Een voormalige hoge Franse legercommandant en verschillende andere hoge officieren hebben naar verluidt op 2 juli een ultimatum gesteld aan de Franse president Emmanuel Marcon om de orde in het land binnen 48 uur te herstellen of ze zullen het zelf doen, met het leger, schrijft Belle Carter.

Een brief van de 20 hoge officieren, die het dreigement bevatte, circuleerde naar verluidt in Groot-Brittannië en Frankrijk. De waarschuwing zou niet alleen een “stellingname” van de officieren zijn in een actie tegen de staat en de wettige regering, maar zou ook zeer zware straffen met zich meebrengen voor degenen die eraan deelnamen.

Het fatale neerschieten van de 17-jarige Nahel M. in Parijs door de Franse politie op 27 juni tijdens een verkeerscontrole heeft de massale onrust aangewakkerd waardoor de ordehandhavers in de stad en de omliggende voorsteden nu al meerdere dagen worstelen om de openbare orde te handhaven.

Voormalig parlementskandidaat voor de Brexit Partij Barnsley Jim Ferguson postte op Twitter dat de genoemde waarschuwing afkomstig zou zijn van de voormalige chef van de strijdkrachten van Frankrijk, de zeer gerespecteerde en gedecoreerde generaal Pierre de Villiers, die een meningsverschil heeft met Macron over zijn globalistische beleid en die hij publiekelijk heeft vernederd tijdens een ruzie over bezuinigingen op defensie-uitgaven.

Volgens Ferguson hebben de De Villiers en de hoge militaire functionarissen de waarschuwing afgegeven dat ze volgende week zullen ingrijpen als de rellen niet bedwongen worden.

  Opnieuw massaal geweld in Europa na WK-zege van Marokko op Portugal – Maar niet in Marokko (Video’s)

Het zou geen verrassing zijn als de generaal het team leidt dat de waarschuwing heeft afgegeven, aangezien De Villiers in het openbaar kritiek heeft geuit op het lopende conflict en het Europese beleid inzake Oekraïne. Hij benadrukt dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne “niet in het belang” is van de Europese natiestaten en dat de voortzetting ervan alleen de gevestigde belangen van de regering van de Verenigde Staten dient. Het in Parijs gevestigde Le Figaro meldde dat de voormalige chef van de strijdkrachten stelde dat Europese landen zouden moeten werken aan de-escalatie van de oorlog in Oekraïne in plaats van het “risicovolle, escalerende beleid” van Amerika te volgen.

Berichten melden ondertussen dat de generaal erop wees dat “relschoppers in Frankrijk zichzelf hebben bewapend met automatische wapens, volgens verdere berichten in een andere zeer verontrustende en verontrustende wending van de gebeurtenissen nu Macron de controle over de situatie blijft verliezen.”

Er zijn op dit moment geen andere updates beschikbaar. Er is nog niets dat bevestigt of het ultimatum echt of propaganda is.

Frankrijk onder Macron vecht voortdurend tegen crises

Op dit moment blijft Frankrijk exploderen in geweld terwijl haar burgers worden geterroriseerd en hun steden in brand staan. Veel Franse burgers en ‘gilets jaunes’ sluiten zich weer aan bij de protesten en roepen Macron op om af te treden of verwijderd te worden. En dit is niet de eerste keer dat hij te maken krijgt met moeilijke situaties zoals de recente onrust als gevolg van zijn beleid.

In maart ontstonden er ook rellen als gevolg van een diepe politieke crisis toen hij de pensioenleeftijd verhoogde van 62 naar 64 jaar door de Franse premier Elisabeth Borne te vragen om artikel 49.3 van de Franse grondwet in te roepen, dat de uitvoerende macht de macht geeft om een wetgevende stemming terzijde te schuiven.

  Zweden: 40 procent meer verkrachting na zes jaar feministische regering

Hij zei dat het nodig was om de Franse economie concurrerend te houden en om te voorkomen dat het pensioenprogramma een tekort zou oplopen. De president vertelde de ministers van het kabinet dat “de financiële risico’s te groot waren” als de leden van de Nationale Vergadering het voorstel hadden verworpen.

