Zuid-Korea: 13 mensen overleden na vaccinatie

3

De Koreaanse Medische Vereniging dringt er bij de regering van het land op aan om te stoppen met haar plan om miljoenen burgers te vaccineren nadat 13 mensen na een griepvaccinatie zijn overleden.

Het vaccinatie-initiatief, dat is aangekondigd als een strategie om de mogelijke complicaties van Covid-19 aan te pakken, heeft tot doel 19 miljoen mensen kosteloos griepvaccinaties te geven. Maar het ambitieuze plan is onder vuur komen te liggen nadat 13 mensen zijn overleden, waaronder een 17-jarige jongen en een man in de zeventig na deelname aan het programma, meldt RT.

De vaccinatiecampagne werd drie weken opgeschort nadat bekend werd dat zo’n vijf miljoen doses, die gekoeld bewaard moeten worden, bij kamertemperatuur werden opgeslagen terwijl ze naar een medische faciliteit werden vervoerd. Het programma is op 13 oktober hervat. Geen van de overledenen ontving de teruggeroepen doses.

Tijdens een persconferentie op donderdag riep Choi Dae-zip, voorzitter van de Koreaanse Medische Vereniging, op om de griepvaccinatiecampagne op te schorten totdat de bezorgdheid over de veiligheid van het vaccin naar behoren kan worden weggenomen.

De Koreaanse gezondheidsautoriteiten beweren dat zij geen direct verband hebben gevonden tussen de gemelde sterfgevallen en de griepvaccinatie.

“Het aantal sterfgevallen is gestegen, maar ons team gelooft dat het onwaarschijnlijk is dat de sterfgevallen te wijten zijn aan de vaccinaties”, vertelde Jeong Eun-kyeong, directeur van het Koreaanse agentschap voor ziektebestrijding en -preventie, aan het parlement. De Minister van Volksgezondheid Park Neung-hoo erkende dat de mensen “bezorgd” zijn over het vaccin, maar zei dat het programma zal worden voortgezet.

  Vaccinatie verhoogt het risico op Covid-19

Bij een voorlopig onderzoek van zes van de sterfgevallen is geen direct verband gevonden met het ontvangen vaccin.

Sinds de hervatting van het programma hebben 8,3 miljoen Koreanen een griepvaccinatie ontvangen, met ongeveer 350 gemelde bijwerkingen van het vaccin, volgens gezondheidsambtenaren.

WHO: 760 miljoen mensen met Coronavirus geïnfecteerd – dus hoe dodelijk is het eigenlijk?

Vorig artikelMassale zwarte brandstichtingen tegen blanken in Zuid-Afrika
Volgend artikelMohammed-cartoons opgehangen: ​​vier politieagenten voor de deur
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Natuurlijk is er geen verband tussen de vaccinaties en de zomaar toevallig overleden mensen die ook zomaar toevallig een griep prik gehad hebben.
  Anders heeft de rest er geen zin meer in en zitten zij met die troep, buiten alle schade claims.
  Dat gebeurt wel eens dat er zomaar toevallig mensen dood gaan, kan van alles zijn.
  Ik wens iedereen veel succes en geluk wanneer ze denken dat ze er 1 nodig hebben omdat we anders allemaal dood gaan.
  In mijn lijf geen vaccinatie, van helemaal niets.
  Dood ga ik vanzelf wel een keer, hoef ik niks voor te doen.

 2. Dezelfde vaccins kunnen getest worden op de Haagse Bende; als er daar een aantal met de neus omhoog komen te liggen dan mist niemand daar iets aan m.u.v. familieleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in