Alleen al in het afgelopen jaar heeft de Britse publieke staatsomroep BBC 256.000 huishoudens verloren die betalen voor televisielicenties. Naast het afnemende vertrouwen wenden zich ook steeds meer mensen naar diensten als Netflix en YouTube.

Net als de publieke omroep NPO in Nederland wordt de BBC ervan beschuldigd een sterke linkse oriëntatie te hebben, wat ertoe heeft geleid dat het Britse vertrouwen in het bedrijf is afgenomen met een meerderheid die nu negatief is ingesteld.

De verplichte TV-licentie kost ongeveer 170 euro per jaar. Momenteel lopen degenen die zonder te betalen naar de BBC kijken het risico op gevangenisstraf, maar de regering van premier Boris Johnson is van plan om uitgebleven betaling te decriminaliseren. Onlangs waren er ook berichten dat Johnson overwoog om de televisielicentie helemaal af te schaffen.

In 2019 annuleerden iets meer dan 1,6 miljoen Britten hun televisielicenties, tegenover bijna 1,4 miljoen het jaar ervoor. Het verminderde aantal betalende huishoudens betekende voor de BBC een verminderde cashflow van ongeveer 60 miljoen euro.

In dezelfde periode hebben verschillende prominenten van het bedrijf aanzienlijke salarisverhogingen ontvangen, wat ertoe heeft geleid dat de pogingen om het bedrijf in te krimpen mislukten. Tegelijkertijd is meer dan 100 miljoen euro opzij gezet om programma’s te creëren met meer “diversiteit” om te voldoen aan de eisen van de racistische Black Lives Matter en haar blanken-hatende sympathisanten.

In verband met de bevooroordeelde berichtgeving van het bedrijf over BLM en de rellen deze zomer, reageerden veel Britten door deel te nemen aan een campagne onder de naam #DefundTheBBC op social media.

John Cleese is moe van de politieke correctheid van “lichtgeraakte, emotioneel onstabiele mensen”

Farage filmt Franse marine die volgeladen migrantenboot naar Britse wateren escorteert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here