Foto Mark Rutte: Screenshot YouTube (https://youtu.be/D3QPmphUK_M)

De Amsterdamse politicoloog Prof. Kees van der Pijl legt uit hoe de regering in Nederland heeft gefaald en waarom de Nederlandse premier Mark Rutte maandag is afgetreden.

De Nederlandse premier Mark Rutte kondigde maandag zijn ontslag aan als premier en als voorzitter van de conservatief-liberaal-burgerlijke Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Na de verkiezingen in november wil hij zich terugtrekken uit de politiek. Zijn besluit ging alleen over Nederland, zei Mark Rutte tegen het parlement, volgens een artikel in de Spiegel met de titel “Die einzige Antwort sind die Niederlande”, schrijft RT.

Volgens het verslag had Rutte “persoonlijk besloten” om volledig “onafhankelijk” van de ontwikkelingen van de afgelopen weken uit de politiek te stappen. “Er is de afgelopen dagen veel gespeculeerd over wat mij heeft gemotiveerd om … Het enige antwoord is Nederland,” citeerde Der Spiegel Rutte.

In een interview met Felicitas Rabe op maandag legde de Amsterdamse hoogleraar politiek dr. Kees van der Pijl uit hoe Rutte in feite de val van de Nederlandse regering zelf heeft uitgelokt. Volgens Van der Pijl is de ontevredenheid onder de Nederlandse bevolking over het landbouw- en migratiebeleid van de regering blijven groeien. Zo hebben aan de regering loyale boerenorganisaties twee weken geleden de onderhandelingen met de regering over de onteigening van boerderijen afgebroken. Een demonstratie georganiseerd door radicale boerenorganisaties in Den Haag werd grotendeels verhinderd door de politie en zelfs geboycot door de nieuwe boerenpartij BBB.

Maar de doorslaggevende factor voor de regeringscrisis was de massale ontevredenheid over het Nederlandse migratiebeleid, aldus de Amsterdamse hoogleraar politiek. De bevolking wil de toenemende excessen van hun allochtone medeburgers in en rond de asielcentra niet langer tolereren en stond steeds kritischer tegenover immigratie.

  Er zijn twaalf Duitsers nodig om te werken en belasting te betalen om de kosten van slechts één migrant te financieren

De ruzie in de regering was uiteindelijk ontbrand over de kwestie van gezinsimmigratie. Mark Rutte had de partijen in de regeringscoalitie twee alternatieven gegeven om over te beslissen, die – zoals Van der Pijl uitlegde – nauwelijks van elkaar verschilden: Volgens het ene alternatief zouden alleen familieleden van vluchtelingen die oorlogsgebieden ontvluchten en dus direct getroffen zijn door oorlogsgeweld zich bij hen mogen voegen. In de andere variant zouden ook familieleden van vluchtelingen die uit oorlogsgebieden waren gevlucht waar oorlogsgeweld had plaatsgevonden, zich bij hen mogen voegen.

De regeringscoalitie onder Rutte bestaat uit zijn eigen rechts-liberale VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie), het christendemocratische CDA (Christen-Democratisch Appèl), het neoliberale D66 (Democraten 66) en de CU (ChristenUnie).

Rutte wist heel goed dat de ChristenUnie, d.w.z. de partij van de “orthodoxe protestanten”, bij de toelating van vluchtelingen uit oorlogsgebieden op morele gronden geen onderscheid zou maken tussen vluchtelingen die “direct getroffen zijn door oorlogsgeweld” en vluchtelingen “uit oorlogsgebieden waar oorlogsgeweld heerst”. De minister-president had bewust het uiteenspatten van de regering uitgelokt, analyseerde de politicoloog vervolgens:

“Voor Mark Rutte was het duidelijk dat de ChristenUnie zich niet zou uitspreken over de kwestie en dat het kabinet dus zou barsten. Hij heeft het uiteenspatten van het kabinet uitgelokt.”

Met dit provocerende spel had Rutte zich willen onderscheiden als een “sterke man” tegenover de bevolking: Alsof hij aan de kant van de burgers van zijn land stond als het ging om het beperken van de massa-immigratie. Maar toen ontwikkelde het spel zich volgens Van der Pijl heel anders. Grote delen van de bevolking hadden het theater van hun regeringsleider doorzien. De PVDA (Partij van de Arbeid) en GroenLinks gebruikten de woede van de burgers over Mark Rutte voor hun eigen doeleinden. Samen eisten ze dat Rutte onmiddellijk zou aftreden. Uiteindelijk kondigde de premier van Nederland vanochtend aan dat hij zich volledig terugtrekt uit de politiek.

  President van Finland: "Migranten die bij ons bescherming zochten en zelfs kregen, hebben door onmenselijke daden zelf onveiligheid gecreëerd"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NEDERLAND DOSSIER

WEF-Schwab brieven aan Mark Rutte opgedoken: Nederland geprezen voor vooruitgang Great ResetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin bewijst de legendarische leider van de 21e eeuw te zijn
Volgend artikelGetraind als honden: Britten zullen gewillig voldoen aan toekomstige lockdowns & maskermandaten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

99 REACTIES

 1. uitzonderlijk moedige Boeren en een deel vd N.nederlandse Nederlanders..als je begrijpt wat ik bedoel.. het mag gezegd worden, de Belgen zijn op hun bekende manier te Laf, om zoiets aan te kunnen…o God wat verfoei !! ik mijn geboorteland..al sinds mijn jeugd…🤮

  • Je Groot-Nederlandse c.q. Heel-Nederlandse (het gaat immers om de oude 17 provincies!) denken is hartverwarmend.
   Over die lafheid: troost je met de gedachte dat het afschudden van het Habsburgse juk is begonnen in de Zuidelijke Nederlanden.

