Veel steun voor waarschuwing Franse generaals voor komende burgeroorlog

0
1678
© Mighty.Germany (CC BY-SA 4.0)

Volgens een opiniepeiling steunen veel Fransen de waarschuwing van de protesterende generaals.

Onlangs meldde Frontnieuws dat een groep Franse generaals een open brief had geschreven waarin zij onder meer waarschuwden voor een burgeroorlog, immigratie en de islam. Deze soldaten werden later het slachtoffer van represailles. Een tweede groep militairen heeft eveneens een brief geschreven die als radicaler wordt beschouwd.

Er is nu een opiniepeiling gehouden waaruit blijkt dat de burgerbevolking in Frankrijk het grotendeels eens is met de standpunten die de generaals in de eerste brief hebben ingenomen.

  • Er zijn steden en gebieden waar de wetten van de republiek niet gelden – 86%
  • In Frankrijk neemt het geweld met de dag toe – 84%
  • Antiracisme in Frankrijk zaait haat tussen gemeenschappen – 74%
  • De Franse samenleving valt uit elkaar – 73%
  • Door de politie opdracht te geven in te grijpen toen de Gele Hesjes protesteerden, heeft de regering ervoor gezorgd dat de mensen hun vertrouwen in de politie hebben verloren – 62%
  • Het leger zou moeten ingrijpen zonder de opdracht te krijgen om de orde en veiligheid in Frankrijk te waarborgen – 49 procent
  • Frankrijk zal spoedig een burgeroorlog meemaken – 45%

De steun voor de beweringen was vooral groot onder aanhangers van de conservatieve Republikeinse Partij en de Nationale Coalitiepartij van Marine Le Pen. Ook onder linkse sympathisanten was de steun voor bepaalde stellingen groter, zoals het verloren vertrouwen in de politie en het geloof in een toekomstige burgeroorlog.

Frankrijk stevent af op burgeroorlog, zegt grondwetgeleerde

De zelfmoord van Frankrijk – De Grote Omvolking is aan de gang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here