkelijk duidelijk.”

  8. Milieuactivist Roger Martin: “Op een eindige planeet is de optimale bevolking die de beste kwaliteit van leven voor iedereen biedt, duidelijk veel kleiner dan het maximum, waardoor naakte overleving mogelijk is. Hoe meer we zijn, hoe minder voor elk; minder mensen betekent een beter leven.”

  9. HBO-persoonlijkheid Bill Maher: “Ik ben pro-choice, ik ben voor hulp bij zelfdoding, ik ben voor gewone zelfmoord, ik ben voor alles wat de snelweg in beweging brengt – daar ben ik voor. Het is te druk, de planeet is te druk en we moeten de dood promoten.”

  10. MIT-professor Penny Chisholm: “De echte truc is, in termen van proberen af te vlakken op een plek lager dan die 9 miljard, is om de geboortecijfers in de ontwikkelingslanden zo snel mogelijk te laten dalen. En dat zal bepalen op welk niveau de mens op aarde zal afvlakken.”

  11. Julia Whitty, een columnist voor Mother Jones: “De enige bekende oplossing voor ecologische overschrijding is om onze bevolkingsgroei sneller te vertragen dan nu te vertragen en uiteindelijk om te keren – tegelijkertijd vertragen we en keren we uiteindelijk de snelheid om waarmee we de hulpbronnen van de planeet consumeren.

  Is een wereldwijde demografische crisis onvermijdelijk?
  Succes in deze dubbele inspanningen zal onze meest urgente mondiale problemen oplossen: klimaatverandering, voedselschaarste, watervoorziening, immigratie, gezondheidszorg, biodiversiteitsverlies, zelfs oorlog. Op één front hebben we al ongekende vooruitgang geboekt, waardoor de wereldwijde vruchtbaarheid is gedaald van gemiddeld 4,92 kinderen per vrouw in 1950 tot 2,56 vandaag – een prestatie van beproeving en soms brutaal dwingende fouten, maar ook een resultaat van één vrouw tegelijk die haar individuele keuzes maakt. De snelheid van deze vruchtbare revolutie, hard zwemmend tegen biologische programmering, geldt als misschien wel onze grootste collectieve prestatie tot nu toe.”

  12. Colorado State University Professor Philip Cafaro in een paper getiteld “Climate Ethics and Population Policy”: “Het beëindigen van de menselijke bevolkingsgroei is vrijwel zeker een noodzakelijke (maar niet voldoende) voorwaarde voor het voorkomen van catastrofale wereldwijde klimaatverandering. Sterker nog, het aanzienlijk verminderen van de huidige aantallen mensen kan nodig zijn om dit te doen.”

  13. Professor biologie aan de Universiteit van Texas in Austin Eric R. Pianka: “Ik heb geen kwade wil jegens mensen. Ik ben er echter van overtuigd dat de wereld, inclusief de hele mensheid, duidelijk veel beter af zou zijn zonder zovelen van ons.”

  14. Detroit News Columnist Nolan Finley: “Aangezien de nationale aandacht uitgaat naar anticonceptie, is hier mijn idee: als we armoede willen bestrijden, gewelddadige criminaliteit willen verminderen en ons gênante uitvalpercentage willen verlagen, moeten we voorbehoedsmiddelen ruilen voor fluoride in het drinkwater van Michigan.

  We hebben een babyprobleem in Michigan. Te veel baby’s worden geboren uit onvolwassen ouders die niet de vaardigheden hebben om ze op te voeden, te veel worden afgeleverd door arme vrouwen die ze niet kunnen betalen, en te veel worden verwekt door treurige leken die hun zaad verspreiden als paardenbloemen en dan afdwalen van de gevolgen. ”

  15. John Guillebaud, hoogleraar gezinsplanning aan het University College London: “Het effect op de planeet van het hebben van één kind minder is een orde van grootte groter dan al die andere dingen die we zouden kunnen doen, zoals het uitschakelen van lichten. Een extra kind is het equivalent van veel vluchten over de planeet.”