  • Ik ben het ten zeerste met u eens. Nee ik verfoei België niet. 😉 En Nederland ook niet. Maar wel de systemen die ons besturen en gevangen houden.

   Wat voor mij trouwens de beste ambassadeurs voor België zijn, die België leren waarderen zijn de oude Suske en Wiske strips van Willy Vandersteen zelf. Toen strips nog leerzaam en amusant waren in plaats van belerend en leukdoenerig.

   Wat wel jammer is dat het rooms katholieke denken nog zo bepalend is. Het is een sluipend gif dat mensen afhankelijk en schuldig houd, achterbaks en gesloten. We doen alles wat leuk en lekker is maar de pastoor mag ut niet zien hé?

   Goed gedrag moet uit overtuiging komen en niet uit een vals opgelegd schuldgevoel. Dat geldt overigens voor veel Nederlanders ook (met name refo’s).

   Gelukkig verafschuwen mensen met gezond verstand schijnheiligheid. En in de politiek is het schering en inslag. Het is poppenkast en deuggedrag alom.

   • Onlangs kwam ik een foto tegen van de Belgische, eigenlijk Vlaamse mediapersoonlijkheid Sam De Bruyn waarin hij met beide handen het 666-symbool maakt en dit verwijst naar Openbaringen 13.
    De Bruyn heeft dus ook getekend bij het kruisje door zijn publiek zand in de ogen te strooien.

 2. Rutte weet meer. Kaag ook. De rest van de politici zijn nuttige idioten of blinde carrièretijgers. Er komt veel ellende op Nederland af de komende tijd en dan is het wel zo prettig als je demissionair bent. Lekker de handen vrij om de euthanasiespuit in het land te rammen. Mocht de hete fase van de derde wereldoorlog nog een tijdje uitblijven dan kan hij het best zo regelen dat hij niet meer aan het roer staat als het schip der Nederlanden de Titanic achterna gaat. Kapitein rat heeft het schip dan al verlaten en zit schaterlachend in Buenos Aires met zijn Oranjevrienden.

  • Precies Gert, het was komedie. Hij gaat de politiek uit, bij de volgende verkiezingen. Ja joh, Alleen zie ik die net snel komen, kijken wat die oorlogshitser daar weer demissionair loopt te brallen.

  • Precies wat u schrijft: daar moest ik meteen ook al aan denken. De rat Rutte verlaat NU het zinkende schip der Nederlanden, om zo aan vervolging voor hoogverraad denkelijk te ontkomen. In het najaar komt hier de dystopische hel, als demissionair MP Kaag met de CBDC komt. Om niet nog meer te noemen. Ik hoop, dat ik ernaast zit. Maar ik ben zeer somber nu BBB in noord- en zuid-holland geen veto heeft uitgesproken tegen bestemmingsplanwijzigingen: grootscheepse onteigeningen = diefstal op zijn communistisch t.b.v. tristate city zal ons deel zijn, in ons mooie Hollandse landschap. En de mensen in Afrika zullen van de honger sterven, en die hier zich failliet betalen aan voedsel en energie. En de schapen slapen verder.

   • Rutte verlaat het zinkende schip niet, hij zit steviger in het zadel dan ooit. Met dank aan de poppenkast die de kamer gisteren opvoerde. Na dat gelul van Rutte kwam Wilders. toen wist ik al, verloren zaak. 2 minuten gekeken. Wat een komedie. Maar het volk is weer rustig en Rutte gaat jaarlijks meer aan de NAVO besteden dan Spanje. Ja we hebben veel bereikt.

    Arm Nederland. Geniet van de zomer. Deze winter wordt gruwelijk

  • Hallo Gert,
   Goed verwoord, maar “carrièretijgers” is een veel te mooi woord voor zulk incompetent weekgedierte. Hooguit “carrièreklunzen”, “carrièrekuttekoppen” of “carrièreklieren” dus.

  • Nu moeten de documenten van MH 17 boven water komen,en ook alles over de NAM en SHELL en de kinder toeslagenen ook met CORONA 19.
   De beerput gaat open het zal wel stinken.

 3. 13 jaar NL onder dit WEF kabinet en de meelopers in de 2e slaapkamer.
  Hoeveel is er gesloopt? Hoeveel onrecht aangedaan (toeslagenaffaire, Groningers)? Hoeveel leed door de COVID hoax? Hoeveel faillissementen ( en die nog komen) ? Hoeveel geestelijk leed door de lockdowns? Hoeveel stress bij de boeren ( geen boer is geen voer)? De zorg totaal uitgekleed!
  Nog meer? Vul maar aan!

  • De vuile rotzak Rutte heeft niets anders gecreëerd dan de ene crisis na de andere. Sinds het vernietigen van Werkspoor en het opblazen van de mijnschachten in Limburg hebben de opvolgende NL regeringen zich met niets anders bezig gehouden dan met afbraak, en dit is onder dit langdurige Rutte bewind (regime) alleen maar versneld. Dit schorem kan zich eenvoudig verontschuldigen door het aan de een of andere verzonnen crisis te wijten. Zum kotzen!

   • @Casse, ik beperk mij gemakshalve tot het sluiten van de mijnschachten. In 1959 maakte de Staatsmijnen (later DSM) voor de eerste keer verlies, omdat de wijze van kolenwinning in Zuid-Limburg op een enkele wijze kon concurreren met o.a. dagbouw in de VS. Het stilleggen van de exploratie van de Staatsmijn Beatrix in Vlodrop in 1962 was een veeg teken.
    Na veel dralen heeft minister van Economische Zaken in het kabinet-Cals (1965 – 1966) & Brooking Institutions-alumnus Joop den Uyl de knoop – eindelijk – doorgehakt met zijn speech in de stadsschouwburg in Heerlen op 17.12.1965 (1 + 7 + 1 + 2 = 11, het laagste meestergetal van de vrijmetselaars) waarin de sluiting van de mijnbouw werd aangekondigd. De laatste mijn, de Oranje Nassau III sloot op 31.12.1974.

