De Britse scholen zijn niet alleen in de zomer gesloten. De herfst blijkbaar ook. Honderden scholen in heel Engeland worden gedwongen te sluiten omdat ze dreigen in te storten op de hoofden van de kinderen. Dat alleen al zegt veel over de vervallen staat waarin Groot-Brittannië vandaag de dag verkeert, schrijft Finian Cunningham.

Bij deze beschamende klap voor het Britse prestige komt nog de gerapporteerde vernietiging van de Challenger 2 tank die eerder dit jaar met veel tamtam werd ingezet in Oekraïne.

De zogenaamd onoverwinnelijke tank werd eerst in zijn sporen tegengehouden door een Russische mijn, en vervolgens werd de koepel er prompt afgeblazen door een inkomende Russische Kornet-raket. Het zou de eerste keer zijn dat de Challenger 2 zo zichtbaar werd vernietigd. Zelfs de verslaggeving van de BBC kon de schok van zo’n klap voor de veronderstelde Britse militaire kracht niet verhullen.

Bij eerdere inzetten tijdens de misdadige oorlogen van Groot-Brittannië in Irak en Afghanistan, moesten de Challengers het opnemen tegen militair zwakkere tegenstanders. Ze kregen een overdreven reputatie als robuuste vechtmachines. Nu ze het moeten opnemen tegen de vernietigende Russische vuurkracht, wordt het Britse materieel meer op de proef gesteld – en doet het het niet zo goed.

Het was dus een slechte week voor Groot-Brittannië. Scholen die afbrokkelen van goedkope betonconstructies en dan de formidabele Challenger-tank die als een kartonnen doos in elkaar wordt gestampt onder Russische aanvallen.

Interessant genoeg is er een lichamelijk verband met de schijnbaar ongerelateerde Britse tegenslagen in de vorm van Rishi Sunak, de ongekozen premier van Groot-Brittannië. Hij nam in oktober 10 Downing Street over nadat zijn voorgangster Liz Truss werd afgezet vanwege haar gapende incompetentie. Truss was nog maar een paar weken in functie en nam het stokje over van Boris Johnson, die moest opstappen na eindeloze corruptieschandalen.

  Britse journalist keert terug uit West-Oekraïne: "Het zit er vol met nazi's"

Sunak, een rijke erfgenaam van Indiase afkomst wiens superrijke Indiase vrouw geen belasting betaalt in Groot-Brittannië, werd in de baan van premier geschoven als onderdeel van een opschudding binnen de Tory-partij. Hij is niet door het publiek gekozen voor zijn huidige functie. Dat is pas Britse democratie!

Als premier nam Sunak in januari van dit jaar het besluit om Challenger 2 tanks naar Oekraïne te sturen. Deze stap werd gezien als een gedurfde escalatie en zette andere leden van de NAVO alliantie ertoe aan om zwaardere wapens naar het regime in Kiev te sturen. Het werd gevolgd door Duitsland dat zijn Leopard 2 tanks leverde, de Fransen die AMX-10’s doneerden, en er wordt gesproken over de Amerikanen die uiteindelijk hun M1 Abrams zullen sturen.

Sunak bejubelde zijn beslissing om 14 van de zogenaamd beste Britse hardware te doneren als een revolutie die de Oekraïense troepen in staat zou stellen om door de Russische linies te stoten.

Acht maanden later heeft de vermeende Britse game-changer het Oekraïense leger echter geen enkele winst opgeleverd, net zomin als de Duitse Leopard 2 tanks of alle andere “wonderwapens” van de NAVO.

Het tegenoffensief van de NAVO tegen Oekraïne verandert zelfs, volgens bijna alle verslagen, snel van een mislukking in een ramp nu troepen en uitrusting gedecimeerd worden door de superieure Russische vuurkracht. Zelfs voormalige Britse legerofficieren erkennen de rampzalige nederlaag op het slagveld.

Onder de niet-gekozen Sunak heeft Groot-Brittannië in totaal £4,6 miljard ($5,7 miljard) aan militaire hulp toegezegd aan Oekraïne. Groot-Brittannië is de op één na grootste sponsor van het naziregime in Kiev na de Verenigde Staten, die ongeveer $44 miljard aan militaire leveringen aan Oekraïne heeft toegezegd.