  16. Democratisch strateeg Steven Rattner: “WE hebben doodspana’s nodig. Nou, misschien geen doodspanelen, precies, maar tenzij we beginnen met het voorzichtiger toewijzen van middelen voor de gezondheidszorg – rantsoenering, door de juiste naam – zullen de exploderende kosten van Medicare het federale budget overspoelen. ”

  17. Matthew Yglesias, een bedrijfs- en economiecorrespondent voor Slate, in een artikel getiteld “The Case for Death Panels, in One Chart”:

  “Maar niet alleen zijn deze uitgaven voor gezondheidszorg aan ouderen het belangrijkste probleem in de federale begroting, onze onevenredige toewijzing van gezondheidszorgdollars aan oude mensen verklaart zeker het opmerkelijke gebrek aan schijnbare kosteneffectiviteit van het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem. Wanneer de patiënt al ouder is dan 80, is het simpele feit dat geen enkele hoeveelheid behandeling wonderen zal doen in termen van levensverwachting of kwaliteit van leven. ”

  18. Planned Parenthood-oprichter Margaret Sanger: “Al onze problemen zijn het gevolg van overteelt onder de arbeidersklasse”

  19. Ruth Bader Ginsburg, rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof: “Eerlijk gezegd had ik gedacht dat op het moment dat Roe werd besloten, er bezorgdheid was over de bevolkingsgroei en met name de groei van de bevolking waar we niet te veel van willen hebben.”

  20. Planned Parenthood-oprichter Margaret Sanger: “Het meest barmhartige dat het grote gezin een van zijn jonge leden aandoet, is het doden.”

  21. Saloncolumnist Mary Elizabeth Williams in een artikel getiteld “So What If Abortion Ends Life?”: “Al het leven is niet gelijk. Dat is een moeilijk iets voor liberalen zoals ik om over te praten, anders komen we eruit te zien als dood-panel-liefhebbende, dood-je-oma-en-je-kostbare-baby stormtroopers. Toch kan een foetus een mensenleven zijn zonder dezelfde rechten te hebben als de vrouw in wiens lichaam hij zich bevindt.”

  22. Alberto Giubilini van de Monash University in Melbourne, Australië en Francesca Minerva van de Universiteit van Melbourne in een paper gepubliceerd in het Journal of Medical Ethics:

  “Als er zich na de geboorte zodanige omstandigheden voordoen dat ze abortus zouden hebben gerechtvaardigd, zou wat wij abortus na de geboorte noemen, toegestaan moeten zijn. … [W]e stellen voor om deze praktijk ‘abortus na de geboorte’ te noemen, in plaats van ‘kindermoord’, om te benadrukken dat de morele status van het gedode individu vergelijkbaar is met die van een foetus … in plaats van naar die van een kind.

  “Daarom beweren we dat het doden van een pasgeborene ethisch toelaatbaar zou kunnen zijn in alle omstandigheden waarin abortus zou zijn. Dergelijke omstandigheden omvatten gevallen waarin de pasgeborene het potentieel heeft om een (ten minste) acceptabel leven te hebben, maar het welzijn van het gezin in gevaar is. ”

  23. Nina Fedoroff, een belangrijke adviseur van Hillary Clinton: “We moeten doorgaan met het verminderen van de groeisnelheid van de wereldbevolking; de planeet kan niet veel meer mensen ondersteunen.”

  24. Barack Obama’s belangrijkste wetenschappelijke adviseur, John P. Holdren: “Een programma om vrouwen te steriliseren na hun tweede of derde kind, ondanks de relatief grotere moeilijkheid van de operatie dan vasectomie, is misschien gemakkelijker te implementeren dan proberen mannen te steriliseren.

  De ontwikkeling van een langdurig steriliserend kapsel dat onder de huid kan worden geïmplanteerd en kan worden verwijderd wanneer zwangerschap gewenst is, opent extra mogelijkheden voor dwingende vruchtbaarheidscontrole. De capsule kan in de puberteit worden geïmplanteerd en kan met officiële toestemming voor een beperkt aantal geboorten worden verwijderd. ”

  25. David Brower, de eerste uitvoerend directeur van de Sierra Club: “Het krijgen van kinderen [zou] een strafbare misdaad tegen de samenleving moeten zijn, tenzij de ouders een overheidslicentie hebben … Alle potentiële ouders [zouden] verplicht moeten worden om anticonceptiemiddelen te gebruiken, de overheid geeft tegengif aan burgers die zijn gekozen om kinderen te krijgen. ”

  26. Thomas Ferguson, voormalig ambtenaar bij het U.S. State Department Office of Population Affairs: “Er is één thema achter al ons werk – we moeten de bevolkingsniveaus verminderen. Of regeringen doen het op onze manier, door middel van mooie schone methoden, of ze zullen het soort puinhoop krijgen dat we in El Salvador hebben, of in Iran of in Beiroet. Bevolking is een politiek probleem. Zodra de bevolking uit de hand loopt, vereist het een autoritaire regering, zelfs fascisme, om het te verminderen.