 4. De staat der Nederlanden definitie. ; Nederland-EN. — MEERVOUDIG.
  Etomologie ,: de staat der lage landen — de staat van de lage landen ,
  of , de staat waarin de lage landen verkeren.

  De Lage landen — de laag gelegen landen , zijn : de Be Ne Lux , vermeend geeigend door ,:
  Het gevluchte koningshuis dat zichzelf ” NULLIFICEERDE ” Toen het ” HET RIJK ” buiten de eigen territoria plaatste
  En In ww2 in Engeland verbleef.
  Kwam terug en liet de terugvordering van Holland gestolen door d
  @dolf schieten en bleef zo juridisch van jawel De bezetter Duitsland.

  Premier, ; Bankierentitel onder corporatie regels gepresenteerd als wetten, ucc

  De Staten landen federaal – private onderneming onder unified comercial code.
  BSN burger service nummer — een Eenzeidig Contract als onderdaan aan deze private onderneming.

  Geboorte datum , datum van ter wereld komen van het product en natuurlijk rechtsgeldige persoon.
  Een administratieve juridische en financiële stroman entiteit/lichaam/object.
  Dood en zielloos en verloren op zee geacht onder zeevaartswetgeving.
  De placenta en het geboorte kanaal vertegenwoordigen deze vermeende zee.
  Kraamvrouw , de vrouw de het product in de kraam op de markt aanbied , zei is ook de gene die van alleenstaande moeders de aangifte doet in het geboorte register van dit zogenaamde product. Het woord register is scheepvaart term.

  Ik ken nog wel ff doorbreien maar let op scheepvaarts taal oorlogs taal zoals triage en handels of p producten taal zoals human rescorce , menselijk product of materiaal.

  Met andere woorden ze achten ons eigen->dom , producten, en dood en zielloos en te dom om het te begrijpen en dus verloren, op zee dan wel.
  Kinderen die babelonisch spreken , hun eigen betekenis van taal en woorden er op nahouden of woorden van betekenis veranderen zonder dit mede te delen , eenzijdige contracten afsluiten zonder dit mede te delen en denken dat legers en cijfers hun gaan vrijwaren van juridische verrandwoordelijkheid en dus wat ze ook doen altijd onschuldig zijn.

  Welkom bij de realiteit piraten causatie staat om de hoek te wachten voor de onvervreemdbare onverranderbare rekening.

  • Beste JR

   Ik vind je moeilijk te volgen. Maar ben het niet oneens.

   Hier een verdieping: het maritiem recht is uiteindelijk Romeins recht. Het romeinse rijk is omgevormd maar nooit veroverd. Waarom is de officiële taal voor pharmacie/medicijnen biologie, recht en religie nog steeds Latijn? Je wordt niet zomaar dokter, je moet al die Latijnse termen kennen. De mis is nog steeds in het Latijn.

   Regis betekent heersen in Latijn. Juris is rechter.

   De Piraten gebruiken idd dezelfde vlag als de Harvard ‘skull and bones’ sociëteit. De piraten waren uitgeweken vrijmetselaars en tempeliers, rozekruisers.

   Je noemt ook babylonisch. De priesterorde uit het oude Babylon is verhuisd naar Efeze, Alexandrië etc naar uiteindelijk Rome. Zij zijn degenen die alle keizers en koningen ‘adviseerden’. En ze zitten nog steeds in de stad van zeven heuvelen op Vaticaan heuvel, de orakel heuvel van de Etrusken.
   Vaticanus= orakel, waarzegger
   Vagitanus, godheid die kinderen spraak zou leren
   Bavhikinia (b= harde v) = profetie (Griekse Bacchus)
   Ook Augustinus vermeld de naam meermaals,
   de belangrijkste invloed in het ‘kerstenen’ dwz omvormen van de occulte heidense traditie naar rooms katholicisme als vervanging van het christelijke geloof.

   Dus Vaticaan is het centrum van alle macht, op aarde, hemel en hel. Zogenaamd. Op aarde? Ja. Verder niet.

   De anti-christ zit in het Vaticaan.

 5. Onderzoek als je nieuwsgierig bent,
  Blacks laws dictionairy
  Under duress. Of onder dwang.
  Legelasse .

  Als je deze 3 bestudeerd begrijp je waarom we altijd aan het kortste eind trokken.

 6. weet waarom ze op een failisement van de bv staat der Nederlanden EN DE CORP-ORATIE aansturen.
  Bij failiet vervalt de wettige rechtsgeldigheid en word zo genullificeerd en ongeldig vverklaard vanaf de dag waarop de/een fraude werd gepleegt. Die eerste fraude was de door de scottisch ritte verordende en door napoleon bonaparte uitgevoerde daad van vijandschap/ oorlog namens de/een Corp-0ratie tegen levende personen onder de grondwet.
  De in een daad van dwang/oorlog toegevoegde sur / ipv / achternaam of corp oratie naam.
  C0rp = dood en zielloos object /entiteit / lichaam.
  0ratie = orale comunicatie
  C0rp 0ratie /bedrijf.
  En dus bij failisement worden alle daden en oorlogen en experimenten van af de eerste fraude en het begin Ver- Geven
  of een v
  “Vrijwaring gegeven voor in de toekomst”.

  Want Onder hun eigen regels gepresenteerd als wetten ,
  Zie oorlogswetten zijn alle Staten landen in dienst getredenen onderhevig aan hooog en landverraad en misdaden tegen de mensheid.
  En 99% weet wat dat inhoud , een gratis openbaar vervoer kaartje naar een bepaalde vlakte
  Waar Anton mutsaerts ook zijn laatste dag genoot.

