Twitter heeft een nieuwe tool gelanceerd, “Birdwatch” genaamd, die “nepnieuws” zou moeten tegengaan. Gebruikers kunnen zich registreren als opinie-inspecteurs die de waarheidsgetrouwheid beoordelen van wat er op het platform wordt geschreven. Critici noemen de functie een “Ministerie van Waarheid”.

Het microblog Twitter zet nu een nieuwe stap om “foute” meningen op zijn platform te bestrijden.

Het bedrijf lanceert een functie genaamd “Birdwatch”.

Gebruikers van het microblog moeten zich als informant registreren en kunnen vervolgens “verkeerde informatie” onder andere gebruikers op het platform rechercheren.

In eerste instantie zullen de notities van de aangevers alleen zichtbaar zijn op een aparte Birdwatch-site, waar de verschillende informanten samenkomen. Maar uiteindelijk zal de vermeend correcte informatie direct onder in vraag gestelde berichten worden gepubliceerd, schrijft Twitter op zijn blog.

“Birdwatch stelt mensen in staat om informatie in Tweets te identificeren die volgens hen misleidend is en notities te schrijven die informatieve context bieden. Wij geloven dat deze aanpak de potentie heeft om snel te reageren wanneer misleidende informatie zich verspreidt, door context toe te voegen die mensen vertrouwen en waardevol vinden. Uiteindelijk willen we de aantekeningen direct zichtbaar maken op Tweets voor het wereldwijde Twitter publiek, wanneer er consensus is van een brede en diverse set van bijdragers”.

Maar niet iedereen mag meedoen.

De rechtse debater Mark Dice schrijft dat hij al de toegang ontzegd is.

Twitter meldt dat het alle berichten zal verwijderen waarin wordt beweerd dat vaccins mensen kunnen schaden

Vorig artikelWetenschappelijk onderzoek: lockdown kost alleen al in de Verenigde Staten één miljoen levens
Volgend artikel“Pfizer Covid-19 vaccin is veel minder effectief” – slechts 29 procent
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  • Hey Edwin, niet meteen je youtube vriendinnetje gaan stalken met bijbel teksten.
   Daar knappen ze op af.
   Zo gaat het dan helemaal niet opschieten met jou.

   • Als je met mij de bijbel leest gaan alle porten open ,ik ben de wedergeboren het heilige is het mooiste wat mij overkomen is !
    Bert je kunt mensen die Christus aanhangen haten maat niet de jezus zelf ,onmogelijk ,hij nam het o[p tegen de aardse machten >

 1. Zij willen zich rein houden,anders kunnen ze hun werk niet uitoefenen. Het volgen van Jezus betekent dat je familie en werk achter je laat. Jezus roeping tot navolging moet prompt worden opgevolgd. Laat de doden hun doden begraven. Jezus oproep is radicaal .Zelfs de vrijere omgang met wetten en rituelen is geboden. Jezus gaat boven alles en allen.

 2. I am from Holland ,i hopp jou ar coming to visite
  Aoife Clifford
  38 seconden geleden
  Will definitely visit when this pandemic ends ???? Hoping to go on a BIG trip ?
  i am in de hemel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in