  27. Michail Gorbatsjov: “We moeten duidelijker spreken over seksualiteit, anticonceptie, over abortus, over waarden die de bevolking beheersen, want de ecologische crisis, kortom, is de bevolkingscrisis. Snijd de bevolking met 90% en er zijn niet genoeg mensen over om veel ecologische schade aan te richten.”

  28. Jacques Costeau: “Om de wereldbevolking te stabiliseren, moeten we 350.000 mensen per dag elimineren. Het is vreselijk om te zeggen, maar het is net zo erg om het niet te zeggen.”

  29. Finse milieuactivist Pentti Linkola: “Als er een knop was waarop ik kon drukken, zou ik mezelf zonder aarzelen opofferen als het betekende dat miljoenen mensen zouden sterven”

  30. Prins Phillip, echtgenoot van koningin Elizabeth II en mede-oprichter van het Wereld Natuur Fonds: “In het geval dat ik gereïncarneerd ben, wil ik graag terugkeren als een dodelijk virus, om iets bij te dragen aan het oplossen van overbevolking.”

  Bonus per HumansAreFree.com

  31. Henry Kissinger, een toparchitect van de Nieuwe Wereldorde, wordt door velen beschouwd als een van de grootste oorlogsmisdadigers die er zijn. Hij heeft hard gewerkt om zijn ontvolkingsplannen in daden om te zetten.

  Hij werd ook geciteerd en zei:

  “Ontvolking zou de hoogste prioriteit moeten hebben van het buitenlands beleid ten aanzien van de derde wereld, omdat de Amerikaanse economie grote en toenemende hoeveelheden mineralen uit het buitenland nodig zal hebben, vooral uit minder ontwikkelde landen”.

  32. Bill Gates is mogelijk de grootste ontvolker in leven. Volgens hem was zijn vader het hoofd van Planned Parenthood en heeft hij zijn opvattingen over bevolkingscontrole van jongs af aan beïnvloed.

  In een TEDx-lezing legt hij uit dat een manier om de CO2-niveaus te verlagen (die overigens helemaal geen probleem zijn, aangezien het totale CO2-niveau) door de menselijke bevolking te verminderen:

  “De wereld van vandaag telt 6,8 miljard mensen. Dat loopt op tot zo’n negen miljard. Als we nu echt goed werk leveren op het gebied van nieuwe vaccins, gezondheidszorg en reproductieve gezondheidsdiensten, kunnen we dat met misschien 10 of 15 procent verlagen. ” ´

  https://www.globalresearch.ca/list-30-elites-that-support-promote-depopulation/

   • Beste Patrick,
    Waarop baseer je dat?

    Ooit in de Outback van Australië geweest?
    Op de Toendra’s in Rusland?
    De Savanne in Afrika?

  • Beste Antichrist Zit in´t Vaticaan,
   “De aarde biedt voldoende om ieders behoefte te bevredigen maar niet ieders hebzucht.”.

   Mahatma Gandhi

   • @Tigron… juist… in Azië woont 50% vd wereldbevoling op slechts 1% van het werelwijde aardoppervlak. Als we met 8 miljard mensen in Alaska zouden gaan wonen, dan zouden we allemaal onze eigen hectare grond hebben.

    Overpopulatie is FAKE… net als alles. Ze douwen ons zo dicht mogelijk op elkaar zodat we DENKEN dat er overbevolking is, zodat hun leugen over schaarste nog groter kan worden. Nog even en mensen gaan het eens zijn dat er gewoon heel veel mensen dood moeten.