  Hierom sturen ze aan op zware overtredingen opdat een persoon in een rechts BANK
  DEZE ONGELDIGE WETTEN voor hun NULLIFICEERD opdat ze er niet meer onder veroordeelt kunnen worden.
  Universele wetten zijn onvervreemdbaar en onverranderbaar en IEMAND zal deze boete moeten voldoen.
  Een Christus die DMV een winst in zon rechts Bank alle verzaamelde causatie ALLEEN Zal moeten gaan dragen
  EN hun vrij pleit voor hun daden.

  Immers JC kon op water lopen en de dienders van de staten landen onder zeevaartswetten op land beamen dit ook te kunnen.

  Mijn theorie iig

  • Vandaar ook de doop: je wordt voor de wereld en zijn demonische heersers en engelen dood verklaard zodat de wet geen aanspraak meer op je kan doen.

   Het heeft echt effect, nu al.

 7. Het lot van Rutte wordt bepaald door de politieke partijen, de 2de Kamer.
  Het volk heeft geen NIETS over te vertellen.
  Alles buiten de politieke arena, heeft niets te vertellen, het is het volk wat voor de bühne staat, maar de lui die op de bühne staat, die bepalen wat er gebeurt, de rest mag toekijken.
  HET IS en BLIJFT een dure soap opera, de staatsbegroting is 400 miljard euro, en 370 aan belastingen, geld wat uit de beurs van de burgers gaat.
  De kiezer kiest een leider. De leider leidt, de volger volgt. Als een leider niet leidt, dan wordt deze een volger.

 8. Rutte heeft helemaal niet verkeerd gegokt. Kijk maar eens wat hij klaar kreeg toen het vorige kabinet in demosionere toestand dank zij die uitgelokte “corona crisis” allemaal klaar gekregen heeft in opdracht van dat zwijn in Davos. Hij “werkt voor Nederland” is zijn grootste leugen tot nu toe.
  Nu heeft hij in de gaten dat de weerstand tegen die digitale munt, het EU paspoort en de onderdanigheid aan de WHO te groot aan het worden is dan is de enige oplossing om straks weer voor een of andere leugen het land weer op slot te gooien en bovenstaande maatregelingen er met zachte dwang toch erdoor te krijgen. Niet voor niets heeft hij voorkomen dat hij meteen zou moeten vertrekken als hij de motie van wantrouwen had afgewacht en heeft daarom zijn ontslag aangeboden voor die stemming om op die manier alsnog de rit te kunnen uitzitten tot na de verkiezingen. Dus nu heeft hij een paar maanden tijd gekocht om zijn snode plannen alsnog te kunnen uitvoeren.

  Een goede raad voor Forum: treed niet teveel op de voorgrond nu maar werk ondergronds en dit om te voorkomen dat als de ‘main’ partijen in de gaten krijgen dat Forum groeit er massaal alles uit de kast word gehaald om die partij de grond in te boren.
  Ondergronds werken dus en in de peilingen lage scores houden, maar in het stemhokje het juiste vakje kleuren.

  • Dat zal m moeten worden, nu maar hopen dat Olongren dan de stemmen niet weer gaat tellen….daar is ze bewezen niet goed in!!!!

 9. Die professor bazelt ook maar wat, want hij heeft ook niet meer dan een kristallen bol voor zijn betoog.
  Volgens mij komt het psychopaat Rutte gewoon beter uit.
  Rutte denkt echt niet aan de bevolking. Heeft ie nog nooit gedaan.
  Hij en zijn kabinet hebben het land meerdere malen verkracht en laten het geruïneerd achter.
  – Opgescheept met dwaas klimaat beleid
  – Miljoenen moslims, die hier alleen maar zijn omdat ze van de duivelsverzen de aarde moeten veroveren, – – nep-covid maatregelen die de middenstand hebben gebroken.
  – een vernietigde huizenmarkt,
  – de staatschuld naar 100% bnp, niet meer terug te betalen, zodra de rente wat hoger wordt.
  – achterlijk stoppen met gas, terwijl men in de rest van Europa dat schoon vindt
  – 1675 kinderen uhp, de ruïnering van evenzovele families tot gevolg.
  – als ware communisten eigendommen onteigenen, eerst de boeren en daarna?
  – mensen opsluiten, uitsluiten, discrimineren.
  – het perverse woke gedachtengoed uitzaaien.
  – demonstraties uiteen slaan.
  De lijst is vast nog langer.
  Een paar eeuwen terug gingen er voor minder onder de guillotine.

  • Beste Marcel,
   Rutte denk inderdaad uitsluitend aan zichzelf ( op Klaus na)
   Hij heeft het heel gewiekst uitgedokterd:
   !- Steeds minder steun van het volk, de coalitie, en zelfs zijn eigen partij.
   2- Kan nu als demissionair e.e.a. erdoor jassen; CBCD, enz.
   3- Heeft nu de tijd om te broeden op het baantje van van der leiyen of als opvolger van Stoltenberg.

   Een narcistische psychopaat wil altijd hogerop en boven anderen staan, als het moet, zelfs ten koste van anderen.
   Als narcistische psychopaat is het goed doordacht.
   Als mens is hij het doodschoppen nog niet waard.

   • Tigron,
    De Ruttekabinetten, de corona en de oorlog tegen Rusland heeft mij zover gekregen dat ik als ontheemde stemmer nergens meer mij ei kwijt kan, mooier kan ik het niet maken, ik hoor nergens meer bij, Rutte die men zo prijst nu in de media, staat voor mij voor alles wat slecht is, heb geen emoties meer omdat hij opstapt, die kabinetten hebben alles kapot gemaakt en gesloopt, wat kots ik op die Rutte, ik zal niet schrijven wat ik echt voel want dan krijg ik een ban, groet van mij aan jou!!!

