Wetenschappers van de universiteiten van Duke, Harvard en Johns Hopkins schatten op basis van bestaande gegevens dat de lockdowns van de samenleving tijdens de zogenaamde Coronapandemie ongeveer een miljoen doden zullen veroorzaken door de schadelijke gevolgen die zij hebben voor de volksgezondheid en de samenleving als geheel.

Wij interpreteren deze resultaten als een sterke aanwijzing dat beleidsmakers rekening moeten houden met de ernstige gevolgen op lange termijn van een dergelijke grote economische recessie voor het leven van de mensen wanneer zij beraadslagen over maatregelen voor het herstel en de beheersing van Covud-19, merken de wetenschappers op.

De wetenschappers wijzen erop hoe de lockdowns naar verwachting de volksgezondheid en mensenlevens de komende twee decennia negatief zullen beïnvloeden – en volgens de wetenschappers zullen de stilleggingen van de samenleving alleen al in de Verenigde Staten leiden tot 0,9 tot 1,37 miljoen onnodige sterfgevallen.

De auteurs hebben gekeken naar 67 jaar statistieken over werkloosheid, levensverwachting, sterfte en andere gegevens en zijn tot de conclusie gekomen dat de restricties van de autoriteiten waarschijnlijk tot aanzienlijk meer sterfgevallen zullen leiden dan er naar verwachting aan het virus zelf zullen sterven.

Op basis van de verkregen gegevens merken de onderzoekers op dat het gebrek aan medische zorg tijdens de Coronacrisis in combinatie met verminderde preventieve zorg, opgezegde ziektekostenverzekering als gevolg van massale werkloosheid en het voorbehoud om geen medische zorg te zoeken, het sterftecijfer drastisch zal beïnvloeden.

Reeds eerder heeft onder meer de Europese voorzitter van de WHO, Hans Kluge, regeringen opgeroepen om maatschappelijke sluitingen alleen als absoluut laatste redmiddel toe te passen, omdat een lockdown ernstige schade aan de bevolking toebrengt. De WHO heeft ook verklaard dat lockdowns arme mensen “nog armer” maken en dat dit tot ernstige negatieve gevolgen leidt.

  Perfecte storm: Pandemie, klimaat, oorlog dragen allemaal bij tot voedseltekorten in de wereld

De conclusies van de onderzoekers ondersteunen dezelfde lijn – dat de vermeende oplossing voor de pandemie die door politici wordt gepresenteerd in de vorm van lockdowns een grotere bedreiging vormt voor de volksgezondheid en de samenleving dan het Coronavirus.

Gerd Muller, de Duitse minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling, zit op hetzelfde spoor en heeft gewaarschuwd dat de Corona-repressie zal leiden tot een van de grootste honger- en armoedecrises in de wereldgeschiedenis.

“We verwachten dit jaar alleen al in Afrika nog eens 400.000 sterfgevallen door malaria en HIV”, zei hij, en hij voegde eraan toe dat nog eens een half miljoen mensen zullen sterven aan tuberculose omdat ze niet de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Uit een gelekt rapport uit Duitsland is ook gebleken dat er naar verwachting meer Duitse burgers zullen sterven aan de stilleggingen dan aan het virus zelf. Soortgelijke waarschuwingen zijn afkomstig van wetenschappers en medische deskundigen uit vele andere landen, die in zeer krachtige bewoordingen de lockdowns hebben bekritiseerd wegens het grote menselijk leed dat zij veroorzaken.

Deze waarschuwingen zijn echter steevast in dovemansoren gevallen bij de westerse regeringen en de mainstream media, die op zeer uniforme wijze blijven vasthouden aan de lijn dat de Corona-repressie moet worden uitgebreid en verder versterkt.

Coronavirus: WHO veroordeelt lockdowns en trekt haar woorden terug van de werkwijze tegen het virus

Vorig artikelImpeachmentproces begint – maar Trump zal naar verwachting vrijuit gaan
Volgend artikelTwitter stelt opinie-inspecteurs aan – hier aanmelden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in