Zelfs tijdens zijn eerste ambtstermijn was zijn pad al rotsachtig, toen hij te maken kreeg met protesten van de Gele hesjes, de Wuhan coronavirus COVID-19 pandemie en de altijd aanwezige dreiging van terrorisme in Frankrijk. “Het is alsof Frankrijk een snelkookpan is, elke crisis legt spanningen bloot, een conflict in de samenleving, spanningen over het respect dat we onze instellingen verschuldigd zijn … Ons land beroept zich voortdurend op Republikeinse waarden, maar het lijkt erop dat hele segmenten van de bevolking niet het gevoel hebben dat deze waarden er voor hen toe doen,” zei Bruno Cautres, een politiek onderzoeker bij het Sciences Po instituut.

Volgens Jordan Bardella, de opvolger van ex-National Rally President Marine Le Pen, had de recente onrust de zwakheden blootgelegd die een populistisch discours zouden kunnen aanmoedigen. “Ons politieke antwoord moet een redelijk antwoord zijn, dat ingaat op de realiteit en het dagelijkse leven van de Fransen,” voegde hij eraan toe.

Zijn partijvoorgangster Le Pen, die in de verkiezingen van 2022 tweede werd na Macron, heeft zich ingehouden van het aanwakkeren van een reactie tegen de relschoppers, door vast te houden aan haar strategie om de mainstream politiek te omarmen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

“Burgeroorlog is onvermijdelijk als we doorgaan zoals het nu is”Volg Frontnieuws op Telegram

  De multiculturele tijdbom explodeert - en de slachtoffers krijgen de schuld

Lees meer over:

Vorig artikelNu wordt het een circus
Volgend artikelBill Gates beaamt dat zijn genetisch gemanipuleerde muggen de oorzaak zijn van de dodelijke malaria-uitbraak in de V.S.
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Afwachten.
  Ik zie dat nog niet zo snel gebeuren.
  Voor mij spelen ze allemaal onder één hoed, totdat het tegendeel is bewezen.

 2. Macron jeeft de crisis veroorzaakt, hij vecht er niet tegen, hij laat de wond bloeden.
  Mooi dt het witye hoeden leger nu gaat ingrijpen en die macron oppakken.

  • Witte hoeden bestaan alleen in sprookjes. Tijdens de Trump-regering zouden ‘de witte hoeden’ ook de ‘swamp drainen’. Kijk eens naar het Amerika van 2023…

  • ‘Witte hoeden’ en ‘zwarte hoeden’ zijn beide onder controle van de cabal middels de vrijmetselarij, het schaakbord waarmee beide kanten van de zaak worden aangestuud waardoor ze altijd de controle houden over het geheel.

 3. Het leger gaat wellicht ingrijpen.
  Martial LAW, avondklok. Daarna QR code, 15 min. steden.
  Al die chaos. Het WEF smult ervan en buiten ons gezichtsveld krijgt Macron schouderklopjes
  van zijn meesters.
  Ondertussen zwijgen onze media als het graf. Bijzonder toch ?
  Als vakantieganger heb je nu weinig te zoeken in Frankrijk lijkt me.
  Maar voor risico ‘s wordt niemand gewaarschuwd .

  • Ga in de avond uren niet de snelwegen op daar verzamelt men vaak en als je het doet met een VOLLE tank dat je nergens hoeft te stoppen.
   Rij zoveel mogelijk overdag over de groene zone en stop bij kleine campings in kleine dorpen om te overnachten en mij grote steden en hier in Frankrijk ben je al een stad als je meer als 2000 inwoners hebt en bv in Nevers hebben ze ongeveer als ik me niet vergis tussen de 6000 a 7000 inwoners en daar zijn in de nachten al kleine rellen.
   Als je hier rekening mee houd kan je op een rustige manier Vakantie vieren en heb je het hier goed.
   Lekker van de natuur en de zee kan je genieten is nog gewoon mogelijk.
   Op deze manier reizen raad ik ook aan als je door Frankrijk gaat om naar Spanje of Italie te gaan.
   Tis heel simpel ,overdag rijden over de groene zone en overnachten op kleine campings tot je op je bestemming bent. In de Morvan regio 58 is het nog vrij rustig als je in de nacht uit de steden blijft.
   Onze dochter werkt in Nevers en overdag is daar tot nu toe nog niks aan de hand en slapen die rel schoppers en in de nacht komen ze uit hun holen. Maar daar zijn de rellen maar minimaal in die kleine steden en ben je nog relatief veilig.