   • Het meest belangrijke feit is dat Rutte een vrijmetselaar is die de orders van boven uitvoert. Regeringen zijn er nooit geweest om volken te dienen maar om te onderdrukken. Democratie bestaat niet en heeft nooit bestaan. Met stemmen geef je slechts autoriteit aan de regering om over jouw leven te beslissen. De meeste mensen hebben blijkbaar een leider nodig i.p.v. dat ze zelf de leiding over hun leven nemen.

  • Onder Rutte is het BNP de laatste 2 jaar zogenaamd 3% gestegen. Wat men er niet bij vertelt is dat de berekening 2 jaar terug , met een euro was, die in waarde nu met ca. 25% is gedevalueerd. Men heeft dus een netto daling van het BNP met ongeveer iets meer dan 20%, in waarde gerekend. Vele mensen die zijn aangewezen op voedselbanken, kleine ondernemers, horeca, … die ondertussen de boeken neergelegd hebben, enz. weten dit maar al tegoed.

   • Als het goed is, @Marko, zijn de officiële BBP cijfers NETTO, dus voor inflatie gecorrigeerd.
    De door het CBS gehanteerde berekening van de waardevermindering van de munt, die dus een belangrijke rol speelt bij de vaststelling van het BBP, is inderdaad tamelijk discutabel en zelfs manipuleerbaar. Het BBP zegt niets over de ontwikkeling van het algemene welvaartsniveau of de componenten die aan een ‘groei’ hebben bijgedragen. Zo camoufleert de stijging van de overheidsuitgaven de relatieve krimp van de effectieve productiviteit.

   • Dit vind ik via de zoekmachine over de laatste man die stierf door de guillotine.
    De man die de twijfelachtige eer heeft het laatste slachtoffer van de guillotine te zijn, heette Hamida Djandoubi. Hij werd op 10 september 1977 onthoofd in de gevangenis Baumettes in Marseille.

 10. Er liggen nog meer ratten te stinken .
  Wat gedacht van BBB?
  Je staat paf als je de volgzame oenen massaal op Van der plas hebt zien stemmen .
  “Caroline van der Plas is bang voor de Nederlandse bevolking nu alles bekend gaat worden over haar rol als partijleider! De financiering van BBB is een sponsoring van marketingbedrijf ReMarkAble. De bedrijven Bayer en Monsanto (Bayer is eigenaar van Monsanto) zijn klant van marketingbedrijf”
  https://www.stichting-jas.nl/2023/03/caroline-van-der-plasbbb-uitvoert-haar.html

  • @Cor, zoals verwacht gaat BBB in Noord- & Zuid-Holland 100% mee met de stikstofleugen om agrariërs van hun land te verjagen. In Noord-Holland wordt (inmiddels ex-?)CDA-lid Jelle Beemsterboer gedeputeerde voor CDA 2.0 aka BBB.

  • @Cor, Monsanto was met Dow Chemical & het Amsterdamse Philips Duphar betrokken bij het strooien van grote hoeveelheden gif met de naam agent orange (verwijzing naar ‘prins’ Bernhard?) door de Amerikanen over Vietnam (een vroege vom van chemtrails) om hun tegenstanders, de communistische Vietcong uit het toenmalige Noord-Vietnam beter te kunnen traceren.
   Dit goedje heeft tot aan de dag van vandaag duizenden slachtoffers gemaakt en nog altijd wordt in Vietnam een substantieel deel van de kinderen geboren met ernstige lichamelijke & geestelijke afwijkingen.
   Deep State-dienaar Bill Clinton heeft bij zijn bezoek in 2000 excuses aangeboden voor de betrokkenheid van de VS bij dit langdurige conflict (1954 – 1975) en daar moesten de Vietnamezen het mee doen, want naar een schadevergoeding kunnen ze uiteraard fluiten.
   Als een soort Wiedergutmachung hebben de Amerikanen sindsdien hun investeringen in Vietnam flink opgevoerd.

   • @ Ron Swart.
    De Volgermeerpolder in Noord was een van de grootste gifbelten van Nederland
    De voormalige stortplaats met een omvang van 100 hectare herbergde maar liefst tienduizend vaten met dioxines en benzenen.
    En Idd agent orange te schofterig om te bevatten .

 11. Hollanders zijn knotsgek. Deze etter treed af en word dus demissionair PM waardoor hij zijn 3 jaar nog mag uitzitten om het land helemaal ten gronde te richten voor WEF. Als hij ontslag neemt zou hij op staande voet eruit moeten en hem niet de kans gegeven worden om nog meer schade te kunnen berokkenen. Maar zo werkt het helaas in de hollandse politiek niet….

  • Zo is dat. Die man zit vol tactische foefjes en schijnbewegingen. In plaats van een motie van wantrouwen kreeg hij van de TK idioten zowat een lauwerkrans besprenkeld met roze muisjes en honing. Rutte weet als de beste dat er zonder hém geen nieuw kabinet zal komen. In de tussentijd kan hij – met de hulp van een gewillige Kamer – best nog een paar hoofdpijndossiers oplossen.

   • Daarom is het allemaal fake. Ze vinden het best. Ze vreten er gewoon te goed van. En ja ook Wilders. Kijk maar terug weerzinwekkend, en het ergste, het was allemaal al vooraf bekokstoofd. Rutte mocht als eerste praten en De kamer deed er aan mee. Sterker als gewillige dienaren kwamen ze hem bedanken.

    Ik kon het niet aanzien.

     • Inderdaad,
      Waarom is de PVV, altijd zo pro Israël.
      Vanaf het begin, vond ik altijd een vreemd iets.
      Want wat heeft Israël nu met Nederlandse landspolitiek te maken.

