De Britse gezondheidsautoriteit, Public Health England, is begonnen met het registreren van de etniciteit van Corona-geïnfecteerden, meldt de BBC. Dit is nadat is vastgesteld dat verschillende zogeheten minderheidsgroepen een groter risico lopen om ernstig ziek te worden met COVID-19.

“Er lijkt een onevenredig grote impact te zijn bij deze groepen. Het is belangrijk dat we snel een grondig onderzoek doen, zodat we beter kunnen begrijpen waarom, en vervolgens de nodige maatregelen nemen”, zei staatssecretaris Robert Jenrick zaterdag op een persconferentie in Downing Street.

Uit een onderzoek blijkt dat in het Verenigd Koninkrijk 34 procent van de ongeveer 4.800 geregistreerde, ernstig zieke COVID-19 patiënten worden geïdentificeerd als zwarte, Aziatische of andere minoriteit. Dit ondanks het feit dat slechts 14 procent van de bevolking uit deze groepen komt, volgens de laatste telling (2011).

Biologische factoren beïnvloeden

Dr. Chaand Nagpaul, voorzitter van de British Medical Association, vertelt de BBC dat het belangrijk is om uit te zoeken waarom etnische minderheden onevenredig zwaar worden getroffen. Van de 51 gezondheidswerkers die aan COVID-19 stierven, had bijna 75 procent een buitenlandse achtergrond.

Volgens dr. Riyaz Patel, universitair hoofddocent cardiologie aan het University College London, zijn er veel redenen waarom zwarte en Aziatische patiënten waarschijnlijk zwaarder door het virus worden getroffen. Deels wijst Patel op sociale factoren, bijvoorbeeld dat ze vaker meerdere generaties samenleven in één en hetzelfde huishouden, maar hij zegt ook dat er biologische factoren zijn die van invloed zijn.

“Eén ding is voor ons in de Londense intensive care units heel duidelijk: diabetes, hoge bloeddruk en obesitas zijn belangrijke risicofactoren voor het lijden aan ernstige longziekten. Al deze risicofactoren komen vaker voor bij zwarte en Aziatische patiënten, dus er kan hier een verband zijn dat verder onderzoek vereist”, zegt Dr. Patel.

Gerucht dat zwarten niet besmet kunnen worden 

  Trump tegen journalist: doe je mondkapje af

In de Verenigde Staten zijn zwarten in grotere mate getroffen dan blanke Amerikanen, meldt CNN. In de staat Louisiana maken zwarten 70 procent uit van de mensen die aan het virus zijn gestorven, terwijl ze slechts 32 procent van de bevolking uitmaken.

Tommy Robinson confronteert tuig dat op oude mensen hoest en spuugt tijdens de Covid-19 uitbraak

Volgens het Amerikaanse nieuws gaat er in de VS al lang een gerucht rond dat zwarten niet besmet zouden kunnen worden. Dit kan hebben betekend dat velen geen beschermende maatregelen hebben genomen en in plaats daarvan de infectie sneller hebben verspreid.

In Zweden werd al snel geconstateerd dat bij Somaliërs als groep de infectie zich sneller verspreidde dan onder de gehele bevolking. Hetzelfde wordt gemeld uit zowel Noorwegen als Finland. Minder dan een week geleden was 1,8 procent van de Somalische bevolking in Helsinki besmet. Het overeenkomstige cijfer onder de andere inwoners van Helsinki was 0,2 procent, meldt Samhällsnytt.

Zweden: Somaliërs en Syriërs “zwaar oververtegenwoordigd” onder Coronagevallen

Vorig artikelKnieval voor de islam: Duitsland staat Ramadan feesten toe ondanks Corona contactverbod
Volgend artikelTurkije begint weer migranten te sturen naar Griekenland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

    • ‘Die lui’ kun je eenvoudigweg niet over ene kam scheren. Rituele wassingen zijn vrij hygiënisch. Somali’s gebruiken veelal geen toiletpapier maar gebruiken water en als ’t moet ook zeep. Zoals in Frankrijk het gebruik van een bidet heel normaal was. In hoeverre is ‘smetvrees’ gestegen sinds COJONA? Lekker met je poten in de aarde en daarna je boterhammetje opeten, is helemaal nog zo slecht nog niet.

  1. Vitamine D gebrek? Andere weersomstandigheden dan in land van herkomst? Extra vatbaar voor VERKOUDHEID? Immuunsysteem gerelateerd? Etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in