Griekse vloot stopt Turkse boten met illegale migranten

2
827

Sinds enkele dagen worden er vanuit Turkije nieuwe pogingen ondernomen om illegale migranten naar Griekenland en de EU te krijgen. Deze keer stoten ze echter op patrouille in de vorm van de Griekse kustwacht en de vloot.

Eerder dit jaar hebben Turkije en zijn president Erdogan de grenzen met Griekenland geopend voor tienduizenden migranten, dit als wraak toen men van mening was dat de EU haar beloften niet nakwam.

Nadat de EU ermee had ingestemd om nog meer geld te betalen, hebben de Turken de hordes migranten tijdelijk teruggetrokken, maar tegelijkertijd beloofden ze dat als de Coronapandemie voorbij is, de migranten niet zullen worden verhinderd om Griekenland weer binnen te komen.

Onlangs waren er berichten dat er opnieuw migranten met bussen naar de grens zijn vertrokken. Bij het Griekse ministerie van Defensie wordt gevreesd dat Turkije met opzet Corona-geïnfecteerde migranten zal sturen.

Turkije begint weer migranten te sturen naar Griekenland

Aan het begin van de maand kwamen berichten van de Griekse vloot die had waargenomen hoe hoe Turkse schepen migranten probeerden de grens over te smokkelen.

Toen verschillende Turkse boten zaterdag probeerden illegale migranten naar het Griekse eiland Lesbos te begeleiden, waren de Grieken er klaar voor en weerhield hen ervan de Griekse wateren in te varen.

Volgens een verklaring van de Griekse Kustwacht werden verschillende mislukte pogingen ondernomen om te communiceren met de Turkse autoriteiten en de Turkse Kustwacht.

De regime-getrouwe Turkse media meldden dat de Turkse kustwacht “een groep van tien vluchtelingen heeft gered” nadat zij “door de Griekse autoriteiten opnieuw uit de zee was verdreven”.

Erogan's nieuwe shockplan: Albanië moet een asielssluis in de EU worden

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here