Het Turkse leger heeft deze week Grieks grensgebied bezet, zo melden de Griekse en Britse media. Gewapende Turkse soldaten hebben wapens afgevuurd en het Griekse personeel in het gebied bedreigd die de EU-grens versterken met hekken.

Volgens Army Voice heeft het Turkse leger een gebied in de buurt van de Griekse stad Feres bezet. Aanvankelijk werden ongeveer 10 soldaten gemeld die tenten hadden opgezet in het gebied. Later groeide dit aantal uit tot de sterkte van een peloton, dat wil zeggen ongeveer 35 man. De troep zou behoren tot de Turkse militaire politie en is bewapend. De soldaten zouden naar verluidt dreigend hebben gehandeld en er werden schoten gelost.

De rivier de Evros is een natuurlijke grens tussen Griekenland en Turkije, maar de officiële grens volgt niet alle bochten van de rivier. Dit komt omdat de rivier beweegt, soms uitdroogt en soms nieuwe manieren vindt om te stromen terwijl de grens vastligt.

Verdacht van het voorbereiden van illegale grensoverschrijding

Het gebied in kwestie ligt aan de oostelijke kant van de rivier, maar behoort tot Griekenland. De grens van het gebied is in 1955 vastgelegd in een overeenkomst tussen Griekenland en Turkije. Army Voice merkt op dat ook Google Maps het gebied als Grieks heeft gemarkeerd. De Turkse autoriteiten accepteren de grens echter niet meer, maar beweren dat al het land ten oosten van de rivier aan Turkije toebehoort.

Het Griekse leger heeft onlangs in het gebied gewerkt aan het plaatsen van hekken en het voorbereiden van een dam voor de rivier, waardoor de grens van de EU wordt versterkt en illegale binnendringing wordt tegengegaan. Nu vermoeden de Griekse autoriteiten dat de Turken het gebied hebben bezet om zich voor te bereiden op een grensovergang voor migranten die de EU illegaal proberen binnen te komen.

  Ooggetuige: Duitse linkse NGO's verantwoordelijk voor Moria-brand en betrokken bij drugshandel

Griekenland zou nu naar verluidt diplomatieke onderhandelingen met Turkije zijn begonnen, op bevel van de Griekse minister van Buitenlandse Zaken Nikos Dendias, schrijft de grootste Griekse krant Kathimerini.

Extreemrechts “nepnieuws”

Denidas probeerde de gespannen stemming tussen de landen te kalmeren in een verklaring waarin hij onder andere zei: “Ik hoop dat we tot een akkoord [met Turkije] kunnen komen. Het probleem met de exacte grens is te wijten aan de veranderingen in de rivierbodem. Ik wil geen spanningen creëren tussen twee landen, die bondgenoten zouden moeten zijn”.

In een recente verklaring beweerde de minister van Buitenlandse Zaken dat het nieuws, dat niet alleen in de Griekse media maar ook in de Daily MailThe Sun och The Express wordt gemeld, extreemrechts “nepnieuws” is.

“Elk deel van Griekenland moet worden verdedigd”

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Nikos Kotzias is kritisch over de verklaring van Denida en schrijft op Twitter dat “elk deel van Griekenland moet worden verdedigd”. Tegelijkertijd veroordeelt hij Turkije voor het hijsen van de vlag op het bezette gebied.

In 2018 werden twee Turkse soldaten in hetzelfde gebied gearresteerd na een kortstondig vuurgevecht. De Turken beweerden, na te zijn gearresteerd, dat ze waren afgedwaald. De soldaten werden na verhoor en medisch onderzoek teruggestuurd naar Turkije, meldt Samhällsnytt.

Dochter werd ziek tijdens vakantie in Turkije – in ziekenhuis haar organen “gestolen”

Vorig artikelWaar de islam zich ook vestigt, het eindigt altijd slecht
Volgend artikelStudie: Zinkinname resulteerde in mildere Covid-19 symptomen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Al deze info word de bevolking onthouden omdat all inclusieve vakanties naar Snurkije erg belangrijk zijn voor de economie. Persoonlijk ga ik nooit meer naar Turkije, al krijg ik geld toe. Zo onbeschoft als ik daar ooit met een vriendin ben behandeld, tot gewelddadig met bijna vechten omdat we iets niet kochten, obers die botweg aanschuiven aan tafel en met vriendin in gesprek gaan, en de vuile blikken van groepen Turkse mannen als je s’avonds nog even samen rondloopt. Twee blanke vrouwen die met onze reis mee waren gekomen kwamen na een dag huilend het hotel in, waren zo belaagd dat ze de rest van de vakantie het hotel niet meer verlieten…..mijn ervaring met Turkije.

  Dat ze agressief zijn en provoceren is mij dus helder, ik snap ook niet welke mongool naar Turkije op vakantie gaat.