    Zucht… wat zijn we tocn intens dom gemaakt. We zijn allemaal in onze ego’s opgesloten. Overbevolking is de zoveelste mega grote leugen waarmee ze ons in hun schaarste model houden om ons controleerbaar te houden. Deze FAKE wereld kan niet blijven bestaan… het kan gewoon niet. We leven in de eindtijd van hun FAKE wereld… hun leugens crashen, je ziet het in alles. Overbevolking is echt de meest krankzinnige domme leugen om te geloven. Kijk eens op een landkaar en zie hoe WIJ in Nederland met 18miljoen op een postzegel leven, terwijl heel Nederland slechts een weiland is in de grote landen om ons heen. Kijk hoeveel moeite ze moeten doen om hun schaarste model aan ons op te dringen… het is allemaal gelogen. ALLES. En niemand is slim genoeg om eens te kijken hoeveel grondoppervlak er eigenlijk is en hoeveel mensen er zijn. We lopen gewoon blind achter alle leugens aan.

    • @Wake Up!

     ´SEKEM Wahat
     Creëren uit het niets!

     Onder dit motto begon de SEKEM-gemeenschap haar lange reis in 1977 op de moederboerderij in de noordoostelijke Nijldelta met een missie om het woestijnlandschap van Egypte te transformeren en vruchtbaar land te creëren voor biologisch agrarisch gebruik.

     Tegenwoordig is de SEKEM-boerderij niet alleen een natuurlijke habitat geworden voor een groot aantal planten en dieren, maar ook een plek waar mensen met verschillende culturele achtergronden samen werken, wonen, delen, leren en ontwikkelen.

     Met een lopende Greening The Desert Project staat SEKEM voor de grote uitdagingen van vandaag.

     In tijden van enorme bevolkingsgroei, toenemende lucht- en watervervuiling, afnemende biodiversiteit, klimaatverandering, onzekere banen en andere maatschappelijke uitdagingen, wil SEKEM een plek creëren die kan voldoen aan de behoeften van een duurzame gemeenschap.

     Deze plaats ligt 300 km ten zuidwesten van Caïro en heet Wahat.´

     https://pivot.sekem.com/

     https://www.greeningthedesertproject.org/

    • @Wake Up… al eens over nagedscht hoeveel plaatsen er WEL geschikt zijn om te wonen?

     Je denkt in belemmeringen, geheel volgens de programmering. Denk nou eens in mogelijkheden ipv volgens programmering alles meteen als onmogelijk te bestempelen. Met deze houding lopen we braaf aan de leiband van de elites hun dystopie in. Zucht… komop man… alles is gelogen… ALLES. Zoek maar eens uit hoeveel hectares bewoonbaar zijn ipv meteen te roepen dat iets onmogelijk is.

     Mijn hemel… we moeten uit deze gevangenis breken en de meeste mede gevangenen doen niks anders dan te roepen dat alles onmogelijk is en dat alles utopie is. Het westen gaat ineenstorten… tijd om buiten je aangeleerde kaders te kijken. Als deze tijd iets duidelijk maakt, dan is het dat ALLES wat ons verteld juist omgekeerd waar is.

    • Beste Let God sort them out,
     In feite is het allemaal terug te voeren op winstbejag/hebzucht.
     Er is al decennia spraken van ‘ ontwikkelingshulp’.
     Wat is er inmiddels ontwikkeld behalve de ” welvaart” in het westen?
     Maar laten wij ook een hand in eigen boezem steken met het nieuwe mobieltje waarvan de grondstoffen veelal door kinderen uit de grond wordt gehaald.
     Met die prachtige accubak voor de deur met een vergelijkbare soort grondstoffen en gekocht met subsidie die uit onze eigen zak geklopt is.
     Met die glanzende zonnepanelen waarvan weer andere kinderen zich kapot hebben moeten werken.
     En de quasi sportieve fietser met zijn/haar accufiets.

     Nagenoeg geen hond die stil staat bij de oorsprong van ons gemak en ‘ welvaart ( voor zover je het welvaart kunt noemen.)

     Ik blijf er op hopen, die zonnevlam met klasse X.
     Eens kijken hoe de zaken er dan voor komen te staan bij de verwende mens met zijn/haar uit EGO voortgekomen luxe.

     Mijn god, ik ben best wel met mijn medemensen betrokken maar gaandeweg merk ik bij mijzelf steeds meer moeite om dat te blijven doen.
     Soms moedeloos, wanhopig, machteloos, gefrustreerd. maar ook een klein beetje hoopvol.
     Ik kan slechts op kleine schaal mensen tips en/of advies geven t.b.v. henzelf en zonder eigen belang.
     Van de 100 zijn er soms 2- 3 die e.e.a. serieus nemen.
     Bij de overigen ontwaar ik nogal eens een misprijzende glimlach.

