Ik heb geprobeerd een nauwkeurige analyse te geven van het conflict in Oekraïne. Dit is geen eenvoudige taak omdat er weinig publiekelijk beschikbare informatie is over hoe het Kremlin de uitbreiding van het conflict ziet. Frankrijk heeft troepen gestuurd. De Amerikaanse minister van Defensie zei dat er uiteindelijk NAVO-troepen naar Oekraïne zullen worden gestuurd en Europese regeringen bereiden zich voor op een oorlog met Rusland over 4 of 5 jaar, schrijft Paul Craig Roberts.

Poetins oorspronkelijke doelen waren de bevrijding van de Donbas-regio en de denazificatie en demilitarisering van Oekraïne. Hoe denazificatie en demilitarisering van Oekraïne bereikt moesten worden zonder de verovering van Oekraïne was nooit duidelijk.

Het verschijnen van langeafstandsraketten, dat wil zeggen raketten waarvan het bereik verder reikt dan het slagveld tot in Rusland, leidde tot verklaringen van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat Rusland het bereik van de raketten zou moeten compenseren door meer van Oekraïne in te nemen om een bufferzone te creëren. Aangezien het bereik van de raketten die het Westen stuurt steeds groter wordt, is het gevolg dat de bufferzone steeds groter wordt en dat heel Oekraïne veroverd en bezet moet worden en dat er een Russisch-vriendelijke regering in Oekraïne geïnstalleerd moet worden. Er zijn al berichten over Oekraïense drone-aanvallen op Tatarstan in Centraal-Rusland, duizend kilometer van de frontlinie in Oekraïne. Het conflict is duidelijk geen beperkte militaire operatie. https://www.rt.com/russia/598116-airports-closed-factory-evacuated-tatarstan-drone/

Of Poetin begrijpt dat zijn “beperkte militaire operatie” niet langer praktisch is, is onduidelijk.

Het Oekraïense leger is verslagen. Meer mobilisatie zal alleen maar resulteren in een hoger dodental voor de Oekraïners. Dus hoe gaat het conflict nu verder?

  De Derde Wereldoorlog is al begonnen, maar de waarheid wordt tot het laatste moment voor het publiek achtergehouden

Ik vermoed dat het Russische leger Charkov zal omzeilen en het omsingeld en afgesneden zal achterlaten. De restanten van het Oekraïense leger zullen zich waarschijnlijk herpositioneren op de westelijke oever van de rivier de Dnjepr. Rusland zal, als het Kremlin het conflict ooit serieus neemt, Odessa innemen tenzij de VS/NAVO Odessa eerst bezetten.

De vraag is of dit een einde zou maken aan het conflict of dat West-Oekraïne zich zou vullen met NAVO-troepen om een vijandig regime tegenover Rusland in stand te houden. In het laatste geval is het conflict niet langer tussen Oekraïne en Rusland, maar tussen het Westen en Rusland. Poetin zou de Russische gebieden hebben gered, maar Oekraïne zou gemilitariseerd blijven. Deze keer met de VS/NAVO.

Het feit dat het Kremlin in het begin niet doortastend heeft opgetreden, zal Rusland met een etterend probleem hebben opgezadeld.

Washington zal Poetin verder onder druk zetten met een poging tot kleurenrevolutie in Georgië, net als Oekraïne een voormalige Russische provincie. Een succesvolle kleurenrevolutie zou Washington in staat stellen een tweede front tegen Rusland te openen.

Een kleurenrevolutie in Georgië is de bedoeling van Washington. De Georgische wetgevende macht heeft onlangs de Wet Transparantie Buitenlandse Invloed aangenomen. Deze wet verplicht niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) die zich bezighouden met het bevorderen van de belangen van een buitenlandse mogendheid om hun donateurs bekend te maken.

Blijkbaar heeft de wetgever te lang gewacht om de dreiging onder ogen te zien. De door het buitenland gefinancierde organisaties slaagden erin om wekenlang demonstranten de straten van de hoofdstad op te jagen en de Georgische president onder druk te zetten om zijn veto over het wetsvoorstel uit te spreken. De regering krabbelde terug van een eerdere poging in 2023 om de wet aan te nemen toen ze geconfronteerd werd met straatprotesten. https://www.rt.com/russia/597835-georgian-president-vetoes-controversial-law/

