Britse Challenger main battle tank © Fiorellino (CC BY-SA 3.0)

De voortdurende oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft de Westerse krachten hun ware gezicht laten zien als het gaat om de kant die ze steunen. Om de wereld te bewijzen dat Oekraïne op hen kan rekenen, heeft de regering van het Verenigd Koninkrijk gezworen de troepen van president Volodymyr Zelensky te steunen met oorlogswapens, waaronder tanks – hoewel het er maar 40 heeft, bericht Belle Carter.

Admiraal Sir Tony Radakin, de Britse chef van de defensiestaf, onthulde op 5 juli dat zijn land “geen tanks heeft! Ze hebben geen leger! Het was allemaal maar grootspraak!”. Voor de goede orde: het Verenigd Koninkrijk was de eerste die tanks en ander zwaar wapentuig naar het conflict stuurde en het is van alle westerse bondgenoten het meest uitgesproken geweest over het leveren van tanks aan Oekraïne, maar sinds kort ook oorlogsvliegtuigen.

“Tijdens een vergadering van de Defensiecommissie in het Lagerhuis gistermiddag hoorde men dat het VK slechts 40 tanks en ongeveer een dozijn fregatten en torpedojagers klaar heeft voor oorlog,” onderstreepte een verslag over de woorden van Radakin. “Nu het Russisch-Oekraïense conflict voortduurt, dringen militaire figuren aan op grotere voorraden.”

Volgens hem heeft Groot-Brittannië er ongeveer 200 op papier. Maar daarvan zijn er slechts 40 klaar om ten strijde te trekken. “We zaten op 19 fregatten en destroyers, die we vervolgens hebben teruggebracht tot 17 omdat sommige van die schepen erg duur waren,” gaf de topambtenaar van Defensie toe. “Dan heb je er nog een aantal in onderhoud en ombouw, dus het zijn er waarschijnlijk 11 of 12 die beschikbaar zijn om operaties uit te voeren.” Hij legde uit dat de pantservoertuigen waar de regering “als een gek in heeft geïnvesteerd” pas aan het einde van het decennium beschikbaar zullen zijn en dat de strijdkrachten daarom grotere voorraden moeten hebben.

  Het Westerse Imperium valt Rusland aan: De wereld slaat terug

Volgens de DailyMail zijn de cijfers de laagste in de moderne tijd en parlementsleden suggereren dat ze aantonen dat het V.K. moeite zou hebben om een oorlog tegen Rusland te voeren. Het leger van de Russische president Vladimir Poetin heeft volgens de Britse media meer dan 2.000 tanks verloren in het conflict, maar heeft er evenveel in reserve.

Zie de video hieronder van Dr. Ron Paul’s Liberty Report, waar hij het had over het stoere Groot-Brittannië terwijl ze maar 40 oorlogstanks hebben.

Radakin: Rusland is nu “zo zwak” dat het geen tegenoffensief kan voeren

Hoewel Radakin toegaf dat ze niet de sterkste strijdkracht hebben als het op oorlogstanks aankomt, onderschatte hij toch de gevechtseffectiviteit van Rusland sinds de invasie in Oekraïne en dat het land nu niet sterk genoeg is om zelfs maar een tegenoffensief te beginnen.

“Rusland heeft bijna de helft van de gevechtseffectiviteit van zijn leger verloren,” zei hij volgens de Financial Times. “Vorig jaar vuurde het 10 miljoen artilleriegranaten af, maar in het beste geval kan het één miljoen granaten per jaar produceren. Het heeft 2.500 tanks verloren en kan op zijn best 200 tanks per jaar produceren.”

Aan de andere kant verdedigde hij het tegenoffensief van Oekraïne, dat volgens iedereen langzaam verloopt en niet genoeg vooruitgang boekt. Hij zei dat de strategie van Kiev om “uit te hongeren, uit te rekken en toe te slaan” de Russische verdediging geleidelijk uitholt, ondanks de mijnen van Poetin, dat de luchtverdediging van Zelensky ontoereikend is en dat het gebrek aan uitrusting waar Oekraïne om vroeg de operaties heeft bemoeilijkt.

  Vier Russische onderzeeërs met geheim 'doemsdagwapen' komen in dienst

Een rapport uit februari van de open-source inlichtingengroep Oryx gaf aan dat er meer dan 1000 Russische tanks waren vernietigd in Oekraïne, terwijl er nog eens 500 waren buitgemaakt. Een geheime militaire evaluatie van de VS, die eerder dit jaar uitlekte, suggereerde dat er sinds februari vorig jaar maar liefst 43.000 Russische soldaten waren gedood en nog eens 180.000 gewond.

Sommige “deskundigen” speculeerden dat de verliezen een enorme tol hadden geëist, vooral bij de elite infanterie en gepantserde gevechtsbrigades van Rusland.

Ze zijn gedecimeerd,” vertelde Jeffrey Edmonds, een Rusland-expert bij het Center for Naval Analyses die een voormalig militair analist van de CIA is, eerder dit jaar aan Jake Epstein van Insider, die het beschreef als een “klap voor de gevechtskracht van de Russische grondtroepen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Stoer pratend Brits leger kan niet eens Wembley-stadion vullen; NAVO net zo zwakVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOversterfte & postnatale sterfgevallen
Volgend artikelWEF beveelt regeringen zich voor te bereiden op miljarden “Social Credit-gevangenen” als spionagewetten over de hele wereld worden aangenomen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Met onlogisch wensdenken wat doorspekt word met leugens en misinformatie kom je er dus niet, voeg daarbij een bevolking die hun liegende dictatoriale leiders, die met list en bedrog aan de leiding gezet zijn, haat, en je bent in deze oorlog kansloos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in