     Ik ben blij dat ik o.a. op FN mensen zoals jij, Antichrist en Adriaan en anderen kan lezen zodat het eenzame gevoel van ‘ een roepende in de woestijn’ soms kan loslaten.

     • @Tigron… lees eens over het Kessler syndroom. Dat zou de lopende hersenspoeling in 1 klap beëindigen.

    • Beste Wake Up,
     Zoals wij dat deden met b.v delen van het ijselmeer?
     Om gebieden bewoonbaar te maken is mensenwerk nodig.

     Antichrist heeft al voorbeelden gegeven.

   • Beste Tigron – Wat mij betreft een waarheid als een koe. Geen idee waar die uitdrukking vandaan komt overigens. Er was een dag dat permacultuur mijn hart greep. Vele filmpjes destijds van gezien. Synoniem aan goed beheer van de aarde. Kennis delen, vanuit liefde in plaats van er een commercieel project van te maken, is imo essentieel.

    • Beste Antichrist Zit in´t Vaticaan.
     De uitspraak komt volgens internet van Gandhi vandaan.

     Met de poten in moeder aarde, van zaaien tot oogsten. heerlijk.
     En tijdens het eten extra genieten.
     ( de gevangen mollen laat ik elders weer vrij )

 9. @Let God sort them out
  Wishfull thinking .
  Dat samen samen enz , leg ik even terzijde .
  Je bewoording is waardevol en buiten kijf .
  Mijn geheugen laat mij ietwat in de steek en ook geen behoefte aan om deze of gene te kruisigen .
  Maar iemand zei hier laatst dat preppen een aso move is .
  En het ook belangrijk vond om het op de samen niveau te gaan doen .
  Wat mij ook opvalt dat stellingname en beeldvorming vaak ook in de draadjes dominant is .

  Quote je even “De realiteit gaat bij iedereen landen dat we dit niet kunnen oplossen buiten onszelf, we moeten innerlijk transformeren naar een hoger bewustzijn… de wappies voorop, de massa zal uiteindelijk volgen.” mooi streven . De relatie voedsel en welzijn , heb jij nog elke dag te eten en water en je welzijn ?
  Je stelling is daarom imo wishfull thinking .
  Kende vroeger een gast die nogal biologies en al noten etend en alles volgens de gezondheids toer deed .
  Wars van elke vorm van afwijking en uiteraard geen enkel commentaar dulde .
  Heeft in het verleden een paar zeer intressante boeken van mij geleend die zijn streven naar zijn bewustzijn onderschreef. Nooit meer terug gezien . Onder de noemer dat ik het recht niet had dergelijke werkjes te bezitten > Waren van mijn ouwe deze boeken> Hij kon ook kwaad worden als je op het gras liep . Tot wij hem er een keer op betrapte dat hij een Mars in zijn bakkus stond te proppen . En hedendage hoe herkenbaar met de huidige hang en dwang naar het zogenaamde hoger bewustzijn om de aarde te redden.
  De klimaat hoax , Dude ik kom ook van ver. Zag in 1969 hoe de malloten terug keerde uit de ashram en devoot de verlichte yoga cult introduceerde . En de daarmee gaande golf van ongenoegen en woede wekte door de oprichting van de commune en vrije sex . Die veel ellende veroorzaakte .
  Je mokkel die ff een orgie van de baghwan over zich heen liet gaan, en dacht dat ze dan ff terug kon komen ? F verder niets !

  • @Cor…

   Ik ben geen zweverige Bhagwan idioot of spirituele sex orgie fantast. Dit gaat over de realisatie dat we samen op deze planeet zitten samen moeten werken of alleen verzuipen.

   Ennuh… die Bhagwan ofzo… dat was een charlatan. Iedereen is zn eigen guru, mentor, leider… maar doordat iedereen volgt (Bhagwan of Rutte maakt niet uit) neemt NIEMAND zelf verantwoordelijkheid voor zn denken en doen en laten. Wij worden allemaal bestuurd. Waar ik over praat is dat mensen bewust kunnen worden dat het op ons zelf aankomt. Stop allemaal met volgen van anderen… iedereen wil een fijn leven in vrede en met liefdevolle mensen om zich heen… dat begint niet bij anderen. De hemel op aarde begint bij je zelf!!! Niet bij Bhagwan of Rutte of Trump of Putin of wie dan ook… JIJ bent het begin van een fijne en vreedzame en liefdevolle wereld.