  Oekraïners gebruiken hun volk als menselijk schild - zegt Rusland

Het Biden-regime zei dat de wetgeving “de democratie ondermijnt” en de EU zei dat ze de toegang van Georgië tot de Europese Unie zou blokkeren. Natuurlijk ligt Georgië niet in Europa en heeft het niets te zoeken in de EU. Het is duidelijk dat de belangstelling van Washington en Brussel voor een wet die betrekking heeft op de binnenlandse aangelegenheden van Georgië aangeeft dat de wetgeving wordt gezien als preventie tegen een kleurenrevolutie en dat het Westen zo’n revolutie voor ogen heeft. Washington biedt een preferentiële handelsbehandeling aan als Georgië zich openstelt voor een omverwerping. https://sputnikglobe.com/20240521/us-tries-carrot-and-stick-to-subdue-georgia-1118568454.html

De premier van Georgië zegt dat het land de wet op buitenlandse agenten nodig heeft om Georgië te beschermen tegen krachten van buitenaf die een “Georgische Maidan” willen lanceren. https://www.rt.com/russia/598091-georgia-ukraine-foreign-agents-bill/ Men kan zich afvragen of Poetin opnieuw aan de kant zal blijven staan en zal toestaan dat Washington hem nog meer problemen bezorgt.

Washington gebruikte Georgië tegen Rusland in 2008 toen Georgische troepen Zuid-Ossetië binnenvielen, wat resulteerde in een interventie door het Russische leger. Een succesvolle kleurenrevolutie zou een tweede front, of een vervangend front, tegen Rusland openen. Er zijn geen aanwijzingen dat het Westen van plan is zijn provocaties aan het adres van Rusland te staken.

Gilbert Doctorow legde onlangs uit dat de provocaties zo’n roekeloos en gevaarlijk niveau hebben bereikt dat Rusland militaire oefeningen ondergaat om het gebruik van tactische kernwapens in Europa tegen de NAVO te oefenen. https://www.paulcraigroberts.org/2024/05/22/the-ever-widening-war-60/

Poetin werd gedwongen om in te grijpen in Donbas. Hij probeerde de interventie te beperken tot Donbas, maar het Westen stond erop de oorlog uit te breiden. De oorlog is nu zo ver uitgebreid dat Rusland zich voorbereidt om, mocht dat nodig zijn, de militaire capaciteit van de VS/NAVO in Europa weg te vagen.

  Soms maakt de democratie het mogelijk dat de wil van het volk staatspolitiek wordt: dit bewogen weekend in Washington en in Slowakije

Doctorow heeft er geen vertrouwen in dat het Westen tot bezinning zal komen. Ik ook niet.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Orban: “Ik zie dat links aan de kant van de oorlog staat, omdat zij ons er in willen meeslepen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAMERIKA’S LAATSTE ZUCHT: Volledig interview met Dmitry Orlov, veelgeprezen auteur van De Vijf Stadia van Instorting
Volgend artikelRussische troepen gebruiken honderden ‘Stealth Suits’ in Oekraïne (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. “ Doctorow heeft er geen vertrouwen in dat het Westen tot bezinning zal komen. Ik ook niet.”
    Daarom leven we nu in de eindtijd.
    Dit zijn de laatste krachtmetingen tussen enerzijds vrije mensen en anderzijds totalitaire ideologieën.
    Ik weet niet wie gaat winnen, maar de vrije mens waartoe ook ik behoor, is voor mij de enige manier waarop ik kan/wil leven.

  2. over 4-5 jaar hoeft er geen oorlogsvoering meer te worden uitgevoerd omdat dan de wereld zichzelf vernietigd omdat de mens die al reeds veroorzaakt heeft Als je over de A2 rijdt die lijkt het wel een mierenhoop van auto´s die achter elkaar rijden en bijna voortdurend stil staan Toen ik 50 jaar geleden over die weg reed toen waren aan beide zijden van die weg grote oppervlakten waar je kan genieten van het stilleven en natuur waar akkers en weiden te zien waren Maar sinds de laatste 10 jaren zijn daar loodsen en betonnen dozen opgebouwd zo ver als je nog kunt zien Grote distrubutie centrums van honderden meters lang worden uit de grond gestampt om om het vervoer op de snelweg te verminderen met kleinere vervoer middelen,,,, zo is de gedachte van de provincie waar deputees zitten die daar gekozen zijn die alleen maar drinken en eten op vergaderingen en bijeenkomsten nuttigen en verder tegen alles ja zeggen… om de zogenaamde werkgelegenheid!!!! Voorbeeld hiervan zijn,,,, Nedcar uitbreiding en sterrebos dat nu braak ligt en de fabriekshal nu verlaten is en verlaten nu de subsidie van het rijk-provincie!!! op is,,,,, en de bouwers van auto´s naar Roemenie gaan en dus niet naar nederland komen…. waar de EU daar weer miljarden naar toe sluist om werk aldaar te creeren De werkgelegenheid die voor Nedcar werd goedgekeurt,,,,, daar werkten meer buitelanders zoals oostblokkers dan Nederlanders!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in