© ResoluteSupportMedia / Flickr (CC BY 2.0)

Na de waarschuwingsbrief van de Franse generaals die Frontnieuws vorige week publiceerde, lijkt de angst voor een staatsgreep bij de heersende elite door te dringen. De minister van Defensie, Florence Parly, heeft aangekondigd dat 18 actieve militairen die de tekst hebben ondertekend uit de gelederen zullen worden verwijderd.

De vrees voor een staatsgreep lijkt te zijn binnengedrongen bij een regering die duidelijk door een plotselinge paniek is bevangen tegenover een schrijven waarvan zij zich pas laat bewust lijkt te zijn geworden en dat haar tot een onhandige reactie heeft aangezet. Na 15 dagen passiviteit (het artikel is medio april gepubliceerd), en onder invloed van de media-aandacht, komt de uitvoerende macht uit het houtwerk door de ondertekenaars aan de schandpaal te nagelen en hun lidmaatschap van “extreem-rechts” aan de kaak te stellen. Maar deze reactie is waarschijnlijk een tactische fout, bericht Lecourrierdesstrateges.fr.

Want inmiddels heeft een nieuwe opiniepeiling uitgewezen dat een meerderheid van de Fransen de gevoelens steunt die zijn verwoord in de brief die is ondertekend door militairen in actieve dienst en gepensioneerden die waarschuwen dat het land afstevent op een “burgeroorlog”, veroorzaakt door mislukt multiculturalisme en aanvallen op de Franse identiteit.

Ongeveer 1.000 militairen ondertekenden de brief, waaronder 20 gepensioneerde generaals, die president Emmanuel Macron waarschuwen voor “verschillende dodelijke gevaren” die Frankrijk bedreigen, waaronder “islamisme en de hordes van de banlieue”, een verwijzing naar de gebroken voorsteden rond grote steden met een hoge criminaliteit en immigrantenpopulaties.

De ondertekenaars verwijten de “antiracisme-beweging” ook een “rassenoorlog” te willen creëren door symbolen van de Franse culturele cohesie en identiteit, waaronder standbeelden, aan te vallen, bericht Summit.news.

  Eerste bedrijf dat alleen ongevaccineerde mensen aanneemt, omdat ze intelligenter zijn

De brief verwijt ook “geïnfiltreerde en gemaskerde individuen [linkse extremisten]” dat zij verdeeldheid proberen te zaaien binnen gemeenschappen die een vacuüm hebben gecreëerd waarin islamisten hun macht kunnen doen gelden.

“Het uur is ernstig, Frankrijk is in gevaar”, staat in de brief, die werd gepubliceerd op 21 april – de 60e verjaardag van een mislukte staatsgreep.

De militairen waarschuwen dat de behandeling van de “gilets jaunes” of gele hesjes demonstranten illustreert hoe de regering de politie heeft gebruikt “als gevolmachtigde agenten en zondebokken” voor brutale onderdrukking.

“Het is niet langer de tijd om te talmen, anders zal morgen een burgeroorlog een einde maken aan deze groeiende chaos en doden – waarvoor u verantwoordelijk zult zijn – met aantallen in de duizenden”, concludeert de brief.

Ondanks de veroordeling van de brief door de regering en de media heeft een nieuwe opiniepeiling uitgewezen dat een meerderheid van het Franse volk het eens is met de inhoud ervan.

Uit een enquête van Harris Interactive blijkt dat 58% van de ondervraagden “de woorden van de militairen steunt”, meldt Valeurs Actuelles.

Een duidelijke meerderheid – 84% – vindt dat het geweld in de samenleving toeneemt en 73% is van mening dat het land uiteenvalt. Bijna driekwart is van mening dat de “anti-racisme”-beweging een averechts effect heeft en de rassenverhoudingen verslechtert.

Bijna de helft (49%) vindt ook dat het leger moet worden ingezet om probleemgebieden te bezetten, “zodat het zelf de orde kan herstellen”.

Slechts een op de drie ondervraagden vindt dat de ondertekenaars moeten worden gestraft, ondanks het feit dat de minister die verantwoordelijk is voor de strijdkrachten, Florence Parly, heeft aangegeven dat leden in actieve dienst een sanctie tegemoet kunnen zien.

Franse generaals ondertekenen waarschuwingsbrief over dreigende rassenoorlog: “En de doden, waarvoor u verantwoordelijk zult zijn, zullen in duizenden geteld worden”

Vorig artikelHollywood – Netflix is een hersenspoelingsproject om pedofilie te legaliseren
Volgend artikelCanadees bedrijf verbiedt COVID-19 gevaccineerden hun pand te betreden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. We worden verraden door diegenen die ons (beweren te) vertegenwoordigen.
  Criminele politici zijn bezig met een staatsgreep tegen hun opdrachtgevers, de burgers die ze (beweren te) vertegenwoordigen.
  Politici vertegenwoordigen in de eerste plaats zichzelf. Kijk maar naar hun wedden, pensioenen en andere voordelen.

 2. Geheel eens met de inhoud en intentie van deze brief. De backlash komt. Dat heb ik altijd gezegd en dat is ook niet zo moeilijk te beargumenteren. Het is veelzeggend dat een groot deel van de bevolking het hiermee eens is. En vergeet niet, een groot deel van de allochtonen zien ook wat er gebeurt. Zij hebben – voor zover zij zichzelf een plaats in de Franse maatschappij hebben verworven – een bepaald welvaartsniveau bereikt die ze wellicht in het land van oorsprong niet hadden kunnen bereiken. En denk je nu dat zij hun verworvenheden willen prijsgeven? Echt niet.

 3. Terwijl wij anderhalf jaar zijn afgeleid door de corona hoak , hebben ze massaal nep vluchtelingen naar binnen gehaald .
  Met als doel omvolking en het volk tegen elkaar uitspelen zodat ons eigen volk wordt uitgedund .
  Burger oorlogen komen eraan ook in NL .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in