      PVV is tegen omvolking, maar Israël is omgevolkt, en zijn nóg steeds bezig in bezette gebieden met omvolken.

 12. Deze dan klap je dubbel van.
  “Dilan Yeşilgöz-Zegerius
  Ik ga de rechtsstaat koesteren, verdedigen en versterken. Ik wil dat mensen vertrouwen kunnen hebben in de bescherming die de rechtsstaat biedt. En tegen degenen die de rechtsstaat ondermijnen treden we hard op.”
  Ze doet een gooi naar het premier schap.
  God help ons de brug over 🤣
  Fock nee toch ?😎

  • Ja stel je voor een turkse minister president in Nederland die de rest van Europa qua naam en uiterlijk niet de strot uit krijgt… jessele, jezzegu, jezulluga…enz

  • “En tegen degenen die de rechtsstaat ondermijnen treden we hard op.”

   Komt bekend voor, het lijkt de rechterhand van Erdogan wel. Een jaar terug was Rutte nog op bezoek bij Erdogan. Wat zullen die vrijmetselaars toen met elkaar bekokstoofd hebben?

 13. Mark Rutte heeft, nu het kabinet demissionair is, nog meer macht als voorheen.
  Dat hebben we bij het vorige opstappen van de regering ook al gezien.
  Nu zullen besluiten genomen worden buiten de regering om.
  En niemand heeft wat in te brengen.

  • @Tony, hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit leiden Wim Voermans kwaakt in de Mockingbird press/ newspeak/ msm over de verdiensten van satanist, Ur-Logelid & WEF-gezant Mark Rutte en deze man heeft (net als zijn collegae) zich met geen woord uitgelaten over de drie lockdowns, avondklok & spoedwet. Over verraders gesproken.

   • Swart,
    Het door de overheid veroorzaakte beleid op de toeslagenaffaires of de aardbevingenproblematiek noemt U niet, dat is bewust beleid geweest onder Rutte, denk wel dat U wel weet wat een leed daar zit onder burgers, door onze overheid en nog steeds niks aangedaan, persoonlijk vind ik dat veel erger dan het beleid onder de pandemie, het moeilijkste voor mij als burger is dat niemand verantwoordelijkheid wenste te nemen voor wat zij wel allemaal zoals beleid hebben opgestart, woedend zal ik erom blijven, hoe kan iemand Rutte prijzen voor wat hij gedaan heeft, ik kan alleen maar mijn hoofd schudden als ik het allemaal hoor en lees, bizar, ik kom zeker van een andere planeet, ik kan dit niet vergeten of vergeven van deze Rutteregeringen.

    • leed onder burgers. nu hoe erg is dat nu werkelijk. mijn mening: als je accepteert dat iemand je dat leed aandoet en je accepteert dat behelve heel veel roepen, maar concreet niets doen… dan is daar een gezegde voor: eigen schuld dikke…
     sorry geen medelij mee. steek mijn energie graag in fn lezen en veel mensen die in daden opstaan en inspireren en in daden niet meedoen met het fascistische systeem.. mensen die nu nog politiek volgen… doen precies wat wilders doet: mensen boos maken zodat ze afgeleid worden van wat er werkelijk gebeurd. extra dank naar fn die oprecht probeert de echte wereld te laten zien, oa waarin Iran zo een bijzondere rol heeft in strijd tegen de satanisten.

  • GroenLinks, ChristenUnie en D66 hebben hun voet tussen de deur. Wat anders?
   Als je zo’n kritiek hebt op dit land, waarom vertrek je dan niet?
   De vraag wordt me gesteld door Nederlanders.
   Ik ben daardoor ook niet altijd even blij met mijn volk, maar dat wil niet zeggen dat ik het helemaal wil vervangen, want dat gaat door de genetische aanleg op dit punt zwart-op-wit vier keer zo snel.
   Het zijn die mensen die een of ander klein onrecht is aangedaan die heel Nederland willen opdoeken.
   Ik geef aan hoe het terugwerkt.
   Moraal. Liefde wordt enkel geïnterpreteerd in de vorm van schoothondjes en asielzoekers, een betutteling waarmee ze zichzelf schaakmat zetten. Dit soort eerlijkheid, afgedwongen trouw aan eigen irrationele impulsen onder een cultuur van chantage, vaak illusies, is geen voordeel; het is een omgedraaid geweten.

   • Illusie demonstreert zich meestal op zeven manieren:
    1. verkeerde perceptie van een idee.
    2. verkeerde interpretatie.
    3. verkeerde toe-eigening van ideeën.
    4. verkeerde richting van ideeën.
    5. verkeerde integratie van een idee.
    6. verkeerde belichaming van ideeën.
    7. verkeerde toepassing van ideeën.

    • Die vrouwen uit de Oekraïne hebben wel wat uit te leggen als hun mannen later dan zij hier komen….. Het regent scheidingen in Nederland momenteel!!!