  Oekraïne en het uitsterven van de mensheid

Luister goed. Terwijl Sunak gemakkelijk groen licht heeft gegeven voor de levering van Challenger 2 tanks, evenals granaten met verarmd uranium, Storm Shadow kruisraketten en spionage- en gevechtsvliegtuigen van de RAF aan de Zwarte Zee, heeft zijn persoonlijke verwaarlozing van schoolherstelprojecten in Engeland honderden instellingen in gevaar gebracht.

Vóór zijn benoeming tot premier door de Tory Party was Sunak de Britse kanselier van de schatkist, ook wel bekend als de minister van Financiën. Traditiegetrouw woont de Britse minister van Financiën in Downing Street 11. Hij wordt gezien als de op één na belangrijkste minister van Financiën. Het wordt gezien als het op één na machtigste politieke ambt na de premier, omdat de kanselier de budgetten voor alle andere regeringsdepartementen controleert.

Toen hij kanselier was in 2020-22, sneed Sunak bijna 50 procent in de financiering voor de reparatie van scholen. Dat was ondanks waarschuwingen van commissies van onderwijsdeskundigen dat er een crisis dreigde door vervallen betonnen structuren. Die crisis manifesteert zich nu met de gedwongen sluiting van meer dan 100 scholen in heel Engeland als het nieuwe schooljaar deze maand begint. Het is een nationaal schandaal geworden door de angst dat het leven van leerlingen en leraren in gevaar is door instortende muren en daken.

Rijkeluiskind Rishi Sunak kan direct de schuld op zich nemen voor een groot deel van het schandaal, zelfs als hij zich probeert te onttrekken aan het accepteren van verantwoordelijkheid.

Deze man is net als veel andere Westerse politieke leiders een charlatan en een zielige ja-knikker voor de door de VS geleide proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne.

Sunak draagt graag tweezijdige vriendschapsarmbandjes om zijn pols en hij is geneigd om in het openbaar hindoeïstische vredestekens te geven.

  Westerse media en militaire analisten nog steeds verdwaasd en verward over de oorlog in Oekraïne

Ondertussen geeft de ultra-geprivilegieerde bewoner in Downing Street voor miljarden dollars aan wapens aan Oekraïne, betaald door de Britse belastingbetalers via meedogenloze bezuinigingen op hun openbare diensten, inkomens en sociale omstandigheden. Oorlog en armoede gaan hand in hand in Groot-Brittannië.

Er wordt geschat dat het ongeveer 1 miljard dollar zou kosten om de in verval geraakte Britse scholen te verbeteren, wat ongeveer een vijfde is van wat Sunak aan militaire hulp aan Oekraïne heeft toegezegd. En toch hoeft deze oorlogszuchtige charlatan niet eens verantwoording af te leggen aan de Britse burgers.

Het is duidelijk dat de ongekozen Britse premier het financieren van een zinloze, bloedige overzeese oorlog – die zou kunnen uitmonden in een nucleaire wereldoorlog – als een hogere prioriteit ziet dan het onderwijs en de veiligheid van Britse kinderen. Durven we te zeggen dat dit komt omdat hij geen democratisch gekozen leider is? Hij is een abjecte vazal van het Amerikaanse imperialisme. Van veel van zijn voorgangers in Downing Street kan gezegd worden dat ze van dezelfde kruiperige zwakheid waren. Maar de zittende en onberekenbare Sunak is absoluut schaamteloos.

De obscene verkeerde toewijzing van openbare middelen door een niet-gekozen premier zegt alles over het vervallen Groot-Brittannië. Het is alleen in naam een democratie, en zelfs dat is een rekbaar begrip geworden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Oekraïense presidentZelensky dringt aan op een “Grote Reset” en eist het einde van het gebruik van fossiele brandstoffen in EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin denkt niet dat het buitenlands beleid van de VS zal veranderen als Trump wordt herkozen (en hij heeft waarschijnlijk gelijk)
Volgend artikelSchokkend wetenschappelijk paper onthult dat mobiele telefoonsignalen het vrijkomen van biologische ladingen kunnen activeren van grafeenoxide dat in het lichaam wordt geïnjecteerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Inderdaad, Engelse Tanks naar de maan, scholen storten in, en Birmingham Failliet.
  Wie regeert er in Engeland?
  Ik denk dat het een Curator is.

