Frankrijk stevent af op burgeroorlog, zegt grondwetgeleerde

Het uitbreken van een burgeroorlog is slechts een kwestie van tijd, zegt Grégor Puppinck, hoofd van de denktank

14
4183
© 7th Army Training Command (CC BY 2.0)

De vraag is niet of er een burgeroorlog zal uitbreken in Frankrijk, maar wanneer, zegt grondwettelijk jurist Grégor Puppinck, het hoofd van het Franse Europese Centrum voor Recht en Rechtvaardigheid (ECLJ), in een interview aan Magyar Hírlap, waarbij hij waarschuwt dat de spanningen tussen parallelle samenlevingen in het land toenemen.

Tijdens het interview wordt Puppnick, een invloedrijke rechtsgeleerde in Frankrijk, gevraagd naar de fel bediscussieerde open brief ondertekend door Franse generaals en duizenden soldaten en officieren die de regering van de Franse president Emmanuel Macron waarschuwen voor een dreigende burgeroorlog, bericht rmx.news.

Puppinck zegt dat de situatie minstens zo ernstig was als de generaals deze inschatten.

“Het is niet de vraag of er een burgeroorlog komt, het is wanneer, zegt hij.

“We zien toenemend geweld en spanningen in bijna elke grote stad. Twee samenlevingen leven in één land en een groot deel van de moslimgemeenschap wil helemaal niet integreren. De algemene opinie is dat hoe langer de regering wacht om de orde te herstellen, hoe moeilijker het zal zijn – al was het maar omwille van demografische trends”, zegt Puppinck.

Frankrijk heeft de grootste moslimbevolking van heel Europa en de demografische ontwikkelingen veranderen het land snel.

In haar laatste rapport schrijft de ECLJ ook over aanvallen op en vervolging van moslims in Frankrijk die zich tot het christelijk geloof hebben bekeerd. Puppinck zegt dat de resultaten van hun studie de auteurs zelf schokten.

“Deze kwestie is nog niet diepgaand behandeld, en we waren zelf geschokt door wat we onder ogen kregen. We wisten dat bekeerlingen tot het christendom vervolgd werden door moslims in Arabische landen, maar we hadden geen idee dat de situatie zo ernstig was in de moslimgemeenschappen van Frankrijk. Dit is schokkend. De christelijke kerk in Frankrijk moet bekeerlingen beter ondersteunen en in de gemeenschap opnemen, dit is de eerste en belangrijkste stap in hun bescherming. En we roepen de regering op om het recht om zich te bekeren tot een andere religie via de wet te beschermen”, zegt hij.

Frankrijk: 76 moskeeën dreigen te worden gesloten

Magyar Hírlap vraagt Puppinck ook naar een recent voorval in Frankrijk waar een vrouw met een hoofddoek president Emmanuel Macron tijdens een bezoek vertelde dat haar zoontje haar had gevraagd of de naam Pierre überhaupt wel bestond omdat hij alleen in boeken en sprookjes een persoon met zo’n naam was tegengekomen. In antwoord daarop zegt Puppinck dat segregatie op zich een reëel en dreigend gevaar is.

“Conflicten zijn ook onvermijdelijk omdat er nu al veel plaatsen zijn waar een Frans meisje niet alleen kan komen en veel waar een man wordt afgeraden te komen. Het is niet alleen de beslissing van de Fransen, elke gemeenschap wil onder zijn eigen mensen leven, daar streven ze naar”, zegt hij.

De angst voor een staatsgreep houdt de Franse heersende kaste in haar greep

14 REACTIES

 1. Heb even in Marseille met het schip gelegen in 1982.
  Later ben ik nog enkele keren daar geweest.
  Ik stond versteld om zo een korte tijd dat ik zelfs de straat namen in het Arabisch werd getekend.
  Foei aan de politici die het zover hebben laten gaan .

 2. Reeds eerder gezegd, en gewoon een vaststelling en feit, wanneer ik dit ter ore breng in bepaalde kringen, wordt dit mij soms kwalijk genomen MAAR SORRY, DE STRIJD IS VERLOREN door de steun van Europe en onze linkse politiekers hebben ze bereikt op enkele tientallen jaren, wat hen niet gelukt is in honderden jaren.
  Wetten en regels zijn er alleen maar voor ons, niet voor die ongevraagde gemeenschappen die volledig parallel leven en willen leven in ONZE maatschappij die onze voorouders en wij met vooral zweet en vooral veel belastingen opgebouwd hebben.

 3. De burgeroorlog zal in Frankrijk beginnen en van daar via België naar Nederland en naar Duitsland, Italië, Oostenrijk en Engeland komen.

  Dat is onvermijdelijk geworden. Het is slechts een kwestie van tijd.

 4. De enorme hoeveelheid wapens zijn allang binnen, verdeeld en uitgedeeld.
  Overal waar ze een huiszoeking doen vinden ze tegenwoordig wel een AK47.
  Ze hoeven alleen nog maar te beginnen.
  Ze wachten allemaal nog geduldig tot de imam het sein geeft op een vrijdagmiddag in de haathut.
  En wij? Wij mogen op zoek gaan in de keukenla of daar nog een leuk mes in ligt.
  Of een schep of een hooivork op te zoeken in de schuur.

 5. Wat ik uit dit citaat haal [… Het is niet alleen de beslissing van de Fransen, elke gemeenschap wil onder zijn eigen mensen leven, daar streven ze naar…] is dat de gemengde samenleving dus een sprookje is. Samenlevingen naast elkaar?…. misschien. Je kunt in een land geen verschillende wetten hanteren voor verschillende samenlevingen. Dus moeten ze maar lekker terug gaan naar hun eigen land waar ze wel hun eigennwetten en samenleving hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here