Turkije verzamelt nu weer grote groepen migranten en spoort hen aan om naar Griekenland te trekken, volgens mensenrechtenorganisaties en getuigen in het gebied. Van Griekse zijde worden de Turken ervan beschuldigd bewust met COVID-19 besmette migranten naar Europa te sturen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei in februari dat de ongeveer vier miljoen migranten in het land naar Europa zouden moeten gaan. “De grens was open”, zei hij.

Tienduizenden Syriërs, Afghanen en anderen begaven zich naar de grens met Griekenland. De media onthulden dat de Turkse autoriteiten, de politie en het leger, actief deelnamen aan het brengen van mensen naar de grens met de EU.

Griekenland versterkte de grenswacht en schafte het recht om asiel aan te vragen tijdelijk af om een nieuwe grote migrantengolf uit het Midden-Oosten te voorkomen.

Sinds het weekend van 11-12 april neemt de druk toe in de richting van de grens

Sinds het weekend van 11-12 april neemt de druk toe in de richting van de grens.
Toen de Coronapandemie uitbrak, nam Turkije een pauze in zijn campagne om de migranten naar Europa te krijgen, maar minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu heeft beloofd de campagne te hervatten zodra de Coronapandemie onder controle is. En sinds een week geleden lijkt “het opengrenzenbeleid” een comeback te hebben gemaakt, volgens verschillende berichten.

Woordvoerders van de Griekse regering hebben aan de lokale media gemeld dat satellietbeelden laten zien hoe duizenden mensen in Turkije naar de Griekse grens worden verplaatst, meldt SchengenVisaInfo.

Een Oostenrijkse mensenrechtenorganisatie, Josoor International, bevestigt de informatie aan Euractiv-site:

“De bussen reden de vluchtelingen naar de kust zonder enige regeringsfunctionaris aan boord, met slechts twee chauffeurs per bus. De chauffeurs kregen van de politie te horen dat ze de vluchtelingen aan de kust moesten vrijlaten, zodat ze het konden overnemen”.

Voor de Corona, iets meer dan een maand geleden, trokken migranten zelf naar de grens om economische zekerheid in Europa te zoeken. Nu komen er berichten dat ze door de Turkse autoriteiten tegen hun wil naar de kust zijn gedreven.

  De sultan in Ankara verplaatst tanks naar de Griekse grens
Vorig artikelGroot-Brittannië begint met het registreren van etniciteit van Corona-geïnfecteerden
Volgend artikelCoronacrisis toont het falen van de EU aan – natiestaten handelen veel beter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in