 14. Reconstructie.
  Publieke ruimte en privé.
  Immigratie is een zaak van commercialisering.
  Er waren al wat aanvallen geweest van de zwarte broederschap op persoonlijk niveau. Ze appelleren aan een foute rationaliteit.
  De verdwenen kinderen op administratief niveau. Net zoals illegalen soms juist niet geregistreerd zijn. Toeslagen. Nee, ze denken direct aan de seksindustrie.
  Er gaan enorme energieën rond waar sommige mensen niet tegenop kunnen; ze raken erdoor uit balans.
  Al die fantastische namen uit oude culturen waar kunstenaars mee paraderen of pr doen zijn hetzelfde narcisme waarom ze de mensen uit gebieden hiernaartoe halen waar ooit een cultuur bestond die ze, net als de onze nu, vernietigen. Je ziet de Hollandse vrouwen met hun sjofele busje vol roetmoppen rondrijden.
  Gezinshereniging. Ik ken niet 1 normaal gezin dat er niet door uit elkaar is gevallen.
  Ze zijn gewend aan de corruptie van hun relaties, en richten zich dus op kinderen die ze makkelijker aan kunnen passen. Dat is het enige echte kindermisbruik.
  Dit land is onbestuurbaar geworden door immigratie en ieder kabinet zit vast in de dualiteit van de betweters die ze uitspelen via de negers.
  Net voordat het raam van mijn voordeur werd ingegooid, deden de buren de deur al dicht als die voor wat frisse lucht op een kiertje stond. Veiligheid, de vandalen hadden al gemoraliseerd, ze noteerden net als de politie bij eerdere gelegenheden dat de deur openstaat, een ingeburgerde betutteling die de kanker is van de Nederlander en zijn rationaliteit van bemoeizucht die zich ook op de immigranten richt. Die bemoeizucht is trouwens gemakzucht ook.
  Wat ze in feite doen, is je hun gore aura opdringen en je ermee penetreren als bij een verkrachting. Zo zit immigratie in elkaar.

 15. De enige homo’s die gediscrimineerd worden zijn het niet.
  De enige buitenlanders die gediscrimineerd worden zijn het niet.
  Ik ben het.

 16. Veel mensen doen mee aan de zelfvernietiging van de soort uit eigenliefde, ook wel zelfmedelijden. Het is wereldpolitiek per meter uitgevoerd, om de buren te haten dat ze zo slecht zijn!
  Mensen worden geboren bij karmische wet, het probleem kwam naar voren bij abortus. Door seks worden te vroeg zielen in incarnatie geroepen, maar het gebeurt ook andersom dat ontwikkelde zielen geen geschikte plek hebben om te worden geboren. Dat is een van de tragedies van Nederland, de achteruitgang van intelligentie die ze met onderwijs en immigratie proberen goed te krijgen, dweilen met de kraan open omdat diezelfde mensen voor een geboortepolitiek zijn gebaseerd op seks puur voor de lol. Competitie.

 17. Achter bijna iedere regering zit een schaduwregering,in europa is dat de bilderberg groep.De bilderberg groep is opgericht in nederland in 1954 te oosterbeek in het gelijknamig bilderberg hotel.Medeoprichter de overleden nepprins bernhard tevens nazi/sser samen met de CIA en andere hooggeplaatsten.Hun masterplan 90% van de wereldbevolking uitmoorden de overige 10% dient als slaven.Het oranje nepkoningshuis zit vuistdiep in de bilderberg groep.Die rutte is een hooggeplaatste vrijmetselaar en “geselecteerd” door de bilderbergers (niet door kiezers,stemfraude) Om nederland en de nederlanders te slopen,hij is “cum laude” geslaagd.Nog meer namen van bilderbergers:De rotschilds/rockefellers (nepjoden),bill clinton,george soros,henry kissinger,klaus schwab,rutte,ollongkreng,kaag,beatrix,mabel wisse smit,aboutaleb,sharon dijksma,etc.

 18. Onze Crime Minister zegt wel heel bescheiden dat het het “Allemaal voor Nederland” heeft gewilt/gedaan (gek, ik krijg ineens allerlei associaties met Argentinië..), maar dat is vooral het spel van make-beLIEve van onze grootste volksverlakker aller tijden. Hark Rukke liegt alles aan elkaar voor zijn Sugar-daddy in Davos.

  Dit is allemaal volgens plan en opzettelijk zo desastreus georganiseerd volgens het “Poly-Crises” project van de WEF/UN/WHO die toch echt wel bezig zijn met een mondiale staatsgreep voor de One World Government.

  Onze Suave Marky-Mark gaat nog een grote toekomst in de internationale VVD (Verbond Van Dieven) tegemoet. Ze weten dat de beste verraders zullen worden beschermd door de bovengrondse maffia. Degenen die zeggen dat zij de wereld zullen redden en doen het niet want zij zijn van de synagoge van de satan. Zij zijn alleen bezig zichzelf te redden, zoals WEF-huisfylofascist Harari al eens eerder heeft geopperd.

  Er zullen nog hele zware tijden komen voordat deze nachtmerrie voorbij zal zijn. Als WIJ ZE HUN GANG LATEN GAAN!

 19. De Belgen beginnen ook wakker te worden = Natural Law en autonomie: een sleutel tot zelfrespect? | hilde audenaert In deze aflevering heeft hilde het over geloof in de overheid, het verschil tussen wettelijk en legaal, en tussen man/vrouw en persoon. Het natuurrecht geeft ons een vrije wil die voortdurend onder druk staat door miljoenen regeltjes, en die tevens ons aangeboren moreel kompas helemaal op hol doet slaan. Kiezen voor autonomie vraagt wel zelf verantwoordelijkheid en risico nemen, iets dat we door het geslepen programma van mind-control verleerd zijn.

  Eens we ons daar ten volle terug bewust van zijn, wordt zelfrespect de sleutel tot de bevrijding uit deze moderne slavernij. https://youtu.be/mZPAGnyAs-I

  “Sommige mannen, komen van ver”.
  Het enige probleem is de openbaring die zou moeten komen maar niet komt en gebeurt nu al jaren overal om ons heen. Degenen die openstaan ​​voor ontwaken zijn aan het ontwaken, en de onthulling werkt alleen als bevestiging. Wie slaapt, slaapt er nog doorheen. We kunnen ze op deze informatie wijzen tot we blauw aanlopen, en het zal geen invloed op hen hebben. Het probleem is niet dat ze deze dingen niet kunnen zien, het probleem is dat ze vastzitten in angstprogrammering waardoor ze weigeren het te erkennen.
  It’s Worse Than We Thought (But There Is HOPE Emerging…)
  https://youtu.be/ddou3hyiJxE

  Emotional vampires are Non Player Characters
  https://youtu.be/n8YctEKzsPY

 20. Speelt de kosmos momenteel de duivels uit tot 2024 en is ervoor waken wie echt is en wie niet en de beste bedoelingen heeft is opletten geblazen…..We could invite a room full of little devils with pitchforks or a room full of angels as we go trough “The Photon” Belt.

