Tsjechische restaurants en bars gaan weer open ondanks overheidsverbod

3
© XoMEoX (CC BY 2.0)

In rechtstreeks conflict met de door hun regering opgelegde beperkingen in verband met het Coronavirus hebben eigenaars van restaurants en cafés in de Tsjechische Republiek besloten het voorbeeld van Italië te volgen en hun etablissementen weer voor het publiek open te stellen.

De Tsjechische restaurants en cafés zijn sinds oktober gesloten, met een korte heropening tijdens de kerstperiode. Niet-naleving van de huidige restricties kan leiden tot boetes van maximaal 20 000 kronen (ongeveer 950 euro) voor restaurant- en caféhouders.

Vele ontevreden restaurant- en caféhouders hebben zich verenigd in de Chcipl PES-beweging, een groepering die protesteert tegen de opgelegde restricties in de Tsjechische Republiek. De groep ontkent niet dat er risico’s verbonden zijn aan Covid-19, maar is van mening dat de lockdown verantwoordelijk is voor veel meer negatieve gevolgen.

Jiri Janecek, medeoprichter van de groep, runt een brouwerij en restaurant in Jince, Tsjechië, en zei: “Wij (de groep) zijn al lange tijd teleurgesteld in de regering en we willen laten zien dat de regering de verkeerde richting is ingeslagen”.

Een ander lid, Martin Macek, sprak met de plaatselijke pers en legde uit waarom hij tegen de beperkingen is. “Ik heb me bij de protestbeweging aangesloten omdat ik vind dat het decreet van de regering en wat zij ons de afgelopen vijf maanden heeft aangedaan ongegrond is”, verklaarde hij. “We zien dat het aantal zieken blijft stijgen terwijl restaurants al sinds oktober gesloten zijn”.

Tsjechië weigert migranten uit Griekenland toe te laten: “17 jaar oude mannelijke migranten zijn niet geschikt voor het land”

  "Hoogstwaarschijnlijk" militair ontwikkeld COVID, gelekt uit lab
Vorig artikel“Build Back Better” is 1984 op steroïden
Volgend artikelMacron: kapitalisme werkt niet meer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Mooi dat de Italiaanse en Tsjechische restaurants en bar uitbaters meer lef hebben dan hun Nederlandse collega’s, het schrikbewind van Rutte c.s. doen de Nederlandse Horeca ondernemers méér angst aanjagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in