Van het Coronavirus dat de vermeende Covid-19-pandemie heeft veroorzaakt, wordt algemeen aangenomen dat het afkomstig is uit China, hetzij uit de bekritiseerde diermarkten van het land, hetzij uit het laboratorium. Het regime van de communistische dictatuur weigert nu een team van wetenschappers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) toe te laten die het land willen bezoeken om de oorsprong van het virus nader te onderzoeken.

De Amerikaanse president Donald Trump gebruikt regelmatig de term “China-virus” om aan te geven dat de pandemie volgens de meeste waarnemers afkomstig is uit China en dan meer specifiek uit de provincie Wuhan, waar de eerste gevallen van geïnfecteerden zijn aangetroffen.

Het Chinese regime is er echter niet zo happig op om van een pandemie te beschuldigd te worden die grote delen van de wereld heeft verlamd. Chinezen in de diaspora geloven ook dat ze aan racisme worden blootgesteld door in verband te worden gebracht met het virus.

Een onderzoeksteam van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt nu de toegang tot China ontzegd. De groep zou de herkomst van het Coronavirus onderzoeken, maar zal niet worden toegelaten ondanks het feit dat het bezoek reeds enkele maanden is geboekt.

“Ik ben zeer teleurgesteld”, aldus de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en beweert dat hij contact heeft opgenomen met hoge regeringsfunctionarissen in China en een klacht heeft ingediend.

Men wil vooral de theorie dat het virus zich heeft verspreid van dieren naar mensen bevestigd of ontkend krijgen. Een andere theorie is dat het virus uit een laboratorium is ontsnapt waar het met behulp van genetische manipulatie is geproduceerd, mogelijk in het kader van militair onderzoek naar biologische wapens.

  Morgellons? - Het mysterie van de wormpjes op de Covid-19 teststaafjes

Het onderzoeksteam zou dinsdag in China aankomen, maar werd tegengehouden door de Chinese autoriteiten, die er nu voor hebben gekozen om de visa van de mensen in de groep niet goed te keuren.

Ilona Kickbusch, die vooral bekend staat om haar bijdrage aan gezondheidsbevordering en adjunct-professor aan het Graduate Institute of International and Development Studiesin Genève is, staat ook kritisch tegenover de acties van China. Zij is van mening dat het politieke conflicten tussen China en andere landen zijn die achter de blokkade zitten en dat dit van invloed is op de strijd tegen de pandemie.

Tegelijkertijd is Kickbusch niet erg optimistisch dat het onderzoeksteam het mysterie over de herkomst van het virus kan oplossen, zelfs als men in het land wordt toegelaten.

“Ik denk dat het heel moeilijk zal zijn om de oorsprong van het virus te achterhalen omdat het zo lang geleden is”, zegt ze in een commentaar aan de Britse The Guardian.

WHO-directeur zegt dat de wereld ‘niet meer terug kan naar hoe het was’ – Zijn oplossing? Een nieuwe wereldorde

Vorig artikel“Verbijsterend groot percentage” artsen weigert het nieuwe Coronavaccin te nemen
Volgend artikelDuits Corona-verzet neemt toe: ondernemers lanceren initiatief “We gaan open”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Wie wat weigert te laten onderzoeken heeft wat te verbergen.
  Zo’n onderzoek zou ook China vrij kunnen pleiten van mogelijke opzet.

  Beste Jan P,
  Tedros is op voorspraak van China aangesteld als hoofd van de WHO.
  (Communistische visies liggen elkaar)

 2. China zit daar achter de corona crisis om op 1 te staan in de wereld.het virus is gemaakt in een lab in China hier maken ze ons wijs dat het van vleermuizen en slangen komt en dat terwijl de chinezen al jaren vleermuizen en slangen eten dus dan moest dat al veel eerder en meerdere malen gebeurd zijn…
  Wake up mensen want dit is weer een genocide dat vanuit china komt met de joden op kop zoals Klaus Schwabs en Bill Gates en Sorros…

 3. Ik mag geen enkele wereld organisatie. Maar het is overduidelijk dat die gasten met hun nauwe oogleden het virus bewust de wereld in hebben geholpen. Bewijzen zat maar de regeringen ondernemen geen stappen uit angst. Punt is dat hun economie weer booming is terwijl die van ons kapot gaat. En wij maar de prijs blijven betalen en die Chinese pleuriszooi importeren. En maar bedrijven goedkoop op laten kopen zodat straks geen enkele regering hun beleid op niveau van vrijheid durven te bekritiseren. Niet dat wij vrij zijn maar nog wel vrijer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in