  Hier wordt dus als eerste liefde omgezet in onvoorwaardelijke liefde…..nog een klus te gaan….en dumpers vermijden…..Velen ervaren ook onverklaarbare woedeuitbarstingen. Dit komt doordat de Photon Belt-energie oude woede-energie van chakrasystemen naar buiten brengt, die in eerdere levens niet is verwijderd…..

  MAW the unconsciousness becomes conscious……..

  Velen worden daar door overvallen.
  https://www.bovendien.com/categorieen/spiritueel/wij-de-aarde-en-2012

  De switch van liefde naar onvoorwaardelijke liefde. Frequentie verhogingen creëren bewustzijnsverhogingen, en gaat deze aarde onherroepelijk naar een hogere trilling waarbij de switch gaat van liefde naar onvoorwaardelijke liefde.

  Onze stemming veroorzaakt elektromagnetische golven….The “New Beginning” as we revealing the darkness collectively. 2023 -4000 The Purification of earth and started 2012 -2030 As the energy of “The Photon belt” arrives. The “collective shadow” is being “exposed”.

  Als resultaat krijgen we dit op diep innerlijk gevoel als lichamen upgrades ontvangen, het hart triggers ontvangt die aangekeken dienen te worden zijn de “niet gevoelde emoties” uit vorige levens die door de maan standen op onbewust gevoel worden opgeroepen MAW je krijgt 13 keer een herbeleving in 1 jaar van eerdere gebeurtenissen.

  Is consciousness stored non-locally in the Schumann resonances?” or “is telepathy and mind-reading possible via the Schumann resonances?” These questions may seem far out, and we won’t attempt to answer them in this video, but by the end of the video you’ll understand why those are serious questions to ponder when thinking about the Schumann resonances and how they link all of life to planet Earth, a real life FORCE as he explains what Photons are. https://youtu.be/Ugj_swwvwl0

 21. Diepe achtergrond: Victor Rothschild was communistische agent

  door Henry Makow Ph.D.

  (Victor Rothschild, 1910-1980, de beroemde “Fifth Man” van de Cambridge Five Spy Ring, gaf alle geheimen van het Westen aan de USSR.)

  Het door Rothschild gecontroleerde wereldwijde kartel van centrale banken zit achter de covid-hoax, het communisme, de oorlog en de tirannie van de wereldregering.

  Terwijl de Nieuwe Wereld Orde (“globalisme”) zijn lelijke gezicht onthult (lockdowns, censuur , genderdysforie, migratie), worden de meeste politici, bedrijven en media gecontroleerd door de mensen die onze nationale creditcards hebben gemanipuleerd en geld uit het niets hebben gecreëerd. Wij zijn gevangenen van psychopaten met het Stockholmsyndroom.

  “Verraad is het model voor de hedendaagse politiek. Het kartel van de centrale banken richt zijn dictatuur van ‘wereldbestuur’ op en iedereen die wil slagen, moet loyaal zijn aan het verdorven nieuwe paradigma en een verrader van het oude.”

  https://www.henrymakow.com/

 22. Links nederland, tribe, was nogal boos op mark, dit pastte niet in het plan, zie ook hoe de vvd is aangevallen op tv,npo, etc…

  Voor links tribe nederland moet immigratie doorgaan, zie ook iri rosenthal die nog achter de spreidingswet staat

 23. Geweldig…Er zijn hier nog steeds mensen die denken dat stemmen wat uit gaat maken….hebben jullie de laatste 3 jaar nu echt niet geleerd..Ik hoop het voor jullie dat er wat gaat veranderen maar het is wensdenken geen realiteit!Politiek is het managen van het gepeupel voor de elite….

 24. Nou kees ben het niet helemaal met jou mening eens
  Rutte beloofde zijn achterban iets aan de migratie te doen dat heeft hij 8 maanden weten te rekken.
  Om de eer aan zichzelf te houden heeft hij de stekker eruit getrokken zoal hij al eerder deed, tijd rekken!
  Dan barst de bom en kan rutte demissionair doorgaan. In de hoop op rutte 5
  Pvda en gl. Willen rutte weg hebben in een motie
  Kaag waarschuwt rutte van te voren dat ze rutte per direct de laan uit willen sturen
  Hij kiest eieren voor zijn geld en kan op een fatsoenlijke manier de politiek verlaten
  De kiesraad besluit dan de verkiezingen laat in november te plannen.
  Opdat rutte demissionair vrolijke verder kan met baasje spelen.
  Ondertussen is nederland aan het doodbloeden en loopt de massa migratie
  Weer op volle toeren.
  Kijk naar de uk 28 dagen demissionair en dan opnieuw stemmen, dooeeii

 25. ´Achter de schermen bij #NAVOtop.

  Rutte blijft nog 6 tot 9 maanden premier, zegt-ie tegen collega’s.

  Dan grapt #Erdogan: “We sluiten een akkoord dat je nog zeker negen maanden blijft…”
  #Rutte: “Haha, het beroemde Nederlandse formeren.”

  #NATOsummit ´

 26. Boah, alweer naar het gezicht van die glibberige lul kijken.
  Het nieuwe kabinet heeft 6 miljard nodig om de schade te repareren en mensen uit de armoedval te halen.
  Privatiseren is een feest.
  Alleen niet voor iedereen.

  Kan de btw nog wat hoger ? (snapt het volk toch niet)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in