    • Tja, oud gezegde, ouwe grap. Maar de Fransen gaan er steeds beter uitzien als je het vergelijkt met dit tuig. Liever een afkeurende blik dan een mes tussen je ribben.

     Snap je ook gelijk hoe het in Israël gaat. Ik vond het toen (met mijn gewassen hersenen) belachelijk hoe ze over Arabieren spraken. Maar met 50 jaar dit soort ervaring niet verbazend.

     • Pardon???!!! Houd je bij de feiten: Palestina is ingenomen door een wrede zionistische bezettingsmacht. Dat men meer dan 70 jaar in opstand komt door stenen te gooien tegen tanks en bulldozers die je huis met de grond gelijk maken en je kinderen in koele bloede afslachten is niet terroristisch. Dat is je eigen land verdedigen tegen de zionistische moordmachine.

 4. De V.S. : half gesloopt door “blm” en “antifa” ; en opeens was het over.
  Behalve een set diktatoriale wetten.

  Frankrijk : half gesloopt door moslims en “antifa”; en opeens was het over.
  Behalve een set diktaoriakle wetten, t/m nood-wetten aan toe.

  Op de achtergrond wordt VN en WEF beleid uitgerold.
  Technokratisch totalitarisme.

   • In Oost-Vlaanderen dienen in een aantal dorpen in de Vlaamse Ardennen alle bewoners in de buitengebieden te verdwijnen onder het motto van natuurontwikkeling. Vlaanderen maakt onderdeel uit van WEF-speeltje TriState City, dus het aantal inwoners ondergebracht in krappe flats in 15 minutensteden dient drastisch opgevoerd te worden.
    Een troost: tot 19.07 kan men bezwaar indienen bij de provincie.

 5. We hebben Frankrijk (al voor de totalitaire wereldstaatsgreep begin 2020) al leren kennen als Oekrie 2.0. Extreme corruptie en minachting voor het volk in alle lagen vd overheid.
  Alleen die engerd weg lost niks op.
  En vergeet niet hoe spuitgraag en muppetgemaskerd lievend de donme bevolking is….

  Ook le pen in pro injecties.
  En die agentjes hebben allemaal meegewerkt de grondrechten te schenden.

  Ze zien de grotere agenda niet.

   • De advocaat van de vermoorde 17-jarige Frans-Algerijnse Naël speelde een rol in een vorig jaar uitgezonden Netflix-film waarin daadwerkelijk een 17-jarige Franse jongen van Algerijnse afkomst door een agent bij een verkeerscontrole om het leven wordt gebracht.

    • Klopt, de film Athena. Als je goed oplet word je overal vantevoren voor gewaarschuwd. Alles is al lang geleden gepland.

  • Toch denk ik dat le Pen tenminste voor Rede vatbaar is. Macron en zijn puppetmasyers voeren gewoon keihard de agenda uit coûte que coûte.

   Een groot verschil.

 6. Ach, Frankrijk… wie neemt dat nog serieus? En dan hun grote teut-gedoe, verdwijnt vanzelf na enkele dagen en dan zijn ze weer weg met hun pain-Francçais onder de arm.

 7. Wij maar hopen dat het leger in Frankrijk de regering omver gaat werpen….

  Maar helaas, allemaal WEF scriptjes….prima volgens plan. Wat is het klootjesvolk toch genaaid met die “nieuwe wereld orde”

 8. Is simpel. Macron en linkse regering eruit; Le Pen erin, leger met vrijbrief orde herstellen.
  Daarna massale deportaties.
  Concentratiekamp opzetten, rotzooi verzamelen op vrachtschip naar Noord Afrika.
  Van onbekend land kustwacht omkopen, rotzooi lossen.

  Niet mooi, wel realistisch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in