 2. Engeland was altijd al een armoedig zooitje. Wel eens in industriesteden geweest en in arbeiderswijken? Je broek zakt er van af. Dit is dan ook een te verwachten vervolg, scholen te bouwvallig. Je verwacht het daar niet.

 3. met die Indiase premier lijkt hij de England te gaan verhongeren….zoals de queen en co ooit miljoenen mensen in India heeft laten kreperen in de straten…tja misschien doet hij dat weloverwogen…loontje om zijn boontje..enz..No Mercy 👹👹

  • @ frans september 14, 2023 at 19:17,
   Frans scholen zijn eerdaags toch overbodig, met de Covid injecties wordt iedereen extern via het 5G netwerk al herprogrammeert. De volgende stap is ieder kind een chip inbrengen. Dan kunnen ze extern elke kennis die het kind nodig heeft via het 5G uploaden. Daar heb je geen scholen meer voor nodig. Voor de gehoorzaamheid wat je vroeger op scholen leerde kan nu via het 5G doen. Dus wat is het probleem? Kunnen die scholen weer mooi ruimte maken voor woonhuizen of andere gebouwen, waar weer geld aan verdient wordt door het bedrijfsleven.

 4. Of het hem veel zal boeien ?
  Hij was gewaarschuwd en daarnaast gaan de kinderen van die Indiase premier gaan waarschijnlijk naar een prive-school.

 5. ….Ik HOOP dat wanneer (niet als) deze waanzin totaal uit de hand loopt, dat London een van de eerste plaatsen is die worden ‘gesmolten’ ….en zoals het nu gaat mag Brussel na Vaxxington spoedig daarna volgen ….welke zin heeft het bestaan in deze ellendige fake woke klote wereld nog ? N I K S !

 6. Daarom komt er geen oorlog. Omdat heel de rotte puinhoop vanzelf instort. Ze kunnen het niet. Het onderwijs in België is een puinhoop. Iedereen op de universiteit die netjes gewassen is en met mes & vork kan eten krijgt een diploma. Zag daarnet dat arbeiders in de USA 36% (zesendertig!) opslag eisen. ZEE krijgen zoal direct 20 %. Heel de boel zakt in elkaar. Daarom komt er geen oorlog, of juist wel.

 7. De Britten lieten zich altijd enthousiast voor het karretje van de zionisten spannen. Ze moordden in hun opdracht de nederlandse en duitse boeren in Zuid-Afrika uit tijdens de boerenoorlogen en verhongerden hun vouwen en kinderen in de concentratiekampen, zodat de zionisten ongehinderd de bodemschatten konden plunderen: goud en diamanten. Toen ze de blanken hadden gedecimeerd haalden ze negers binnen om het werk voor ze te doen. Zij zijn direkt verantwoordelijk voor de genocide op de blanken in ZA, toen en nu.
  En hun weerzinwekkende bombardementen op de duitse burgerbevolking in WWII, de vuurstormen in Hamburg, Dresden…..onder leiding van de cynische, alcoholistische Churchill die heel goed wist wat voor tuig de zionisten waren, maar financiëel afhankelijk van ze was.
  Het is hetzelfde verhaal als de VS: al die verschrikkelijk oorlogen die de amerikanen hebben gevoerd voor hun zionistische eigenaren.
  En nu gaan ze zelf voor de bijl.
  En ook in de VS dreigt de kans op een Indiër die het voor het zeggen krijgt in de regering: Harris, Ramaswamy. Een eindeloze rij van indiase CEO’s heeft het pad al gebaand.
  They get what’s coming to them.

  • Als je hier in het Brusselse bij oudere mensen begint over “de juifs” krijg je gratuit een lading afkeur en haatpraat van mensen die een gans leven ervaringen en inzichten hebben vergaard. Zelfs onze Belgische wetgeving is zo aangestuurd in functie van de heel lange tenen van de Joden. Geen hond gedraagt zich naar zijn baas als het volledige parlement naar de wensen van Israël, blind voor alle misdaden in Palestina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in