   Wat je hier schrijft over spiritualiteit heeft te maken met ego-sektes. Ego sektes zijn satanisch en idd sex orgies en allerlei andere totaal nutteloze new age bullshit.

   Wat ik schrijf lijkt misschien New Age bullshit. Maar wat ik bedoel met spiritualiteit is zelfrealisatie… beseffen dat jij aan het roer staat en dat jij bepaalt wat je in de wereld manifesteert. Spiritualiteit is de realisatie dat jij, ik, WIJ een kunnen helpen om een hel of een henel op aarde te realiseren. Sex orgies dragen niets bij aan een hemel op aarde. De waarheid en het opgeven van je egoïsme, dat draagt bij aan een hemel op aarde. De meeste mensen zijn zich totaal niet bewust van hun eigen macht en invloed en hun eigen aandeel op de planeet… bijna iedereen volgt anderen ipv zelf verantwoordelijkheid te nemen om een hemel op aarde te creëren. De mensen zijn als sprinkhanen die zonder na te denken en zonder bewustzijn alles kaalvreten. Kijk naar de westerse mensheid, wij consumeren, zonder enig bewustzijn, de hele planeet kaal. Bijna niemand in Nederland staat stil bij de waanzin omdat ze door de Bhagwans (fake guru) worden misleid en juist in een lager bewustzijn worden gebracht. Hoger bewustzijn is niet bezig met iets primitiefs als sex en blind volgen en consumeren.

   Thanks voor je reactie en je onderbouwing. Ik denk dat we er hetzelfde in staan, maar we kijken allebei vanuit een ander perspectief. Mensen moeten zichzelf gaan besturen ipv blind te consumeren en te volgen.

   Ennuh… misschien ben ik een idealist, maar wie niet de juiste dromen maakt, zal nooit in een betere wereld leven.

   Goed weekend Cor… laten we deze hel op aarde veranderen in hemel op aarde door vanuit onszelf te gaan leven als heiligen.

   • @Let God sort them out
    Dank je voor je goede inkijk .
    Goed verwoord .
    Wens je ook een fijn weekend .
    Hartelijke groeten .

  • @ape.c-age – Ligt eraan wat je ervoor met je handen hebt gedaan. Heb in de natuur gewerkt.. en tijdens de pauze wasten wij allen onze handen niet. Goed voor je afweersysteem. Heb je met chemische zooi of anderszins vuile producten gewerkt.. dan wel.

   • @Antichrist… haha… alles is omgekeerd. Mensen wassen juist hun handen met chemische zooi omdat ze denken dat de natuur schadelijk is en chemische zooi juist goed is.

    En zo hebben ze dat overal mee gedaan. Groen is anno 2023 afval, terwijl het 50jr geleden nog compost voor de tuin was. Onkruid is geen onkruid… het zijn gewoon planten en ze hebben vaak allerlei functies en vaak zelfs als voedsel of medicijnen, maar anno 2023. Maar wij labelen planten als onkruid en afval… terwijl onkruid niet bestaat!!! Het zijn allemaal planten. Ze hebben ons op alle levels geleerd om te oordelen en te concluderen en te labelen en allemaal negatieve labels. Ik verwerk al mn groenafval… mn tuin groeit als een malle en mn groene container is meestal leeg. Mijn buren gooien alles weg en hebben allemaal van die crematoria tuintjes met grijs grind.

    We zijn ontmenselijkt door ons te ontkoppelen van de natuur en daarmee ons gezonde verstand. Ze hebben alles op de kop gedraaid. Groen is geen afval!!! De gemeente verkoopt alles en iemand maakt er potgrond van die wij dan weer kopen ipv gewoon zelf te maken. We zijn knettergek gemaakt.

