Fotofuck Frontnieuws via screenshot YouTube / Eudebates.tv

Gisteren hield de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, een toespraak in Brussel. Ze zei dat het Coronavirus liet zien hoe kwetsbaar onze waardegemeenschap was en dat de klimaatdoelstellingen veel verder moeten gaan dan ze tot nu toe hebben gedaan. Ter gelegenheid van het migratiepact, dat volgende week wordt gepresenteerd, heeft Von der Leyen duidelijk aangegeven waar de reis naartoe gaat.

Bij haar aantreden in 2019 beloofde de EU-voorzitster dat zij een nieuw migratiepact zou presenteren. Die tijd is nu aangebroken: “Volgende week zal de Commissie haar nieuwe migratiepact presenteren”, kondigde Von der Leyen aan. “Wij allemaal” moeten bereid zijn om compromissen te sluiten, eiste de Duitse politicus. Dit was de enige manier waarop “een oplossing kon worden gevonden”.

‘Zeenoodredding’ geen optie maar een plicht

Von der Leyen kondigde aan dat het nieuwe migratiepact wordt gekenmerkt door “menselijkheid”. Deze menselijkheid moet echter niet vrijwillig zijn: “Het redden van mensen in nood op zee is geen optie, maar een plicht. En de landen die hun wettelijke en morele plicht doen of die meer blootgesteld zijn aan migratie dan andere, moeten kunnen rekenen op de solidariteit van onze hele Europese Unie”.

Het plan van de Moria-brandstichters werkt

Natuurlijk bleven de Moria-migranten ook niet onvermeld. Asielzoekers steken het kamp in brand om verder te kunnen gaan naar rijkere Europese landen en als de voorzitster van de Europese Commissie haar zin krijgt, zal de berekening van de Moria-brandstichters haar vruchten afwerpen. Want Europa moet gezamenlijk handelen: “De beelden uit het kamp in Moria herinneren ons er pijnlijk aan dat Europa hier gezamenlijk moet optreden”.

Bindend of niet?

  EU pusht voor verlenging vaccinpassen nu veel landen beperkingen beginnen te versoepelen

Formeel gezien is het EU-migratiepact niet juridisch bindend voor de EU-landen. Het handelt zich om een zogenaamde “Soft Law”. De strategie achter dergelijke initiatieven is om de implementatie van de “zachte” richtlijnen te bereiken door middel van sociale druk op regeringen. Als dit regelmatig gebeurt, wordt de “zachte” wet een harde wet, in die zin dat hij verandert in internationaal gewoonterecht.

De dictatoriale toon van Von der Leyen maakt in haar toespraak er geen geheim van dat er geen sprake kan zijn van vrijwilligheid:

“Maar ik wil mezelf duidelijk maken: Als we meer doen, verwacht ik dat alle lidstaten dit voorbeeld zullen volgen. Migratie is een uitdaging voor heel Europa – daarom moet heel Europa zijn rol spelen.”

Stil en heimelijk: Hoe de EU een nieuw migratiepact invoert

Vorig artikelDuitse autoriteiten worden bekritiseerd voor het groeiende ‘rechtsextremisme’ in de gelederen
Volgend artikelVertrouwen in de BBC keldert – verliest miljoenen licentiehouders
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Plicht wil simpelweg zeggen dat het verplicht word….verplicht om zeer waarschijnlijk immigranten in huis te moeten nemen, te moeten voeden en in de toekomst z behalve bed en brood ook slaappartner te moeten bezorgen. Dat zijn de vrouwen van Europa die straks door de EU tot hoeren worden gemaakt. Nu nog niet, maar het zit in de koker.

  Nederland zal voor de verkiezingen in maart 2021 een groot deel van de macht overdragen aan de EU, net als Duitsland en Frankrijk. De reden is dat als op nationaal vlak een oppositie partij aan de macht komt deze zonder tanden is, feitelijk niets essentieels meer kan. Wanneer EU wetgeving en macht prevaleert over nationale wetten en besluiten dan is een land niet langer zelfstandig. En uit die unie willen stappen zal vrijwel onmogelijk zijn, enkel via een oorlogsverklaring waarop de EU het EU leger zal inzetten, behalve de eenheden die uit het land waar conflict mee is komen, die zullen naar het uiterste punt van de unie worden verscheept. Daarmee is een land waarvan het leger elders is machteloos. Met een soort vliegende EU politie macht kan dan iedere vorm van verzet worden opgebroken…..de leidende figuren kunnen ter plekke worden afgeschoten volgens geldend EU recht waarbij de EU als macht boven een land staat.

  Letterlijk: op dit moment heeft de EU politiemacht een vrijbrief tot het doden van burgers in lidstaten en MAG de politie van die lidstaten NIETS doen. NIETS, behalve een klacht indienen bij de EU, welke dan ter zijner tijd door een commissie zal worden beoordeeld. En dat is het meeste recht dat u en ik zullen krijgen. Dit is wat het nu is. Deze wetgeving is al ruim een jaar van kracht.

  Voor de verkiezingen in 2021 zal Nederland zichzelf hebben opgeheven maar in naam zal Nederland een geweldige democratie zijn met alle toeters en bellen. Tot u de mond opendoet en meestanders krijgt, dan wacht u vervolging in eender welke vorm.
  Verkiezingen in 2021 zijn puur symbolisch en hebben geen waarde meer.
  De grondwet is een mes geworden waarmee word gesmeerd, gesneden en gestoken, al naar believen.
  We stonden erbij en door de enorme onpersoonlijkheid hebben we geen sjoege waar we moeten beginnen met de bevrijding….dus rijd iedereen als een afgerichte hond naar daarvoor aangewezen een Haags plasveldje om zichzelf vervolgens te laten afslaan door een stel heren en dames met stokken en ander wapentuig. En we noemen het vrijheid van meningsuiting en demonstreren. Volgens mij is het een vorm van afreageren door geestelijk te mastruberen, door te denken dat een handtekening of een bord op een stokje waarde heeft. Of een fiets met slingertjes en toeters en dan roepen dat je protesteerd.

  Protesteren doe je met fakkel, hooivork en touw in de hand, bij de leiding van het instituut voor de deur, en achter die deur. En dan word je gehoord, tot die tijd ben je een circusact.
  De moslims hebben dat begrepen, die slachten hier en daar wat onschuldigen af en vervolgens geeft de politie feestjes en de regering geld en worden wetboeken omgebogen….

  Lijkt me voor iedere petitie tekenaar of demonstrant een verplicht stukje lesvoer, en “eye” opener over hoe je tot een gelijkwaardige onderhandelings partner kunt zijn wanneer met regeringen en overheden word gesproken….

  Pleeg honderd demonstraties en geen 10 zullen er enige nut hebben,
  Hang tien pluche beren en berinnen en honderd zullen uw hand schudden en met goud overladen.

  En dat is de realiteit.

 2. Waarom een plicht??? Wij, en Europa zijn niemand iets verplicht. Wij de burgers van de EU hebben van na de tweede wereldoorlog honderden miljarden aan Afrika geschonken om landen hier te steunen en wat is tot
  op heden gebeurt in deze contreien, NIETS. Het is dezelfde rotzooi als 50 jaar geleden.
  Deze mensen zijn vaak gelukszoekers en zetten Europa op zijn kop. En wanneer Europa volledig is afgebroken
  dan willen ze weer terug naar hun “vaderland”. Zo zal het wel gaan en dan zijn wij de hulpzoekenden.
  En die gene die dan denkt dat wij hulp krijgen uit Afrika of uit het Midden Oosten die heeft wel een enorme
  dikke balk voor zijn hoofd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in