  Het Turkse leger, NAvO lid en goed in het afmaken van gevangenen is groot, het is ook uitgehold. De arrestaties van vele officieren, hen die de waanzin van Erdogan niet wensen, is een goed voorbeeld. Hoe een land omgaat met de eigen burgers en personeel zeg alles over dat land en in hoeverre er zaken mee kan doen.
  Dit is 2020, en ik zeg dit, nuke Ankara en Istanboel vandaag de grond in en van de aardbodem af en
  de komende burgeroorlog in Europa gaat niet via die kant meer komen…want als Europa in crisis komt zal een Turkse aanval door Griekenland diep Europa in de meest logische stap zijn voor een dictator met grootheids waanzin. Veroveren doet de kas ook vullen, en die is in Turkije leeg. Met alle Turken in Europa als derde colonne zal er van ingrijpen door de NAVO geen sprake zijn, het zal voor de getroffen landen zelf de broek ophouden zijn. Als West Europa gedestabiliseerd is zal vanuit die kant geen hulp komen voor de Visegrad landen, en zeker niet voor de Grieken. Natuurlijk worden er direct onderhandelingen gevoerd, weer afspraken gemaakt maar wat de heeft genomen word niet meer afgestaan. Preventief Ankara en Istanboel platgooien is in het belang van ons overleven geen vraag maar een noodzaak. Omdat iemand lid is van jou club wil nog niet zeggen dat ze met je samen willen werken, maar gratis vruchten plukken van het lidmaatschap doen ze echt wel….

  Typisch is dat genocide op Koerden, Jezidi en anderen volkeren en groepen in Syrie geen minuut van aandacht krijgt bij de EU, maar over Rohinga’s, de stront van Azieword gejankt en geklaagd, manifesten aan gewijd. Mijns inziens is een Bhoedistisch land dat geweld gebruikt de vraag waard waarom. Wel, decennia lang moorden, verkrachten, ontvoeren, beroven en zo voort door een bepaalde niet eigen maar aangewaaide bevolkingsgroep word ieder volk op een bepaald moment beu. Hier kennen we ook zo’n bevolkingsgroep met die eigenschappen….

  Hoe absurd is het dat een EU wel tijd en energie steekt in wat 8000 kilometer verder gebeurd maar niet wat net aan de andere kant van de grens aan slachtingen en misdrijven plaatsvind? Hoe absurd is het als NAVO partners gevangenen executeren en men in naam van vrijheide en mensenrechten gewoon met deze “ partner” blijft werken? De NAVO heef geen morele waarden, het is een coalitie van splinters die een baseball bat willen voorstellen maar splinters worden als de bal er ook echt aan komt….

  Als politici zwijgen over zaken die niet deugen, handelen en handen schudden met dictators en moordenaars, dan zijn die politici minimaal medeplichtingen.

  .
  Het zijn spannende tijden, interessant om te zien hoe de menselijke geest in kronkels gaat om wat krom is niet recht te laten worden. Alleen waanzinnigen en lieden die omgekocht zijn boren gaten in de eigen boot, en criminelen die er beter van worden….de pers is een heel belangrijk element bij het in stand houden van de politieke kaste, om die reden worden miljoenen aan subsidie als decennia lang aangevoerd…niet omdat het journalistieke niveau zo hoog is of de kwaliteit van de artikelen. Soms lees je zelfs iets en is het niet mogelijk te achterhalen waar het artikel over ging…..hoi Wegener personeel ! Propaganda medewerkers met een misleidende reclame slogan: persvrijheid….net zoiets als recht of democratie…..klinkt goed, je wil erin geloven maar het is een hersenscheet als je het wil beleven. Sieg Heil onze leiders…..

  Mag u zeggen welke term er passend is voor welke politicus, maar in mijn optiek zijn ze allemaal permanent ziek en zal er enorm moeten worden gezuiverd met scherpe en botte bijl wil het principe democratie nog enige kans hebben.
  En daarvoor zal meer nodig zijn dan een petitie of een demonstratie, maar putten worden pas gedempt als kalveren zijn verdronken….

  We zijn de dictatuur ingegleden en nu is de dictatuur druk doende macht uit te breiden en regels tot onderdrukking te implementeren, erin te stampen zeg maar. Ik wacht op de eerste burger die zich niet langer laat kleineren en insluiten, maar die zelf op jacht gaat en laat zien wat vrijheid is. En ik denk dat er velen zijn die slechts wachten op dat ene vonkje….

  En ondertussen ploegen de ambtenaren voort, noterend, lijsten makend, voetvolk met intimidatie mandaat en pistool aan de riem door lands paden en wegen sturen naar nieuwe gevallen van boze blanke mensen met verkeerde wereldse inzichten….verward noemen ze dat…Sieg Heil onze grote roerganger….

  Die vonk, je voelt in de lucht dat die eraan komt, quarantaine of een 1.5 meter samenleving is eigenlijk gewoon interneren en isoleren, met de stok achter de deur dat het recht op vrijheid van samenkomst zonder te worden verboden kan worden uitgeschakeld, net als eigenlijk alle rechten.

  Straks is ook de vrijheid tot sterven uitgeschakeld, en bepaald iemand ergens of een algoritme wie mag leven en wie niet meer, wie mag paren met wie en wie niet. Klinkt vergezocht, maar zeg eens, had u vorig jaar gedacht dat u dit jaar niet meer met uw ouders en partner in het park samen koffie mocht drinken?

  De wegen tot knechting zijn slinks, maar nog steeds te doorzichtig. En immer word ingespeeld op angst. Angst en afgunst, en daarom zijn er slaven die andere slaven in hun streven naar vrijheid moeten afremmen en blokkeren. Alles is angst, bijna ieder menselijk handelen….

  Onze grootste angst is niet om te sterven maar om te durven leven.

  Laat die vonk maar komen….

  Duchesne.
  .

 2. Op vakantie naar Turkije ? Waarom ? Ik kan ook een dagje A’dam of R’dam doen, dan zie ik genoeg van dat schorem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in