 10. Beste Mensen

  Waarom al die Angst Zaai praktijken gepraterij
  Men moet daar mee ophouden
  Belazeren de domme Massa intellectuelen
  Maak geen Haisa alstublieft
  Niet alleen Oekraïne en Rusland verbouwen Graan Tarwe Zonnebloem
  China doet dat ook en India doet dat ook en nog veel meer landen
  Gas komt niet uit Oekraïne
  Olie komt niet uit Oekraïne
  Water komt niet uit Oekraïne
  Aardappel komt niet uit Oekraïne
  Suiker Komt niet uit Oekraïne
  Zout komt niet uit Oekraïne
  Zonnebloem Olie komt ook niet uit Oekraïne
  Palm Olie komt niet uit Oekraïne
  Enzovoorts Enzovoorts Enzovoorts
  Niks maar dan ook niks komt uit Oekraïne
  Wat lult men dan steeds over oorlog

  Nee het is dat Amerika en de Hielenlikkers landen een list bedenken op rovers pad uit zijn
  Maar de Witte mensen die zich dus Geen Blank bezetenen noemen Dus De Russen die zijn altijd 100 stappen voor ook in denken
  Zie maar Wie was het eerst op de Maan ?
  Geen Amerikaan denkt erom
  Wie was als eerst het langs in de Ruimte ?
  Geen Amerikaan denkt erom
  Enzovoorts Enzovoorts Enzovoorts
  Die kunnen en mogen dus ook niet worden overrompeld door de terroristen

  Want dan gaan de Joden Christenen en hun gezamelijke kind Issslala lammm op de Heibel trom blazen
  Dan komt er een Burger oorlog over de heele Wereld
  Van deur tot deur zal er worden gevochten
  Onenigheid onder iedereen
  Jaaaa ook die Criminelen onderling zullen elkander niet kunnen luchten
  Te wete de Joden Christenen en hun gezamelijke gehandicapte kind genaamd Issslala lammm de transgender kind welken nu nog gezamelijk een klein beetje bescherming genieten onder de dekmantel Paraplu genaamd Shaytaan = Satan via de All Alien door gespleten Tong mentaliteiten ZoeteGod ZureDuivel
  Dezen zullen komen te vervallen
  Want die boom wortels zijn poreus en uitgedroogd geraakt
  Onderhoud plegen hebben GodDuivel figuren nooit geleerd
  Kan ook niet want zaagsel blijft zaagsel
  Als men die zaagsel gaat vervangen door water dan gaat het te veel klotsen tijdens het lopen en is balans moeilijk te bewaren met daarbovenop dat lawaai geklots ook nog
  Zorgt voor veel pijn in de bovenkamer
  Hersenen ? Wat zijn dat ?
  Nooit van gehoort
  Europeanen kunnen heel goed snijden in een lichaam
  Maar niet alleen dat die hebben ook ondingens waaruit een kogel met een hoge snelheid uit kan komen ontwikkeld wat uit den boze was
  Verbods Wet vanuit de Echte Bijbel is hier wederom bij overtreden
  Met dezen kunnen die ook nog schade aanrichten aan allerlei belichamingen
  Maar binnen in een lichaam zit de leegte ook
  Die word ten aller tijde schade toe gebracht
  Kan men ook snijden zonder schade aan te richten te brengen aan de Lucht ??
  En door al die andere ondingens
  Nee hè ?!

  Dank U

  • De wakkere groep kijkt alle kwaad op aarde aan… om het na veel herhaling los te laten. Waardoor de mensheid bevrijd zal worden van al deze duisternis. Alles gaat precies zoals het moet gaan. Door al dit duister vinden we straks het licht terug en kunnen we de hele mensheid uit het duister naar het licht leiden.

   Alles komt goed Ringo… alles gaat volgens plan. We zijn het collectief ego aan het opheffen en het collectief bewustzijn zal een wederopstanding beleven. Van donker naar licht, van angst naar liefde. Maar eerst moet de kritieke massa al het kwaad op aarde aankijken en loslaten om weer bij de liefde te komen. De mensheid is aan het ontgiften.

   • Beste Mensen

    Groot gelijk alles geschied zoals het Alomtegenwoordige het Wil

    Als een paar kamers van een labyrinttje te vol raken
    Dan raakt die Bal in onbalans
    Vervolgens gaat die zichzelf herstellen
    Zwaartepunt verleggen

    Mieren Maken Mieren hopen
    Mensen de Grootste na Apers kopiëren
    Zijn gelijken aan de mieren
    Die mensen maken WolkenKrabbers
    Helaas zijn mieren altijd de baas
    Die lopen daarbovenop nog overheen en die mieren maken ook daar nog eens mieren hopen nesten en meer overheen
    Het Ego van in een mens kan niet eens opbotsen tegen een onschuldige mier laat staan alle andere onschuldigen
    De mensen zijn een paar dingens vergeten zoals Universele liefde , Zelfbeheersing

    Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in